Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37901) V/ válasza |AP| (#37900) üzenetére


V/
Topikgazda

A bankoddal. A kártyás vásárlást nem lehet leállítani, most a bankszámládon ezt az összeget zárolták, ez addig van így, amíg a kereskedő bankja nem kezdeményezi az átutalást. Lényeg az hogy ez még nem lett levonva.
Mivel itt neked nem történt vásárlás, ezért nem is lesz levonási kezdeményezés így majd a bankod felszabadítja ezt az összeget X idő után, ez lehet 1-4 nap, ők tudják.

[ Szerkesztve ]

(#37902) |AP| válasza V/ (#37901) üzenetére


|AP|
veterán

Köszönöm!
Tehát szerencsés esetben a zárolás feloldásra kerül pár napon belül és további teendőm csak akkor lesz, ha ez esetleg nem történne meg.
:R

(#37903) V/ válasza |AP| (#37902) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, van amelyik bank már másnap feloldja, csak annyi hogy ezzel a pénzzel addig nem tudsz kalkulálni.

(#37904) madagaszkar


madagaszkar
tag

Üdv!
Tegnap rendeltem a Gearbest-ről egy terméket 7500 HUF értékben.Az igazsághoz hozzátartozik, hogy három alkalommal elrontottam valamit - szállítási mód stb. - így mindig visszaléptem megrendeléskor és kezdeményeztem egy újabb vásárlást. Így sikerült negyedszerre megrendelnem, akkor a fizetést is jóváhagytam, első három alkalommal természetesen nem. Kaptam visszaigazoló emailt, a paypal oldalán látszik a tranzakció -7500 HUF vásárlás, viszont a webkártyámról nem került levonásra az összeg. A vásárlásaimnál látszódik a három jóváhagyás nélküli megrendelés a gearbest oldalán, azokat még a vásárlás után töröltem. Azóta semmi értesítést nem kaptam. Szerintetek mi történhetett én rontottam el valamit?

(#37905) V/ válasza madagaszkar (#37904) üzenetére


V/
Topikgazda

A PayPal-nál ha rákattintasz a tételsorra ott a kártyát mutatja fizetőeszköznek? Ha igen, akkor ellenőrizd a netbakban hogy zárolva van-e az összeg. Nekem Erste bankos a számlám és néha később kerül zárolásra is, nem csak levonásra.

[ Szerkesztve ]

(#37906) r4z


r4z
nagyúr

Sziasztok!

Hozzaadtam a virtualis Revolut (Visa prepaid) kartyamat a PayPalhoz, mert ezzel akarom fizetni a Spotifyt, ami ugye egy ismetlodo tranzakcio.

Verifikaltam a kartyat a 4 jegyu koddal, engedelyeztem a Manage Funding Sources oldalon, beallitottam a konverzio modjat. Eddig minden szep es jo, de amikor az Automatic Payments alatt at akarom allitani a Spotifynal a Funding source-ot, csak a regi kartyam latszik a listaban. Ha kiveszem a pipat a Manage Funding Sources oldalon a regi kartyam mellol, es ugy akarom modositani a Spotifynal a Funding source-ot, unexpected errort dob.

Elrontottam valamit, vagy varni kell egy kis idot, mire frissul a profilom az uj kartya miatt, vagy ez valami bug?

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#37907) madagaszkar válasza V/ (#37905) üzenetére


madagaszkar
tag

A kártyát mutatja fizetőeszköznek. Ellenőriztem nincs zárolva az összeg. A Paypal oldalán viszont mutatja a vásárlást a korábbi két héttel ezelőtti vásárláshoz hasonlóan. A gearbest-en belépve is fizetett megrendelésként szerepel csomagszám nélkül. Itt annyit változott a státusz, hogy megjelent egy "gyorsabb megrendelés" feliratú gomb, amire rá is kattintottam. nem tudom, hogy ezzel mi változott, mert a kártyámról továbbra sem került levonásra az összeg.

[ Szerkesztve ]

(#37908) V/ válasza r4z (#37906) üzenetére


V/
Topikgazda

A Spotify felől kell megközelítened. A PayPal-on a régi kártyához tartozót fel kell függeszteni (
Status SOR ACTIVE után a Cancel) és új fizetést kezdeményezni az új kártyával. A Spotify fogja kérni a pénzt és nem a PayPal küldi automatikusan.

(#37909) V/ válasza madagaszkar (#37907) üzenetére


V/
Topikgazda

Írtam hogy lehet hogy később fut be. Azt az izét nem kellett volna, egy fizetés utáni dolog, nem változtat semmit.
Gearbest-en és a PayPal-on ott a vásárlás, majd viszik a pénzt amikor akarják.

(#37910) madagaszkar válasza V/ (#37909) üzenetére


madagaszkar
tag

Rendben. Köszönöm a segítséget, úgy látszik minden vásárlás más. A korábbit 09.26-án rendeltem, szintén a Gearbest-ről, ma meg is kaptam. Várom, hogy ezzel mi lesz.

(#37911) partymaci


partymaci
aktív tag

Üdv!

Paypalra küldtek nekem paypalról 20 eurót, a feladó csatolta a telefonjáról a screenshotot is, viszont nem érkezett be az összeg. 4 nappal ezelőtt volt ez, most mi a töcs van?

[ Szerkesztve ]

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#37912) partymaci válasza partymaci (#37911) üzenetére


partymaci
aktív tag

Megvan, 13-án érhető el, bocs az offért :)

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#37913) V/ válasza partymaci (#37911) üzenetére


V/
Topikgazda

Kb 5 mp és ott van. Ilyenkor elkéred a tranzakció azonosítót és rákérdezel a PayPal-ra. Lehet hogy valami el lett írva és kering az Interneten.

(#37914) jeni


jeni
félisten

Szia!
Kérdésem az lenne, hogy vettem egy vezetékes telefont egy rádióssal egybe gyártva ami alapból egybe csomag része. A srác már hétfőn megkapta a pénzt mert ez az OTP számlámon már látszik mínuszban. Ellenben még mindig nem küldte el és nem is válaszol a kérdéseimre. Igaz a szállítási idő okt. 13-19 közötti időpontban van megadva. Ha addig nem is reagál és nem küldi el a csomagomat a PayPal mit tud tenni ez ügyben esetleg az Ebay?

(#37915) V/ válasza jeni (#37914) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha az eBay-en vásároltál akkor a PayPal vitarendezés a második vonal, ha PayPal-on keresztül lett fizetve (PayPal-on ott a számlatörténetben a vásárlás)
Az adott termék írva van a hogy pénz megkapásától számítva hány munkanapon belül adja fel, ennél nincs dátum írva, de ha ezek a napok eltelnek írhatsz neki hogy mikor küldi már el.
Van egy várható érkezési idő kezdő és vég dátummal, ez azt jelenti ha itt október 19 van írva, hogy november 18-ig tudsz reklamációt kezdeményezni, nem azért mert nem adta fel, hanem azért mert nem kaptad meg.
Október 19-ig nem igazán kell tenned semmit, még akkor is várhatsz pár napot a reklamáció indításra.
Ha az eBay-en nem tudod a problémát rendezni, akkor lehetséges a PayPal-on dispute-t indítani, itt is nem azért mert nem adta fel hanem hogy nem érkezett meg, itt a vásárlás napjától számított 180 napon belül van rá lehetőség.

(#37916) jeni válasza jeni (#37914) üzenetére


jeni
félisten

Mi a manó!
Haza érve nagy meglepetésemre már Brémenből megérkezett az árúm. A rossz a dologban, hogy az értesítőre az van írva, hogy az átvétel a következő munkanapon lehetséges (VIII. Verseny u.) ami abban sz@r,hogy ma 6 és 8 között sem lehet átvenni ha oda megyek érte és a következő munkanap az meg csak hétfőn lesz.

(#37917) V/ válasza jeni (#37916) üzenetére


V/
Topikgazda

Az a posta nincs nyitva szombaton? Most nézem sajnos nincs.

[ Szerkesztve ]

(#37918) jeni válasza V/ (#37917) üzenetére


jeni
félisten

sajni :O

(#37919) raziel01


raziel01
veterán

Sziasztok,

Na paypal is elmehet a francba.
Vettem Indiából egy karórát. 3600 Ft-os cucc. Megkaptam és gyakorlatilag rossz. Az időt nem lehet beállítani rajta, a mutató egész órakor nem a számokra üt hanem mellé. Szal full gagyi, használhatatlan. Leírtam normálisan mindent. Az eladó 2 hét alatt nem válaszolt. Mondom akkor továbbítom paypal felé. Most meg jött egy olyan levél, hogy küldjem vissza a terméket és visszaadják a pénzt. 7500 Ft lenne ahogy nézem a posta. Az egész nem ér annyit, hogy én külföldre postázgassak aztán lehet meg se kapja, át se veszi stb.
Tudok valamit tenni? Még válaszolni se enged meg semmi a paypal.

(#37920) V/ válasza raziel01 (#37919) üzenetére


V/
Topikgazda

Indiába 250-500 g-ig 3030 Ft és kifizeti a PayPal rögtön a feladás után, 9300 Ft a maximum amit fizetnek.

[ Szerkesztve ]

(#37921) r4z válasza V/ (#37908) üzenetére


r4z
nagyúr

Sikerult, koszonom! Azt hittem, PayPalon belul at lehet allitani a forrast, ha mar a Spotify kartyaszam helyett csak egy PayPal tranzakcios azonositot kap.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#37922) V/ válasza r4z (#37921) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy kicsit zavaró hogy ott a látszik a lehetőség a változtatásra ami nem használható, egyenlegről kártyára átállítás az működött eddig, de kártyáról kártyára valamiért nem igazán.
Biztosabb a másik módszer.

(#37923) Vertigo18 válasza raziel01 (#37919) üzenetére


Vertigo18
addikt

Egyébként mit vártál, hogy mit kell majd csinálnod?

Köcsögszemét Paypal kifizeti neked a visszaküldést is...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#37924) raziel01 válasza Vertigo18 (#37923) üzenetére


raziel01
veterán

Mondjuk azt, hogy ha egyértelműen hulladék amit küldött és ez a képeken is látszik akkor ne kelljen még postázgatni. De még abban is benne lettem volna, hogy elviszem óráshoz és ránéz, hogy mennyi lenne a javítás. És kifizeti az eladó. De nem gondolnám, hogy az normális, hogy 2 hét alatt baszott bármit is válaszolni. Abszolút nem akart megegyezni. Mondom ezt úgy, hogy már 300 vásárlásom volt 6 év alatt paypal-al és reklamáció meg kb 4-5 de mindig megtudtuk oldani.
Az meg hogy fizeti a visszaküldést a paypal sehol nem volt leírva az emailben és a reklamációnál se. De olyan kommenteket már olvastam, hogy visszaküldésnél az eladó cseszett átvenni vagy azt mondta, hogy nem is az volt benne és a paypal az eladónak adott igazat.

(#37925) nagyonjjo


nagyonjjo
tag

Szép estét.
Akarnék pénzt küldeni euróban,kártyán is euró van,de paypal eurót,vagy forintot akarva akar küldeni csak eurót.
Nem találom hol tudnám beállítani azt,hogy euróból váltson át,és eurót tudjak küldeni.
Valaki esetleg tudja?

(#37926) nagyonjjo válasza nagyonjjo (#37925) üzenetére


nagyonjjo
tag

Semmi,elnézést.

(#37932) FrankTyler


FrankTyler
újonc

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem: Több éve használok Ebay-PayPal párost,a mai nap szerettem volna fizetni ebayen,és nem enged Paypalal fizetni. Mi lehet a gond ? Van valami változtatás amit el kell fogadni ,vagy PayPal-on beállítani? Segítségüket előre is köszönöm.

(#37933) V/ válasza FrankTyler (#37932) üzenetére


V/
Topikgazda

Mi volt a hibaüzenet? Nem változott semmi az alap fizetési dolgokkal.

(#37934) FrankTyler válasza V/ (#37933) üzenetére


FrankTyler
újonc

Sorry, this payment option isn't available. Here are your options:
Select a different payment option.Contact PayPal customer service to resolve this issue.

Nem tudom,hogy mi lehet a baj?

(#37935) V/ válasza FrankTyler (#37934) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ezt írja akkor PayPal-al nem lehet fizetni ennél az eladónál. Ez lehet azért is mert nem szállít ide vagy már törölték.
De azt azért próbáld ki hogy az unlink-el szétkapcsolod az eBay-t és a Paypal-t és egy újbóli belépés után újból linkeled. Az eBay módosít mostanában a fizetési rendszeren esetleg az is bekavarhat. Ha be tudsz lépni a PayPal-ra és van elérhető és megfelelő mennyiségű pénz a fizetési forrásodon akkor eBay probléma lesz.
De volt olyan aki 6-szor próbálta és mind a 6 vásárlást a bankja zárolta számláján és a végére emiatt nem volt már elegendő pénz a kártyáján. Lehet hogy nálad ez nem történt meg, de esetleg a netbankba less már be.
Itt meg a bankra utalnak ezzel a problémával.

[ Szerkesztve ]

(#37936) FrankTyler válasza V/ (#37935) üzenetére


FrankTyler
újonc

De idáig nem volt gondom ezzel.A kártyám se járt le, úgy-hogy nem értem. Az eladónál kint van a PayPal fizetési lehetőség .
Netbankban ,nem történt zárolás hála az égnek. Azért köszönöm a segítséget.

(#37937) V/ válasza FrankTyler (#37936) üzenetére


V/
Topikgazda

És szállít is ide? De ha Maestro kártyád van az is megszoktat néha makacsolni magát.

(#37938) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Személyes accountot használva a másik fél milyen információkkal találkozik alapból, és milyen információkat érhet el? (gondolok itt olyanra, hogy alapból a rendszer nem nyomja a képünkbe, hogy lehetséges a paypalon kívül váltatni más pénznembe való utaláskor, de elérhető)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#37939) V/ válasza ledgeri (#37938) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy kicsit értelmezhetetlen amit kérdezel.
Ha fizetsz valamiért akkor e-mail címed, ami a PayPal azonosítód, néha a neved és címed, de ez utóbbiakat az adott hely fizetés előtt bekéri, így legtöbbször nem a PayPal-tól kerül elő.

Ha pénzt küldesz akkor az e-mail címed, ami a PayPal azonosítód és a neved és amit te megadsz közleményként, kiegészítő üzenetként.

Amikor neked fizetnek a PayPal nem ad meg kifelé semmi információt, hiszen az e-mail címed, ami a PayPal azonosítód, azt te adtad meg, mert máshogy nem tudnának küldeni neked pénzt.

Ha használod a PayPal számlázási funkcióját hogy akinek eladsz valamit az kapjon ilyet, akkor a képen látható adatokat és még amit ráírsz a számlára azt kapja meg.

Természetesen ha használod a PayPal-t te is kapsz tőlük jóváhagyó üzenteket ott látod hogy mit tartalmazhatnak azok. Van amikor csak a neved kerül elő, pl ha refundként visszaküldöd a pénzt.
Ezenkívül ha valamilyen nyomozó hatóság megkeresi veled kapcsolatban őket a nyomozáshoz meg kell adniuk a személyes adataidat és a számlamozgások adatait.
Lényegiben összefoglalva ennyi.

Nem értem az utolsó mondatot, mert eleve kénytelen volt ezt a váltási dolgot külön kiemeltetni, mert habár ott volt képernyőn sokan nem látták és a magyar hatóság ezért eljárás alá vonta őket és most már magyarok számára is érthető módon ott a képernyőkön.

[ Szerkesztve ]

(#37940) Argos


Argos
őstag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tegnap utaltak magyar bankszámláról a paypal fiókomra 30k HuF-t.
Ezekkel az adatokkal, illetve még természetesen az azonosítóm.

Kedvezményezett neve
BofA re: PayPal Pte Ltd
Bank
Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest
Bankszámlaszám
10918001-0000000115050684

Mennyi ennek az átfutási ideje?

...elmúlik...

(#37941) ledgeri válasza V/ (#37939) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Értem.

Hatósági megkeresésen/eljáráson kívül bármilyen módon a tőlem vásárló hozzáférhet-e más tranzakcióim adataihoz?

A Paypal azonosító, az első account-létrehozó emailcím, vagy az aktuális belépési?
Ha az utóbbi, akkor van-e neki publikusan elérhető "history-ja" pl. mint becenevek a steamen?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#37942) V/ válasza Argos (#37940) üzenetére


V/
Topikgazda

1-3 nap
De így is írhatod:
Kedvezményezett neve: PayPal Pte Ltd
Bank: Unicredit Bank
Bankszámlaszám: 109180010000000115050684 vagy ha nem tagolja a beíró ablak akkor kötőjelekkel: 10918001-00000001-15050684

Közlemény: az azonosítód
A közlemény nem egyezik némelyik banknál a megbízási azonosító mezővel, mert azt ajánlja a bankod fel.

(#37943) V/ válasza ledgeri (#37941) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem fér hozzá, a PayPal nem is oszt meg ilyet. Eleve ez a rendszer lényege, csak e-mail cím kell a vásárlásokhoz. De tényleg nem értem hogy honnan jut ilyen eszedbe, ez is egy pénzügyi intézmény, a bankok sem adják ki a számlatörténetedet, adataidat a vakvilágba.
Ez nem Facebook, Google, meg egyéb f......ok.
írtam te adod meg, nem a PayPal.
az aktuális belépési? Az amire tudnak pénz küldeni, az az elsődleges.
van-e neki publikusan elérhető "history-ja" Ezt nem is igazán értem, van PayPal fiókod és használod?
Mindenkinek van számlatörténete, ugyanolyan mint neked, ha fizetsz valakinek, annak ott az látod az alap dolgait. Név és e-mail cím.
A PayPal felület eltárolja a Contact-ként azokat akiknek küldtünk már pénzt, ez véleményem szerint nem steamos dolog, nem kell újból beírni az e-mail címét.

[ Szerkesztve ]

(#37944) Argos válasza V/ (#37942) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog

Kösszépen!

...elmúlik...

(#37945) plus44


plus44
veterán

Elnezest, ha volt mar:

Egyetlen penznem van beallitva a Paypal-on, euro. Keszitetettem egy Money Poolt, az uj gyujteses funkciojat a Paypalnak, viszont ott forintot tudok megadni csak. Utana olvastam, hivatalosan a Paypal szerint csak olyan penznem szerepelhet ott, ami elsodlegesen van beallitva nekem eltero nem. Ez pedig az euro ugye, mas nincs is megadva. Mi lehet a baj?

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#37946) V/ válasza plus44 (#37945) üzenetére


V/
Topikgazda

Vedd fel a forintot is a pénznemek közé, de nem magyarországi a regisztrációd? Mert nekünk a forint az elsődleges, akkor is ha törlöd a devizák közül. Ha megnézed az Összefoglalóban a leírást eleve nem utaltam rá hogy más deviza lehetne.
Eredeti nyitó pénznem-ként nevezi a PayPal, ami forint és a pool ebben gyűjthető.
Felhasználói megállapodás 6.1 Az E-pénz felvételének és beváltásának módja.

[ Szerkesztve ]

(#37947) plus44 válasza V/ (#37946) üzenetére


plus44
veterán

Lehet en siklottam at rajta, de ugy ertelmeztem hogy mas penznemet is meg lehet adni elsodlegesnek a Paypalnal. Mo-i a regem, egyetlen penznem van beallitva a Wallet alatt, az pedig az euro. Mindegy mennyi Poolt keszitek, csak forintban tudom megadni az osszeget.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#37948) V/ válasza plus44 (#37947) üzenetére


V/
Topikgazda

A nyitó pénznemhez kötődnek dolgok, pl. csak forintban tudsz kiutalni bankszámlára és a más devizát automatikusan konvertálja arra, a pool is a forintot használja, állíthatsz be elsődlegesnek más devizát (pénzfogadás, fizetés), de az nem befolyásolja ezeket a funkciókat.
Vedd fel a forintot is, gondok lesznek belőle, mert ez esetben ha fogadja a forintot, akkor váltaná át €-ra, de szerintem a Pool ezt nem kezeli és így a pénz nem fog az egyenlegre kerülni, visszapattanhat a küldőhöz.

[ Szerkesztve ]

(#37949) plus44 válasza V/ (#37948) üzenetére


plus44
veterán

Es amennyiben a bejovo osszeg euro lesz, ugy a paypal majd atvaltja azt forintra? Ugyanis a bejovo penzek mint euro ovezetbol jonnenek euro penznemben, viszont a keret, amennyi a Poolban szerepel euro hijan forintban van megadva. Igy mondjuk teszem azt a masik fel ilyenkor elkezdhet valtogatni fejben, hogy tudja mennyi forintnak megfelelo eurot is kell “befizetnie”.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#37950) V/ válasza plus44 (#37949) üzenetére


V/
Topikgazda

Úgy tudom hogy még nem biztosítják hogy más deviza jöjjön rá. Voltak olyan leírások hogy mehet rá más deviza és arra konverziós díjat számolnak fel, de ekkor még a Money Pool magyar PayPal esetén nem volt biztosítva, de idén májusban meg azt írták hogy nem lehet más devizában küldeni. Nekem nincsenek külföldi barátaim, így sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom hogy átváltanák.
Az hogy a barátaid nem magyarországiak az sajnálatos, de elsősorban országon belüli barátokra, munkatársakra és családtagokra gondoltak.
Nem írtad, nem is tartozik rám hogy milyen célból akarsz így gyűjteni pénzt, itt a lényege összefoglalva., de ez tényleg inkább egy baráti közösségi adakozási módszer.

Lehet hogy neked nem erre van szükséged, mert adott esetben jobban használható a PayPal.Me, leírás Összefoglaló 7. PayPal.Me linkkel pénzfogadása. Erre bármely devizában fizethetnek és személyes PayPal fiókok esetén van lehetőségünk arra, hogy a link vagy barátnak, ismerősnek való pénzküldésként (Friends & Family), vagy vásárlás ellenértékeként (Goods or Services) fogadja a pénzt. A PayPal oldala erről.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.