- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz plaszy #99780 üzenetére
A sok antennának inkább ahhoz van köze, hogy mennyi eszközt fog tudni egyszerre kezelni. A cégnél ütköztünk bele ebbe a problémába, hogy a 10-20k közötti TP-Link routerek egyszerűen nem bírják a használatot... 6-10 ember, mindenkinél telefon, párnál laptop és már vége is volt a routernek, dobálta el a wifit.
Aztán azonos árban volt Xiaomi sok antánnás cucc, talán AX3200, azóta nem volt panasz a wifire.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
-
őstag
válasz plaszy #99789 üzenetére
Nekünk ebből [link] van 3 darabos a 2 szintes házra és a kertre. A kertet sajnos nem fedi le teljesen (1800 m2) így tervezek még egyet venni, mert kibírta a -12 fokot idén az egyik. Hát nincs sok problem vele, minden megy magától észrevétlenül. Lehet drágának tűnik, de sok próbálkozás után végre nem szívok. Tudom, hogy ez nem router, de azt gondolom ad a szolgáltató alapból, ahhoz kell az egyiket kötni, a másikat meg csak bedugod valahol.
-
nagyúr
válasz plaszy #99784 üzenetére
Wifi6 (802.11ax), WPA3, 256MB memória és 64eszköz kezelése alá nem adnám.
Nálam minden gép, telefon, TV és konzol Redmi Router AX6-ra kapcsolódik wifin és maxon szakít. Viszont a Xiaomi felülete nem európai barát, senkinek nem ajánlom.
Már nincsenek kábelek. 100 négyzetméteres ház, és az udvaron is van Wifi, sőt az utcába bekanyarodok, már csatlakozik a telefon.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Exian
addikt
válasz plaszy #99784 üzenetére
Jól néz ki Én ezer éve nem használtam D-Link routereket (még valamikor az egyantennás, 54 Mbit-es Wifi korszakban csak), de leírás alapján jó lehet, meg gigás lan portjai vannak. Nem is olyan drága. Meg tényleg futurisztikus a dizájnja, úgy néz ki, mint egy műhold-drón összvér Tetszik.
-
Exian
addikt
válasz plaszy #99782 üzenetére
Aha, ha nincs PC és nem is nagyon lesz tervben vezetékes összeköttetés, akkor nem olyan fontos a gigabites LAN portok megléte, talán tudsz spórolni, ha olyat nézel, ami nem gigabites. Bár lehet, hogy már nem is nagyon kapsz olyat, amiben nem gigás portok lennének, vagy nincs nagy árkülönbség, akkor viszont érdemes gigabites verziót venni, hátha később kellhet. Ami fontos, hogy a WAN portja feltétlenül gigabites legyen, különben nem tudod kihasználni a 300 Mbit-es netedet, csak 100 Mbit-tel fog menni minden.
Amúgy milyen szolgáltatóhoz kell?
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz plaszy #99780 üzenetére
Nálam otthon egy ASUS RT-AC1200G+ van, ~70 m2 területre. Mindent lefed maximálisan. Gigabites LAN portokkal, ami azért fontos, mert nálunk azért megy 2-3 PC + szerver kábelen, amik között azért másolgatok és olyankor azért jó látni a 100 mbyte/sec feletti sebességet másolgatáskor.
Ez alá nem adnám, persze lehet más típus és márka, ami fontos szerintem, hogy 5 G-t tudja Wifin, Gigabites LAN és WAN portja legyen.
TP-LINK-ben hasonló kaliber, ilyet is használok munkahelyen.
Az antennák száma részben csak parasztvakítás, nem azon múlik. Nekem van ezercsilliómillió éves, egyantennás TP-LINK access pointom, ami olyan bika, hogy azóta sem találtam 4-5-6-7 antennás verzióban sem olyan erőset, mint az. Az lefed akkora területet, hogy hihetetlen, az ereje abban rejlik, hogy még olyan chipet és erősítést raktak bele, ami úgy tudom azóta korlátozva lett rendeletileg, vagy mi. Szóval számítanak az antennák, főleg a kétcsatornás (2.4G/5G) verzióknál, de nem az a legtontosabb. Egy jóképességű 4 antennás is megfelelő szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Alapesetben egy átlagos 80 négyzetméteres házhoz milyen Wifi-s routert ajánlanátok, 300-as Net előfizetéshez? Lehetőleg egy alacsony, közepes árfekvésben gondolkodnék, stabil kapcsolatot tudjon, ne dobáljon le és ne kelljen sűrűn resetelni. Hatótáv, antennák terén mire kellene odafigyelnem? Minél több van rajta, annál jobb? Láttam már 7 antennásat is, de az nem csak vakítás?
Esetleg pontos típust, tapasztalatot is elfogadok.
(Nagyon mélyen, technikailag, lefedettségileg nem akarok belemenni a témába, de azt sem szeretném, ha nem lenne mindelhol jó.)
Köszi![ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Exian
addikt
válasz 0xmilan #99774 üzenetére
Köszi, gondolkodom ezen is.
"Meg nem kell attol felni, hogy belerugsz a szervered elosztojaba vagy valami. "
Ez mondjuk kizárt, szolgáltatónál fut rendesen, csak nem húzzák ki
Egy ideje legalábbis nem volt rá példa:
12:19:59 up 1545 days, 2:14, 1 user, load average: 0.01, 0.01, 0.00 -
0xmilan
addikt
válasz 0xmilan #99774 üzenetére
Nem ragaszkodom hozza, hogy nalam legyen. Sot.
Csinalj egy GitHub usert (az Exian mar sajnos foglalt) es egy olyan repot mondjuk, hogy "prohardver-pecs", es oda lehet toltogetni a fileokat. A README.md alapbol megjelenik a repo fooldalan, de hivhatjuk mashogy is, csak akkor kozvetlen linket kell hozza adni ide az osszefoglaloba, hogy egyertelmu legyen.Hozzatennem, hogy igy az en otletem alapjan szuletett a PROHARDVER issue tracker, ami a bugos meg az otletelos topik tetejen van linkelve a "Téma tudnivalók"-ban, csak az a GitHub Issues reszet hasznalja.
Szoval nem hulyeseg ez.[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
Weboldal helyett en egy GitHubon tarolt README.md filet javasolnek. Peldaul.
Ugyanugy tudsz linkeket, kepeket, listakat, stb elhelyezni, csak HTML helyett markdown-ban kell irni, ami szerintem meg egyszerubb is.
Meghivhatsz a repohoz collaboratorokat akikben megbizol, ok kerdes nelkul tudnak modositani. Illetve pull request-ekkel mas is javasolhatna modositast, amit 1 klikkel behuzhatsz, ha jonak latod.
GitHub Pages-zel eppen egy rendes, ingyenesen hostolt weboldal is lehetne az egesz, de egy ilyen linkgyujtemenyhez szerintem teljesen folosleges. Az .md fileok kozott is lehet linkelgetni amugy, ha akkorara none, hogy szukseg van ra.
...es akkor meg verziokovetes is van, latszik, hogy a multban mi modosult.
Meg nem kell attol felni, hogy belerugsz a szervered elosztojaba vagy valami.Ha nem szeretnel ilyennel szorakozni, akkor szivesen csinalok a HTML-edbol MD-t es felrakom egy repoba. Aztan adhattok github usereket es meghivok mindenkit collaboratornak. Meg online szerkesztoje is van, szoval nem muszaj terminalbol git parancsokat irogatni vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Na, én elkezdtem összeszedni pár dolot, össze is jött egy A4-es oldalnyi dolog már (mire jó a betegszabadság ugye... hurrá! Hiányzik a meló valószínűleg, nem bírok már feküdni annyit...).
Akinek van ötlete bármilyen témában (hasznos boltok, szakemberek), küldheti privátban és hozzárakom. Amit meg tudok, szépen lassan kigyűjtöm innen, meg saját tapasztalat szerint.
Aztán meg majd eldől, hogy akkor hogyan is fog bekerülni az összefoglalóba.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Na, lehet, hogy itt a megoldás. Utána kellene járni. Ettől függetlenül, vagy mindezzel együtt én továbbra is a külső felületről megjelenített linkgyűjteményt javasolnám, legalábbis akkor mindenképp, ha már túl sok infó lenne az összefoglalóban. Egy bizonyos szintig még kezelhető az összefoglón belül is, de egy idő után lehet, hogy kinövi.
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #99767 üzenetére
Nem tudom, nem biztos hogy egyszerűbb (nekem). Meg nem tudom, én nem szeretem a teleszemetelt, több oldalas összefoglalókat. Nem arra való, szerintem. De ha azt csinálnánk, ami a terv, akkor az nagyon megdagasztaná egy idő után az összefoglalót.
De nekem mindegy persze. Nekem nem nagy ügy egy kis egyszerű weboldalt néhanapján frissítgetni.
Szóval ez most a TG szereptől független, a részemről.
-
dunc
nagyúr
Egyszerübb lett volna : itt a tavasz, dagad a f...............sz!
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Túludvariaskodjatok ezt.
Ő lemond a TG-szerepről, te kéred a TG szerepet a TG topicban és ennyi. Sokkal több munka azt a webszervert hekkelned, mint itt néha frissíteni az összefoglalót.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Exian
addikt
válasz Janoska26 #99762 üzenetére
Ez így nem olyan jó buli. Nem szívesen venném el senkitől, főleg tőled ezt a "tisztséget" De tudok egy megoldást! És akkor nem kell minisztert váltani
Én tudok csinálni saját webszerveremen egy egyszerű HTML-t, amibe berakhatok bármit, linkeket, infókat, szövegeket, képeket is akár, ezt az oldalt tudom a fórumtól függetlenül szerkeszteni, aztán egyszerűen csak ennek az oldalnak a linkjét elhelyezed az összefoglalóban.
És adunk neki valami frappáns címet/elnevezést.
És így ráadásul nem az összefoglaló lenne teleszemetelve mindenféle linkekkel, szövegekkel.
Vélemény? Ezt most mindenkitől kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
"szívesen bevállalom ezt a részét "
Sikerült megegyeznetek Janoskával? Lesz "Kisokos" jellegű linkgyűjtemény?[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Birsmann
tag
Sziasztok!
Szakembert keresek; irodámban szeretnék VPN elérést kiépíteni a kollégáknak.
Előre is köszönöm az (ár)ajánlatokat, ajánlásokat -
Exian
addikt
Van valakinek esetleg feleslegbe ILYEN kábele? Egy Samsung TV-hez kellene. Lehet ILYEN is, mindegy hogy néz ki. Lehet olyan is, amin nem RCA aljzatok, hanem dugók vannak és maga a kábel hosszabb, tehát rögtön összeköthető vele az adott eszköz. Sőt, az lenne a legjobb, akkor nem kellene még plusz egy 3-as RCA kábel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Na ja Amúgy az ötlet végülis nem rossz, lehetne az összefoglalóba egy "Kisokos" jellegű linkgyűjteményt csinálni a helyi, ajánlott szakikról és jó boltokról. Sokszor előkerül pl. klímaszerelő, mosógépszerelő, ilyesmi, ezekre vannak emberek, akiket itt szoktunk többen is többször ajánlani. Össze lehetne szedni ezeket szépen lassan.
Janoska26: ha neked ez teher, vagy nem akarsz foglalkozni vele, ha tudsz adni jogosultságot az összefoglaló szerkesztéséhez, én szívesen bevállalom ezt a részét
-
UHHH
senior tag
Ha időnként jár erre moderátor vagy Janoska26....
Lassan március van és még mindig : "Boldog Új Évet Mindenkinek! :)" -
Ajándékok
aktív tag
Ha időnként jár erre moderátor....
Az ilyen #99740 üzeneteket ki lehetne egészíteni a megfelelő kereső szavakkal?
Ezt például: bontott építőanyag tégla cserép épületfa....Vagy a téma összefoglalóban is lehetne gyűjteni a hasznos linkeket, adatokat.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Exian
addikt
válasz Dluinet #99741 üzenetére
Ja, hát persze, tudni kell bánni velük de ha ezen átlendülsz, meg ők is, akkor te vagy nyeregben
Amúgy már elég rég voltam, akkoriban még tűrhető árak voltak. Mondjuk én új cuccok áraihoz mértem (főleg faanyagot, lécek, gerendák, stb), azt nemtudom, máshol kapható bontott árak milyenek lettek volna.
Fatelepes új faanyaghoz képest jó árak voltak. Persze az új, ez meg bontott.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Kertbe járdához, kerti sütőhöz, kerítéshez keresek bontott építőanyagokat (kisméretű téglát, padlásburkoló téglát, beton járólapot, esetleg vörös homokkő építőkövet).
Ha valakinek van elfekvőben ilyesmi a kert végében, vagy lát a városban olyan építkezést, ahol ilyesmit bontanak, akkor jelentkezzen nálam.Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
nesa
veterán
Nincs véletlen valakinek eladó PSA COM2000 kormánykapcsoló?
-
rnrn
aktív tag
A VLC segítségével erről a weboldalról nézhető ingyenesen a Max4.
-
-
Exian
addikt
válasz DJ. Ru$y #99734 üzenetére
Nemtudom, őt már próbáltad e, ismerősöm csinálja, fogalmam sincs, hogy olcsó e vagy drága, egy próbát talán megér.
-
DJ. Ru$y
félisten
Tudtok Pécsen vagy környékén olyan valakit aki olcsón csinál 3D nyomtatást? Vagy mióta megmutyizták a rezsiket, azóta nincs olyan, hogy olcsó 3D nyomtatás?!
Köszi
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
rnrn
aktív tag
Sziasztok! Mindig TV előfizetésnél a GO hogyan működik? A max4 csatornát szeretném nézni, darts verseny miatt. Tudnátok adni ehhez user/pass-t?
-
-
Exian
addikt
Ismer valaki olyan videószerkesztő programot, ami tud olyat, hogy egy adott videót szétbont képkockákra és lementi képenként? Tehát: mondjuk van egy egyperces videó, azt kellene képkockákra bontani és minden képkockát külön mondjuk jpg-be lementeni. Szóval így lenne az egyperces, 25 fps-es videóból 1500 db kép.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz balintdavid #99724 üzenetére
Mondjuk ez nem a simple.
Nem az OTP bank appról beszélek hanem az OTP simple-ről!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz balintdavid #99719 üzenetére
Nálatok megy az OTP simple?
Egész délután csak pörög az app..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
Ajándékok
aktív tag
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Volt ilyen progi Linuxra, de a korábbi ntfs-3g kernel driverhez. Azt felváltotta 2020 körül a paragon ntfs kernel drivere, ahhoz meg már nem készült ntfs defrag progi. Mondjuk kézzel rávehetném az ntfs-3g használatára ahhoz a külső hdd-hez és akkor valszeg menne az a progi, de túl sok macera lenne, egyszerűbb átbootolni.
Update valóban nem mindig van, de mivel csak pár hetente indítom el, így biztosan talál valamit. Legközelebb majd először frissítést kerestetek vele, mielőtt nekiállok valaminek.Melóban is szívatott, hogy beállítottam adatgyűjtőnek a wines gépemet, aztán egyszer csak újraindult éjszaka mert jött valami update és ő azt felrakta, persze az adatgyűjtés itt megállt... Nyilván én nem láttam előre mi fog történni, mert bele kellett volna másznom a GPO-ba vagy valamibe, hogy kiiktassam az update dolgot... Értem, hogy az egyszeri lusta user miatt erőltetni kell az updatek telepítését, de cserébe ha már kicsit is advanced user vagy, akkor kerülget a sikítófrász ezektől a megoldásoktól.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott hagytam... Valamire felébredtem hajnali 3 kor és hallom nem kapar a vinyó... Na mondom ez még nem végezhetett... Nem is végzett, mert a szerencsétlen Windows update úgy gondolta, hogy akkor most lehet frissítést telepíteni és újraindította a gépet valamikor éjjel.
Persze így meg úgy be lehetne konfigolni ezt az aktív időszak izét ha eszembe jutott volna előre, de már csak akkor indítok Windowst, ha máshogy nem megy valami. Az ntfs fájlrendszert meg jelenleg csak az alól lehet töredezettség mentesíteni, a formázáson kívül.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én nem rég szembesültem vele, hogy a töredezettségmentesítés még ma is fontos, hiába USB3-as keretben van gyors hdd. Egy TV-re kötve berosál a TV mikor onnan próbál indítani egy jobb 4K filmet de az töredezett... Csak hát az én külső hdd-m 4TB-os és azon a töredezettségmentesítés 8..12 óra hosszú folyamat és már 2x meg is kellett csinálnom.
Egész elszoktam ettől a dologtól, mióta zsebben van 128GB-os gyors pendrive.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla