Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38101) V/ válasza cbmfan (#38100) üzenetére


V/
Topikgazda

Ajándék 10,92 kanadai dollár értékben.

(#38102) Krethx


Krethx
aktív tag

Itt egy útmutató hogy ne a Paypal váltson. Képekkel illusztrálva:
Ez a funkció nagyon el van rejtve és sokan nem is találják. (tudják)




Mac mini M1 16GB/512GB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1

(#38103) V/ válasza Krethx (#38102) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs harag, de ezt már évek óta tartalmazza az Összefoglaló.
4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva
Szerinted? Valami tesztnek gondoltad?
Nem véletlenül van ez a jobb szélen felül, minimum elvárás hogy tájékozódsz és azután írsz.

[ Szerkesztve ]

(#38104) Krethx válasza V/ (#38103) üzenetére


Krethx
aktív tag

Nem is néztem az összefoglalót. (Elnézést kérek.) Revolut topic-ban sokszor előjön. Sokan nem is találják hogyan jutnak el oda. Ezért raktam be ide.

[ Szerkesztve ]

Mac mini M1 16GB/512GB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1

(#38105) V/ válasza Krethx (#38104) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor a Revolut topikba jó ha ott van mint új információ, de itt csak részben új.
Ahogy szerepelteted ott az így nem egészen korrekt, hivatkozol erre a topikra ahova beírtad azt, ami itt alap információ régóta, viszont nem említed hogy egy már létező dolgot írsz.

De akkor legyen, elfér, az első három kép hasznos azoknak akik szeretik magyar nyelven nézegetni a PayPal oldalait.

(#38106) sagat1982


sagat1982
újonc

sziasztok erdeklodni szeretnek nemet banokon keresztul kuldenek nekem osszeget paypal szamlara ez menniyidö kb? 1-2 nap?? koszonom segitseget

(#38107) sagat1982


sagat1982
újonc

es szeretnek meg egy olyan is meg kerdezni pay palon kersztul szeretnek fuzetni pay pal szamlara..akkor a pay pal oldalon be kell irnom az email cimet vagy amegadott szamla cimet es igy utalom el az osszeget?? köszönöm szepen az utolagos valaszokat.szep napot

(#38108) V/ válasza sagat1982 (#38106) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen értem, de német bankszámláról utalni a magyar PayPal fiókra nem igazán lehet. Az 1-2 nap valószínű, mivel nálunk is annyi az egyenlegünk feltöltése a saját bankszámlánkról.

A PayPal azonosító e-mail címet kell megadnod.
Javaslom hogy olvass bele az Összefoglalóba, ezekről is van szó

[ Szerkesztve ]

(#38109) V/


V/
Topikgazda

Kedves új topik látogatók figyelmetekbe ajánlom a Topik Összefoglalóját!


A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

A PayPal elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi vállalkozás.
A PayPal regisztráció esetén egy e-mail cím azonosítóval rendelkező fiók jön létre, amelynek egyenlegét az ügyfelek hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról.
Nincs a banki számlához hasonlító direkt bankszámlaszám a fiókhoz.
Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni, ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név, valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Ennek természetesen feltétele, hogy a web áruház szerződéses partnere legyen a PayPal-nak.
(hu.wikipedia.org/wiki/PayPal)
A PayPal használható pénzküldésre a PayPal ügyfelek közt, amely ingyenes a személyes tranzakció esetén, ha nem történik pénzváltás (forint megy belföldi PayPal fiókra) és Európai gazdasági térség területére euróban (feltéve, hogy pénznemváltás ott sem szükséges).
A fiók létrehozásának feltétele a betöltött 18. életév és az, hogy nem áll az adott személynek a cselekvőképesség korlátozás alatt.
1 személyes fiókot és egy üzleti fiókot hozhat létre egy személy. Üzleti fiók esetén szükségesek a céges adatok megadása, adószám és Uniós adószám is kell a bankszámla mellett.
Az adatok a valóságnak megfelelően legyenek megadva, mert ezt saját maguk is ellenőrizhetik a jogviszony fennállása alatt, illetve törvényi szabályozás is kötelezi őket erre.
A regisztráció ingyenes.
A PayPal regisztrációhoz és a használathoz nem muszáj bankkártyát és bankszámlát hozzáadni.
A vásárlás a PayPal fiókkal nem kerül pénzbe, ingyenes.
A pénz küldés és fogadás havi, éves szinten limitált, de ezek a limitek feloldhatóak bankkártya hozzáadásával, ha ezek után igazoljuk a személyazonosságunkat akkor nincs sem a vásárlás, sem a pénz küldés-fogadás limit.
Az éves alap limit ha nincs bankkártya a fiókhoz rendelve 2500 €-nak megfelelő forint összeg, kb. 803442 Ft -2019 január ( Az árfolyam változó!)
A magyar fiókok alaplimitjei az alábbi képen láthatóak:

A pénz küldés és fogadás bizonyos esetekben nem ingyenes, jutalék köteles.
A belépési biztonsági SMS szolgáltatás és a kapott sms-ek ingyenesek a PayPal részéről.
Egy bankkártya egyidejűleg csak egy fiókhoz rendelhető hozzá.
Az alap fizetőeszköz a PayPal egyenleg és az a deviza, amit alapértelmezettnek (primary) teszünk meg. Ha nincs rajta elegendő pénz, csak akkor fogja a bankkártyát igénybe venni a fizetéskor. Kiegészíti arról, ha egyezik a deviza vagy ha forint egyenleg az alapértelmezett.
A magyar fiókok esetén a munkanap 14:45 (magyar helyi idő) előtti tranzakciók aznap kerülnek végrehajtásra, az utána következők a következő munkanapon, ugyan ez vonatkozik a munkaszüneti napon történő tranzakciókra.
A fiók lezárás (Close your account) kérés elküldése után 2 hónap türelmi idő van, ha nincs a kérés után aktivitás a fiókban, akkor elfogadásra kerül.
Ha ilyet kérünk, előtte az egyenlegen lévő pénzt költsük el vagy mentsük ki a bankszámlánkra, a fiókhoz hozzárendelt bankkártya, bankszámla, + e-mail cím, ha lett hozzá adva, a + telefonszámok is és a + lakcím törlendő a fiókból.
Ha aktiválva lett a belépési SMS védelem, akkor a telefonszámot onnan is eltávolítani, deaktiválni a szolgáltatást.
Természetesen nem lehet tartozásunk a PayPal felé.
A PayPal-szolgáltatásokra vonatkozó Felhasználási Szerződés magyar nyelven.
Az angol nyelvű.
Amit elvárnak: A Szolgáltatásokra való regisztráció során Ön köteles elolvasni és elfogadni a jelen Szerződés összes rendelkezését (ideértve az Szerződési Feltételek Frissítéseit, valamint az alább részletezett szabályzatok és jutalomprogramok feltételeit is).
A vonatkozó díjak az FSZ 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat
Célszerű áttanulmányozni, hogy tisztában legyünk a felhasználási feltételekkel és a fizetendő költségekkel és így nem érezzük azt, hogy "rejtett" költségeik vannak.
A PayPal hivatalos kommunikációs nyelve írásban és beszédben az angol.

:K A segítő anyagokban a példák, képek a magyar PayPal regisztráció oldaláról származnak, lehet eltérés a más nemzetiségű PayPal fiókokhoz képest. :K

1. A PayPal regisztráció
Röviden összefoglaltam a lépéseket a regisztráció létrehozásáról.
Itt olvasható.

2. PayPal fiók belépési védelmének módszere
Az utóbbi időben néhányan panaszkodtak, hogy „feltörték” a PayPal fiókjukat. Ennek megelőzésére javaslom aktiválni az alábbi módszerek közül valamelyiket.
Figyelem! Ha ezt az ingyenes szolgáltatást aktiváljuk, azután amíg aktívan tartjuk, nem lehet az adott eszköz nélkül belépni és vásárolni a PayPal-al.
Az SMS fogadása nem kerül pénzbe, de a szolgáltatás néha akadozhat és nem jön meg 5 percen belül az SMS (a mobil szolgáltatónk is benne van a folyamatban), ilyenkor meg kell várni mire megjavítják, max még egyszer kattintani az újraküldésre,de ha az sem jön meg akkor türelem.
PayPal fiók belépési védelme SMS kóddal:
A leírás itt nézhető meg.

3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz
A kártya hozzáadás két lépcsős folyamat.
Az első résznél miután megadtuk a kártya adatait, a rendszer 1 $-nyi összeggel végez egy próba terhelést a kártyán, ezt a pénz levonást rögtön sztornózza is.
Ha sikeres volt, azután a kártya használható vásárlásra.
A második mozzanat a kártya konfirmálása, ez 400 Ft levonással jár, amit majd visszakapunk, de ez csak a pénz küldési és fogadási alap limitek eltörlése miatt szükséges, ha nem történik meg, az nem befolyásolja a kártyával való vásárlást.
Ilyenkor kapunk egy 4 jegyű kódot, amelyet elsődlegesen a bankunk által a terhelés jóváírásakor fogjuk a bankszámlatörténetben látni, 3-4 nap múlva.
A zárolásról kapott banki sms némely banknál tartalmazza ezt a kódot, de még nincs lekönyvelve, nem teljes a fizetés. Javaslom türelmesen kivárni azt a pár napot
Idézet a felhasználói szerződésből, nem a kártya fizetésre való használatát erősítjük meg:
Kártyák Összekapcsolása és Megerősítése folyamat”: hitelesítési eljárás, amelynek lefolytatását a PayPal jogosult előírni az Ön számára a küldési, fogadási vagy átutalási korlát megszüntetése, illetve a Hitelesített státusz megszerzése érdekében. Ennek keretében a PayPal „hitelkártya- és bankkártya-összekapcsolási és -megerősítési díjat” terhel az Ön kártyájára. Ezt követően be kell jelentkeznie Számlájába, és meg kell adnia a számlakivonaton a „hitelkártya- és bankkártya-összekapcsolási és -megerősítési díjhoz” tartozóan megjelenő négyjegyű megerősítési kódot
A leírása itt olvasható.

4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva
Ez általában egy deviza egységhez viszonyítva 6-14 Ft mínusz eltérés is lehet a banki konverziót választva.
Van akinél a rendszer "elfelejti" a beállítást ezért fizetésnél célszerű rápillantani a fizetési összesítőre.
Ha a PayPal váltana, akkor Forint konverziós értéket láthatunk kiírva.
Ennek a problémának megoldása a Gyors tippeknél megtalálható.
A leírás itt nézhető meg.

5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Transfer money (Pénzátutalás) menüponttal:
A.) Csak a saját nevünkön lévő bankszámlára küldhetünk, a saját PayPal fiókunk egyenlegéről! Ingyenes. Pénzkiküldés minimum összeg 2,00 €, $ vagy 200 HUF.
A leírás itt olvasható.
Az előbbi funkció igényli a bankszámla hozzárendelését a PayPal fiókhoz.
B.) Ha a bankszámlát hozzáadjuk, az csak a PayPal-ról kifele irányuló pénzmozgás, a magyar regisztrációk esetén a bankszámla nem használható direkt fizetőeszközként.
A virtuális bankkártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad bankon kivülről pénzeket, nem önálló számlának tekintendő.
Csak a fő pénzforgalmi számlát lehet hozzáadn, amelyre a jövedelem érkezik és amelyről az utalások történnek.
Ha ehhez adtak bankkártyát, az nem befolyásolja azt, amit a virtuális bankkártyáról és számlájáról írtam.
Bankszámla hozzáadás a PayPal fiókhoz leírása

6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés:
Fontos megjegyezni, ha barátnak, családtagnak címkézve küldjük a pénzt, mivel ez nem vásárlás, nincs rá vásárlói védelem!
Ha egyenlegről küldjük akkor ingyenes, ha bankkártyáról akkor fizetnünk kell érte. kiírja küldés előtt ezta díjat.
Ha azt akarja tudni valaki hogy mennyi a pénz küldés költsége a fogadó félnek, akkor itt tudja kalkulálni az általános költséget.
A leírás itt nézhető meg.

7. PayPal.Me linkkel pénzfogadása
A PayPal bevezett egy új funkciót a PayPal.Me link néven.
A link segítségével - megosztásával, nagyon könnyen tudnak nekünk pénzt küldeni.
(Példa: paypal.me/kovacspistike)
A magán PayPal fiókok esetén (personal, premier) van lehetőségünk arra, hogy a link vagy barátnak, ismerősnek való pénzküldésként (Friends & Family), vagy vásárlás ellenértékeként (Goods or Services) fogadja a pénzt. Az üzleti fiók esetén csak a (Goods or Services) áll rendelkezésre.
A link direkt posztolható a Facebook vagy Twitter fiókunkba, vagy böngészőből érhető el.
A küldő személynek PayPal fiókkal kell rendelkezni.
A leírása az aktiválásnak és használatának itt érhető el.
A PayPal tematikus segítő oldala itt érhető el.
Kérdése van? Olvassa el a Gyakran ismétlődő kérdéseket rész.

8. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
Sok embernek gondot okoz, ha valamilyen gondja van a megvásárolt termékkel, költséges a vissza-küldése és ezért inkább lemond róla.
Ha vissza kell küldenünk az eladónak a terméket (és PayPal-al fizettünk), lehetőségünk van a visszapostázás díját a PayPal-on keresztül visszaigényelni:
Az aktiválástól számított naptári évben 12 alkalommal van lehetőség rá, alkalmanként maximum 9300 Ft-ig visszaigényelni postaköltséget.
Magát a postaköltség visszatérítést a feladástól számított 30 napon belül kell kérni.
Csak az eladó által vállalt visszaküldési időtartam alatt. Az eladó Return megjegyzés napjai amire figyelni kell.
Ha elfogadják, akkor 5 munkanapon belül PayPal egyenlegen jóváírják az összeget.
Feltételek itt olvashatóak.
A leírás a használatról itt olvasható.

9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
A legfontosabb jogvesztő határidő: a Dispute indítás dátumától számított 20 napon belül kell a PayPal felé követelésre (claim) emelni, ha nem tudunk megegyezni az eladóval.
Többször felmerülő kérdés a vásárlói védelemmel kapcsolatosan, hogy mire kell figyelni.
Alapvető dolog, ha annak, akitől vásároltunk vagy az adott internetes piactérnek (eBay) van szintén vásárlói védelme, akkor probléma esetén ott kell megkezdeni az egyezkedést.
Jellemzően a web shopoknak van.
Ha van garancia azt ott kell érvényesíteni és ez is megelőzi a PayPal-hez fordulást.
Ha itt nem jutunk egyezségre, akkor forduljunk a PayPal-hez dispute indítással.
Két fő lehetőségünk van:
1. A megvásárolt termék nem érkezik meg vagy gond van vele. Item dispute
2. Nem mi vásároltunk, nem mi engedélyeztük a tranzakciót. Unauthorized transaction
Alapvető lépések itt olvashatóak a PayPal dispute-ról.

10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás
Ha szükséges a PayPal egyenlegek közt a devizát mozgatni, akkor arról ezen a linken olvasható a leírás.
Ha forintban van az egyenlegen pénz és más devizában kell fizetni, kedvezőbb árfolyamot hozhatunk ki, ha előtte arra az egyenlegre tesszük át a megfelelő összeget, amelyben fizetni kell. Ezután azt tesszük meg elsődleges egyenlegnek és azzal fizetünk.
Az oka a következő: vásárláskor más -kedvezőtlenebb- árfolyammal számolja a devizát, mint az egyenlegek közti váltás esetén.
Pénzváltás minimális összege 0,01 €, $ vagy 1 HUF
Megjegyzés: Ha a bankszámlánkra akarjuk a pénzt kiküldeni, nem kell forint egyenlegre átrakni, automatikusan forint megy ki a más deviza egyenlegről.

11. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal
Belépés után bal oldalon a menüben az egyenleg feltöltésre ezek a menü pontok állnak rendelkezésre:
Transfer Money vagy Pénzátulás, régebbi felületen ha előkerül a Top Up vagy Feltöltés.
Ezeket választva kapunk egy információs oldalt, ahol a megadott adatokkal a saját bankszámlánkról tudunk utalni a PayPal magyar Unicredit Banknál vezettet számláján keresztül a PayPal egyenlegünkre.
Saját forintos bankszámláról, forint a saját PayPal fiókunkra!
A leírás itt nézhető meg.

12. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról
Lehetőségünk van utalással feltölteni a PayPal egyenlegünket, amely gyorsan megtörténik (általában hétköznap), ha a bankszámlánkat az alábbi bankoknál vezettetjük:
UniCredit Bank, Budapest Bank, MKB Bank, K&H Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank.
Bővebben a leírásban olvasható

13. PayPal angol és magyar nyelvű azonos menük képei
A főbb menüpontok megfeleltethetősége érdekében itt nézhető meg

14. A PayPal Money Pools (Gyűjtések)
A PayPal Money Pools (Gyűjtések) olyan eszköz, amely a nem üzleti PayPal ügyfeleknek áll rendelkezésére, akik olyan platformot szeretnének, amelyen keresztül pénzt gyűjthetünk barátainktól egy meghatározott célra, például valaki számára csoportos ajándék adása, egy eseményre szóló jegyek megvásárlása vagy egy tervezett utazás költségeinek megosztása céljából.
A leírás itt olvasható

15. PayPal-ról TransferWise számlánkra $ küldés konverzió nélkül
Azt mindenki tudja, hogy magyar PayPal regisztráció alapvetően forint alapú, forintot lehet az egyenlegre utalni, feltölteni és a különböző deviza egyenlegeken lévő összegeket a PayPal árfolyamán forintra konvertálva tudjuk saját bankszámlákra kiutaltatni.
Azt kevesebben tudják, hogy még egy bankszámla hozzáadható, amely USA és $ alapú számla lehet. Itt szoktunk megakadni, mert honnan is vegyünk ilyet.
Van rá megoldás.
Ha sok $ van a PayPal egyenlegen és nem a PayPal-al akarod elkölteni, akkor van lehetőség rugalmasabban kezelni ha egy TrasferWise regisztrációt csinálsz.
Náluk lehetőség van USA bankszámlaszámot is igényelni a több pénznemű számla funkcióval, a megkapott USA banki adatokat a PayPal-on megadva (bankszámla hozzáadás és ott a Country United States állítással) lesz lehetőség arra, hogy a Withdraw funds menüponttal arra a bankszámlára át küldd a $ egyenleget, úgy, hogy semmiféle konverzió nem fog történni.
Azután már bárkinek elutalhatjuk, az ingyenes Mastercard kártyával el is vásárolhatjuk.
Az, hogy mi ez a TransferWise, itt röviden az általuk írt ismertetőket meg lehet nézni, bővebben az oldalukon.
Fontos! Az USA bankszámlaszám igényléséhez fel kell tölteni jó minőségű képként a személyazonosító igazolványunk mindkét oldalát (lehetőleg jpg kép formátumban. Egy képet célszerű összehozni.
A leírás itt tekinthető meg.


GYakran Ismételt Kérdések PayPal-al kapcsolatosan
(teljesség igénye nélkül)

Tartalom:
1. Kérdés: Azt olvastam, hogy nem jól adtam meg a nevemet a regisztrációnál.
2. Kérdés: Kaptam értesítést, hogy felfüggesztették a PayPal fiókomat és aktiváljam újra a megadott linkre kattintva. Mit tegyek?
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
4. Kérdés: Ezen az új PayPal felületen nem találom az átváltási árfolyamot? Hol tudom a PayPal egyenlegen lévő devizákat konvertálni?
5. Kérdés: Ebben a hónapban lejár a PayPal-hoz hozzárendelt bankkártyám érvényessége. Mit tegyek?
6. Kérdés: Vásárlás esetén a PayPal vagy a bank vált kedvezőbb árfolyamon, ha kártyával fizetek? Visa és MC árfolyamok
7. Kérdés: Az új felületen hol tudom beállítani, ellenőrizni a kártya konvertálást?
8. Kérdés: Honnan tudom megállapítani, hogy a PayPal vagy a bankom váltott devizát a vásárláskor?
9. Kérdés: Az új felületen hol tudom megnézni a rendszeres levonások adatait?
10. Kérdés: Szeretném a ……..Bank számlaszámomat felrögzíteni a PayPal fiókom alá, de nem sikerül.
11. Kérdés: Nem tudom a kártyámat a PayPal fiókhoz hozzárendelni, pedig minden adat jól van megadva.
12. Kérdés: Hogy tudom feltölteni a PayPal egyenlegemet?
13. Kérdés: Top Up-al utalok pénzt a PayPal egyenlegre, hogy kell megadni az adatokat?


Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz

Tartalom:
1. A PayPal fiók adatainak (My Profile, régi felület) elérése.
2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.
3. Fizetéskor a konverzió probléma megoldása.
4. Az új cím hozzárendelése a regisztrált bankkártyához.
5. Az Üzenetközpont (Message Center) elérése.
6. Az telefonos ügyfélszolgálat felhívásához a kód kérése.
7. Ha Top Up-al lett pénz utalva és lemaradt vagy nem jól lett megadva Transzfer ID.
8. A PayPal felület angol nyelvre történő átállítása.

(#38110) sagat1982


sagat1982
újonc

nagyon koszonom tehat ha jon osszeg pay pal szamlara akkor 14:45 korul fog jonni ertem nagyon szeoen köszönöm a segitsget..

(#38111) tomgabor


tomgabor
senior tag

Még 2011-ben regisztráltam a PayPal-ra, a pénzt amit csatoláskor levonnak azt soha nem kaptam vissza és a kártya soha nem lett társítva.
Pár napja utaltam pénzt PayPal-ra és szerettem volna vásárolni, de korlátozták a fiókom.
Akkoriban nem adtam meg mind a két keresztnevem, ha feltöltöm a szem.ig és lakcímkártya fényképét akkor az elfogadják?
Teszt képpen 1000, igen EZER forintott utaltam de nem engedik elkölteni és vissza se akarják utalni ahonnan jött(saját bankszámlám), mennyi idő és munka hogy egy ezrest el tudjak költeni, megéri?

[ Szerkesztve ]

(#38112) razorka777


razorka777
veterán

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy be van állítva az elsődleges fizetési módnak a belső egyenleg a fiókomban.
Mégis ha valahol be szeretném állítani a paypal-t fizetési módnak, átirányítás után ez fogad.
Van erre megoldás, vagy mindenképp meg kell adjak egy kártyát, amit utána persze kitörlök.

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#38113) V/ válasza razorka777 (#38112) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha van elegendő pénz és az adott devizában az egyenlegen és az az elsődleges egyenleg akkor tudnál fizetni. Ha pl. €-ban akarsz fizetni akkor az €-os egyenlegnek kell lenni az elsődlegesnek és kell rajta pénznek lenni.
Ez nem érvényes azoknál a helyeknél történő fizetésnél ahol a PayPal számla mögött kártyának kell lenni, mert úgy vannak beállítva.
A valahol be szeretném állítani a paypal-t fizetési módnak túl tág fogalom. Nem írtad, elelnőrizd hogy ahol beakarod állítani ott mit írnak elő a PayPal fizetésnél.
Vagy ezt fizetéskor írja ki neked?
Ha adsz kártyát a PayPal fiókodhoz azt ne törölgesd, egyébként is forintban kevesebbet fizetnél ha kártya lenne a pénzforrás, mert egyenlegről történő fizetéskor a PayPal lényegesebb drágábban váltja a forintot devizára.

[ Szerkesztve ]

(#38114) razorka777 válasza V/ (#38113) üzenetére


razorka777
veterán

Van egyenleg elegendő, ezért azt hittem, hogy az elég, de ezek szerint nem.
Akkor marad a kártya.
Köszönöm a segítséget.:)

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#38115) V/ válasza razorka777 (#38114) üzenetére


V/
Topikgazda

A deviza is stimmel?

(#38116) razorka777 válasza V/ (#38115) üzenetére


razorka777
veterán

Igen, átállítottam euróra, de ugyanaz. :(
Marad a kártya.

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#38117) borges7


borges7
aktív tag

Sziasztok, nem tudok bejelentkezni a fiókomba, mert nem fogadja el a biztonsági kódot. Kétfaktoros azonosítás van beállítva, ha email-cím+jelszóval próbálok belépni, ezen még túljutok, de utána kéri a kódot(Adja meg a hitelesítő alkalmazástól kapott 6 számjegyű biztonsági kódot)de hiába írom be, mindig ez a válasz:" Probléma merült fel a megadott biztonsági kóddal. Próbálja meg újra." Ha pedig a "problémája van a bejelentkezéssel"-re kattintok, akkor a "Gyors biztonsági ellenőrzés További adatokra van szükségünk személyazonosságának megerősítéséhez." még sikerül(telefonra küldött kóddal), de utána megint kéri a biztonsági kódot, aminek ugyanaz a vége, hogy nem fogadja el. Mit tehetek?

(#38118) V/ válasza borges7 (#38117) üzenetére


V/
Topikgazda

A hitelesítő alkalmazásod kergült meg. A megoldás amit ők írnak az ilyen esetre, akié az alkalmazás Google vagy a másik.
Ha máshogy nem megy, akkor fel kell hívnod a PayPal-t hogy kapcsolják ki ezt a hitelesítést és azután újból beállítani.

(#38119) borges7 válasza V/ (#38118) üzenetére


borges7
aktív tag

Köszi, Last Pass-os van, de nem látom hol lehet velük kapcsolatba lépni, hiába keresem. Paypal-lal is csak angolul lehet kommunikálni, ugye?

(#38120) GAbre válasza GAbre (#38091) üzenetére


GAbre
veterán

És még nincs vége:
Nyitottak anno 1 ügyet,szépen visszatérítettem a pénzt 1 szó nélkül.
Mégis most levontak megint 20 dollárt,csak mert visszaküldtem a pénzt,amit kaptam! :D
Imádom a paypalt! :D

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#38121) V/ válasza GAbre (#38120) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez ugye eBay ügy volt. Változott a rendszer, ha te leszel a hibás, akkor van dispute díj ami 20 $.
Seller protection and dispute fees
If a buyer files a payment dispute, and you're found to be responsible for the disputed amount, you'll be charged a $20 dispute fee by eBay. If you accept the payment dispute, and issue a refund, eBay will waive the dispute fee, and you'll be responsible for the refund amount issued to your buyer.

Megint nem PayPal, ő csak levonják ezt.

(#38122) GAbre válasza V/ (#38121) üzenetére


GAbre
veterán

Ezt,hogy érted,hogy én leszek a hibás?
Valaki ellopja más pénztárcáját,odajön hozzám venni valamit kiad belőle x összeget.
Jön a rendőr,hogy ez lopott pénz volt,visszaadom,és akkor még nekem kell fizetnem a rendőrnek,vagy bárki másnak,ügyintézési díjat bármit?
Hol igazságos,logikus ez?
Mivel semmit nem csináltam,megnyílt az ügy aznap visszaadtam a pénzt.
Nem írtam semmi kommentet,vagy bármit!Vagy hibáztam,hogy visszaadtam a pénzt?
Az lesz most már!Lehúzom a paypalról az összes elvesztett pénzem,és hagyom -ba számlám.

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#38123) V/ válasza GAbre (#38122) üzenetére


V/
Topikgazda

Olvasd már el mit ír az eBay, ha ők úgy látják hogy te nem vagy felelős mert.... akkor eltekintenek ettől a költségtől.
Ebből az a logikus következtetés ha ezt felszámolták akkor te vagy a hibás.
Az értelmezését velük kell lejátszani, nem velem. Ha jogtalannak tartod akkor beszéld meg velük.
Én csak idéztem ezt a szabályukat amit 2018-ban hoztak.

[ Szerkesztve ]

(#38124) GAbre válasza V/ (#38123) üzenetére


GAbre
veterán

Idéztem,elvileg feltört accountal vettek,"lopott" pénz.
Ezt a lopott pénzt zokszó nélkül visszaadtam,akkor miről beszélünk?Áruld már el,hol az én hibám?Nyilván nem veled kell ezt lefociznom...
De ha akarod elmondhatnád,mi az a hibám "amit nem látok"...
Amúgy csak,hogy tiszta legyen paypal ügyet nyitottak,abban van ez,nem ebay ügy nyílt.

Avatar

(#38125) V/ válasza GAbre (#38124) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem az eBay-en eladott termékedre kifizetett pénzt kérték eredetileg vissza?
Valahol eladtál valamit és az ottani vevő állítja azt hogy nem ő fizetett, ez nem az eBay volt?
Azt gondoltam hogy még erről van szó, elnézést, :R félreértettem.

Ha PayPal (itt nincs az hogy az eladó felelős bármiért is) akkor pedig erről van szó:
11.5 Amennyiben a kifizetésre nem terjed ki a PayPal értékesítői védelme, a PayPal levonja az összeget Számlájáról, és visszatéríti a kifizetést vásárlónak. Ezenfelül Önt terheli a PayPal által felszámított Visszaterhelési Díj is (ha van ilyen).

Digitális tartalmak nem terjed ki az értékesítői védelem a te esetedben.
11.10.a.1 A fizetést fogadó felek állandó lakhelye az Egyesült Királyságon kívül található: digitális cikkek és digitális tartalomra vonatkozó licencek.
11.10. d. Reklamációk, Visszaterhelések és Visszafordítások arra az esetre, ha a teljesítés „Jelentősen nem felel meg a leírtaknak” és/vagy közvetlenül az eBayen keresztül benyújtott egyéb kifogások.

És itt a konkrétan a visszaterhelési díj:
A Visszaterhelések költségének finanszírozása érdekében a PayPal kiegyenlítési díjat számít fel az értékesítőknek a hitel- és bankkártyás kifizetéseket érintő visszaterhelések után. (Visszaterhelésre akkor kerülhet sor, ha a vásárló a kártyakibocsátón keresztül elutasítja vagy visszavonja a kártyáján korábban már elvégzett terhelést).
A Visszaterhelés Díjának mértékét az a pénznem határozza meg, amelyben a kifizetést fogadták:
Magyar forint: 4325 HUF
Amerikai dollár: 20,00 USD
Euró: 16 EUR

Akkor máshogy fogalmazom ha eBay-en lenne a dolog.
Van egy dispute díj ami 20 $ ha a vevő indít dispute-t és ezt az eladó felé terhelik. Eltekintenek ettől a költségtől egyéb feltételek teljesülése esetén.
Amit úgy írtam hogy az eladó hibája esetén ez költség marad, azt egy máshol ebben a témában leírt magyarázat alapján helyettesítettem be, a szabály úgy van leírva ahogy idéztem itt: #38121

[ Szerkesztve ]

(#38126) GAbre válasza V/ (#38125) üzenetére


GAbre
veterán

Értem én,hogy a paypal ezt csinálja,mert már múltkor megbeszéltük,hogy nem tekintik a digitális adásvételt eladói védelem alá.Így már akkor is buktam 20 dollárt pluszban.
De újfent ismétlem,nekem mi közöm ahhoz,ha valakinek ellopják a tárcáját,és kártyával fizet,visszaadom a pénzt,és még külön én fizessem ki a bank kötséget is?
Vagy bármi mást?Hol vagyok erre kötelezve?

Avatar

(#38127) V/ válasza GAbre (#38126) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem a problémát, az idézett szerződési feltlétel alapján. De tényleg nem kerül semmi bonyolultabb plusz dologba, ha megírod a PayPal-nak azt, amit a PSD2-vel kapcsolatban írtam. Az EU-ban alkalmazandó a kártyás fizetésekre, így ilyen hivatalosan nem fordulhat elő hogy nem ő fizetett, ezt a PayPalnak nem tudomásul venni és a pénz visszaadásra kötelezni nem igazán korrekt eljárás.
Azért hozták ezt a szabályt hogy ne legyenek ilyen károkozások és ez működik is. Miért fogadják be ezeket a kéréseket? Egyértelmű hogy hazudik aki az igényt benyújtja, vizsgálni kellene a jogosságát, mert ilyen csalás a jelen körülmények közt már nem fordulhat elő.
Megváltozott a rendszer.
Olvasgatva a szabályozást én azt látom hogy bizony nekik is meg kell felelni a szabályozásnak és ők felelnek azért hogy ez a PSD2 irányelv alapján történjen rajtuk keresztül is a fizetés, most nem egészen ezt látjuk.

[ Szerkesztve ]

(#38128) Suineg


Suineg
senior tag

sziasztok,

Régen volt itt közzétéve egy PP link ahol be lehetett írni, hogy pl. eladásból mennyi volt a bevételed, milyen devizában, ill. melyik országból küldték Hungary számlámra, és a rendszer megmondta, hogy mennyi a Paypalnak fizetendő jutalék összege.

Merre van ez a link?

(#38129) V/ válasza Suineg (#38128) üzenetére


V/
Topikgazda

Még mindig ugyanott, Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés:
Fontos megjegyezni, ha barátnak, családtagnak címkézve küldjük a pénzt, mivel ez nem vásárlás, nincs rá vásárlói védelem!
Ha egyenlegről küldjük akkor ingyenes, ha bankkártyáról akkor fizetnünk kell érte. kiírja küldés előtt ezta díjat.
Ha azt akarja tudni valaki hogy mennyi a pénz küldés költsége a fogadó félnek, akkor itt tudja kalkulálni az általános költséget.

[ Szerkesztve ]

(#38130) Norby86


Norby86
őstag

Sziasztok!

Nekem úgy rémlik még régebben amikor angol felülete volt a Paypalnak, valahol át állítottam a menüben hogy ne a paypal váltsa át az eurót vagy a dollárt hanem a bankom, mert úgy lényegesen olcsóbb. Azonban a múltkori nagyobb összegű vásárlásomnál is azt vettem észre hogy nem a bankom szerinti árfolyamon számolta a levont összeget a paypal. Ezt hol tudnám ellenőrizni és esetleg újból beállítani hogy a bankom váltsa a dollárt vagy az eurót, ne a paypal ha én külföldi webshopból vásárlok?

[ Szerkesztve ]

-Norbi-

(#38131) V/ válasza Norby86 (#38130) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban ott a leírás, 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva ha kártyát váltottál mert lejárt pl. akkor az új kártyához be kell állítani, mert kártya függő a dolog.

(#38132) GAbre válasza V/ (#38127) üzenetére


GAbre
veterán

A psd2 nem tudom mi. A második pénzforgalmi irányelv?
Végre 3 nap után válaszoltak,csoda történt,azt írták,hogy látják,hogy jó eladó vagyok,és visszakerült a 20 usd.
Már az ilyen csodáknak is örülök :)
Köszi az utána nézést. :R

Avatar

(#38133) Norby86 válasza V/ (#38131) üzenetére


Norby86
őstag

Megvan, köszönöm! :)

-Norbi-

(#38134) V/ válasza GAbre (#38132) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen az lenne. Én úgy látom hogy még nem kötötték össze a megfelelő pontokat ezzel kapcsolatban. Ha a bankok ez alapján járnak el akkor normál esetben lehetetlen hogy ne az ügyfél fizessen a kártyával.
Ha még is előfordulna ilyen igény akkor vizsgálják meg, hogy az eladó mennyit teljesített belőle, ha elindította a terméket akkor amíg az nem kerül vissza hozzá, a pénz marad, majd ha rendben visszakapja akkor indul a pénz is visszafelé.
A te esetedben ha felhasználásra került a kód, akkor nem jár vissza semmi.
Az adott bank igazolja előbb azt hogy az ügyfelük hibás volt-e vagy nem, ha hibázott akkor övé a kár, nem jár neki vissza semmi.
Itt mérlegelendő hogy az eladó részéről történt-e teljesítés, mert ha nem akkor persze a pénzt visszautalja. De ha volt a vásárlással kapcsolatosan kiadása amit nem tud visszaszerezni, akkor annyival csökkenjen már a visszaadandó pénz.
A PayPal ilyen esetben adja vissza a jutalékot és ne kérjen semmi költséget az eladótól.

Miért? Mert az eladónak ehhez semmi köze nem volt, nem követett el szabályszegést, jogtalan őt hátrányos helyzetbe hozni, mert valaki nem tartotta be a kártyahasználat szabályait vagy vevő, vagy a bankja és erről az eladó aki így kap pénzt az nem tehet.
A mostani hozzáállásuk a jelenlegi szabályozási környezetben sürgősen felülvizsgálandó.

(#38135) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Rendszeráttekintő példám lenne, hogy jól látom-e a szituációt, hogy hol vannak utalásos/konverziós dijjak.

Ha más fiókból érkezik személyes fiókomba átutalás, akkor aktuálisan m.o.-n 3,4% + 90HUF [vagy ez alapján ha más pénznem] "bruttó (ha küldöm) -nettó( ha fogadom)" játék van (attól függően, hogy,a beállítás "fizetés" vagy "családnak/barátnak" ).
Én az egész végén forintban látom az összegem, ha kaptam.
Ha pl küldeném tovább, akkor az opcióim
-kikérem bank számlámra ingyen, onnantól meg banki költségeim
-utalom PP-on, és akkor első lépés ára fent.
Nem befolyásol semmit, hogy a másik fiók üzleti-e vagy személyes.

Jól látom -e?

Kérhetnék még egy direkt linket, ami működik, hogy -előzőleges belépésem mellett- láthassam a saját fiókom limitjeit (úgy is böngészősütizésem múlik), vagy képes step-by-step-et, mert bármelyik leírást is olvasom, nincs ott a gomb (éljen lokalizáció), amire hivatkozik a leírás már az első lépésnél...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#38136) V/ válasza ledgeri (#38135) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban ott a díjazási oldal linkje: A vonatkozó díjak az FSZ 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat
A limitekről is szó van az Összefoglalóban. Van link is beírva ahol látod a limitjeidet, ha vannak.
A fiókra érvényes limitek megtekintése
De!
Ha adtál hozzá bankkártyát akkor csak egy éves pénzforgalmi limit van a 2500 €, ha azt megközelíted akkor kérik a személyazonosságod és a bank adataid okmányokkal történő igazolását, ha ez megtörténik akkor nem lesz limit.
Ezért van az ha olyan valaki használja a limites linket akinek nincs, akkor visszajön a kiindulási képernyő, mert ami nincs azt nem tudja megjeleníteni.

[ Szerkesztve ]

(#38137) csucsotke


csucsotke
aktív tag

Úgy látom már nem lehet utalni bankból olyan topup móddal hogy bemegyek egy tetszőleges bankba és készpénzt küldök a paypalra. Azelőtt ilyenkor adott egy számot amit be kellett írni az üzenetbe utaláskor, és simán lehetett. Eszem megáll ezeken a bankokon komolyan, hogy mennyi pénzt elköltenek arra hogy ilyen mezei parasztot mint én agyonbiztosítsanak pénzmosás ellen(aztán azt se tudom hogy mi az), csak feltöltenék pár ezrest az akciós töltőkábelért, azt meg akik milliárdokat lopnak még a nevét sem szabad kimondani, hát ezeket valaki rossz karámba terelte, ez az életben nem fog megtérülni nekik.

[ Szerkesztve ]

(#38138) V/ válasza csucsotke (#38137) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem hivatalosan ez a pénztári utalásos dolog csak egy Unicredit bankfiókban történhetett meg, más banknál nem volt használható.
Mindenkinek a saját bankszámlájáról lehet feltölteni az egyenlegét.
Bemehetnél a saját bankodba és ott utaltathatnál, de minek fizessél ezért, amikor van mobil vagy netbankod és te is meg tudod csinálni
De egyébként nem szűnt meg, továbbra is létezik. Lásd Összefoglaló 11. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal

(#38139) csucsotke


csucsotke
aktív tag

Bocs, az offért, Magyarországon még tényleg működik. Szlovák felhasználóként nem lehetett, pedig két órát vesződtem vele mielőtt megkérdeztem, de ez nem jutott eszembe.

(#38140) V/ válasza csucsotke (#38139) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem, nálunk az Unicreditnél vezetik a PayPal forintos számláját amire tudunk utalni a saját PayPal egyenlegünkre. Elméletben ha tudod hogy melyik banknál van vezetve az a számla, akkor annak a banknak a fiókjában működhetne a pénztári befizetéses utalás.

[ Szerkesztve ]

(#38141) ledgeri válasza V/ (#38136) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha megnéztem a mellékletet, és bizonytalan vagyok, hogy miként is megy, felhozok egy példát, rákérdezek, hogy jó-e, és megkapom a mellékletet hogy nézzem ott van, akkor nem lettem előrébb.
Desztilálva a krábbiakat: bárki is küld bárkinek, a küldő fizet minden pluszt, ami ott a táblázatban. Ha kedvezményezett vagyok, akkor nincsen semmi dolgom, csak várni, hogy a pénznememben küldöttnek megfelelő összeg megjöjjön, ugye?

Ha most lenyitom az összefoglalót, akkor a limitek említésénél egy példaképet látok. "limit"-re keresve (szöveg alapon böngészővel, a lapon) nincs linkes találat, és egyik közeli részletesebb leírást megnyitva sem találtam semmit hasonlóképp.
Az aktuálisan válaszként megadottat köszönöm!

Csak mellékesként: Hogyan értesítí, és melyik felet, a rendszer, ha fogadási korlátozásba ütközik a tranzakció limitált fogadó fiók miatt?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#38142) V/ válasza ledgeri (#38141) üzenetére


V/
Topikgazda

Az értesítések beállítástól függően e-mail, sms vagy mindkettő és a fiókba belépéskor azonnali üzenet formájában fordulnak elő.

Nem mindig a küldő fél fizet, van amikor egyik sem és van amikor fogadó fél fizet vagy ős is fizet. Ha eladsz valamit és így kedvezményezett vagy akkor a vevőd országától függően 3,4%+90 Ft - 5,4%+90 Ft lehet a díjad.

Az Összefoglaló limites dolgai, az alap információk megvannak.

A pénz küldés és fogadás havi, éves szinten limitált, de ezek a limitek feloldhatóak bankkártya hozzáadásával, ha ezek után igazoljuk a személyazonosságunkat akkor nincs sem a vásárlás, sem a pénz küldés-fogadás limit.
Az éves alap limit ha nincs bankkártya a fiókhoz rendelve 2500 €-nak megfelelő forint összeg, kb. 803442 Ft -2019 január ( Az árfolyam változó!)
A magyar fiókok alaplimitjei az alábbi képen láthatóak:

Egy másik rész lejjebb

Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz

Tartalom:
1. A PayPal fiók adatainak (My Profile, régi felület) elérése.
2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.

A link felsorolás:
2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.
Általában csak a belépés után az alábbi linkekre kattintva adja a funkciót! Van ami nem mindig használható


Jelszó elfelejtés esetén a segítségkérő oldal

Bankkártya hozzáadás, módosítás

majd alább

A fiókra érvényes limitek megtekintése

(#38143) mcsaba2324


mcsaba2324
csendes tag

Sziasztok,

Átnéztem a topikot, de erre nem találtam választ. :(
Egy cég hirdet a welapomon, jutalékom kifizetéséhez paypal invoice-t kér, hogy állítsak ki és az alapján küldi a pénzt, nagyjából 300-500 eur / hó, de lehet kérni bármilyen időszakonként. Ezzel kapcsolatos az összes kérdésem:
- Ennek a kiállításához kötelezően adjak meg adószámot vagy adóazonosító jelet vagy nem szükséges? VAgy ez egy számla valóban? Ez csak egy igény igazából és számlának hívja a paypal?
- Ehhez magyarországon e.v.-nek kell lennem vagy "sima" magánszemélyként is ok?
- Alkalmazotti jogviszonyom van m.o.-n és van egy angol cégem (ltd), ezek beleszólnak a fentiekbe? Ezekre nem jöhet ez a pénz, egyikre sem sajna.
- Ha ehhez a pénzhez muszáj adószámot kérnem a NAV-tól, az beleszól bármibe vagy a két említett jogviszonyomba?

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

Üdv.

(#38144) V/ válasza mcsaba2324 (#38143) üzenetére


V/
Topikgazda

Egyértelműek a számlaadás magyar jogszabályi előírásai, a PayPal számla megfelelő keret lenne hozzá, de kötelező elem az adószám, aminek EU-s adószámnak kell lenni, mert nem Magyarországra bocsájtod ki. Az adóazonosító jeled az nem használható ilyen dolgokra. Egy könyvelő bővebben tud segíteni.

(#38145) LuckyL válasza V/ (#38144) üzenetére


LuckyL
őstag

csak annyit fűznék hozzá, hogyha nem áfamentesen számláz, vagy alanyi áfamentes, akkor nem kell eu-s adószám

cryptot minden termékemért elfogadom

(#38147) V/


V/
Topikgazda

Én azt olvastam abban amit írt hogy nincs neki semmi ilyesmi dolog még: Ehhez magyarországon e.v.-nek kell lennem vagy "sima" magánszemélyként is ok?
De ha EU-n belül teljesít akkor kell, mert azokra akikre utalsz azért elérhető 10K € könnyen.
Mivel senki sem akar veszekedni az Adóhivatallal és nem kerül pénzbe az EU-s adószám miért ne igényelhetné megelőzésként? Az is lehet hogy az adott cég az ottani számla jogszabály alapján nem fogadhat be csak magyar adószámos számlát és akkor csak muszáj kérnie.
Egyébként ez van:
Annak a közösségi adószámmal nem rendelkező általánosforgalmiadó-alanynak, illetve a következőkben említett egyes speciális esetekben az adófizetésre kötelezett nem adóalany jogi személynek és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki/amely az Európai Közösség (EK) valamely másik tagállamában illetőséggel bíró adóalannyal szeretne kereskedelmi kapcsolatot létesíteni, erről előzetesen nyilatkoznia kell, és közösségi adószámot kell kérnie – szögezi le a NAV.
Kereskedelmi kapcsolatnak minősül a termékbeszerzés és értékesítés – ideértve az áfatörvény szerinti adómentes termékimportot megalapozó közösségen belüli adómentes termékértékesítést is –, valamint a szolgáltatás nyújtása, illetve igénybevétele.
Kötelező közösségi adószámot kérnie az áfafizetésre kötelezett adóalanynak,
– ha más tagállamban illetőséggel bíró, közösségi adószámmal rendelkező adóalanynak vagy adófizetésre kötelezett jogi személynek Közösségen belüli termékértékesítést teljesít, illetve ha terméket ilyen adózótól szerez be;
– ha más tagállambeli adóalanynak szolgáltatást nyújt, illetve ha más tagállambeli adóalanytól szolgáltatást vesz igénybe.
Közösségi adószámot kell kérnie
– a kizárólag adólevonásra nem jogosító tevékenységet folytató adóalanynak,
– a kizárólag mezőgazdasági tevékenységet folytató, különleges jogállású adóalanynak,
– az általános forgalmi adóalanynak nem minősülő adófizetésre kötelezett jogi személynek,
– az alanyi adómentességet választó adóalanynak,
– az egyszerűsített vállalkozói adó alanyának,
ha a tárgyévben az általa az EK más tagállamában beszerzett termék adó nélkül számított összesített ellenértéke a 10 ezer eurót meghaladja, azon közösségi beszerzést megelőzően, amellyel ezt az értékhatárt meghaladja.
Amennyiben a tárgyévet megelőző évben az előbb felsorolt adózók által, az EK más tagállamában beszerzett termék adó nélkül számított összesített ellenértéke nem haladja meg a 10 ezer eurót, és a közösségen belül beszerzett termékek utáni áfafizetési kötelezettségét a tárgyévben választása alapján belföldön kívánja teljesíteni, ezt a tárgyévet megelőző adóév utolsó napjáig kell bejelentenie.
Az áfatörvény 20. paragrafus (1) bekezdésének d) pontja és (2) a bekezdés határozzák meg, hogy mely esetekben nem kell adót fizetni. Az áfatörvény 257/B paragrafusának (2)–(4) bekezdései alapján közösségen belüli termékbeszerzés esetén akkor szükséges adószám, ha az belföldön adófizetési kötelezettséget keletkeztet.
Az áfatörvény 20. paragrafusának (5) bekezdése alapján a beszerző az állami adóhatóságnak tett előzetes bejelentése alapján dönthet úgy is, hogy nem az (1) bekezdést, hanem a 19. paragrafus a) pontját – az ott meghatározottak szerint – alkalmazza, azaz közösségen belüli termékbeszerzései után a 10 ezer eurós értékhatár alatt is az adófizetést választja, melyet bejelent.
Az egyszerűsített vállalkozói adó alanya, ha az EK más tagállamában illetőséggel bíró, közösségi adószámmal rendelkező adóalanynak vagy adófizetésre kötelezett jogi személynek terméket értékesít, szolgáltatást nyújt, vagy tőle szolgáltatást vesz igénybe, az értékesítést valamint a szolgáltatásnyújtást illetve a szolgáltatás igénybevételét megelőzően köteles közösségi adószámot kérni. A közösségi adószám képezésével nem veszíti el evaalanyiságát.
DE ez is igaz, de most az általa megadott információk alapján nem dönthető el:
Az olyan termékértékesítésekre, amelyet az adózó alanyi adómentes minőségében teljesít, nem kell közösségi adószámot kérni, mert azok nem minősülnek közösségen belüli értékesítésnek.

– A kizárólag adólevonásra nem jogosító tevékenységet folytató adóalany az értékesítést megelőzően köteles közösségi adószámot kérni, ha az EK más tagállamában illetőséggel bíró, közösségi adószámmal rendelkező adóalanynak vagy adófizetésre kötelezett jogi személynek terméket értékesít (ha az értékesítés belföldi teljesítése esetén adóköteles lenne), vagy az EK más tagállamában illetőséggel bíró adóalanynak szolgáltatást nyújt, vagy tőle igénybe vesz.

Ezért is javasoltam a könyvelőt.

[ Szerkesztve ]

(#38148) vitezlejszlo


vitezlejszlo
őstag

Sziasztok, itt a gyorslink ha valaki csak a pénzváltási (conversion options) opciókat szeretné gyorsan átállítani:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding

(#38149) V/ válasza vitezlejszlo (#38148) üzenetére


V/
Topikgazda

Légy szíves tájékozódj, ez is évek óta benne az Összefoglalóban. Van egy figyelemfelhívás is:

Köszönettel venném ha ezt figyelembe vennéd, nem csak itt hanem a Prohardver többi topikjánál, ahol létezik Összefoglaló, többen dolgozunk azon hogy hasznos információkat kapjanak akik a topikokba betévednek és ezt sokan nem értékelik, el sem olvassák, pedig jó szándékból készültek.

Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz

Tartalom:
1. A PayPal fiók adatainak (My Profile, régi felület) elérése.
2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.
2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.
Általában csak a belépés után az alábbi linkekre kattintva adja a funkciót! Van ami nem mindig használható


Jelszó elfelejtés esetén a segítségkérő oldal

Bankkártya hozzáadás, módosítás

Bankkártya konverzió

A Selling Tools oldal linkje

Bankszámla hozzáadás, módosítás

A deviza konverziós (balance és payment) oldal elérhetősége

A régi nézetű számlatörténet

Telefonszám módosítás, hozzáadás

A SMS védelemi oldal elérése

A Security fül elérése a profilban.

Nyelvi beállítás oldal

Rendszeres levonások oldal, My preapproved payments elérése
Lista oldal
Tétel oldal

A fiókra érvényes limitek megtekintése

Dokumentum feltöltési link

A pénz kiküldés, Withdraw funds

A fiók lezárás direkt link. ha az első nem használható akkor ez a link.

Csak akkor kattints ezekre, ha tényleg le akarod zárni.

[ Szerkesztve ]

(#38150) LuckyL válasza V/ (#38147) üzenetére


LuckyL
őstag

a 10e euró beszerzésre vonatkozik nem értékesítésre
egyébként átgondoltam és simán megoldhatja a srác magánszemélyként is, csak majd fle kell tüntetni az adóbevallásában

cryptot minden termékemért elfogadom

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.