Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Befizetéssel Unicreditben töltöttem fel a PP egyenlegem, mennyi az átfutási ideje, míg rákerül? Tegnap délután töltöttem fel.
-
thomasvold
őstag
Köszönöm szépen
Egyébként mennyire biztonságos ez a banki befizetés dolog? Tudsz olyanról, akinek nem érkezett rá a pénz és kavar volt belőle? Vagy teljesen biztonságos, csak meg kell várni azt a pár nap átfutást? De van hátránya is, mert gondolom olyankor a PP konvertál. Vagy nem?
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy tisztában legyek vele: ha nem adok meg bankkártya adatokat, csak bankszámla számot, (link a bank account) akkor tudom azt tenni, hogy utalok a megadott számlaszámról a PP egyenlegemre? Ha pedig CSAK a bankkártya adataimat adom meg, akkor a kártyával tudok vásárolni PP-n keresztül, ami egyfajta biztonságot ad? Vagy bankkártya adatokat nem lehet megadni a bankszámla szám nélkül? Most még egyik sincs hozzáadva és a "Top Up" funkció csak a banki személyes befizetést hozza fel.
-
thomasvold
őstag
Köszönöm. Közben jobban utánanéztem. Igen, az ingyen van, viszont jóval magasabb a havi költsége ennek a számlacsomagnak, mint az alap és egy Mastercard kártyát ehhez is kapok, szóval végülis ez csak akkor érné meg, ha rendszeresen vásárolnék neten. Egyelőre maradok az alap számlacsomagnál Mastercard kártyával.
Végülis az lesz, amit ajánlottál. Nem a pároméról fogok vásárolni elkerülendő a sok hűhót vele, tisztább, ha nyitok a PP-nek egy saját számlát és így nincs kavarodás a név és cím körül.
-
thomasvold
őstag
válasz
szemmelver #24742 üzenetére
Virtuális webkártyát akartál hozzá adni?
szemmelver: OK!
-
thomasvold
őstag
V/ , lenne egy kérdésem, nem teljesen a paypal-hoz kapcsolódik. Úgy néz ki nyitni fogok az OTP-nél egy számlacsomagot. Van alap számlacsomag, amihez adnak egy Mastercard-ot és azt tudom használni a paypal-on. Viszont van egy olyan csomag, amihez adnak webkártyát, ez valamilyen netes csomag. Ez véleményed szerint csak védelemre szolgál, ha neten vásárolok? Vagy van más előnye is a sima Mastercard kártyával szemben? Ha nem tudsz válaszolni nem gond, mert nam paypal-os dolog, csak gondoltam megkérdezlek
Köszönöm
Üdv T.
-
thomasvold
őstag
Na szóval, akkor eddig arra jutottam, hogy hozzáadom az én címemet is a paypal-jához. Megrendelem a webáruházban amit szeretnék és úgy állítom ki a szállítási címet, hogy az ő nevére és az én címemre. Hozza a futár a címemre, átadom neki a meghatalmazást, hogy megbízott azzal, hogy én vegyem át a csomagot és ennyi. Ez járható út lenne?
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #24701 üzenetére
De akkor minek lehet megadni több címet, ha arra a címre nem küldik ki, ahová én akarom:
A párom jöjjön el az én címemre és ott vegye át?
-
thomasvold
őstag
Engem így világosítottak fel, mert EU-s 2 év garanciás szállítás van és ott vámolják. Így van, mert sokan rendelnek innen az apróról és körbekérdeztem a dolgot.
Értem, így már világos. Vagy a párom veszi át vagy pedig saját magamnak kell megcsinálnom a PP-met, ha az én címemre akarom.
-
thomasvold
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszokat. Én is regisztráltam paypal-ra a saját nevemmel, de oda majd más bankot akarok beállítani,jelenleg most csak a pároméról tudok rendelni. Most nekem az lenne a lényeges, hogy a párom nevére csináltam paypalt és egyértelműen az ő bankszámlájával. Szóval akkor ebből gubanc lesz, ha arról rendelek magamnak az én címemre és nevemre? Vagy ezt most csak a BG-n való vásárlásra érted? Én a SpeMall-ról szeretnék egy telefont vásárolni.
-
thomasvold
őstag
válasz
Watcher45 #24689 üzenetére
Na most én ebben még laikus vagyok, mert nem láttam még a folyamatot. Szóval ha én vásárolok webáruházban, egyértelműen ott meg kell adni nevet és címet a vásárláshoz, ahová a futár vagy posta hozza a cuccot. Kiválasztom, hogy paypal-al fogok fizetni, gondolom átmegy a paypal oldalára, ott megint ki kell választani az ott megadott címet? Ha meg eltérő, mivel én a webáruházban az én címemet adom meg, de a paypal meg a párom címén van, akkor ez így nem lesz jó? De ilyen esetben a név sem lesz jó? Megadom a paypalban az én címemet, de a név a páromé lesz, most akkor webáruházban is a párom nevét kell megadni? Mert így párom neve és az én címem hogyan fog szállításnál összejönni? Elnézést ha sok butaságot írtam, de nem látom még át a folyamatot. Jó lenne, ha ezt leírná nekem valaki virágnyelven
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Párom nevére csináltam paypalt és az ő címére. Ha én vásárolni akarok és azt akarom ,hogy ne az ő címére menjen, hanem az enyémre, akkor hozzá kell adnom (Add Address) az én címemet is a paypal fiókhoz? Vagy az nem lényeges? A szállítási információkat úgyis a webáruháznál kell megadnom egyértelműen. Független egymástól a két dolog?
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik bank a legjobb a paypalhoz? Unicreditnél jobb az OTP? Vagy bármelyik más? Mert lehet inkább nyitnék a paypalnak egy új bankszámlát. Remélem túl nagy hülyeséget nem kérdeztem
-
thomasvold
őstag
Szia!
Azt szeretném még kérdezni, hogy a "Link Bank account" menüpont alatt, "Bank Name" , milyen módon írjam be az Unicredit bankot? Teljesen hivatalos nevén: UniCredit Bank Hungary Zrt, vagy Unicredit Bank, vagy teljesen mindegy?
Az "Account Number" ide a számlaszámomat kell írni?
Miután megcsináltam az aktiválást, utána a konverziót, más dolgom nincs vele? Vagy van még amit érdemes beállítani? Az sms-es dolgon kívül.
-
thomasvold
őstag
Na erre voltam kíváncsi, hogy legyen egy hozzávetőleges ft intervallum paypal és banki váltás között. Köszönöm
Végeredményben pedig igen, csak egyszer akarnám vásárlásra használni. Feljött ez a First name - Last name téma is. Na most a párom neve így van a kártyán: Valakiné Senki Brünhilda. Szóval elől férjezett név és utána a lánykori neve. Most akkor mit hova?
Még egy kérdés, ha hozzárendelem a kártyát, szokott a paypal önkényesen vonogatni összegeket csak úgy minden kérdezés nélkül? Bár most lehet hülyeséget kérdeztem, de laikus vagyok.
Azt is olvastam, mikor hozzárendelem a kártyát, akkor levon valamennyi összeget, hogy ellenőrizze a kártya helyességét. Mennyi ez az összeg?
-
thomasvold
őstag
válasz
Watcher45 #24586 üzenetére
Köszönöm szépen a felvilágosítást.
Nem az a gond, hogy nem akarja, abba már belement, csak azt mondta, hogy utána töröljem ki a kártya/számla adatait. Ezt meg lehet tenni? A két variáció közül engem igazán csak az érdekel, hogy mennyire járok jobban, ha hozzárendelem a kártyáját. Mert ha csak 1-2 ezer ft-al, akkor nem foglalkozok vele, bemegyek és feltöltöm befizetéssel. Ezzel nem vagyok tisztában, hogy mennyire és mennyivel járok jobban. Köszönöm, átnézem az általad linkelt oldalakat.
-
thomasvold
őstag
Inkább úgy mondanám, hogy a páromnak van Unicredit-es számlája, de nem igazán akarnám ebbe belevonni. Egyelőre azt szeretném tudni, hogy érdemesebb-e hozzárendelni a kártyáját és azzal vásárolni vagy pedig fizessek be az Unicredit-be, mint kívülálló,mert nekem nincs ott számlám. Ha esetleg hozzárendelésnél döntenék, akkor vásárlás után tudom törölni a kártyáját a PP rendszeréből? Ha igen, akkor azt hol lehet? Hozzárendelés után csak annyi teendőm lenne, hogy beállítsam a konverziót?
-
thomasvold
őstag
-
thomasvold
őstag
válasz
Watcher45 #24581 üzenetére
Akkor jobban járok,ha besétálok és befizetem, mintha lenne Unicredit-es kártyám (egyébként van) hozzárendelném és arról tennék át pénzt? Mert így akárhogy számolom paypal-os kalkulátorral, csak 5-6 ezer ft-al járok jobban, mintha innen az apróról vásárolnám meg ,amit akarok. Köszönöm a válaszodat.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Én is teljesen új vagyok még paypal téren, ahogy olvasom, működik az Unicreditbe besétálás és befizetés paypal számlára. Ilyenkor a bank vált vagy a paypal?
Összefoglalóban olvasom ,hogyan tudom megnézni a PP-s váltást, ugye ez az:
"PayPal balance-ra katt
Manage currencies-katt"Még egy kérdés, mikor fenn van az összeg, vásárláskor van még valamilyen költség, amit levonnak PP részről? Mennyire vészes, ha a PP vált és nem a bank? Olyan 100.000 ft tétel lenne.
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest