Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gery14 #41249 üzenetére
100% hogy hogy az sms védelem nem törhető fel.
Nem egészen egyről beszélünk, de nincs értelme a kártya törlésnek.
De most az írod hogy bankkártya nem volt a PayPal fiókhoz hozzárendelve? Nem lehet egy fiókhoz hozzárendelni még ha nincs is belépési védelem, hogy arról ne kapj értesítést és kell a kártyának az összes adata hogy a fiókhoz hozzálehessen adni.
Nekem ez a sztori egyáltalán nem tiszta.
De akkor konkrétan milyen lépéseket tettél ez ügyben?
Engedélyezted a gyors fizetést a PayPal-on, írtam hogy nézd meg. A One touch vagy automatikus bejelentkezés. Ha itt van a telefonon kívül más eszköz azon keresztül is betudnak lépni, mondjuk számítógép, tablet.
Ez lenne a jó beállítás:
Fogaskerék ikon, Biztonság menüpontban van.
Az automatikus kifizetések esetén sem kell belépni a PayPal-ra és onnan is mehet el pénz ha van a bankkártyán, azért írtam hogy azt is ellenőrizni kell mert a Humble Bundle is ilyen hely. -
gery14
senior tag
ha törlöm a bankártyámat a paypal fiokomból akkor hova utalják vissza a kest ?
A telom kozeleben nem volt seni.. 04:10 korul torten aludtam belépésnél kapok a paypaltol sms-t megerősítéssel.. de mégis megcsinálta a fenti oldalakra nem vagyok regisztrálva... a bankártyám nem használhatta senki a tárcámban volt ide is beregisztrált és fizetni akart addigra jelszot cserletem mindenhol.. automatikus fizetéseknél sincs semmi aktív. -
válasz
gery14 #41246 üzenetére
Melyik kétlépcsős azonosításod volt? De egyiket sem lehet feltörni, ha nem férnek a telefonodhoz. Hogy tudna belépni és fizetni ha az sms-t te kapod vagy az alkalmazásban neked kell jóváhagyni a belépést? Bár volt olyan hogy telefonjához hozzáfértek és így a hitelesítő alkalmazásnak nem igazán volt haszna.
Jelszó cserét megcsináltad?
Nézd meg légy szíves az Automatikus kifizetések kezelése résznél nincs-e valami ilyesmii felhatalmazás, Fogaskerék ikon, Kifizetések és a Biztonságnál Automatikus bejelentkezés és a Az Ön által adott engedélyek részt is kinek van ott jogosultság megadvaJelzed hogy nem te vásároltál.
Lásd Összefoglaló 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
2. Nem mi vásároltunk, nem mi engedélyeztük a tranzakciót. Unauthorized transaction -
norrberth
addikt
Beaktiváltam az új kártyát Cib appba.
Beléptem a pay pal ba.
És ott Pénztárca, kiválasztottam a kártyát.
Alul írta kártya frissítése.
Itt a lejártai dátumot meg CVV kódót beírtam.Sikeres aktiválás.
Jött sms be 1 dolláros aktiválás és törlés.Aztán beakartam állítani hogy a bank váltson. [link]
De ott az alsó Bell me maradt, nem változott.
A biztonság kedvéért végig mentem megint.Aztán rámentem a kártyára.
És nem írja a limit eltörlését.
400Ft folyamatot nem kéri.Itt kéne legyen
-
válasz
norrberth #41240 üzenetére
Szeptember végéig használhatod. Ha nem változott a száma csak a lejárati idő és a cvv kód akkor aktiváld a bankban, legyen rajta az a 1000 Ft elérhetőség és módosítsd az adatokat a kártyára kattintva. Ehhez megint végig kell futtatni a banki váltás dolgot (mert az mindig az érvényes kártyához tartozik) és a 400 Ft-os megerősítést is célszerű.
Mivel a bankszámládnak van kártyája és az alapvetően most neked nem változott nincs jelentősége, hiszen mindig bankszámláról utalják azt a pénzt amit a kártyával fizettél, ha visszakapod a kereskedőtől az utalódik a bankszámlára. -
norrberth
addikt
Sziasztok
Ismét én
Amit alátettem a pay pal alá kártyát kb 2 napja
Annak 09/20 a lejárati dátuma.Ma jött az új, ha ezt beaktiválom.
Akkor a pay pal on belül, adjam hozzá az új kártyát? Vagy módosítsam a régit?
Sajna ez elég hülyén jött ki.
Igaz tudtam róla, de kellett s.o.s vásárolni.
Sőt ma is vásároltam pay pal al.Ez a 2 lezárt vásárlásom van pay pal, ha a kártya deaktiválódik.
Nem lesz belőle baj pay pal fele? -
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Euroban átküldött összeg forintban érkezik meg,ilyen lehetséges? -
Nincs határidő, claim esetén a PayPal általában 10-14 napon belül dönt (vagy hamarabb, ez szituáció függő), 30 nap a maximum idő, ha bonyolult lenne a tényállás.
A claim emelésre sincs idő, a 20 napon belül kell én 7-11 napot javaslok ha nem reagál az eladó, ha reagál és nem elfogadható akkor meg azután. -
omfgk
veterán
Paypal vitánál, amikor már továbbdobtam a labdát a Paypal-nak, akkor az eladónak mennyi időn belül kell válaszolnia?
7 nap?
Vagy az eset várható megoldása dátum a részleteknél? -
válasz
balinlin #41224 üzenetére
Olyan számla lehet ami kívülről, más bankból is képes utalást fogadni, a megtakarítási számlák közt van olyan is amire nem lehetséges utalni, ezért írom inkább úgy hogy pénzforgalmi számla legyen mert annál egyértelmű hogy mehet másik bankból is pénz.
Nem gondoltam hogy elírta volna számokat, de persze az is lehetséges. -
válasz
Tomjack #41222 üzenetére
Ez a számlád az amire utalják a fizetésed, nem a kártya alszámla? És forintos számla.
K H Bank van írva névnek mert az ékezet és a & jel nem írható be.
Sajnos megint variáltak, eltüntették a kód kérését, viszont e-mail-ben is lehet jelezni a problémát. Ez az elérése a Kapcsolat felvételnél Account profile and set up > Bank account > Add and confirmA telefonszámok pedig ezek:
Magyar idő szerint 09:00-17:30 munkanap, 00353 1 436 9111 ez az Írországi hívószám
Ez lenne a magyar ügyfélszolgálati vezetékes telefonszám: 1 777 7944 de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók. -
válasz
norrberth #41219 üzenetére
Most megnézve az ha egyszer használatos volt azt biztos nem lehet hozzárendelni, mi a virtuális alatt a stabilabb kártyát, a 3 évig használható "fizikai internet" kártyaszámot értettük.
Ami persze a CIB banknál is virtuális. Ezzel a mobil app-os kártyákkal nem minden helyen célszerű fizetni, vagy megadni, még ha a többször használatos is lenne. Ez véleményem szerint egy teljesen komolytalan cucc, a biztonságos vásárlás szöveg csak reklámfogás. Én kereskedőként visszadobnám az ilyen fizetéseket, még szerencse hogy a PayPal elve nem engedi meg. Az eldobható telefonok is csak egyes rétegnek hasznosak. -
norrberth
addikt
Aláraktam a rendes cibes kártyát.
Ez ment elsőre.
-
norrberth
addikt
Ennyi az egész megcsinálni [link]
Nincs fizikai kártya.
Megnéztem persze aktív, és tettem rá 100 ezret.
Most is ha belépek a cib oldalára, ott van kapcsolódó kártya.
Írja aktív.Persze megadtam jól minden adatot kártya csatoláskor.
Szerintem ezzel a virtuális kártyával nem fog stimmelni valami.
-
válasz
norrberth #41215 üzenetére
És mondták lehet az a baj, hogy a fiók és a kártya neve nem egyezik
Nem ez a probléma, hiszen ha jól emlékszel nem kérte a neved a kártya hozzáadásnál.
Ezt a PayPal írta neked vagy valaki okos mondta?
Hogy van ez a csináltam egy virtuális kártyát a CIB-nél, nekem eleve adtak egy helyettesítő plasztik lapot.
De megadtad a kártya adatokat (a cvv kód is megvolt?) és előtte a kártya aktív volt és a kártyán volt legalább 500 Ft, mert a kártyaszám ellenőrzés az úgy történik hogy küldenek 1 $ próba terhelést, ha ezt visszaigazolja a bank akkor a kártyát elfogadja a PayPal és erről küld egy e-mailt, azt megkaptad?
Ezt be is írtam az Összefoglalóba 3. pont.Igazolnod kell a fiók tulajdonlást személyi okmányokkal
Ezt hol kell?
Majd kérik és ott lesz feltöltési lehetőség. -
norrberth
addikt
Megcsináltam az én nevemre tegnap a pay pal fiókot.
Csináltam egy Cibes virtuális kártyát.
Kaptam kártyaszámot, cvv2 kódot.
Lejárati dátumot.
De a kártya nem az én nevemen van.És hozzáakartam csatolni a pay pal fiókomhoz.
És ezt írta ki.
A rendszer elutasította a kártyáját. Próbáljon meg egy másik fizetési módot.És mondták lehet az a baj, hogy a fiók és a kártya neve nem egyezik.
Most csináltam másik fiókot.
Régit zároltam.Most egyezik a név cím is. a pay pal fiókkal és a virtuális bankkártyával.
De mégsem engedi a virtuális kártyát hozzáadni.
Telefonszámomat megerősítettem.Igazolnod kell a fiók tulajdonlást személyi okmányokkal
Ezt hol kell? -
válasz
Tomjack #41213 üzenetére
Milyen bankszámlaszámot adtál meg? Mert ahogy az Összefoglalóban is írom azz 5.B-nél
B.) Ha a bankszámlát hozzáadjuk, az csak a PayPal-ról kifele irányuló pénzmozgás, a magyar regisztrációk esetén a bankszámla nem használható direkt fizetőeszközként.
A virtuális bankkártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad bankon kívülről pénzeket, nem önálló számlának tekintendő.
Csak a fő pénzforgalmi számlát lehet hozzáadni, amelyre a jövedelem érkezik és amelyről az utalások történnek.
Ha ehhez adtak bankkártyát, az nem befolyásolja azt, amit a virtuális bankkártyáról és számlájáról írtam.Ha olyan számlaszám van megadva a PayPal-on ami kívülről nem fogad pénzt annak elutasítását csak a bank technikai részlege látja, akivel beszélsz az nem fér hozzá ezekhez az információkhoz, így valójában tényleg el lett utasítva.
Úgy tudod a bankszámlát hozzáadni hogy felhívod őket és kéred hogy oldják fel a bankszámla hozzáadás blokkolását, ezután hozzá tudod adni.
Az Összefoglaló végén van segítség az elérhetőségükhöz és a kód kéréshez hogy az azonosítás gyorsabb legyen
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz 6. Az telefonos ügyfélszolgálat felhívásához a kód kérése. -
Tomjack
tag
Sziasztok,
Segítséget kérek mert nem találtam megoldást erre.
Csatoltam a Bankszámlámat a paypolra. Visszautaltam egy összeget forintban a bankszámlámra.
Látszólag el is küldte, majd 2 nap múlva jött egy üzenet hogy visszakerült a paypolra a pénz mert a bankom elutasította és a paypolrol törölték a bankszámlámat. Persze levontak 1500Ft-ot.
Azóta nem tudok bankszámlát csatolni.
Felhívtam a bankomat, kérdeztem mi lehet az ok de mondták minden utalást elfogadnak és nem is látszik az online rendszerembe sem hogy elutasította a bankom.
Valaki tud ebben segíteni?
Köszönöm
-
norrberth
addikt
Felbaszott..
Lezártam az egészet. ugyis üres volt minden
Újra regisztrálok de ezúttal a muter nevére akkor.
HáthaSajna a fizut én kézhez kapom.
Nincs kártyám -
norrberth
addikt
Még egy kérdés.
Elsődleges fizetés Pay pal egyenleg? Vagy Kártya legyen az alapértelmezett?
Másik kérdés.
Internet kártyát is hozzálehet adni? -
válasz
norrberth #41205 üzenetére
Van segítség az Összefoglalóban mindenre. A regisztrációnál a magyar nyelvű felület képeket szándékosan nem tettem be, mert azok egyértelműnek tűntek számomra.
Én úgy fordítottam volna le hogy Címsor és Címsor folytatása ebből egyértelmű hogy ami az előzőbe nem fér be az megy oda.
A kártyánál állítsd be azt hogy a bankod váltson.
Ha nem Telenorhoz hordozott telefonszámod van akkor jó az sms belépési védelem, de ha ilyen szám akkor sms helyett a hitelesítő alkalmazás lenne a jobb.
Az Értesítéseknél a telefonszámot érdemes hitelesíteni, vagy most pontosan nem tudom minek nevezik. Fogaskerék ikon és felül a második menüsor Értesítések. Itt tudod állítani hogy miről és hogyan értesítsenek.
A kártya hitelesítésnek nevezett limit törlési dolgot is csináld meg valamikor, de most már tudsz fizetni a kártyával.
Az utalni nem fogok, nem jelenti azt hogy nem lesz szükséged a bankszámlaszám hozzáadásra, mert lehet hogy valamelyik kereskedő oda fog neked pénz visszatéritést (refund) adni és anélkül nem tudod a bankszámládra kiutaltatni. -
norrberth
addikt
Sziasztok
Regisztrációkor mit kell írni címsor 1-2 be?
Most csinálom meg életem első Pay pal át.
Összefoglalót átnyálaztam.
De ott máshogy néz ki. a cím megadás. [link] meg ez világos..De címsor...
-
válasz
viktorhu #41201 üzenetére
Nem jó a megközelítésed, van nekik egy munkaköri leírásuk is, valamint az eljárási szabálykönyv illene betartani, van tájékoztatási kötelezettségük is, nem csak a sorsjegyet kell ajánlani.
De teljesen mindegy, egyértelmű a szabályuk, árut tartalmazó küldemények esetén ami EU-n kívülre megy rá kell kérdezni a vámolásra hogy akkor a Magyar Posta járjon-e el az ügyfél nevében, ha a válasz igen, akkor a küldemény csak egy kitöltött CN22 vagy CN23 nyilatkozattal vehető át.
A levél köznapi értelemben és a levélküldemény UPU-s meghatározása eltérő, de nincs olyan hogy mire találták ki, ez egy postai szakfogalom, a max 2 kg-os és meghatározott méretű küldemény fajta, több a tartalma mint a köznapi levél fogalom.
És ne keverjük a dolgokat 2004 óta csak EU-n kívüli küldeményekre igaz és a magyar Posta által kiküldendő dolgokra, a külföldi posta szabályozása más lehet ettől. Bár nem mert a vámos dolgok is nemzetközi egyezmény alapján vannak meghatározva.De oké, ne tájékoztasson, viszont akkor neked tudnod kell a szabályukat és betartani, hiszen utána néztél, de mégsem úgy adod fel, ennek ellenére átveszi, pedig nem lenne szabad, akkor megint ő a hibás.
Egyébként én betartom ezt, mert nekem az az érdekem hogy az adott országban probléma nélkül megkapják azt amit oda eladtam.
Ha valahol, nem használják fel, úgy ítélik meg hogy nincs rá szükség az engem nem érdekel. Ha valaki enélkül adja postára az engem megint nem különösebben érdekel.
Felhívom rá a figyelmet, de nem az én felelősségem alkalmazni, dönt az illető.. -
Rolee87
tag
válasz
viktorhu #41201 üzenetére
Az hogy Tőled átvesz egy levelet ellenértékért cserébe, és látja hogy esetleg nem irtad rá a borítékra a címzettet, akkor nyilván figyelmeztetni fog hogy ird rá mert igy nem lesz jó. A borítékvastagságot is lemérik ha vastagabb, és nem adhatod fel levélként ha picit vastagabb. Akkor ez miért nem az én felelősségem, hogy esetleg fogják és nem kézbesitik hanem visszaküldik nekem, mert szabálytalan a vastagsága. Ezeket persze le tudják ellenőrizni, akkor ja látja hogy csóró Mariska néni felad egy kis doboz krémet a rokonjának, ami levélként simán elmegy, akkor mibe telne odabökni hogy tessék rárakni a cn22őt mert nem biztos hogy eljut akinek küldi. Nem hinném hogy egy nap hatszáz ember leveleleket ad fel egy pultnál EU-n kivűlre, igy nyilván marha megterhelő lenne ezt közölnii, de a sparba meg ha kell ha nem supershop kartyam van e? Ha van akkor úgyis szólok mert az én érdekem.
-
viktorhu
veterán
Minden levél mellé kérdezzék meg, hogy van-e benne érték? Esetleg azt is, sorolják fel, hogy mit tilos a célországba küldeni? Ez a feladó felelőssége. Nem is nehéz utánanézni. Éltem az internet előtt külföldön, minden héten küldtem haza levelet, eléggé zavaró lett volna, ha minden alkalommal a vámkérdésekkel zaklattak volna, nem is tették egyszer sem.
Amikor csomagot küldtem haza, akkor viszont rajta volt minden a formanyomtatványon. A levelet nem erre találták ki.
Nem a posta dolga, ez törvényi kérdés, a benzinkúton se figyelmeztetnek, hogy tartsam be a sebességhatárokat, az én felelősségem, ha eladok valamit, akkor utánajárjak a jogszabályoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest