Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23901) LonGleY válasza dqdb (#23900) üzenetére


LonGleY
veterán

Igen, ez is igaz.

(#23902) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23899) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Istenem... :W

Sk8erPeter

(#23903) LonGleY válasza Sk8erPeter (#23902) üzenetére


LonGleY
veterán

Mondd!

Vagyis... ne.

(#23904) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23903) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jó. Nálad mindig külön hosszas magyarázat kell, hogy rávilágítson az ember, egy ilyen jellegű lépés miért NAGYON gáz, egyébként viszont ha a régi vonalról van szó, gondolkodás nélkül vágod rá, hogy na végre, ideje volt, stb. (Hozzáteszem, most már én sem támogatnám a régi vonalat, mert több a macera vele, mint az élvezet az extra szolgáltatások miatt, amiket semelyik másik böngésző nem nyújt. Mondjuk a rosszabb, hogy az új vonalat sem ajánlanám jelen formájában.)

Sk8erPeter

(#23905) LonGleY válasza Sk8erPeter (#23904) üzenetére


LonGleY
veterán

Az auto frissítés gázos így, beláttam. Biztos a bookmark-ok bevezetésével úgy gondolták, most már mehet a levesbe a 12.

[ Szerkesztve ]

(#23906) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23905) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Csak az a része nem világos, hogy mégis mi a frászt gondoltak az Operánál, hogy az emberek egy könnyed vállrándítással fogják majd nyugtázni, hogy mondjuk az egész levelezésüknek búcsút inthetnek? Meg hogy tök jó lesz az úgy, hogy a könyvjelzőik extra funkciói elvesznek? Hogy az RSS-feliratkozásoknak is agyő? Hogy nem figyelmeztették őket, hogy srácok, ezek mind egyelőre mennek a levesbe, lehetőleg készíts mentést? Vagy hogy meghagyjuk az eredeti szarjaidat, de itt az új Opera, azt most felrakjuk neked, ezentúl lehetőleg ezt használd, mert jobb lesz neked, de azért visszakérdezünk, hogy akarod-e?
Na, pont az ilyen szánalmas mentalitás miatt nem vagyok hajlandó használni egy ideje az Operát, mióta ilyen kretén brigádra váltottak. Most komolyan, milyen emberek dolgozhatnak ott, akik az ilyen jellegű döntésekre igent mondanak? A főnökök vagy fejlesztők vagy az akárkicsodák, akik valamilyen módon részt vesznek a folyamatban, egy picit sem gondolkodnak a felhasználók fejével? Akkor mégis kiknek a fejével gondolkodnak?

(#23900) dqdb :
"itt szerintem az a probléma, hogy az adataid egy részének bármiféle figyelmeztetés nélkül búcsút inthetsz (RSS, levelezés, felcímkézett könyvjelzők)."
Ez azt jelenti, hogy kompletten, fizikailag is törlődnek a háttértárról? Vagy megmarad ettől még az Opera 12.x eredeti könyvtára azért backupnak az új mellett?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23907) M_AND_Ms válasza Sk8erPeter (#23906) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

RSS ügyben rá se kellett volna szokni az Operára, de semelyik desktopos readerre sem akkor, amikor ott volt a GoogleReader. Igaz azt is utód nélkül kihúzták alólunk, de hála égnek pár hétre rá több lehetőség keletkezett a kiváltására: pl.: The Old Reader

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#23908) dqdb válasza Sk8erPeter (#23906) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez azt jelenti, hogy kompletten, fizikailag is törlődnek a háttértárról? Vagy megmarad ettől még az Opera 12.x eredeti könyvtára azért backupnak az új mellett?
Valószínűleg megmarad, nem engedtem végig a folyamatot, de megnézem majd, mert kíváncsi vagyok rá. Azt az O12 profilt RSS-re tartom csak fenn.

"Finally, Opera 12 on desktop is taking the lead with disabling SSLv3 support! Since we are not able to apply the countermeasure to all of the remaining Opera 12 installations (and it also does not support TLS_FALLBACK_SCSV), we have remotely turned off SSLv3. This will be automatically distributed to all Opera 12 desktop installations in the next few days. We’re allowing ourselves to be a bit experimental with this, so users who have not yet upgraded to Opera 25 may see more of the broken servers, and we will get some experience in turning off SSLv3. Opera Classic on Android will also be updated in the next coming days."
Érdekes, itt nem írnak az erőltetett frissítésről, csak egy beálítás távoli módosításáról, akkor nem értem, nálam miért akart frissülni a komplett O12 :F

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23909) Debilon válasza dqdb (#23908) üzenetére


Debilon
addikt

nekem ma 12.17-en feldobta hogy frissítsek a legújabbra, és verziószámot tényleg nem ír hogy mit telepítene

de nem nagyon van kedvem hozzá :(

[ Szerkesztve ]

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#23910) mexel


mexel
veterán

Simán a legújabb 12-est usb módba kell telepíteni, és a frissítést kilőni. Az újat pedig mellé telepíteni. Nálam régóta megvannak egymás mellett usb módban, az a legjobb, így hordozható is marad.

(#23911) bluobluo75 válasza mexel (#23910) üzenetére


bluobluo75
őstag

:D portable

(#23912) Sk8erPeter válasza bluobluo75 (#23911) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

?

Sk8erPeter

(#23913) bluobluo75 válasza Sk8erPeter (#23912) üzenetére


bluobluo75
őstag

usb mód=portable :D

(#23914) Sk8erPeter válasza bluobluo75 (#23913) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez bizony így van...

Opera Installer - Stand-alone Installation (USB)

Sk8erPeter

(#23915) dqdb válasza bluobluo75 (#23913) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az Önálló telepítés (USB) mód angolul stand-alone installation (USB) néven fut, szóval az Opera a saját telepítőjében sem használja a portable elnevezést, de az USB-set igen.

A "köznyelv" szerint a portable változat az eredeti szoftver és egy, az eredeti szoftver készítőitől sokszor függetlenül fejlesztett virtualizáló launcher párosát jelenti (és általában nem is hivatalos csomagok). Mivel a legtöbb program nem tud telepítés nélkül futni és/vagy a saját kis homokozóján mappáján belül maradni, ezért a launcher egyszerűen átveri az elindított programot, és az összes hordozható működést sértő műveletét (INI fájlok, registry, a program mappáján kívüli fájlok) lokálissá alakítja át.

Az olyan alkalmazások esetében, amelyek önmaguktól képesek hordozható módon működni (mint az USB módban telepített Opera), ezt a telepítési módot inkább USB módnak szeretik hívni (Opera, RoboForm és még mások).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23916) bluobluo75 válasza Sk8erPeter (#23914) üzenetére


bluobluo75
őstag

ugye :D

(#23917) Sk8erPeter válasza dqdb (#23915) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A portable egyszerűen pont annyit jelent, amennyit a szó jelentése is - hordozható. A szóhasználat az informatikában valóban nem konzisztens, de számtalan példa van az általad említett virtualizáló launcheres megoldásokra (lásd portableapps.com-os és egyéb helyekről származó - legális - cuccok, meg jópár letorrentelhető, illegális változat is bizonyos progikból), meg arra, hogy szimplán egy kibontható, a beállításokkal együtt bárhova hurcolható változatról van szó, ami nem okádja tele a registry-t és mindenféle mágikus könyvtárat, meg nem függ például agyondrótozottan a rendszerpartíciótól (utóbbira borzasztó rossz példa rá a Visual Studio 2013 is, akármennyire is szeretek benne egyébként fejleszteni, gusztustalan, ahogy az installerét kitalálták, mintha valami amatőr kretén brigád hozta volna össze (az mennyire vicces, hogy 2014-ben egyszerűen nem lehet függetlenné tenni egy programot minimálisan sem a rendszerpartíciótól, hiába adsz meg mondjuk másik partíciót telepítési célnak, ~5 GB mondjuk megy a C-re attól még, a másik partícióra meg mondjuk kb. 2 GB... szánalom)), a végeredmény tekintetében mindegy - és utóbbit hívhatjuk USB-módban "felrakható" proginak is.

Például utóbbi gondolat mentén például az Eclipse is portable (és nincs szükség virtuális launcherre). Az én állításomat is alátámasztó példák ("portable" szó használata, csak 1-2 példa, még rengeteget lehetne sorolni): CCleaner portable, Hard Disk Sentinel portable, HWiNFO64 portable, CrystalDiskInfo portable, Everything portable, Sublime Text portable, foobar2000 portable mode... na jó, asszem elég lesz... :D Ezek esetén a portable szimplán kibontható állományokra vonatkozik, amiket bárhova lehet cipelni.
Szóval a lényeg: a portable mód és az USB mód ekvivalens abban a tekintetben, hogy csak szimplán hordozható változatról van szó, még ha másképp is oldják ezt meg.

(#23916) bluobluo75:
Még csak az nem jött le, mi volt a mondanivaló, ha mindenki kb. ugyanarról beszélt. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23918) Orlin


Orlin
addikt

Már megint miért indul kis képernyővel az Opera?
Pár napig jó volt,most megint! :W

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#23919) bluobluo75 válasza Sk8erPeter (#23917) üzenetére


bluobluo75
őstag

Az USB mód nekem új, de lehet, hogy más így szokta nevezni, én portable programnak.
De szerintem ugyanaz :B (nem kell telepíteni)

(#23920) mexel válasza bluobluo75 (#23911) üzenetére


mexel
veterán

Fentebb kifejtették már. Szándékosan nem portable módot írtam jelen esetben. :P

(#23921) LonGleY válasza mexel (#23920) üzenetére


LonGleY
veterán

Teljesen mindegy hogy írod, ugyanazt jelenti.

(#23922) mexel válasza LonGleY (#23921) üzenetére


mexel
veterán

Nekem igen, de mégis mindig megpróbálnak minden szóba belekötni mostanában a fórumokon.

(#23923) AtHoS válasza mexel (#23922) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A hordozhatóságot tekintve ugyanazt jelenti, de ugye a megvalósítás eltérései miatt egyes programok portable-re mókolt verzióinál előfordulhat, hogy kényelmetlenné válik a használata, mivel nem maradnak meg a személyre szabás beállításai a programból való kilépést követően, míg a program fejlesztője által készített pl. most Opera-nál elnevezett USB mód esetében megmarad.

read-only mode on the forum

(#23924) LonGleY válasza AtHoS (#23923) üzenetére


LonGleY
veterán

Azt én nem nevezem portable appnak, ahol nem maradnak meg a beállítások akár egy másik gépre áthurcolva, így tehát ez az érv kiesik.

[ Szerkesztve ]

(#23925) dqdb válasza LonGleY (#23924) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Azt én nem nevezem portable appnak, ahol nem maradnak meg a beállítások akár egy másik gépre áthurcolva, így tehát ez az érv kiesik.
És akkor íme a döntő érv, hogy miért ne nevezzük az Opera 15+ USB módú telepítését portable-nek: az elmentett jelszavaid bizony elvesznek* egy másik gépre áthurcolva ;]

* Opera 23 óta nem néztem rá, akkor még így volt

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23926) AtHoS válasza LonGleY (#23924) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Én sajna belefutottam pár portableapps.com-os proginál, hogy "elfelejtette" az előzőleg megtett beállításokat. pl. nyelv, mértékegység, stb... változtatása. Bár azóta lehet javították a hiányosságokat, viszont onnantól feléje sem néztem ezen programoknak, mivel amúgy is csak pár órára kellettek.

Egyébként ez nem érv volt részemről egyik vagy másik oldal mellett/ellen, hanem saját tapasztalat. Bár lehet nem én vagyok a legjobb alany erre, mivel elég kevés utólag mókolt "portable" progit használok. Ellenben gyári kiépítésűből van mintegy bruttó 1,5 GB méretű az OS-től független partícióra helyezve.

De azt belátod Te is, hogy az sem érv, hogy Te mit tekintesz portable-nak illetve mit nem ;] illetve ez a terület sem csak fekete és fehér, mivel vannak mindkét oldalon nagyon jól sikerült alkalmazások és ennek megfelelően nagyon nem jól sikerültek is.

read-only mode on the forum

(#23927) LonGleY válasza AtHoS (#23926) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem a farok csóválja a kutyát... Az, hogy valamelyik program hibás, mert nincs a hordozható funkcióra rendesen felkészítve, nem fogja aláásni a fogalmat. Hagyjuk már ezt a portableapps.com-ozást is! Oda minden program a saját keretrendszerükkel hekkelve kerül be, még azok is, amiknek gyárilag lenne rendes portable funkciójuk... Itt tehát az "érved" mellékes, hisz valójában az egy hibajelentés a portableapps.com-osoknak.

[ Szerkesztve ]

(#23928) LonGleY válasza LonGleY (#23927) üzenetére


LonGleY
veterán

A portable továbbra is a hordozhatóságot jelenti. Nem csak azt, hogy nem kell telepíteni, hanem azt is, hogy ha átpakolod máshova vagy új rendszerre a mappát, ugyanúgy működik. Ez a portable. És az USB mód is ezt reprezentálja. Semmiféle megvalósításbéli különbség nincs, ami a fogalmak alapján leszűrhető lenne. Nem is értem, honnan szedtétek ezt a baromságot... És egyébként valóban ciki, hogy az Opera a jelszavakat elvileg nem görgeti tovább, de ez a hiba is az ő térfelükön pattog, nem pedig rés a fogalmon...

[ Szerkesztve ]

(#23929) AtHoS válasza LonGleY (#23927) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Már megint mellé magyarázol :W

Leírtam érthetően, hogy nem érveltem, saját tapasztalatot osztottam meg. Te próbálsz saját szemszögből másokra ráerőltetni dolgokat: "Azt én nem nevezem portable appnak..." Vagy nem?

Az előbbi idézetedből jól láthatóan teljesen szubjektív kinek mit jelent a "portable"

Egyébként hasonló állásponton vagyok veled, ha nem esett volna le az eddigiekből csak én nem erőltetem a magam álláspontját mindenáron, mindenkire ;]

read-only mode on the forum

(#23930) Popes


Popes
őstag

Opera12-ből át tudom rakni valahogy a mappázott könyvjelzőimet a 25-ös új könyvjelzőihez?

Importálást nem találtam, a szinkronizálás nem megy, és már ideje lenne átpakolnom mert az öreg már lassan kihal :(

Deus ex machina

(#23931) mexel


mexel
veterán

Kezdődik. :F

(#23932) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23928) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Semmiféle megvalósításbéli különbség nincs, ami a fogalmak alapján leszűrhető lenne. Nem is értem, honnan szedtétek ezt a baromságot..."
:DDD Kellemes a stílusod ismét. Egyébként meg hogyne lenne már megvalósításbeli különbség, az a megvalósítás, amiről dqdb korábban beszélt, az is portable, meg az is, amiről én beszéltem, hogy simán mindenféle bűvészkedés, registry-virtualizálás és egyéb gányolások nélkül, a beállításokkal együtt hordozható egy program (mert például a beállítások egy fájlban találhatóak). Mint írtam, a portable az egyszerűen annyit jelent, hogy valóban portable. :)
És természetesen egyetértünk, az Opera a jelenlegi formájában NEM portable, és nem is nevezhető USB-módúnak sem (bár a fogalom ugyanazt jelenti), hiszen a jelszavak nem hordozhatóak, ergo a hordozhatósága nem teljes körű.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23933) mexel


mexel
veterán

Az én USB ( portable!) telepítésemmel hordozhatóak a jelszavak, de csak mert a roboform is az opera mappájába van telepítve, egy .reg fájl társaságában. Csak azt kell hozzáadni amikor az egészet felmásolom egy gépre, és már működik is :)
Muszáj volt ezt így megcsinálni hogy valóban hordozható ( portable! ) legyen az új opera is. A hordozhatóság elvesztése és a jelszókezelés hiánya nagy szívfájdalmam volt a 12-es után. Mire végre elkészült normálisan, már el is szúrják az új operát is, szerintem egy éven belül sikerül majd azoknak a nyomiknak használhatatlanra fejleszteniük. :(

(#23934) dqdb


dqdb
Topikgazda

Úgy tűnik, az Opera 12 már minden esetben felajánlja a frissítést, az ablak így néz ki, egyedül a Speed Dial ikonja árulkodik arról, hogy itt nem egy 12.18 akar települni, hanem az újabb:

Ezért aztán végeztem egy tesztet, hogy a gyanútlan felhasználó mire számíthat. Ez egy normál telepítés volt, alapértelmezett böngészőnek beállítva. Frissítés előtt kapott pár jegyzetet, hierarchikus könyvjelzőket kitöltött nickname-mel, beállított levelezést és RSS feliratkozást.

Telepítés után megmaradt a régi Opera (sőt, a frissítést követően elindult), és felmászott mellé az új is (az is elindult). Észrevételek:
1. a korábbi saját gyorshívó elemek mellé megkaptam a gyári alapértelmezetteket is, köztük olyat is, ami amúgy is kint volt
2. magasról tett a gyorshívó korábbi beállítására, azaz a 4 oszlop helyett lett 5, megkaptam a keresősávot is, ami szintén ki volt kapcsolva, az elemekhez új indexképeket generált, nem a régieket használja
3. a megnyitott fülek megmaradtak (közülük egy sem volt pinned, így arról sajnos nem tudok nyilatkozni)
4. angol nyelvű Windowst használok magyar regionális beállításokkal, és a frissített O12 éppen magyarra volt állítva, azonban az O25 angolul települt fel (szóval a nyelvi beállítást sem jegyzi meg)
5. a jelszavakat úgy néz ki, sikerült áthoznia
6. a jegyzeteket megkaptam az asztalra egy HTML fájl formájában, erről sehol sem figyelmeztetett
7. RSS-nek és levelezésnek természetesen sehol sincsen nyoma, de emiatt nem is figyelmeztetett (például, hogy tedd fel a halva született Opera Mailt)
8. a bővítmények közül az AdBlockot sikerült áthoznia, de az is teljesen új telepítésként került fel, azaz a beállítások elvesztek, a többi bővítmény bekapcsolhatatlan állapotban szerepel csak a listában (azoknak nincsen O15+ változata)
9. a user JS-ek és CSS-ek nem kerültek migrálásra, és erről nem is értesített
10. a régi böngésző összes adata (%APPDATA%\Opera\Opera) és maga a régi böngésző is megmaradt, mert az új másik mappát használ (%APPDATA%\Opera Software\Opera Stable), de a Program Files alatt "szépen" összekeveredett a két változat
11. könyvjelzőknél a nickname egyszerűen elveszett, hiányzik a Bookmarks fájlból, szóval valószínűleg erről a feature-ről sokáig le kell mondanunk
12. O12-ben a könyvjelzősávon megjelenítés csak egy kapcsoló volt egy könyvjelző esetében, O25-ben nincsen ilyen, ott a könyvjelzősáv nem egy nézet, hanem egy hierarchia egy rész, ezért aztán az O12-ből beimportált könyvjelzők és mappák közül azok, amelyek szerepeltek a könyvjelzősávon is, duplázásra kerültek, mindegyikből két példány van (mappa esetén az egész tartalma duplázódik, több szint esetén az összes), szépen bele lehet keveredni
13. a könyvjelzőket áthozta, de az Imported bookmarks\Imported Bookmarks mappa alá tette őket (a felesleges dupla hierarchia mellett érdemes megnézni az inkonzisztens elnevezést), emellett létrehozta a saját My Folders mappáját Reading List, Videos, Shopping és Travel elemekkel.
14. a keresőket áthozta, az alapértelmezett keresőt természetesen elszúrta, mert nem azt a specializált Google keresést használja, amit beállítottam, hanem a gyári alapértelmezettet, valamint a többi gyári keresőt is hozzácsapta az enyémekhez
15. sütiket áthozta, a beállításait már nem
16. a tanúsítványokat egyáltalán nem hozta át, míg az O12-ben saját tanúsítványtár volt, az O25 már a rendszerét használja, így azokat egyesével kell átmenteni onnan
17. az egyedi billentyűzetbeállításokat nem hozta át, de még az Enable advanced keyboard shortcuts beállítást sem kapcsolta be
18. a helyesírás-ellenőrző beállításait (telepített szótárak, alapértelmezett nyelv) nem hozta át
19. bármiféle panel, egyedi toolbar, egyedi mouse gesture természetesen elveszett, hiszen az O25 nem támogatja ezeket
20. az előzményeket áthozta

Ha valakinek vannak Opera 12-t használó, számítástechnikában kevéssé jártas ismerősei, akkor a fentiekre számítsanak a részükről.

Popes: Opera 25-ben csak úgy, ha ráfrissítesz a korábbi példányra, ekkor automatikus lesz az importálás, de mindent áthoz onnan, nem csak a könyvjelzőket. Opera 26-tól lesz rá menüpont, amellyel képes lesz többek között bookmarks.html és bookmarks.adr importálására is.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23935) dqdb


dqdb
Topikgazda

Mindenféle teszteset szimulálása után most már élesben is láttam futni, így kijelenthetem, működik a frissítés-ellenőrző extensionöm. Az imént szólt, hogy van új build, és újraindítás után jött is a telepítésről az értesítés.

Ha valakinek van ötlete, hogy ebből a kérdőívből milyen értelmes következtetést lehet levonni, az kérem, homályosítson fel. Én naivan azt hittem, hogy az a három kérdés a kérdőív első oldala a legalább tízből, de a Submit után azonnal leesett, hogy az maga a kérdőív ...

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23936) bluobluo75 válasza dqdb (#23934) üzenetére


bluobluo75
őstag

Nállam ez még nem történt meg, de még rá is kerestem:

(#23937) Popes válasza dqdb (#23934) üzenetére


Popes
őstag

Nekem a frissítésnél azt írja hogy a legújabbat használom,így nem tudok ráfrissíteni. (de lehet azért mert 12.17 @USB)

Már előtte felraktam a 26 dev-et, ott HTML-ből át tudtam importálni csak az nem tetszik hogy az importált könyvjelzők mappába tette de onnan mappát nem enged kihúzni oldalra csak oldalt másik mappába.

Egyesével kellene átrakni minden könyvjelzőt oldalt egy új mappába mert persze hiába tudok többet kijelölni csak egyet tudok kihúzni.

Remélem még finomítják míg kijön a stabil 26.

[ Szerkesztve ]

Deus ex machina

(#23938) dqdb válasza bluobluo75 (#23936) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Lehet, hogy azért, mert nálam 32 bites Opera volt telepítve, nem 64 bites :F Azon a gépen, ahol nem engedtem lefutni az automatikus frissítést (UAC promptnál utasítottam el), ott többé nekem sem ajánlja fel (nincsen újabb verzió), míg a másik gépen több Opera indításnál több kézi ellenőrzésből mindig talált frissebb verziót.

Popes: Remélem még finomítják míg kijön a stabil 26.
Biztosan nem fogják, a mai buildben sincsen benne, és az már feature complete. 27-ben talán.

A profilod alatt található JSON formátumú Bookmarks fájl szerkesztésével tudod gyorsan megoldani a mozgatást. Ha most visszakérdeznél, hogy hogyan, akkor inkább nem részletezném, mert csúnya vége lehet a hibás szerkesztgetésnek.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23939) Popes válasza dqdb (#23938) üzenetére


Popes
őstag

Akkor marad az időigényesebb pakolászás, de legalább egy kicsit ki is gyomlálgatom.

Most még jól is jön hogy egy klikkel töröl :DDD (bár azért ez elég gáz hogy mellényúlsz és nem kukába rakja hanem kérdés nélkül oda a könyvjelző egyből :((( )

Deus ex machina

(#23940) dqdb


dqdb
Topikgazda

Lesznek panelok? :C

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23941) t420s


t420s
aktív tag

Üdv!

Hogy süllyedhetett az Opera browser az Ask Toolbar szintjére?

Döbbenet: gyakran telepítek free programokat, és már megszoktam, hogy telepítéskor nagyon kell figyelni,mert az Ask és egyéb toolbarok, PC Tuneup Util Registry Booster és hasonló totál hulladék ócska szarok is települni akarnak.
És újabb szereplő: az Opera.
Egyre többször találkozom vele, mégpedig úgy, hogy nincs is kérdés, nem lehet nem telepíteni.
Hogy süllyedhetett idáig egy hajdan neves program?
Azok a programok kényszerülnek a "bundle install" módra amiket máskülönben a kutya se telepítene. Ki a francnak kéne az Ask toolbar és hasonló hulladékok?
Na de az Opera is ide jutott? Az se kell már a kutyának se?

(Mondjuk nekem se kell. A Chrome óta számomra nincs böngésző kérdés: Chrome és kész)

(#23942) Bali27 válasza t420s (#23941) üzenetére


Bali27
addikt

Most váltottam vissza firefoxra mert az operából X időközönként elveszett az összes beállításom, speed dial stb.. és untam már amenegetést, meg minden.. Chrome nem jött be, ráadásul a firefoxnál egy mozdulat hogy a cache-t áttegyem ramdiskre.. Ez Operánál/Chromenál nem működött, és nem tudtam megcsinálni sehogy sem.

(#23943) t420s válasza Bali27 (#23942) üzenetére


t420s
aktív tag

nem kell ide ramdisk meg áthelyezgetés. egy kingston 3k ssd és ennyi.
és mielőtt vki felszisszenne hogy de hát a cache meg az ssd.... 3 év gari van, ha ezalatt tönkre megy, hát menjen, garis csere, 3 év múlva meg hol lesz már az ssd-m.

[ Szerkesztve ]

(#23944) LonGleY válasza t420s (#23941) üzenetére


LonGleY
veterán

Mióta van bundle software az Opera telepítőben? Én nem találkoztam vele.

(#23945) brd válasza LonGleY (#23944) üzenetére


brd
nagyúr

Úgy érti, hogy az Opera van más program telepítőjében. Ahogyan pl. az Ask hulladék a Java telepítőjében.

The only real valuable thing is intuition.

(#23946) brd válasza Bali27 (#23942) üzenetére


brd
nagyúr

Mert nem ismerted a directory junction fogalmát. Ha rákeresel, és megérted, azt fogod kérdezni, hogyan tudtál enélkül élni. :-)

The only real valuable thing is intuition.

(#23947) dqdb válasza brd (#23945) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az Operát szidni ezért, és közben a "bundle-király" Chrome-t dicsérni, mint böngészőt, eléggé ellentmondásos nekem. Mondom ezt úgy, hogy rühellek minden bundle-t.

Javát a java.sun.com-ról kell telepíteni, az a fejlesztőnek szánt oldal, az ottani telepítőben sosem volt, és jelenleg sincsen adalékanyag.

Mert nem ismerted a directory junction fogalmát. Ha rákeresel, és megérted, azt fogod kérdezni, hogyan tudtál enélkül élni. :-)
Szerintem (és ismétlem, szerintem) egy előrelátó felhasználó első dolga a böngészőprofilok átmozgatása egy másik meghajtóra diretory junction segítségével, hogy egy újratelepítéskor garantáltan megmaradjon minden adata. És ha már úgyis ott van, akkor a temp mappa átmozgatása hasonlóan egyszerű feladat.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23948) LonGleY válasza dqdb (#23947) üzenetére


LonGleY
veterán

Innen még egyszerűbb Java JRE-t szedni. Ezek az offline telepítők ugyanazok a fájlok, mindenféle bundle nélkül. A Chrome amúgy tényleg a csapból is folyt, de még az összes Google-szolgáltatásból is... ezek után valóban érdekes, amit a fórumtárs levágott a témáról.

[ Szerkesztve ]

(#23949) LonGleY válasza LonGleY (#23948) üzenetére


LonGleY
veterán

Java RE-t pontosabban. :]

[ Szerkesztve ]

(#23950) M_AND_Ms válasza dqdb (#23947) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"java.sun.com"

Ez kb olyan, mint ha a Windows Commandert ajánlanád.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.