- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engineer086
Modder
válasz Engineer086 #97685 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a karosszériás/fényezős tippeket!
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
válasz Ferdzsoo #97695 üzenetére
"Létezhet olyan hogy lehal a wlan modul a laptopban? Elképzelhető hogy lehet ehez a géphez kompatibiliset bele kapni még?"
Igen, igen.
Szétszeded, megnézed, milyen csatis, 1-3 ezer Ft-ért kapsz megfelelőt. (Mini PCI, vagy mini PCIE szokott lenni, általában cserélhető.)Az USB is kerül ennyibe, és mindig macera, előbb-utóbb letöröd a csatit, ahogyan kiáll. A pici USB wifi kártyáknak meg az antennájuk csapnivaló, rossz a térerő velük.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
válasz Ferdzsoo #97695 üzenetére
Jó eséllyel van belevaló wlan kártyám, de lehet, hogy egy USB stickkel jobb lesz. Van olyanom is, ha kell. Asus nanostick.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Adott egy kb 10 éves ÁCSER laptop.
Eddig frankón ment a wifije, most viszont nagyon gyengén vesz minden jelet. KB ha mellette van a router akkor oké, amúgy használhatatlan a wlan.
Létezhet olyan hogy lehal a wlan modul a laptopban? Elképzelhető hogy lehet ehez a géphez kompatibiliset bele kapni még? Ilyen laptop wlantéren nemigen vagyok képben. Milyen csatolójuk van ezeknek?
Köszönöm a segítséget."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Exian
addikt
válasz PRDZsolesz #97693 üzenetére
Néztem a SIM-et, számomra beazonsíthatatlan, semmiféle jelölés nincs rajta. Sima fehér nanosim, csak a sorozatszám van rajta. Régebben a T-Mobile rózsaszín kártyát adott, talán még most is, a Telenor passz, sosem volt olyanom, most a Yettel zöld alapú, a Vodafone gondolom piros.
Sima fehér melyik szolgáltató lehet? Vannak ugye a nem valódi szólgáltatók is (31-es körzet meg ilyenek).
Na megnéztem az én Telekomos kártyáimat, az újabb Telekomos SIM az full rózsaszín, a régebbi SIM-em ugyanolyan sima fehér, mint ez a talált telóban lévő.
Akkor jó eséllyel talán T-Mobile/Telekom kártya ez is.
Felraktam Facebookra az elveszett/találtam csoportba, meg a saját idővonalamra is, ha pár napig nem jelentkezik a gazdája, akkor talán beviszem majd egy Telekom üzletbe és megkérdezem, hogy tudnak e segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Találunk egy telefont, hátha valaki olvassa itt, aki esetleg halotta ismerősi körben, hogy valaki elvesztette a telefonját.
Egy Xiaomi Redmi Note 9 Pro készülék és a nevkó kollégium környékén veszett el.
SIM kártya le van tiltva benne, úgyhogy nem csörgeti a tulaj sem... a rendszer meg persze jelszóval védett, szóval esélytelen, hogy keressünk benne bárkit, akit lehetne hívni.
Mit lehet/érdemes ilyenkor tenni?
-
Aby_2014
aktív tag
Én hozzá vittem az autóm, tetőkárpitozásra is van embere..
[link]Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
#TOTTI
őstag
Varga autófényező, nekünk pár céges autót csináltak, karosszérialakatossal is van több kapcsolatuk. Viszont várólista van.
-
őstag
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Karosszérialakatost és fényezőt keresek Pécs és vonzáskörzetében küszöb és alváz kisebb hibáinak kijavítására.
Tudtok ajánlani valakit nekem?
Köszönöm előre is!Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
samu2062
senior tag
Nincs véletlen valakinek egy eladó, jó állapotú festőlétrája?
5-ös kellene leginkább.[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Unokatesómnak + nekem lenne pár dolog eladó sorban, ha érdekel valakit valami a listából akkor írjon rám:
1db I5 10400-as processzor BOX
1db I7 4770-es processzor
1db Alpenföhn Panorama CPU hűtő
1db ASROCK Fatal1ty H97 performance alaplap
1db Samsung PM871 256GB SSD
1db Gigabyte GV-R726XOC-2GD (R7 260X) videokártya
1db Adata SU650 ASU650SS-120GT SSD
1db Corsair VENGEANCE LP 8GB KIT (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM (CML8GX3M2A1600C9)
1db FSP Rsider 550W táp1db Hauser Puma 14"-os rózsaszín bicikli
1db Alföldi Formo, nagyméretű mosdókagyló
2db OK BABY bicikliülés hátraA technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
IO.sys
őstag
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Totál kifogytam a sörből. IPA/APA/Búza/Meggyes vonalon láttatok valami jó akciót, akár tálcásan?
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Ferdzsoo
addikt
-
IO.sys
őstag
Hát ezek a körülmények itt valóban nem aktuálisak, de a tv milyen szép homogén hátteret ad a növényeknek, nézd: [kép] Nagyon f***a plazma egyébként egy itteni kollégától, ha nézem, akkor a videofil énem elégedett. De a gyakorisága nem nyomja meg a villanyszámlát.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Exian
addikt
válasz IO.sys #97666 üzenetére
Nálunk a Telekom a TV-s technológia miatt esik ki, ahogy a Vodafone is. Mi még nézunk hagyományos lineáris Tv-t is, de már csak a Digi működik egyedül szolgáltatói box nélkül, közvetlenül a TV saját tunerjével (DVB-C). Szerencsére ők meghagyták a koax cuccost, így akárhány TV csatlakoztatható, plusz box nélkül. Persze aki nem TV-zik, annak ez pont mindegy.
-
IO.sys
őstag
+Pirk
Ez így elég jó, régen én is nagy Digi fan voltam, aztán megismertem családi okokból a T-t, és amennyire utáltam a színe meg a harsány kommunikációjuk miatt őket, a szolgáltatás stabilitása nagyon megyőzött. De köszi, akkor lesz az.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Exian
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz IO.sys #97663 üzenetére
Kertiben 2 helyen is van digim, már nem emlékszem mikor volt rossz bármelyik is. Egy jó ideje már nem megy el az esőzéseknél se.
Mondjuk a csomagjukból a vezetékes telefont anno nem tudtam kihagyatni... Mindegy, így is elég olcsó.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
IO.sys
őstag
Nem is az ára zavar, hanem a neve... A DIGI egy nagy natolt lan, amit a lelkiismeretesség teljes hiánya mellett húzkodnak dugdosnak állandóan, aztán havonta olvasom itt, hogy itt leszakadt egy fürt, most ott... brrrr.
-
-
IO.sys
őstag
Nekem is feleslegessé vált a tv előfizetés. Jelenleg 9000 Ft a csomagdíjam a T-nél. Ebben vonalas telefon is van, tv-t nem nézek már évek óta, fizetem a semmire a havidíjat. Szeretném az egészet lemondani és csak gigabites vagy legalább 500/500 netet köttetni olcsón. Tudtok valamit?
-
UHHH
senior tag
Ha nem kell rohadt nagy sebesség, akkor ebből 3 db az 150 giga:
https://digi.hu/mobilinternet
3 x 50 GB és csak 3000 Ft per hó.
Persze kell hozzá 3 különböző előfizető, de sokan vagytok digisek.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Dluinet #97647 üzenetére
Mekkora monitor? Ha nem ilyen soksok colos, akkor beférhet hozzám. Rendesen legyen becsomagolva. Elvileg jövő hét utáni héten megyek Bp-re, nagyjából arrafele. Persze ha valaki megy előbb és bevállalja, akkor ne várj rám, de ha nem sikerül addig, akkor visszaterünk majd rá.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Tudtok ajánlani pécsi használtautó kereskedést, ahol jó eséllyel nem vernek át?
-
nagyúr
Sziasztok.
Van egy monitorom, amit BP XII kerületbe kell vinni a következő néhány hétben.
A vevő fél a postáktól, mert már törtek neki össze monitort.
Honoralnam ha valaki segítene a szállításban, ha amúgyis megy BP-re a következő hetekben."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Exian
addikt
Jah tényleg.
Esetleg Ephone? Náluk van évek óta (konkrétan 2011 óta) a VoIP telefonos rendszerem, ahogy nézem, van mobilnetjük is. Ha jól nézem 1TB adaforgalom 6990 Ft, gondolom nem kellene több.
Ha kevesebb is elég (szerintem igen), akkor 25-50 GB csomagok vannak 5000 Ft alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Nem olvastam utána: ez melyik szolgáltatót használja? Mekkora a sávszélesség? A telekomnál a "gigaerős" korlátlan mobilnet 7990 Ft, az nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
válasz IO.sys #97638 üzenetére
Nem csak az.
Ha továbbra is jól dolgoznak, akkor bevált az új főnök.
Ha rosszul dolgoznak, csökken az értékük a vezetés szemében.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Ajándékok
aktív tag
"Pá hónap talán még lefuthat így, aztán muszáj lesz valamit lépni, ha nem változik meg"
Ez nagy butaság lenne. Minél tovább hagyjátok, annál kisebb esélyetek marad a változtatásra.
Ha csak nem vagytok mazochisták[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Exian
addikt
Nekem is ez jutott eszembe. Az ilyesmit kell valahogy megfogni/bizonyítani.
Amúgy nem értem, mi érdeke van a felsőbb vezető(k)nek, hogy egy ilyen p@csfejet tartsanak hatalmon? Mi a jó nekik abban, hogy romlik a munkahelyi környezet és a teljesítőképesség? Mert nyilván egy idő után romlik minden egy ilyen helyzetben. Persze tudom is a választ, sok esetben nem foglalkoznak ezzel, amíg látszólag működik minden és "fegyelem" van. De attól még nagyon nem jó így.
-
-
rnrn
aktív tag
@Ajándékok: Nem színlelt leépítésről van szó, stratégiailag fontos és nélkülözhetetlen emberek, munkakörök érintettek.
@IO.sys: sajnálattal hallom, annó közeli hozzátartozóm is így járt. Az általam vázolt helyzetben 20 fő érintett, így nem egy-egy ember lett kvázi kipécézva.
@dunc: elég hasonló a dolog ahhoz, mint amit Te írtál. Pá hónap talán még lefuthat így, aztán muszáj lesz valamit lépni, ha nem változik meg (nem törik meg/be) az új csoportvezető. Egy igaz van, az az övé. Egy módon lehet feladatot elvégezni, ahogy ő gondolja (akár szemben az írott szabályokkal). Mindemellett manipulatív, de nagyon (üldözési mániája van, túl érzékeny, sértődékeny, és bosszúállónak is tűnik). -
-
Ajándékok
aktív tag
-
dunc
nagyúr
Nagyon nehéz helyzetben vagytok, csak úgy érhettek eredményt ha ez az új vezető viselkedése intézkedési már a hatékonyság, rovására is megy. Össze kell keményen fognotok a munkátokat 100% ba el kell végezni, hogy ne tudjon senkin fogást tartani, ha egy valakit "bánt" olyan legyen mintha mindenkit bántani, nem szabad szétforgácsolnotok! Minden sérelmeteket, konkrétan dátum/idő, jelenlévők megemlítésével ÍRÁSBAN eljuttatni az éretett korrupt vezetők feletti szintre. (kezdetnek ennyi, lehetőleg egy munkajogászt belevonni)
Hívj fel ha gondolod, mi is átmentünk egy ilyen harcon![ Szerkesztve ]
-
rnrn
aktív tag
Adott egy 20 fős munkahelyi csoport, ahonnan egy embert kiemeltek és megtették csoportvezetőnek (a régit nagyon szerették, de nyugdíjba ment). Az új csoportvezető teljesen más módon áll a vezetői feladatokhoz, felfelé nyal, lefelé tapos. A régi igyekezett a beosztottakért helytállni és szükség szerint a hátát is tartotta, Ő vezető volt, nem "főnök". Most ez megfordult, nyilvánosan, nagyobb létszám előtt (e-mailben is, szóban is) az új csoportvezető a sajátjait dorgálja és trágár módon, bicskanyitogató stílusban, sok esetben alaptalan vádak kíséretében próbál nyomást gyakorolni a csapatra (játsza a főnököt). Ezzel néhány hét alatt elérte, hogy megutáltatta magát és a húzó emberek is felfordultak tőle, napi rendszerességűvé váltak a viták. A csoport tagjai nem érzik jól magukat a munkahelyen és a pihenőidejüket is megmérgezi ez az állapot. Azon tanakodnak, mit lenne érdemes tenni. Esélytelennek gondolják, hogy az új "főnökkel" szót értsenek, de a feletteséhez sem tudnak fordulni, mert kvázi az ő embere (besugó, meghosszbított kéz...). Többen is 10+ éve dolgoznak a cégnél, nem szeretnének váltani. Engem faggattak a megoldásról, de elég kemény dió és csak azt tudtam mondani, hogy egységben az erő. Ti találkoztatok már hasonló esettel? Mit lehet a csapat számára megfelelő megoldás? Próbálják csőbe húzni és megbuktatni? Van esetleg szolídabb lehetőség is? Köszi!
-
a2d2
addikt
Én tegnap este hívtam az ügyfélszolgálatot, kb 20-30 perc után megszakadt a vonal magától. Ezután átállítottam a nyelvet angolra és rányomtam a chat-re, 95-en voltak előttem, kb 50-ig bírtam, utána elmentem aludni. Ma reggel megint indítottam a chatet, "csak" 40-en voltak előttem, kivártam, majd közölte velem a csaj hogy ez angol régiós chat (úgy hogy az országot Magyarországon hagytam) és hogy hívjam a magyar telefonos ügyfélszolgálatot. Felhívtam megint az ügyfélszolgálatot, bő 1 óra után (!!!) vették fel a telefont, innen már gyorsan ment a kód és a regisztráció.
Szóval nem érte meg ezért az 5e Ft-ért a macera, nem is értem mi volt ez az egész.
A tartalomba belekukkantottam, az mondjuk jó lesz. Terveztem is megnézni a Conan a barbárt az évfordulója alkalmából, estére jó lesz.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Lányomnak telepítettem a (most ingyen behúzható!) Ark-ot hogy hárman is tudjunk nyomulni, de sajnos kicsit kevéske a GTX 460-asa hozzá. Ha valaki tud ráfizetős cserealapot dobjon egy privit. Starcraft 2 meg hasonlók pl tökéletesen elfutott ezzel is.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz s7evcsenko #97623 üzenetére
Ennél durvább hogy az előregisztrációs visszaszámláló ma reggel 9-kor járt volna le, de helyette éjfélkor kilőtték. Szerencsére még pont eszembe jutott lefekvéskor.
-
-
a2d2
addikt
válasz s7evcsenko #97621 üzenetére
Köszi, az nem túl jó hír, ugyan csak tegnap este regisztráltam a hírlevélre, de 2x is megcsináltam mert vártam volna egy visszaigazoló e-mailt róla. Egy sima zöld pipa jelent csak meg mindkét alkalommal. Meglátjuk.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Aki előregisztrált a Disney+-ra az kapott már bármilyen hírlevelet az aktiváló kóddal?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
dunc
nagyúr
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
UHHH
senior tag
Nemrég reklámoztam, hogy 0 Ft-ért rendelhetsz házhoz vodafone tuti simkártyát, melyet NEM feltöltve, ingyen 100 megabyte-ot ad havonta. S egy évig érvényes. Ez aztán a 0 Ft-os voda-csoda 4G-n. [itt lehet rendelni]
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Csak viccelődni próbáltam. Ki kell venni az akkut, anélkül is lehet töltőről használni a legtöbb mobilt. 5V-os zselés akkura rá kell kötni az USB kábelt (igen, ehhez kell szakember egy multiméterrel és két csúszósaruval), és akkor nem a saját akkujáról fog működni a telefon, hanem a nagy akkuról. Két akku kell, hogy cserélni lehessen, és egy akkutöltő. Simán jó a feltöltőkártyás megoldás. Ha van egy mobilod a fiókban, ami legalább Full HD felbontással tud videót felvenni, azzal lesz egy Full HD IP kamerád apróért.
-
Paráztat. Egyáltalán nem gyakori, főleg, ha néha ránézel. De ezért írtam, hogy lehet a saját akkuja nélkül is hajtani.
Melóban a selejt telefonokból néha bányászok ki olyan akkukat, amik gömböcre vannak dagadva, dobálom az akkugyűjtőbe, egy sem durrant még el, pedig nem vagyok velük kedves.
Itthon durrantottam már ki felfújódott lítiumakkut, de abból sem lett semmi égés. (Lítiumszag, az lett.)
Persze, fel tud robbanni, de az ólomakku és a nikkeles is, ám egyiknél sem egyszerű elérni.Mutogatni való hater díszpinty
-
dunc
nagyúr
válasz IO.sys #97612 üzenetére
Feltöltőkártyára gondoltam, van pár darab tarcsiba.
"Telefonnal meg lehet csinálni. 5V-os zselés akkuról mehet a telefon táplálása, viszont arra figyelni kell, hogy folyamatos töltésnél a telefon Li-ion akkuja felpúposodik, és ha kiszakad és oxigént kap, akkor kigyulladhat és leég az egész garázs."[ Szerkesztve ]
-
-
-
dunc
nagyúr
Köszi mindenkinek, barkács nélküli céleszköz is létezik?
-
2000Ft az autó? WTF. Én mondjuk régen néztem, de az durván sok volt.
Mondjuk 2000Ft-ból vagy 50km megyek, szóval jogos.
@dunc : Jaja, autóakku, ebay-es step-down konverter modul (500Ft) 5V-ra belőve, kimenetre USB csati, be a telefonba. Vagy 4,1V-ra állítva, a telefon akkujának a helyére kötve. Távoli elérésre van csomó app.
Amúgy az akku púposodása sok mindentől előjöhet, akkor is, ha nem töltöd. A lítium 99%-ban felpúposodik, ha tökig lemerül (2,7V alá kb.), vagy ha sokáig melegben van tárolva.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
IO.sys
őstag
Telefonnal meg lehet csinálni. 5V-os zselés akkuról mehet a telefon táplálása, viszont arra figyelni kell, hogy folyamatos töltésnél a telefon Li-ion akkuja felpúposodik, és ha kiszakad és oxigént kap, akkor kigyulladhat és leég az egész garázs. A jelentéktelen részleteken továbblendülve van egy app, amivel én is figyeltem az itthoni bányagépet, a neve AirMirror. Ha nem helyi hálóról akarsz hozzá csatlakozni, azaz bárhonnan, akkor van egy 5-10.000 Ft-os éves díja. A telefon kamerája szerinti felbontásban tudja a történéseket streamelni, a telefon vakuját is tudja vezérelni.
-
-
dunc
nagyúr
Sziasztok garázsba szeretnék egy IP Camerát, wifi, áram nincs, tehát GSM (3,4G) és akkumulátoros kellene. Merre érdemes keresnem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla