-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Tudja valaki, hogy meddig lesz ma nyitva a ma újranyitott Rózsakert?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bigemperor #98184 üzenetére
A ruhák még megvannak és most akcijó is!
-
Exian
addikt
Újdonsült kedvenc söröm ma megint akciós sárga címkében pompázott a Siklósi úti Interspárban! Ezúttal többféle változata és most 40%-os akcióban! Ha esetleg valaki szeretné megkóstolni... Holnap talán még lesz pár darab. Hagytam egy keveset A képen az összes sör Svijany. Mind 40%-os akcióban.
Egyébként ez az Interspár továbbra is azért tetszik nekem, mert a gyér forgalom miatt rengeteg a sárga címkés, lejárófélben lévő termék, így olcsón be lehet vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Nem megy véletlenül valaki a köv. pár napban Nagyatádra (vagy Nagyatádon át valahova)?
Egy csomagot szeretnék küldeni a kórházhoz (a portán kellene csak leadni. fateromat bevitték covid pozitívval, mivel bemenni nem lehet, hogy személyesen találkozzak vele, csak a portán leadni csomagot, így nem utaznék le, ha nem muszáj, autónk sajnos nincs)Természetesen nem kívánom ingyen.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
őstag
-
Visormail
addikt
Nem tudom megcsinálni házilag, nem is férek oda a korláttól, szerintem szaki is csak úgy tudná, ha megint a falon lógnának.
Na igen, persze akkor még az erkély belső falát se ártana, a túloldalán van pont a radiátor. A külső falon viszont ott a légkondi, plusz a redőny síne.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Exian
addikt
válasz Visormail #98185 üzenetére
Hát ez így eléggé gáz. Szerintem is végig kellett volna menniük. Ezt a kis szakaszt viszont talán magad is le tudod szigetelni, majd vakolni, festeni. Nem olyan vészes összeg ilyen kis területen. 1-2 tábla hungarocell elég.
Én konkrétan az egész erkély belső falát leszigeteltem végig. Aztán egyéb okok (beépítés+felújítás) miatt épp nemrég le kellett bontanom, hát rögtön éreztem is a különbséget, pedig én bazi vékony lappal burkoltam le.
Nekünk a kiugró fajta erkelyünk van, legelső szint, az erkély tetejét tűzi a nap. Ahogy bontottam le és tapiskoltam a falat, éreztem, hogy ahol még fent volt a szigetelés, ott hűvös volt, ahol már leszedtem és megfogtam a falat, tűz forró volt. Szóval a kis vékony szigetelés is már bazi sokat számít. Melegebb is azóta az erkélyünk. De amint kész a felújítás+beépítés, megy vissza a szigetelés, vastagabbal, mint ami most volt.
-
Visormail
addikt
Eladó.
[Kingston A2000 M.2 NVMe 1TB SSD]
[Seasonic Focus 450 Gold] tápegység.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Visormail #98185 üzenetére
Nálunk a szigetelt panelban a konyha fala és a lépcsőház belső fala között van hőhíd. Régen átépítettük a panelt, a valamikori konyha az hálószoba, így gondolom a kilélegzett levegő páratartalma is segít a gombásodást. Ha megjelenik, akkor lemossuk.
Fa nyílászáróink vannak, így nincs miért párásítóban gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Visormail
addikt
Sziasztok!
Vettem tavaly télre egy komolyabb párásítót a panelbe, aztán tél végére be is penészedett az egyik sarok, viszont a másik meg nem. Gondolkodtam miért pont ez a sarok, olvasgattam, leginkább hőhídtól lehet, hát miért lenne hőhíd, x éve beszigetelték kívülről a panelt, mindenhol egyforma.
Vagy nem? Upsz, dehiszen az a sarok már nem a szomszéd helységgel határos, hanem az erkély van a fal túloldalán. Hát kinéztem az erkélyen, hogy szigetelték le, nem hagyták abba egy kicsit előbb mint kellett volna? Na az ott a szoba sarka.
[kép] [kép]
Megnéztem a szemben lévő ugyanilyen panelt, meg azóta amerre járok kertvárosban mindenhol a házakat nézem, hát mindenhol normálisan végigér a szigetelés, sehol nem találtam ilyet, hogy fal megy tovább 10cm-t csupaszon.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Bigemperor
senior tag
-
őstag
Igazságotok van. Írok a tanárnak és megkérdezem.
-
Exian
addikt
Ja ertem.
Hülye kérdés lesz, de akkor nem jó egy bármilyen fehér ing?
Amúgy IO.sysnem igaza van: ha ilyet kérnék a suliban, akkor bizonyára van tapasztalatuk benne, hogy hol lehet beszerezni. Illetve, a lányoméknál volt az szokás a táncos osztályban, hogy összefogtak a szülők és egyedileg készíttetteték el varrónővel a szükséges ruhákat, a szükséges méretben. Persze ez mindig drágább, mint a konfekció tömegholmi a boltból.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi, de ez poliészter festőköpeny. Ez 6 éves korig van, így kicsi is neki, másrészt az anyaga nem túl jó. Szóval fehér, vagy bármilyen színű köpenyt keresek, ami hasonlít az orvosi köpenyhez. Művészeti képzést is ad a suli, ahhoz kell. Ilyen, csak gondoltam lehet kapni helyben is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Meg persze netről millió helyről.
Melyik iskola ez? Egyik gyerekemnél sem kértek ilyet sehol.
-
őstag
Üdv! Gyereknek kell iskolai rajzköpenyt venni első osztályba. Hol lehet ilyet kapni? Pepco, KIK, Tesco stb. kilőve, szóval valami titkos szekta árulhatja, annak az elérhetősége kéne.
-
rnrn
aktív tag
A Svijany sörök mind jók! Szürke, zöld, sárga.. Mind finom! Keresd őket!
Svijanská Kněžna 5,2% - a barna is finom!
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Na megittam. Nem találok szavakat. Ez valami über brutál jó sör. A habja? Mint a tejszínhab! az utolsó kortyig gyönyörűen megmaradt egy centis, masszív, parádés szerkezetű hab! IPA-san keserű, elég durván, de közben van egy nagyon érdekes édeskés aromája is. Nem is éreztem még ilyet sörben. És ugye nyers, pasztőrizálatlan. Holnap vissza kell mennem, hátha maradt még sárga címkés...
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz IO.sys #98163 üzenetére
Ilyen vitamin akármi csíkit már ittam. Staropramen barnát meg rendszeresen. Az a bajom csak vele, hogy már majdnem mindegyik Staropramen itthon készül, amit persze lehet előnyként is értékelni, de azért Staropramenből azt szoktam választani, ami kint készül. A barna az nem ilyen, az Borsodi. Épp ma vettem szűretlent, az viszont az eredeti cseh főzdében készül.
-
IO.sys
őstag
A Digivel meg MÁR összeakadt a bajszom. Látom, hogy NAT-olt hálózaton vagyok, nem látom magam az internetről. Írok az üfsz-nek, erre az ember azt mondja, hogy nem vagyok natolt hálón, a valós ip-m látom. Most vitatkozok vele képernyőképekkel, hogy nézze már meg.
-
IO.sys
őstag
Megkóstolnám.
Most ezt ittam minap, szintén sárga cimkés volt a Tescoban. Hát ritkán iszok ilyen finomat, bár százalékok szempontjából csak szénsavas szörp.
Ja meg az új felfedezésem a Staropramen Dark. Keskeny aromájú, karakteres, nem émelygős lábvíz.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Múltkor szóba kerültek a pasztőrizálatlan sörök.
Ezt a cseh sört találtam ma a Siklósi úti Intersparban, 370 Ft-ért volt kirakva pár darab sárga címkés, amúgy 530 Ft a normál ára. Erre az van írva, hogy Nem pasztő-... rözött
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #98158 üzenetére
Biztosítónak nem érdeke, hogy felmond, ezért mindent megtesz ennek megnehezítésére, de mégsem lehet azt mondani, hogy nem adja meg a lehetőséget az azonnali, munkaidőn kívüli felmondásra.
Tudják jól, hogy gyakorlatilag már senkinek nincs már fax gépe."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Hunter2
addikt
Van egy eladó OLED kijelzős Asus Vivobook S513E laptopom eladó, ezek a pontos specifikációk:
Ár: 160000Ft
- Core i5-1135G7 (8x2.4GHz , max turbo 4.2GHz)
- 24Gb RAM!!
- Intel Iris XE graphics
- Magyar világítós billentyűzet
- mikroSD kártya olvasó
- HD webkamera
- 15.6" FullHD OLED kijelző
- 512 PCIe SSD (1500/1000 Mb/s sebesség)
- Wifi 6 AX + Bluetooth
- Jogtiszta Windows 11 Home
- tartozékok: doboz, gyári töltő
- 2db USB 2.0 +2db USB 3.2A+ 1db USB Type-C
- HDMI kimenet
- 1.7Kg súly
- Jó akksi
- 1 hónap garancia
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #98158 üzenetére
Persze, meg ma már az elektronikus aláírás ezt kiszorította és a legtöbb esetben nálunk már elfogadják, de ahol azt nem fogadják el, ott csak a fax van, ami gyors és ahogy Dluinet írta, az eredeti papírral egyenértékű. Szerencsére nekem már millió éve nem volt rá szükségem, eddig mindenhol működött az emailben küldött doksi.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
"módosítási lehetőség nélkül két végpont között, az eredetinek a pontos lenyomata megy át egy viszonylag biztonságos vonalon. Nagy ritkán még van ilyen, hogy csak faxon fogadnak el bizonyos hivatalos dokumentumot"
Azért erre az igényre már régóta vannak megoldások a fax-on túl. Megjegyzem a fax is csak egy másolata a küldött dokumentumnak, de továbbra sincs biztosíték, hogy az eredeti küldték-e. Mellesleg a fax annyira rossz minőségű másolat, hogy eleve kizárt az eredetiséget számon kérni rajtaAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
-
nagyúr
válasz Bigemperor #98155 üzenetére
Fax lesz a nyerő.
Én is arra használtam utoljára, kb 8 éve."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #98152 üzenetére
Bigemperor munkáját figyelembe véve, el tudom képzelni, hogy valahova csak így tudja elküldeni mert csak így fogadják el, vagy ilyesmi. A fax az ugye egy az egyben másolat, egyfajta p2p kapcsolat, módosítási lehetőség nélkül két végpont között, az eredetinek a pontos lenyomata megy át egy viszonylag biztonságos vonalon. Nagy ritkán még van ilyen, hogy csak faxon fogadnak el bizonyos hivatalos dokumentumot. Szóval szerintem nem technikai oka van, hogy csak azon küldheti, hanem "elvi". De persze tévedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Bigemperor #98144 üzenetére
Csak úgy kíváncsiságból...
Mi az a hely, ahol CSAK a fax jó és nincs ott egy email a közelben? Mindez, így 2022-ben...Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
Exian
addikt
válasz Bigemperor #98149 üzenetére
Ha van géped, akkor igazából csak egy vezetékes vonal kell. Csak van egy ismerősöd, akinek van bármelyik szolgálatátónál vezetékes vonala?!
-
Bigemperor
senior tag
-
tamas.nick
aktív tag
Play Store-ban van pár fax alkalmazás, érdemes megpróbálni.
Pl.: Simple Fax[ Szerkesztve ]
-
Posta elfaxolja szerintem, a belvárosban talán ynitva van vas. de.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
Csak holnap jó? Hétfőn tudnék.
Amúgy csak egy PCI-e fax/modem kártya kell a gépbe, abba a telefonvonal és már mehet is.
Mondjuk lehet, hogy nem egyszerű szerezni ilyet. Sima PCI-ost tudok adni egy tonnányit is. De ahhoz olyan alaplap kell, amin még van sima PCI slot.
[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
Skacok, hagyományos fax készülékkel szeretnék küldeni egy oldalt holnap (ma már nyilván semmi nincs nyitva, amit gondoltam, hogy még lehet faxgép /pl pláza posta és papírbolt, euronics/, sehol sem volt már). Esetleg vmi bevált online fax vagy ilyesmi, amiket néztem, nem voltak túl meggyőzőek. Hálás köszönet. Nekem sincs már egy ideje, sokáig volt, aztán nem kellett már.
-
UHHH
őstag
válasz IO.sys #98142 üzenetére
Szombathelyen anno az ügyvédnőt láttam a Barátok Közt-ből. Varga Izabella
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SirRasor #98138 üzenetére
Na ott meg én nem jártam még! Ha legközelebb erre jártok, akkor onnan nem messze van a Teca mama kisvendéglő, ott tudtok parkolni és kajálni, plusz onnan gyorsan elérhető a mohás oldal és több nevezetes hely is, mint pl. a Pálos romok, Zsongor kő.
Exian: igen, de most minden is száraz... Volt egy olyan kereszteződés a panoráma út felé Égertető után, ahol mindig sár volt. Kivéve az utóbbi 1-2 évet, amikor porzott a föld.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
SirRasor
addikt
válasz CPT.Pirk #98136 üzenetére
Áááá, így már világos
Sajnos 1 nap alatt nem jutottunk egy túl sok felé. Felmentünk először a Kövestetői kilátóhoz és onnan jártuk be a környéket.
Exian az feltűnt, hogy több kiszáradt folyómeder is van, de mivel nem tudtam az *általános állapotát, azt hittem ez a normális látvány
https://www.idokep.hu/hirek/sargulnak-a-fak-az-aszaly-miatt
Viszont amit a cikkben írnak, azt pont nem tapasztaltuk. Mindenfelé zöld fák voltak; sárgulásnak semmi nyomát se láttuk. Mondjuk pont előtte 1-2 nappal esett az eső.Make Love not war!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SirRasor #98135 üzenetére
Magyarázat azokra az arcokra: A parasztelosztó (autóbusz-állomás + vásárcsarnok) van az Árkád egyik végén, a másik végén meg a Konzum. Mindkét hely vonzza a khm. problémás egyedeket... Az Árkád meg a kettő között van, ahová bejönnek fel-alá grasszálni. Ha az Árkád környékén vársz a buszra az egyik megállóban, akkor érdemes figyelni a hátad mögé is...
A Mecsek meg valóban nagyon szép. Volt szerencsétek megnézni a "mohás oldal"-t? Egyedülálló terület, még a Mecseken belül is.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét!
Na megjártam Pécset, de teljesen máshogy alakult, mint ahogy terveztem.
Csak az Árkádban jártunk, vettünk ebédet és már mentünk is tovább túrázni.Viszont 2 nappal később a Szegedi Árkádban is voltunk, úgyhogy egy kevésbé fair összehasonlítást csak csináltam
Kedd és Csütörtök délelőtt, úgymond munkaidőben. Persze most szabadságolás is van mind2 helyen bőven.-Pécsett a forgalom nagyobb; több autó van az utakon. Lámpamennyiség kb. ugyanannyi és elég jó zöldhullámok vannak. Kevésbé érzem a balkán feelinget, azaz ha normális követési távolságot hagyok, nem próbálnak azonnal bevágni. Ilyen szempontból Szeged évről évre rosszabb.
-Az Árkád parkolás fizetős (jó, az első óra nem). WTF? Szegeden ingyenes és vagy 3x akkora a parkoló. Na mind1, ez nyilván kihasználható hely függvénye.
-Van mozgólép..he? Mi a f***? Ez mozgó...szőnyeg Életemben nem láttam még ilyen megoldást, pedig elég sok helyen jártam. Ötletes.
-Sokkal több ember szédelgett (mondjuk 2x annyi, mint Szegeden) mindenfelé. Ráadásul nagy részük arcán a mogorvaság dominált. Mintha azt tükrözte volna, hogy a hegyek közötti völgyben túl sok ember lett bezsúfolva és ez így nem jó.
Összehasonlításként Szolnokon az emberek arcán a keserűség és tehetetlenség dominál (arrafelé gyakran járok és évről évre változatlan a helyzet).
Szegeden inkább a kedvesség dominál, amit úgy mondok, hogy szeretnék innen költözni és szerintem nem vagyok részrehajlóSzóval érdekes élmény volt
A Mecsek nagyon szép!Make Love not war!
-
McAdam6
aktív tag
Redőnyöst tudtok ajánlani ? (Panelben gurtnicsere.) Köszi.
-
aneda
senior tag
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
IO.sys
őstag
A humán tőkével kapcsolatban az a tapasztalatom, és ezt több nagy cégnél láttam és éreztem is a bőrömön többször, hogy bizonyos szakértelem és bizonyos iq felett az ember nemkívánatos, mert az olyan már ért összefüggéseket. Nem kakát dobálok, ez a valóság. Jártam a munkaügyi felügyelőségnél az üldöztetések miatt, amikor elkergettek két önkormányzati cégnél 50+ dolgozót, mert régebben dolhoztak ott, mint 2 év (tehát nyilván ők téglák), és amikor mondtam a néninek ezeket, nem tudott semmiről, pedig nagy volt a por, és megemlítettem az Attilát, erre ő magára húzta kicsit a plédet, amiben melegedett és nem szólt semmit. Hát ott lepergett gyorsan a fenekemről a maradék tojáshéj. Szóval sokkal nagyobb a baj, mint a buszmegállóban a napvitorlával mi van.
-
nagyúr
Hoppál Péterünk idén is újból megszavazta, hogy ne kapjon Pécs plusz pénzt.
Az önkormányzatok rendszere meg úgy lett átalakítva, hogy állami függésben legyenek, így ha az államtól nem kap plusz pénzt egy önkori, akkor az kivérzik.
Pécsen meg tökmindegy ki van a vezetésben, amíg kormányon Tescós Napóleon van."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Bird
addikt
Valóban a lyukak tömködése zajlik gőzerővel. Viszont ez a közösség érdekeit figyelembe véve ez biztosan nem vezet sehova sem. Amit Duli is írt, ez a délvidék politikai értelemben a naprendszer Plútója, én is emlékszem arra, amikor a Rátgéber Akadémia átadásán a meghívott személy már nem volt hajlandó találkozni a Pávával sem. Azon a napon egyébként elérhetetlen volt még a legbelső- helyi köröknek is. Egyes források szerint ez a pillanat volt az utolsó szög a koporsóba. Szerintem pedig az amikor a vízilabdás értékelhető kampány nélkül "próbált" kényszerből (sicc) nyerni. De emlékezhetünk még a csokitolvajokra (igaz akkor jóval kisebb léptékben), vagy akár ott a nem semmi volvogate és a többi sz@r. Sajnálom a várost, mert nem ezt érdemli!
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
aneda
senior tag
Amiket leírsz, abból tisztán látszik, hogy a városi ingatlan vagyon értékesítése az egyetlen reális pénzbevételi forrás.
Hogy ez mi miatt van azt nem tudom, de volt itt egy lista pontokba szedve előttem, lehet hogy van alapja.
Ettől függetlenül én azt tapasztalom, hogy a humán tőke elég alacsony a városvezetésben, üzemeltetésben.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Dluinet #98118 üzenetére
Igen, de mióta van a facebook, azóta muszáj ezt csinálniuk a népszerűség és az ismertség fenntartása céljából mert az ellenfelek is ezt csinálják, csak még több pénzt ráköltve... Ezzel a jelenséggel nem tudunk mit kezdeni, most így működik a világ. Majd ha valami leváltja a facebookot, akkor majd megint új szokások jönnek be.
Már csak azért se lehet mit kezdeni ezzel a dologgal, mert az állami számvevőszék ezeket a költéseket nem tekinti kampány költésnek még kampányidőszakban sem...
#98166 - 98118:
Én egy dolgot hiányolok, bár azt a korábbi vezetések idején is hiányoltam. Sehol egy közteres, aki rommá büntethetné a tilosban bagózókat a buszmegállókban, ahol már sok éve tilos a bagózás. Pedig aztán konzumnál meg a parasztelosztónál degeszre kereshetnék magukat...Úgy egyébként végre zajlanak bírósági ügyek pl. a buszeladás témában.
#98122:
Érdekes, én szoktam látni a válaszait az ilyen posztok alatt.Sőt, már én is beszéltem vele FB-n (vagy azzal aki a profilját csinálja - ezt nem tudom), mert volt információm fideszes korrupcióról az előző városvezetés kapcsán amit megosztottam velük.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz Dluinet #98118 üzenetére
A legszebb az egészben, hogy az ilyen posztokat követően már nincs semmilyen interakció a részéről. Olyan, mintha pipa, kiraktam, lehet örülni, taps.
Valódi fejlesztések mik? Business class szálloda a régi vásárcsarnok helyén, 17 emeletes épületről van szó, egy amúgy is túlzsúfolt, szennyezett városi környezetben. A pécsiek közparkot szavaztak meg, de ez akkor már senkit nem érdekelt, mert eldőlt.
Tervezett élményfürdő, immár a sokadig helyszínen, zagykazetták környezetében a Tüskésréten. Újabb 10 milliók a tervezésre, immáron sokadszor.
A zagykazettákról dédelgetett további "álmokról" (újrahasznosítás) már nem is merek megnyilvánulni és ennél többet nem is szeretnék.
Mandulás lakópark, nem írnám le kiknek.... Volt tüdőszanatóriumból lakópark, szintén. Műemlék (!) volt Bőrklinika telkén (Kodály Z. út) szintén lakópark, a műemlék közösségi célú fejlesztése fel sem merült.
Közösségi- zöld városi fejlesztések sehol.
Azt gondolom van ami nem változik és soha nem is fog. Pécs politikai értelemben humán erőforrásban gyenge (1 kivétellel mindig az is volt) és ez nem fog változni.Elnézést, ha valakit az előbbi bejegyzéssel megbántottam, szerintem semmi csúsztatás nem volt benne, én is a "helyreállítás" szót használtam.
Viszont az való igaz, hogy ez a városvezetés semmilyen forrásra nem számíthat. Ez pedig nekünk pécsieknek tragédia.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Visormail
addikt
Nem a városban mi nem történik...
-iparűzési adó elvonása
-gépjárműadó elvonása
-buszbérlet/jegy bevételek kiesése
-turisztikai adóbevétel kiesés
-lezárások miatti gyér adóbevételek
-szolidaritási adó
-önkormányzatokat illető díjak és további adók (közterület-használat, parkolás, idegenforgalmi adó) felfüggesztése
-járványügyi többletkiadások
-nem engedik a szolgáltatások díjait még az inflációval sem emelni
-a kormány megtiltotta, hogy emeljék a helyi adók szintjét, vagy új adót vessenek ki (akár olyan cégekre is akik a pandémia nyertesei voltak), vagy eltöröljenek bármilyen adókedvezményt
-kivonták az önkormányzatokat a rezsicsökkentésre jogosultak köréből
-rekord inflációEhhez kell hozzáadni a város adósságára fizetendő évi 1,74 milliárdos törlesztőrészletet.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
nagyúr
Narancs vezetés utálja Pécset, mert minden nagy ellenfele pécsi kötödésű.
A vezír 4 évente maximum 90 percre hajlandó eljönni ide, egy perccel sem többet.
Ha narancs vezetése lenne Pécsnek (volt ilyen) akkor sem kapnánk semmit.
Egyszerűen abból az okból, hogy Barbi hitler mindent megtesz, hogy Pécsen rossz legyen.
Ez már 24 éve is így volt és teljesen, minden takargatás nélkül ezt ki is nyilvánítják, hogy ők az uralkodó mocsok szivárványkoalíciónak (Fidsz-Kdnp) ez a szándéka.
Ezért sem értem, hogy valaki Pécsi létére Papír Pinochetre volt képes szavazni."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
nagyúr
Kézi vezérlésű vezetés, mint ahogy az ország is az.
Normális országban:
1. rongálódást bejelentik a polgárok, vagy maga a városüzemeltetés egyik embere a reggel észreveszi és jelzi a cégnek.
2. A cég kiküldi az emberét, hogy dokumentálja majd igazítsa meg, míg végleges helyreállítás meg nem történik, vagy maga a városüzemeltetés egyik embere aki reggel észrevette a hibát azon nyomban dokumentálja majd megigazítja, míg végleges helyreállítás meg nem történik.
3. Papírmunka.
4. Helyreállítás pár órán belül.
De értem, hogy látszódnia kell minden munkának, mert különben az emberek azt hiszik, hogy nem csinál semmit a városüzemeltetés.
Ezeknek a dolgoknak, ahogy a politikának is, egy jobb világban szinte láthatatlannak kellene lennie. Ahogy azzal sem foglalkozol naponta, hogy normálisan folyik a víz a csapból, mert ez a természetes. Az lenne szomorú ha minden nap posztolnánk, hogy most nyisd meg a csapot, mert most éppen van víz."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Bird
addikt
válasz CPT.Pirk #98115 üzenetére
Ennek a városnak, régiónak fáj egyre jobban, hogy nem történik SEMMI.
Amit IO.sys írt azzal én is egyetértek. Egy sértődékeny óvódás aki képtelen a kompromisszumokra azokkal akik a pénzt osztják. Ezáltal pedig mindenkinek fáj majd, egyre jobban. Településfejlesztésre, településrendezésre napi szintű rálátásom van, sajnos nem a levegőbe beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz CPT.Pirk #98115 üzenetére
Az igaz, hogy a régi rendszerben sokkal több minden nem történt, de aki ismeri kicsit az Attilát, természetes, hogy nem szereti. Csak egy technokrata marketing szakember, semmi több. Kakál az emberekre, és finoman fejeztem ki magam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
És ez neked miért fáj? Egyébként célszerű lenne az egész posztot linkelni, mert így erősen félrevezető.
"A szakemberek ma délután elvégezték az ideiglenes javítást, így ismét hűsítő árnyékot ad a napvitorla a buszra váróknak, hamarosan pedig a végleges megoldásra is sort kerítünk." - [link]
-
Bird
addikt
Polgármester Urunk újfent kitett magáért, hisz nagyon komoly helyreállításról van szó. Gyorsan posztolt is egyet!
Szánalom ami ebben a városbannemtörténik.A kép a saját fizetett hirdetése. A napvitorlát "a szél tette tönkre". Uff........
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Sir Riccio #98111 üzenetére
Ja, így nem is vennék, csak személyesen innen valakitől (ahogyan az egyik régi boxot is így vettem itt valakitől), ha nem lesz senkinek, akkor inkább rendelek aliról vagy ilyesmi.
-
Sir Riccio
addikt
Engem valószínűleg most vertek át eggyel. Marketplace-en hirdetett a csóka 5500-ért egy Mi Box S 4K-t és a figyelmeztető jelek ellenére elutaltam neki, majd kiderül tényleg elküldi-e. Csak azért írtam, hogy ha esetleg belefutnál.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Exian
addikt
Keresek megvételre egy vagy akár kettő android boxot. Nem kell hiperszuper csúcsmodell, csak menjen rajta normálisan a YouTube, Netflix és HBO Max (amíg van...). Hardver tekintetében minimum 2/16 Gb legyen, Android 6 feletti rendszerrel.
-
Exian
addikt
válasz IO.sys #98107 üzenetére
Klafa! Jó ez még most is! Én is gyártottam amúgy 25ért olyan EGYEDI weboldalt (egyedi, saját kód, nem sablonból, nem WP, egyedi dizajn saját grafikával), amiért erre szakosodott cég simán elkért volna 300 körül. De ismerősnek csináltam, a téma is tetszett, amiről a weboldal szólt, úgyhogy megcsináltam neki. Ja és plusz még fotózni is kellett sokat, az is lett volna vagy 150 neki még.
Most meg a melóhelynek kezdtem csinálni olyan PHP/SQL fejlesztést, amire kaptunk 3 M huf ajánlatot. Végül persze én csinálom, mert nincs rá keret...
-
IO.sys
őstag
A témához:
Ezt az oldalt én csináltam még 2009-ben, akkor még sokkal jobban nézett ki. https://aproshop.hu/
15.000 Ft-ot kértem érte.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Ferdzsoo
addikt
válasz IO.sys #98101 üzenetére
Nem véletlen. Jelenleg egy 2 év tapasztalattal rendelkező programozó (java, javascript, phyton) 1.6m bruttót keres.
Ez egy átlagos piaci ár most."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
IO.sys
őstag
válasz CPT.Pirk #98100 üzenetére
1 nyelv winnél/linuxnál meg embeddednél még számít valaminek, de ahogy adatbázis kell, már jön az sql vagy más, meg odbc meg ilyenek. Weben rögtön öt nyelvet kell tudni, az a belépő a kezdők csarnokába. Aztán jönnek csak a web2-es meg web3-as kakák, frameworkok, kulák, minden. Ezzel ki is fejtettem, miért lettem üzemeltető.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest