- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
Olvasom itt a PP mint fizetési kliens okozta pénzváltási bonyodalmakat.
Tegnap én is vásároltam valamit a eBay-en és bankkártyával fizettem a PP kliensben.
Én észrevettem, hogy ő akar váltani és lebeszéltem róla...
Viszont érdekességképp belinkelek ide egy eMail-ről készített képet, amit szintén a PPküldött a vásárlás után: [kép]
Rendben, hogy "egy cég", de miért a PP értesít a küldemény részleteiről?
-
vesir
tag
Köszi!
-
vesir
tag
Nem preapproved payments-re gondoltam. Van egy oldal, ami eBay-hez hasonló, lehet venni-eladni rajta és azzal lett összekötve a PP fiókom, hogy egyáltalán tudjak bármilyen adásvételt bonyolítani az oldalon (egy ideje csak így engedik a korábbi csalások miatt). Ezt a hozzáférést hol tudom visszavonni?
-
Összefoglaló, Tippekből...gyors link
Rendszeres levonások oldal, My preapproved payments elérése
Lista oldal
Tétel oldalVagy fogaskerék ikon és a menüben Payments (Kifizetések)
-
vesir
tag
Hello! Hol tudom megnézni, hogy milyen oldalakkal közöttem össze a PayPal fiókom (PayPal Marketplaces-en belül ha jól emlékszem), adtam felhatalmazást, hogy hozzáférjenek az adataimhoz (nyílván nem jelszóra gondolok)?
-
Két lehetőséged van.
1. A leggyorsabb ha felhívod őket és kérsz segítséget, van egy biztonsági kapcsoló a következő számla hozzáadásnál azt kell kikapcsolni. Hívás előtt kérj kódot Összefoglaló, Tippek az egyszerűbb...., 6. A telefonos ügyfélszolgálat felhívásához a kód kérése és hívható a magyar szám is, 1 777 7944 de ott is angolul beszélnek
2. Az Üzenet központon keresztül írsz a számlahozzáadás problémát jelezve. Alul Contac Us, jobbra fent Message Center, még mindig jobbra fent New Message.
Account profile and set up,
Bank account, Add and confirm a következő oldalon a alul a Continue kék gomb.
az első kérdésre Yes és majd azonosítási eljárás, ha van neked ilyen (nálam sms kód) azután jön az üzenet beírási rész, itt van lehetőség képet csatolni, tehát a hibáról célszerű képernyő mentést készíteni. Beírod mi a gond és elküldöd. -
agroman
aktív tag
akkor is szokott ilyen nehezseg lenni, amikor egy uj bankfiokban nyitsz szamlat.
a PP a bankszamlaszam elso x szamjegyevel azonositja a bankot es mivel az adatbazisaban meg nincs ilyen ezert nem engedi.
Probald meg, hogy irsz az ugyfelszolglatnak, hogy ezt akartad nem sikerult, mit tegyel..esetleg meg azt is megprobalhatod, hogy egy kis osszeget a szamladrol feltoltesz a PP-dre a megadott modon. (bar erre mar nem emlekszem, hogy ennek feltetele-e a meglevo bankszamla hozzarendeles...de szerintem nem)
-
LÁZ
addikt
üdv, bankváltás után szeretném linkelni az új szlámat az accounthoz, a bankkártyát gond nélkül hozzáadta, minden ok, de a bankszlát nem igazán akarja, mi lehet a gond.
a jelenlegi egy ersztés, és egy budapestbankosat szeretnék hozzáadni, szlaszámnál nincs szóköz, csak 24 karakter, bank nevébe köthet bele vajon, ott számít a kis/nagy betű/szóköz, pl Budapest Bank, budapest bank, budapestbank
A folyamatos hibaüzenet az, hogy ezt most nem tudjuk megoldani, próbáljam meg később (másik böngészőből is, cookie törlés is volt), jó lenne megoldani vhogy, mert ugye amíg nincs másik account hozzáadva, addig nem tudom a saját szlámra küldeni a paypalos pénzt.
-
kmarci25
veterán
Tegnap estig számomra sem volt világos a szituáció, csak röviden beszéltünk bátyámmal. Még jópár éve volt egy olyan eset is, hogy a nigériai herceg akarta megvenni a fiának az eladó keverőpultot
, szinte ugyanez volt. Még szerencse, hogy néhány üzenetváltáson túl semmi nem történt az ügyben.
Úgy egyébként én el tudnám képzelni, hogy külföldi személy magyarországi címre szállíttat (bútorról van/volt szó), de úgy, hogy külföldre már tényleg erősen gyanús az első pillanattól.
Még arra gondoltam, hogy kicsit szórakoztatom őket akadékoskodó kérdésekkel, de már előre sajnáltam a befektetett időt, úgyhogy letettem róla. -
válasz
kmarci25 #38936 üzenetére
Ha írod a szituációt, Jófogás és nem magyarul tudó akarja megvenni, fizeti a szállítást akkor eleve írtuk volna hogy kamu. Itt is többször foglalkoztunk már ezzel.
Ennek nyilván a PP-nél többlépcsős azonosítás van beállítva erős jelszóval semmi köze a ehhez, az hogy tudja az e-mail címedet azzal nem sokra megy.
A lenyúlás az hogy a szállítási költségre vagy akármire kér előleget, amit majd visszafizet. -
kmarci25
veterán
válasz
kmarci25 #38929 üzenetére
Csak okulásképpen... Kiderült, hogy átverés lett volna az egész.
Röviden: jófogáson hírdet bátyám egy nagyobb értékű cuccot (~450 000 Ft). Jelentkezett egy figura emailben, hogy ő megvenné, euróban fizet, Grúziába kell szállítani a cuccot. Itt már kezdett gyanús lenni. Kért egy PP accountot amire utalhat. Megadtuk az email címet, azzal ugye még sokra nem megy. Majd érkezett egy email, ezekhez hasonló. Maga az email kinézetre rendben volt, a feladó címe (service@tranferdept.com) viszont és a tartalma elég gáz. (Várakozik 2100 euró átutalásra, de előbb 400 eurót be kell fizetni a GramMoney-nak egy grúziai címre, ez lenne az áruszállítás, és ezt követően kapjuk meg a 2100 eurót.) Na, innen már teljesen biztos volt, hogy full kamu az egész, úgyhogy jelentettem a PP-nek is az esetet az erre a célra szolgáló email címen, illetve a ScamWarners-nek is továbbküldtem. És küldtünk egy választ azzal, hogy kb. kapják be.
Szerintetek kell még valamit tennem? (Még mielőtt: nyilván a PP-nél többlépcsős azonosítás van beállítva erős jelszóval, ahogy mindenhol másutt is.) -
Kijavíttattam a PayPallal a nevem, mert regisztrációkor felcseréltem a vezeték- és keresztnevem. Hibátlanul működött így is, de most jutottam el oda, hogy ezzel foglalkozzam. Rendben lezajlott a névcsere, írták, hogy törölnöm kell, újra hozzá kell adnom majd a kártyát és a bankszámlaszámot.
A kártyát simán hozzáadtam újra, de a bankszámlaszámot nem fogadja el.
Ugyanazt adnám hozzá, amit töröltem, a banki appból másoltam ki a számot (a bankot mondjuk, én neveztem el), de nincs ötletem, mi lehet a gond:A megoldás:
NE használj szóközt, kötőjelet, egyebet, csak a 16 vagy 24 szám kell egymás után. -
válasz
kmarci25 #38929 üzenetére
Naponta változik az árfolyam. Egy hozzávetőleges árfolyamot most is tudsz nézni, az egyenlegnél ott a számoló.
De nem mindegy hogy miként küldik neki, mert ha nem Pénzküldés ismerősnek a módszer, hanem Termék vagy szolgáltatás kifizetése akkor jutalékot vonnak belőle. (1500 €-ból úgy 51,35 €)
Saját bankszámlára, amit előtte hozzáadott a fiókhoz ingyenes a kiutalás.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Végigolvastam az összefoglalót, de maradt pár kérdésem. Bátyám vár egy nagyobb összeget (kb. 1500 eurót) PayPal-ra. Ha ezt megkapja, akkor ha átutalja magyar, forint számlára, akkor a PP milyen árfolyamon vált? Illetve van-e bármi díja az átutalásnak? Egyáltalán simán tudja fogadni? (a PayPal.Me bizonytalanított el...) -
EncinoMan
csendes újonc
Sziasztok.
Próbáltam volna vásárolni az avast-nál és az adobe-nál de egyik oldalon sem dobja fel fizetéskor a paypal-t mint opciót csak a bankkártyát és a banki átutalást.
A dolgot azért is nem értem mert kb 1 hónapja fizettem az avast-nál paypal-t használvaAz adobe-nál ha átállítom a régiót USA-ra akkor már van is paypal opció
(valami régiós baj lehet nálam/náluk?) -
válasz
HornedReaper #38925 üzenetére
Ez nem menü pont, csak egy direkt link (benne az Összefoglalóban Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz), mert 2017-10-04 óta változott.
A fiókra érvényes limitek megtekintése
Ha van limited látod a táblázatot, ha nincs akkor visszajön az eredeti oldal, ha adtál hozzá kártyát akkor nincs limit.
De lehet hogy nem működik a link. Ha eddig nem volt bankkártya hozzáadva akkor ki kellene írnia legalább a 2500 € éves limitet, ugyanúgy ha pénz küldené ki kártya hozzáadás nélkül akkor jelzi ha a havi 21000 Ft körüli összeget meghaladná, feldobja az kártya hozzáadást. Ha nem jeleníti meg táblázatot akkor is. -
HornedReaper
senior tag
válasz
szivacs1987 #31084 üzenetére
Ez a menü hol érhető el, az előző hozzászólásban?
-
creed33
aktív tag
.
-
creed33
aktív tag
Hálisten jóvá íródott a befizetés
Tehát két munkanap alap megérkezik az Unicredit bank pénztárában befizetett összeg. Hétvége nem számít bele. -
Fel van. Font vagy $ az eladási ár és te forintot látsz, akkor azt mint írtam a PayPal váltotta át, mert az a fizetési kliens. Ez jelzi és nyilvánvaló.
Ha banki váltás van akkor meg ez látszik:
Ha PayPal fiókon keresztül fizetsz banki váltással akkor is devizát látsz kiírva, forint nincs a kanyarban sem.
-
Nyugi, nem sokára megszabadulsz tőlük, mert az eBay saját maga fogja a fizetést kezelni a holland Adyen pénzügyi szolgáltató segítségével, mert a PayPal-al a szerződést felbontották, kifutófélben van. De ha lesz ott banki konverzió beállítás, akkor azt szintén állítgatni kell, vagy nem lesz ilyen opció.
-
Most melyik része nem érthető annak hogy az eBay fizetési kiszolgálója a PayPal.
1. Akkor is rajtuk keresztül fizetsz ha bankkártya adatokat pötyögsz -kártyás fizetési kliens- ezt tudja mindenki használni, ha bankkártyával akarja kifizetni. Az is így fizet akinek nincs PayPal regisztrációja, csak bankkártyája.
2. A másik lehetőség azoknak akinek van PayPal regisztrációja hogy a PayPal fiókjukon keresztül fizetve, az ott megadott fizetési eszközt,
PayPal egyenleg, vagy
PayPal-ra beregisztrált bankkártya vagy
ahol van rá lehetőség, a PayPal-hoz fizetési eszközként hozzáadott bankszámláról szedve a pénzt, fizeti ki az adott dolgot.
A mobil app-on is ott van a váltási lehetőség.
Nézd te nem hibáztál csak lenyúltak, részemről már ennél érthetőbben nem tudom leírni.Csak azt az egyet nem értem, ha ez a kártya a PayPal-on regisztrálva, ott a devizaváltás a Revolutra állítva akkor ugyan miért nem vetted igénybe a PayPal hosszabb idejű vásárlói védelmet +opció az eBay vásárlói védelem mellé, azt a lehetőséget, hogy ha gond van, akkor a visszaküldés költségéből 9300 Ft-ot kifizetnek, mert azzal hogy pötyögéssel fizettél ezeket is kizártad.
-
C64
őstag
De milyen többi fizetési lehetőség? Kártyás fizetés volt kiválasztva, megadtam a bankkártyám adatait, cvc kód stb. Semmiféle paypalhoz köze nem volt a tranzakciónak. Amúgy kezdem érteni amit mondasz, de ez számomra még mindig továbbra is csak szimpla lehúzás!
Mobil appon keresztül fizettem, ott nem jelent meg semmi egyéb opció. -
Az eBay-en vásárolsz, ők biztosítják ezt a fizetési módot.
Értsd m ár meg hiába állítod be a Paypal fiókban, ha nem lépsz be akkor nem a fiókon keresztül fizetsz és nem banki váltásod van, az csak akkor érvényes, ha beléptél a PayPal fiókodba fizetéskor.
(Persze akkor is ha a gyorsfizetést engedted az eBay-PayPal fizetéskor, akkor ugyan nem léptet be, de a saját PP beállításaiddal fizetsz)
Ha valahol ennek a kártyának adod meg az adatait fizetésre, annak semmi köze a PayPalhoz. -
Leírtam:
Az eBay-en többféle módon lehet fizetni és az eBay fizetési kiszolgálója amikor nem banki utalás van hanem a többi fizetési lehetőség, akkor a PayPal. (Ezért látsz a Revoluton PayPalra utalást)
Azért mert az eBay fizetési kiszolgálója a PayPal.
ha azt korábban direkt kikapcsoltam ennél a kártyánál?? Hol kapcsoltad ki?
Az eBay kártyás fizetésénél nem lehet állandóra kikapcsolni, nincs hozzárendelve ezen fizetési móddal a kártya a PayPalhoz, ahol ez megjegyzésre kerülhet, itt a deviza váltás minden fizetéskor állítandó.
Az eBay-en is eltárolhatod a bankkártya adataidat akkor sem teszi az eBay ezt tárolhatóvá.
Az eBay-en a kártyás fizetés alap beállítása a ez. Ott látod hogy forintban van kiírva az összeg, akkor a devizát valaki váltja, az eBay nincs a bankoddal, Revoluttakl összekötve, így meg kell nézned a váltási opciókat, More exchange rate options ha megnézed ez akkor már egyértelmű szerintem, látod hogy mire van állítva és látod hogy a másikat választva más lesz. -
creed33
aktív tag
Értem köszönöm! Elvileg nem lehet gond mert csináltam korábban próbabefizetést,ettől függetlenül zavaró számomra hogy még nincs rajt. Idegesít az is hogy nem bírom megállni a félóránkénti nézegetést. Majd beírom ha sikerült a tranzakció, másoknak is segítség lehet a jövőben.
-
C64
őstag
válasz
LuckyL #38902 üzenetére
Nem figyelsz. Már 2x leírtam, hogy de! Be volt állítva korábban, hogy ne a PayPal váltson, erre most mégis az váltott, holott nem is akartam paypallal fizetni! Most viszont mikor néztem a konverziós beállítás meglepetésemre mégis a PayPal volt beállítva hozzá. De ezt már korábban is írtam. Bakker, senki sem érti amit mondok.
-
C64
őstag
Jó, akkor azt mondd el kérlek, hogy ha nem paypalon keresztül ment a fizetés, akkor miért PayPal jelent meg a revolut kártyám esettörténetében? És miért került majdnem 6k plusszba, mint amennyibe kellett volna kerülnie ha a revolut NEM számol fel konverziós díjat és bankközi árfolyamon vált? Pont az a lényege a revolutnak, hogy ezen költségek ne legyenek! És miért volt beállítva a PayPalnál, hogy ő váltson valutát, ha azt korábban direkt kikapcsoltam ennél a kártyánál?? Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a PayPal, vélhetően az ebay-el karöltve TISZTESSÉGTELEN GYAKORLATOT FOLYTAT A FELHASZNÁLÓKKAL SZEMBEN! Nyilván nem véletlen a GVH vizsgálódás sem!!!
-
mert nem a paypal accountoddal fizettél, hanem a kártyáddal, csak minden vásárlás előtt át kell állítani hogy ne a pp végezze a konverziót, te meg nem figyeltél, ezért levettek mint a leninképet
nem feltétlenül a te hibád a dolog, direkt van így megcsinálva, erre mennek rá
jogosan vagy dühös, de tény hogyha odafigyelsz akkor elkerülhető a dolog -
Elmagyarázom és akkor érthetőbb lesz.
Az eBay-en többféle módon lehet fizetni és az eBay fizetési kiszolgálója amikor nem banki utalás van hanem a többi fizetési lehetőség, akkor a PayPal. (Ezért látsz a Revoluton PayPalra utalást)1.Lehet úgy fizetni, hogy -akinek van- a PayPal fiókján keresztül fizet, ekkor belépés után a PayPal fiók beállításaival megy dolog, itt a deviza váltás is a fiókban beállított módon történik. Te nem így fizettél.
2. Lehet úgy fizetni, hogy megadod a bankkártya adataidat, ekkor is a PayPal felület jön elő, de ez csak a kártyás fizetési kliens.
Itt fizetve hiába van PayPal regisztrációd, onnan semmi információt nem szed elő, így a devizaváltási dolgokat sem, hiszen a fiókon kívül "vendég módon" fizetsz. Olyan ez mint mikor online fizeted a villanyszámlát és az OTP kártyás fizetési kliensét használod.
Te így fizettél, itt neked külön kell azt beállítani ha a bankod deviza árfolyamát akarod használni.
Mivel az eBay-en az ilyen fizetés eBay topik téma, ott van leírás róla: 15. Az eBay-en bankkártyás fizetéskor a deviza árfolyam kedvezőbbé állítása.
A probléma az hogy a fizetési képernyőn ezek ki vannak írva és van lehetőséged átállítani, ehhez viszont rá kell vetni egy pillantást.
Tudj róla, hogy a magyar GVH-nál hatósági eljárást kezdeményeztek a PayPal ellen a konverziós információk nem megfelelő megjelenítése miatt, ott lett meghatároztatva hogy a devizaváltási opciókat miként jelenítsék meg, ez a mi most van, a Hivatal szerint és szerintem is egyértelműbb, de ezek szerint nem mindenkinek az.
Nincs itt lehúzás, a részükről, biztosítva van hogy a bankod váltsa az eBay-es kártyás fizetésnél a devizaváltást és nincs eltitkolva.
Esetleg átgondolhatnád amit MAXIMÁLIS KIEMELÉSSEL írtál ebben a hozzászólásban, mert nem egészen korrekt következtetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest