- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudzsi
tag
Sziasztok. Vásároltam ebayen egy ruhát angliábol ami nem érkezett meg. Nyitottam ügyet és az eladó visszatérítette az összeget. De a paypalon függöbe van és az ebayen se zárodott be. Kell valamit ilyenkor csinálni, Mert még ilyen nem volt. Máskor kaptam visszatérítést és egyböl ment vissza a számlámra. Köszi
-
atua
aktív tag
válasz
MasterHUn #35390 üzenetére
Ez így elég fura. Mondjuk, lehet segítene, ha elárulnád, mit és hol adtál el? Ugye nem vmi jófogás-szerű oldalon vmi böhöm nagy cuccot, amit a vevő nem is látott, de egyből kellett neki? És ugye nem kellett semmilyen költséget megelőlegezned, ami majd benne lesz a nagyösszegű vételárban, amit majd egyszer megkapsz?
-
válasz
alexembraced #35393 üzenetére
A PayPal mint fizetés lebonyolító cég biztosítja a vásárlói védelmet a felhasználóinak, nincs annak jelentősége hogy akinek megy a pénz az magánszemély vagy valami vállalkozás. Az a lényeg hogy vásárlás ellenértékeként menjen a pénz. Az Összefoglaló 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírásban látható a különbség is.
-
alexembraced
csendes tag
Szeretnék egy processzort megvenni hardveraprón, de az eladó előre kéri a pénzt PAYPAL-on. Azt írja, hogy a paypal által én is meg ő is védve van. Láttam, hogy van vásárlói védelem, de ez vonatkozik pl a hardverapóra is? A kérdés azért merült fel, mert az csak nem egy webshop. Válaszokat előre is köszönöm
-
válasz
MasterHUn #35390 üzenetére
Már többször leírtam, egy vevő nem készít számlát, pénzbekérőt. Amit megtaláltál azt mint eladó szoktuk csinálni. Az sem véletlen hogy felül mindig az eladó adatai vannak és alul a vevőé a fizetendő összeggel.
Azt is írtam hogy ha valakinek küldök pénzt rögtön kap egy értesítést és az egész tranzakció megjelenik nála is.
Pénzforrástól függően a pénz érkezhet később de akkor ezt a PayPal írja, egy olyan ajánlással, hogy csak akkor küldjem el terméket ha a pénz ténylegesen megérkezik.
Azt amit írsz azt jelenti hogy hülye a vevőd és neked kell pénzt küldeni neki.Lényeg az hogy ha megadod privátban a PP e-mail címedet küldök neked egy fiktív termékre 200 Ft vételárat, azután egyeztetünk, hogy nálad mi jelent meg és nálam mi jelent meg. A pénzt refundként díjmentesen visszaküldheted és hátrányod sem lesz, meg nekem sem lesz pénzhiány.
Azt is eljátszhatjuk hogy te készítesz számlát és elküldöd nekem, kifizetem és akkor is látjuk hogy mi fog történni. -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Mint korábban segítséget kértem. egy bejövő utalással kapcsolatban. nem hagyott nyugodni a dolog ezért ráérős időmben kutakodtam egy keveset.
Azóval amit én linkeltem képet a tranzakciós listáról. Az a vevő nél látszódó tranzakciós lista és ezért nem látszik nálam még a summary-nál.Azt is megtaláltam, hogy hol tudott ilyen "utalás" készíteni. :
fejléc ( Send & request) -> More -> Create an Invoice (get started) -> Create invoiceA vevő utalási ideje 2018. dec.12 (GTM-8) 2:45 PM. Elvileg 1-3 bank days-t ír, ami elvileg ma legkésőbb holnap lenne.
Ez így mit mond nektek?
-
válasz
qamu74 #35387 üzenetére
Mivel két magyar törvény is kötelezi őket az adatok bekérésére így feleslegesen dühöngsz, a bankjaink is 2019 március végéig újból be fogják kérni a személyi okmányok másolatait.
Évek óta törvényileg csak személyhez kötött és okmányokkal igazolt pénzügyi számlák lehetnek,, a PayPal is ide tartozik. -
qamu74
őstag
Sziasztok!
Elegem van a PayPallal,mar napok ota nem enged hozzaferest a penzemhez!
Megirtam nekik,hogy tartsak meg,egeszsegukre!!!!
En szemelyes adatokat nem fotozok le nekik!!!!! -
válasz
jjeahh #35383 üzenetére
Küldesz neki pénzbekérőt. Csak az e-mail címe kell és a PayPal-tól kapott e-mailben vana fizetési link amelyet kártyával kiegyenlíthet.
Send & Request (Küldés és kérelem)
Request (Igénylés)
Request payment from (Kifzetés igénylése innen: ) alá beírni az e-mail címét
Next (Tovább) gombra jön az összeg beírása amit kérsz, ha neki €-os a kártya és neked is fel van véve az €-os egyenleg akkor azt válaszd.
Beírod az összeget és azután a Request a Payment (Kifizetés igénylése) gombbal elküldöd.
Annyit vegyél figyelembe, hogy tőled a szokásos jutalékot lefogják vonni. -
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Erdélyben élek és egy német ismerősnek terveztem új logót, levélpapírt meg egyebeket. Most ki szeretné fizetni, de a román bankkártyámra nem tud utalni valamiért (konkrétan ezt írta: "a bank szerint Romaniaba SEPA-atutalast online nem lehet vegezni"). Arra gondoltam, hogy mivel az online stock oldalak is PayPal-en fizetnek ki és úgyis gyakran vásárolgatok online, elküldhetné nekem a PayPal accountomra. Van erre valami egyszerű módszer, ha neki nincs PayPal-ja?
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Igényeltem egy csomagküldés vissza téritést a Paypal-tól.De a csomagot nem fényképeztem le előtte.Viszont meg van a csomag értékének a vissza téritéséről az e-mail.Plusz van még fényképem a DHL futár visszaszállításáról is fénykép,ez jó lehet nekik vagy nem fogadják el?Valaki csinált már ilyet? -
válasz
DonThomasino #35375 üzenetére
Igen, azt.
-
LaySoft
tag
Van olyan API hívás, amivel automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül lehet egyik paypal account-ról másikra pénzt küldeni?
-
DonThomasino
veterán
Egy UK eladó azt kérdezi tőlem
tudnék a gift ként utalni.
Ez a család-barát utalást jelenti ahol nincs védelem? -
MasterHUn
senior tag
Az nem lehet, hogy feltöltéses befizetés történt? A vevővel most is beszéltem és 1-3 nap bank transfert mond. Megvárom a 3 napot és meglátjuk mi lessz. Gondolom ahol van pénzintézetnél ott lehet valami hasonló talán
summarynál még nincs ott, de ha át is vert 2 pillanat alatt keresztbe tudok tenni neki -
válasz
MasterHUn #35372 üzenetére
Ez nem fizetési mód probléma, háromféle fizetés van: pénz küldés termék eladásért vagy PayPal.Me-n keresztül pénz kapás termék eladásért vagy én küldök számlát amelyet egy termék eladásért tud kifizetni.
Ha barátilag küldök-kapok pénzt ott nem készül számla.
Egyszerű kérdés: a Summatry-nál ott van vagy nincs? Ha ott van akkor látnod kell hogy mi van a pénzzel. -
válasz
MasterHUn #35370 üzenetére
No ez egy kicsit rosszul néz ki, nem jó a számla tartalmi sorrend, fordítva van. Lényeg az hogy te kaptál számlát és ez így hülyeség. A Bill To: és Ship To: a vevői rész, ami felette van az az eladói, eleve ezt írja a sablon készítő: Your Business Information Edit
Ha te csináltad a számla sablon kitöltését akkor az nem jó így.Itt egy minta, Gipsz Jakab a vevő, annak adtam el az Akármi termék-et 5000 Ft-ért. (Most csináltam)
Érted az aggodalmamat?
Amikor belépsz a PayPal-ra akkor ebben a 35361 hsz-ben látható oldal képen a Summary menüpontra kattintva a jobb oldalon látod a bejövő összeg tételsorát? Ha arra a sorra rákattintasz ott nem írják hogy miért nincs még ott a pénz? -
válasz
MasterHUn #35368 üzenetére
Te küldtél neki számlát? (Pénz bekérőt) Ezt nem írtad eddig. pontosabban azt írtad, hogy a PayPal azonosítót kérte, arra ő pénzt tud küldeni. Send money és Pay for goods or Services, a végeredmény nem számla a vevőtől, hanem beérkező pénz. A vevők nem állítanak ki számlát. Csak az eladóknak van ilyen kötelezettségük.
A több PayPal-os kolléga kapott már így pénzt? Biztosak benne hogy ugyanaz a szituáció?
De az biztos hogy a legutóbbi eladásom esetén nem így működött a dolog, én pénzt kaptam. Bár 1 hét alatt sok minden megváltozik, bár ilyen változásról értesítést én nem kaptam. Szokott előtte szólni a PayPal.Azt hozzáteszem, hogy addig nem vagy köteles elküldeni a megvett dolgot, amíg nincs egyértelműen, kézzel foghatóan a pénz nálad. Értem ez alatt azt hogy a bankszámládon van a pénz, akár automatikusan, akár te személyesen küldöd ki a PayPal-ról a bankodhoz.
Így nyugodtan várjál, nem kell parázni. -
MasterHUn
senior tag
válasz
Hintalow #35367 üzenetére
Nem, külföldi oldalon hirdettem, ott is talált meg az vevő.
A több paypal-os kollegát megkérdeztem, és azt mondják, hogy "ne parázz" hahahaha mert meg kell kapni. nekik mutattam, a számlát is amin a teljesítés Paid. vevő küldte az én számlámra.
úgyhogy mostmár végképp nem tudom -
válasz
MasterHUn #35362 üzenetére
Mi az hogy nem vonnak le? Eladtál valamit köteles vagy jutalékot fizetni, a minimum 3,4%+90 Ft a bejövő pénzből. De a díj oszlopban mintha nem 0,00 lenne, vagy a bruttó azonos a nettóval?
Ha később teljesül azt írja a PayPal, nem egészen tiszta ez a 3 nap, csekk, banki utalás esetén 7-14 nap egyébként.
De üzleti fiók esetén csak ennyit tudok segíteni, több információm nincs -
MasterHUn
senior tag
Hát tőlem le nem vontak. Be is b.....na. Kollégáimat megkérdeztem mert kicsit ideges lettem. Azt mondják, hogy 3 nap-on belül meg kell érkeznie, mert nem mindig azonnali.
Az mondjuk nekem se kerek, hogy miért úgy írja hogy kifizetés. Bár a hülye angol vs magyar sose tudott értelmesen fordítani. Kiderül sikerült e életem legnagyobb tanulópénzet kifizetni vagy csak sok idő míg megérkezik. -
válasz
MasterHUn #35359 üzenetére
Elvileg meg az lehet mert ott néz ki így a számlatörténet, magán fiók esetén ilyesmi:
Ha magánfiók akkor az egyenlegen a pénznek ott kell lenni, nálad semmi Nincs utalás arra hogy később írják jóvá mert csekkel lett fizetve vagy valami ilyesmi? Ha tételsorra rákattintasz a bővebb információ nme magyarázza meg?
A bill from szöveg is zavar azt, a bill az számla lenne, ami fizetésre vár tőled. Nem neked fizettek.
-
-
válasz
MasterHUn #35357 üzenetére
Nézd én nem tudok a PayPal magyarul, ha angolra állítod a felületet, akkor egyértelmű hogy mi micsoda.
Ha üzleti a fiókod akkor is a beérkező pénznek az egyenlegen látszódni kell, vagy annak hogy tovább küldve a bankszámládra.
Ne értsd félre, de ha üzleti tevékenységhez használod akkor előtte célszerű a feltételeket, a működést egy kicsit áttanulmányozni mert könnyen probléma fogsz ütközni. Üzleti fiók esetén egyértelmű hogy a vevőknek automatikusan jár a vásárlói védelem és a fogyasztóvédelmi szabályok is vonatkoznak. -
Viperator
őstag
Szép napot!
Téma: hogyan lehet a pénzt visszakérni?
November 25-én rendeltem az Eglobalcentral-től egy objektívet. 26-án elrendezte a cég a küldést és nov 29 óta az angol DPD raktárában csücsül a csomagom, azóta semmiféle mozgás nem történt.
Kétféle választási lehetőség volt a szállításnál:
- free shipping
- plusz költség
Mind a kettőnél 6-8 munkanapot ígért az Eglobalcentral. Én plusz költséget adtam rá, hogy időben ideérjen és biztonságosan.Elég sok idő telt el. Elég volt.
Vissza szeretnék szerezni az összes pénzt (termék ára + szállítási költség). Hogyan lehet? (ilyet még nem csináltam)
Háromszor írtam levelet az Eglobalcentral-nak, hogy mi van a csomaggal, mikor érkezik, stb. és háromszor ugyanazt a választ kaptam, mintha a robot küldte volna:
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
válasz
MasterHUn #35353 üzenetére
A PayPal-ra pénz küldés az azonnali, ha elküldte akkor ott kell lenni egy bejövő, zöld betűs összegnek a PayPal számlatörténetedbe. Ez általában 1-2 mp. Az e-mail szokott néha pár percet késni, nem a pénz.
Nem tudom ez hol látod: a tranzakcióknál meg is jelent az ő "kifizetése" a státusza Paid.
Ha PayPal-on akkor megkaptad.
Így néz ki egy bejövő pénz tételsora, ha neked ilyened nincs csak az vevőd küldött valami e-mailt akkor kamu. Ha lenyitod akkor ott a Paid by ... szöveggel indul.A fentieket is figyelembe véve nem egészen értem a kérdéseidet.
Ha valaminek a vételáraként küldik akkor a vevőnek biztosítva van a 180 napos vásárlói védelem az eladás napjától. Így ha nem kapja meg, vagy valami más kifogás merül fel a pénz visszajár neki.
Ha nem volt még eladásod akkor a PayPal 21 napig nem enged a pénzhez hozzáférni a vásárlói védelem biztosítása érdekében, ez a bejövő pénznél írják is, ott a PayPal egyenlegen, de függőben van addig.
Ha barát, családtag módon küldte akkor azonnal hozzáférsz, és ott nincs vásárlói védelem annak aki küldte, hiszen nem vásárlás ellenértéke. -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Volt egy eladásom ami Paypal-on keresztül törént.
A vásárló csak a pypal e-amil címemet kérte, és a tranzakcióknál meg is jelent az ő "kifizetése" a státusza Paid.Ez az jelenti, hogy ő valóban elküldte a számomra az összeget és megkapom a paypal accountomra?
Ha Paid nem tudja visszavonni ?
Mennyi az átfutási idő mire megkapom?Önmagam megnyugtatása miatt kérdezlek titeket. mert elég nagy összegről van szó.
Válaszotokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest