Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23101) LonGleY válasza bluobluo75 (#23100) üzenetére


LonGleY
veterán

Eszerint a szinkronizálást még elfelejtheted a 22-esben.

A gesture (egérmozdulatok) progi: StrokeIt

Íme a saját konfigom az Operára vonatkozóan. A program beállításai ezek (illetve ami nem látható, hogy a pluginoknál az OSD-t kikapcsoltam).

Letöltés: StrokeIt.9.7.zip Futtasd a reg fájlt indítás előtt, illetve importáld a gesture settings fájlt, és már csak az auto indítást kell bekapcsolnod - így érheted el leggyorsabban a fenti képeken látható állapotot.

[ Szerkesztve ]

(#23102) bluobluo75 válasza LonGleY (#23101) üzenetére


bluobluo75
őstag

Szinkronizálás kár, hogy nincs benne, de remélem később ráteszik :U
Köszi a többit! :R

(#23103) brd válasza Sk8erPeter (#23092) üzenetére


brd
nagyúr

Telepítek egy Opera Blinket, megy egy Chrome-ot, majd telepítem a Flash Playert, az Operában Flash játssza le a video-t, a Chrome-ban pedig HTML5, és fél perc keresés után azt látom, hogy a Chrome-ban ezt csak extension használatával lehet módosítani (tudom, nem nehéz telepíteni, de arról van szó):

The only real valuable thing is intuition.

(#23104) brd válasza brd (#23103) üzenetére


brd
nagyúr

( :W uzi időlimit.) ...de nem arról van szó...

The only real valuable thing is intuition.

(#23105) Sk8erPeter válasza brd (#23103) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ha adott esetben az Opera is HTML5-tel játszaná le a YouTube-videót, nem pedig Flash-sel, mert neadjisten Operában is lenne támogatás az adott formátumhoz, akkor pont ugyanott tartanál. :DDD Szóval érted, az, hogy a Chrome több formátumot támogat, az nem a hibája... :)
Mi az oka amúgy a HTML5-utálatodnak? :)

https://www.youtube.com/html5

Chrome 35.0.1916.114 m:

YouTube+HTML5 - Chrome 35.0.1916.114 m

Opera Next 22.0.1471.40:

YouTube+HTML5 - Opera Next 22.0.1471.40

Opera Developer 23.0.1514.1:

YouTube+HTML5 - Opera Developer 23.0.1514.1

Firefox 29.0.1:

YouTube+HTML5 - Firefox 29.0.1

Internet Explorer 11.0.9600.17107:

YouTube+HTML5 - Internet Explorer 11.0.9600.17107

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23106) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#23105) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Itt egyik-másik screenshotnál a sötét háttér oka a Magic Actions for YouTube™ extension egyik beállítása (Cinema mode). (Amelyiknél nem sötét a háttér, ott nincs felrakva ez az extension, illetve nincs beállítva ez a mód.)

Sk8erPeter

(#23107) spammer válasza brd (#23103) üzenetére


spammer
veterán

"és fél perc keresés után azt látom, hogy a Chrome-ban ezt csak extension használatával lehet módosítani (tudom, nem nehéz telepíteni, de arról van szó)"

A Chrome topikban volt róla szó, hogy egy fájlt kell letörölni (vagy átnevezni/áthelyezni), ami a html5 lejátszásért felelős, és máris a flash-t fogja használja. Sőt, talán még tiltani is lehet flagsből, de ez nem biztos, lehet, hogy rosszul emlékszem, már egy ideje nem Chrome-ozok. :))

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#23108) brd válasza Sk8erPeter (#23105) üzenetére


brd
nagyúr

Egy kényelmetlenebb megoldást nem tudok előrelépésnek tekinteni. Főleg az a bajom, hogy eddig akárhányszor találkoztam vele, lassú volt, és valahogy a felülete is nyomorékabb. Értem én, hogy ez az új csodaszer elméletben, csak a gyakorlatban valahogy soha nem sikerül jobbra a kivitelezése, mint ugyanaz Flash-sel. :D

spammer: Köszi, én is meg tudnám oldani max. 5 perc alatt gondolom, de nem akarom, mert Chrome-ot max. akkor fogok használni, amikor IE-t: ha nincs más böngésző telepítve a gépre, le tudom tölteni vele. :) Ill. IE-t még így is többször, mert sok oldal csak azzal működik normálisan (itt főleg egyes eszközök management felületére kell gondolni, nem Internetes weboldalakra).

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#23109) utas666 válasza Sk8erPeter (#23105) üzenetére


utas666
tag

Én html5 vs. flash témában meglepődve tapsztaltam, hogy a régi gépemen (10éves) a flash kevésbé szaggatott mint a html5. Gondolom valami optimalizálás, meg az új CPU-k utasítás készlete (SSE1, SSE2) áll a dolgok hátterében, a flash régi motorosként talán jobba fel van készítve a régi gépekre.

//off
Ez fél éve volt, amikor heatpipeot cseréltem a laptopban és a fallback a régi gép volt, aztán ekkor kerestem rá a videónézéshez a VLC-s scriptre ;) . Azóta találtam olyat is, amivel az MS silverlight féle smooth streamjét is lehet fogni, mint ami pl. a hirado.hu-n van.

[ Szerkesztve ]

(#23110) Sk8erPeter válasza brd (#23108) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerintem nézz körül kicsit jobban HTML5-ös és CSS3-as megoldások terén. :P Nagyon komoly dolgokat lehet kihozni már szimplán HTML5+CSS3+JS trióval. Lejátszók terén is bőven vannak választási lehetőségek, kész megoldások. Igen, kevésbé "érett" a dolog, mint a Flash, nyilván van még hová fejlődni, még bugok is bőven tapasztalhatók vele, erőforrásbeli problémák is vannak/lehetnek (böngészőfüggő is lehet!), de én azt kívánom, hogy a Flash szép lassan tűnjön el a süllyesztőben egyszer és mindenkorra. Általánosságban semmiképp sem igaz, hogy a HTML5 "kényelmetlenebb" (ez hogy jött? ;)), lassabb vagy "nyomorékabb" (nyomorék megoldások pontosan ugyanakkora eséllyel léteznek Flash-es és HTML5-ös megoldások esetén is, talán nem meglepő módon attól függ, a fejlesztője hogy készítette el...).

Flash:
- plusz egy plugin,
- függés az Adobe-tól,
- olyan jellegű béna megoldások, mint pl. hogy sok full Flash-alapú weboldalon még csak a szöveg sem kijelölhető (mert szarul oldják meg a weboldalt, bár lenne lehetőség ilyesmire Flash-ben,de mégis ez a jellemző, és ha nem ez az alap, akkor van miért kritizálni a platformot is),
- sokszor nagyon erőforrás-igényes (igen, a HTML5 is az lehet például éppen a videólejátszásnál, sőt, CSS3-as bugok is egyelőre tapasztalhatók bizonyos böngészőkben, de egyrészt ez böngészőimplementáció-függő is lehet (Firefoxnál pl. egy CSS3-as animációkkal kapcsolatos bug volt, ami izzasztotta a processzort durván; ezt most azért sorolom ide, mert a HTML5 sokszor kézenfogva jár a CSS3-as újításokkal), másrészt a Flash-nek igen hosszú a múltja a HTML5-tel szemben, utóbbi esetleges, folyamatosan javított problémái így kevésbé meglepőek),
- a múltban már nagyon sokszor volt bugos (pont ugyanazok igazak erre is, mint az előbbi szempontra is, a HTML5 és CSS3-as megoldások is bugosak lehetnek, ahogy írtam, de ezek egyelőre frissebbek),
- felhasználói szempontból is rettentő kényelmetlen, mert elkúrja a megszokott context menüt, a szokásos billentyűparancsok sokszor nem hatásosak (a context menüt és a billentyűparancsokat JavaScripttel is felül lehet bírálni, de nem az az alap, hogy ez történik, és általában ezeket indokolt esetben szokták felülbírálni, nem pedig ez az alapvető viselkedés, mint Flash-nél),
- fejlesztői szempontból is szar, ha mondjuk egy oldalon keverednek a sima HTML+CSS+JS megoldások a Flash-sel (a szerveroldal most más tészta), mert a Flash-es fejlesztés totál másik "réteg", így például annak a viselkedése vagy épp megjelenése nagyon sok esetben nem is felülbírálható...
...és még sorolhatnám nagyon sok hátrányát, de most ezek jutottak eszembe így hirtelen.
Ami max. előnye lehet, hogy nagyobb eséllyel néz ki ugyanúgy mindenhol, kevésbé függenek a megoldások böngészőgyártóktól, mint pl. a formelemek HTML5-nél (lásd pl. a date típusú elemet): http://diveintohtml5.info/forms.html.

Mindenesetre ha választani kellene akár fejlesztői, akár felhasználói szemmel, mindenképp a HTML5-öt választanám a Flash-sel szemben, még akkor is, ha utóbbi "érettebb", és több kész/gyorsabb megoldás létezik hozzá (ami tény). Az is igaz, hogy a HTML5+CSS3 óta ontják magukból az emberkék a különböző kapcsolódó plugineket is (szerencsére).

Mellesleg a YouTube-os videólejátszásnak, annak, hogy melyik extensionnel lehet rákényszeríteni a Flash-es vagy épp HTML5-ös lejátszást a böngészőre, semmi köze az általános előnyöknek-hátrányokhoz. :) Ha valamelyik böngésző több formátumot támogat, akkor amiatt viszont aztán végképp nem lehet ekézni. Szóval én egy hiányosságot nem tudok előrelépésnek tekinteni. ;)

Az Internet Explorer-gyűlölet meg már szerencsére jóval kevésbé megalapozott, mint régen, mert így 2014-ben, az IE 11-es verziójánál már szerencsére nem csak félbolondoknak alkalmas az IE akár általános használatra. :D Hanem azoknak, akiknek aztán tényleg nincs sok igényük. A felülete egyszerű, mint a faék, még mindig butuska, én napi szinten nem is tudnám használni, de legalább már nem egy olyan égetnivaló raklap szar, mint korábban volt (úgy a 8-asig, max. 9-esig) fejlesztői szemszögből sem (bár az is igaz, hogy az IE azért még mindig szeret lemaradozni, CSS3-as és HTML5-ös újítások terén egyaránt van bőven behoznivalójuk, de legalább már beszélhetünk ilyenekről az IE esetén is).

Szerk.:

(#23109) utas666 :
Hát igen, videólejátszásnál sajnos még lehet ilyeneket tapasztalni pár esetben, főleg gyengébb gépeken: tudja zabálni a CPU-t. Nem tudom igazából, mi az oka, lehet, hogy az, amit írtál. Gondolom csiszolgatnak rajta. Ettől függetlenül én támogatnám, hogy a kukába kerüljön a Flash végre. :D

Jöhet mindenféle hasznos VLC-script, akármilyen mértékben OFF is. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23111) brd válasza Sk8erPeter (#23110) üzenetére


brd
nagyúr

Engem nem izgat (ill. pusztán technikai szemmel természetesen igen, de azt most hagyjuk), hogy milyen előremutató, ha egyszer lassabb, problémásabb (nem a végtermék előállítását, hanem a használatát tekintve) benne valamit megoldani, mint Flash-ben (a Flash-t sem szeretem, nagyjából pont azokért, amelyeket írtál, csak mondom, ha esetleg erre asszociáltál volna). Persze röhöghetsz, meg nyújtogathatod a nyelved, de egyelőre sajnos ez a helyzet, bármilyen nájsz is papíron a HTML5, én nem fejlesztek benne, hanem használnék egy oldalt, ahol ilyen van, és azt látom, hogy többnyire nem jó (igen, talán csak egyelőre, ezt te talán jobban tudod, mert ha jól rémlik, ilyesmivel foglalkozol, remélem, te legalább látod a fejlődést, mert úgy néz ki, ez lesz a jövő). Inkább azoknak kellene körülnézniük, akik olyan hulladékokat alkotnak, amelyek miatt éppen panaszkodom. Biztosan egyszerű lehet megoldani, ha még egy olyan nagy oldal, mint a YouTube, sem tud normális lejátszót alkotni benne...

...talán nem meglepő módon attól függ, a fejlesztője hogy készítette el..

No' itt a lényeg, nem az határozza meg hogy elméletben mit lehet benne alkotni (én is láttam nagyon tetsző dolgokat már HTML5-ben megvalósítva, de azok inkább csak demók voltak), hanem az, hogy a gyakorlatban mit alkotnak benne. Egyelőre sajnos nem azt, amiért tapsikolni kellene. Az egész nagyon hasonlít a Java-ra, az is pl. gyors lenne, ezzel szemben nagyon sokszor inkább a tetű lassú jelzővel tudnám illetni a benne készült termékeket. Igen, a készítő tehet róla, tudom, de akkor miért nem billentik popón, ha ő csinálja rosszul? Valahol ott lehet a probléma, hogy vagy nagyon hajtják a programozókat, és nem tudnak minőséget alkotni, vagy boldog-boldogtalan készít programokat, megfelelő gondosság nélkül.

Mellesleg a YouTube-os videólejátszásnak, annak, hogy melyik extensionnel lehet rákényszeríteni a Flash-es vagy épp HTML5-ös lejátszást a böngészőre, semmi köze az általános előnyöknek-hátrányokhoz.

Valóban, de ez hogy jön ide? Hol írtam, hogy azért nem előnyös a HTML5, mert a Chrome-ban az az alap a videolejátszásnál (azt támogatja, ezért azt használja a Flash helyett, ha lehet)? Azt írtam, hogy a Chrome azért kényelmetlenebb, mert a normális videolejátszáshoz (most még, ameddig meg nem tanulnak HTML5-ben normálisat készíteni*) matatni kell.

*: Utána majd fikázhatom az Operát, hogy miért nem működik ez vagy az a lejátszás. :D

Ha valamelyik böngésző több formátumot támogat, akkor amiatt viszont aztán végképp nem lehet ekézni.

Ki tett ilyet? Egyébként is, valójában kit (melyik tartalomfogyasztót) érdekel, hogy mit támogat egy-egy böngésző? Mert engem így direkt nem, hogy HTML5, VP8 codec, MP3 lejátszás nem igazán. Az viszont igen, hogy adott oldalakat mennyire használhatóan jelenít meg. Ha ehhez valamit még matatni kell, akkor az plusz kényelmetlenség. Lásd Presto-s Opera. Miért is nem terjedt el igazán...?

Nem tudom, hol írtam, hogy gyűlölném az IE-t. Egyszerűen kényelmetlen, és mellesleg sajnos túl buta is, még egy Chrome-hoz képest is. El lehet vele lenni, de a (számomra) 2 legzavaróbb hibája 10+ éve benne van, így a többi képessége nem is nagyon érdekel, ameddig van jobb alternatíva.

Lassan egyébként mehetnénk máshová (privát/másik topic), mert egyre kevesebb az Opera-specifikus tartalom. :)

The only real valuable thing is intuition.

(#23112) Sk8erPeter válasza brd (#23111) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Természetesen bőven van igazság abban, amit mondasz. Nehéz addig jónak tartani egy technológiát, amíg az még önmagát sem érte utol. Meg amikor az ember felhasználóként valamilyen problémával találkozik, akkor nem azon akar elkezdeni agyalni, hogy ennek vajon mi lehet a hátterében, vajon a fejlesztők rájöttek-e már a megoldására, egyáltalán dolgoznak-e rajta, halad-e a dolog, blablabla - nem véletlen, hogy kritizálom az új Operát: lesz@rom, hogy a fejlesztőknek épp a zsiráfjukat kell nevelgetniük, és azért nem haladnak, vagy azért, mert f@szfej a főnök, mert kevés a fizu, vagy simán dilettáns kretének, vagy mi az oka. Amíg szar, addig szar, zavar, és kész.

Viszont mondjuk én eddig komolyan vehető felhasználói panaszokat a HTML5-tel kapcsolatban "csak" a videólejátszással kapcsolatban hallottam; a HTML5 azért ennél JÓVAL több. Főleg párosítva a CSS3-mal és JavaScripttel. Ez a trió egyébként azért is erős, mert afelé mutat utat, hogy lehet a böngészőben natív támogatást is nyújtani olyan funkciókra, amik korábban csak kisebb-nagyobb library-k igénybevételével voltak elérhetők - ez pedig nem tett jót a sávszélesség-igénynek, a CPU-/memóriahasználatnak, a mobileszközökön elérhető teljesítménynek, a fejlesztő által írandó kód mennyiségének, és így tovább. Most ezek pátoszos szavak, de elvileg tényleg ezek javítása a cél, és lehet arra látni példát bőven már ma is, hogy működik, mondjuk amikor valamire nem kell egyáltalán jQuery-plugint, vagy eleve jQuery libraryt sem használni (ez mobilon nem mindegy), simán megoldható pársoros JavaScript-kóddal, vagy adott esetben már pusztán pársoros - akár legenerált - CSS3-kóddal is (lásd animációk, lekerekítések, árnyékolások, színátmenetek, forgatások, stb. - ezek jelentős dolgok, amelyek korábban vagy sok kóddal voltak megoldhatók CSS2-ben, vagy kénytelen volt az ember bevetni hozzá egy más által írt CSS-hackgyűjteményt, esetleg JavaScript-plugint/library-t).
Ezt egy webfejlesztő nyilván átérzi, az átlagfelhasználó, aki csak a fikázható végterméket látja, nem (ilyen ez a popszakma, nincs is ezzel gond), de azért amikor valamilyen feladatot 50-60 sor leírása, vagy egy egész plugin behúzása helyett megoldasz 5-6 sorból, az jó érzés tud lenni (ld. előbbi példák); nem beszélve jó böngészőimplementáció esetén az esetleges teljesítményjavulásról vagy neadjisten erőforrás-kímélésről (csak sajnos egyelőre ma még a jó böngészőimplementáció egyáltalán nem egyértelmű). A külső forrásokból származó pluszkódok behúzásának elkerülhetősége ott tud megtérülni, ahol minden számít (pl. mobileszközök).

Egyelőre ott van a probléma, hogy ez sok esetben még a fenti, jó példák ellenére sem mindig működik HTML5 esetén, például épp a videólejátszásnál (erre egyelőre túl sok a panasz), vagy akkor, amikor egy HTML5-ös újításnak n+1 megvalósítása van böngészőtől függően, például ha valamelyik böngészőben még mindig nem úgy néz ki egy új űrlapmező, ahogy kéne, akkor nem úszom meg a külső library alkalmazását, vagy plusz kódsorok írogatását.

"Lassan egyébként mehetnénk máshová (privát/másik topic), mert egyre kevesebb az Opera-specifikus tartalom. :)"
Ebben igazad van, de mondjuk most végre beszélgetés alakult ki, nem pedig szimplán egymás anyázása. :D Meg azért ahogy elnéztem, a topiclátogatók többségét érdeklik valamilyen szinten a webes dolgok úgy általában is az Operán kívül. :)

Sk8erPeter

(#23113) vhw


vhw
addikt

Miért ilyen jófej ez a 22es opera, hogy minden újabb fülnek külön kis folyamatot nyit amik szépen falják a memóriát? (amikkel aztán zárás után mi is történik? megszűnnek? a feladatkezelő 8 nyitott fül mellett is 14 opera folyamatot mutat...)

Ritkán használom ezt a "böngészőt", havonta pár alkalommal, mikor ehhez a géphez ülök - anno valami olyan szándékkal tettem fel, egy rendszertelepítés után, hogy megpróbáljak megbarátkozni az újjal, szép lassan... de minél több időt töltök el vele, annál több idegesítő marhaságot fedezek fel...

Ugyan meddig lesz még a 12-es használható? (meddig nem fog több gond jelentkezni, mint pozitívum?)

Egyébként mi a helyzet ezzel az Otter nevű teremtménnyel?
Használja valaki? Milyen a felhasználói élmény - már annak a bétának ami tudtommal már elérhető?
Jóslatok, hogy hosszabb távon mi lehet ennek a jövője?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#23114) Sk8erPeter válasza vhw (#23113) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

(#23115) dqdb válasza vhw (#23113) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Miért ilyen jófej ez a 22es opera, hogy minden újabb fülnek külön kis folyamatot nyit amik szépen falják a memóriát? (amikkel aztán zárás után mi is történik? megszűnnek? a feladatkezelő 8 nyitott fül mellett is 14 opera folyamatot mutat...)
Én már csak kiegészíteném Sk8erPeter válaszát: a fülekhez tartozó folyamatok természetesen megszűnnek a fül bezárása után. O21-től kezdve már az opera://flags oldalon be lehet kapcsolni a #tab-hibernation opciót, amely ilyenkor a háttérben lévő, és aktívan futó kódot nem tartalmazó fülekhez tartozó folyamatok futását felfüggeszti (működik, szerintem stabil, vagy legalábbis nem omlik tőle össze az Opera, mert a bevezetése óta használom).

Ugyan meddig lesz még a 12-es használható? (meddig nem fog több gond jelentkezni, mint pozitívum?)
Ez teljes mértékben az általad látogatott oldalaktól függ. FB, Gmail, Twitter már most is jellemzően problémás, ahogyan a többi hasonló felépítésű, sok scriptet használó dinamikus oldal is.

Egyébként mi a helyzet ezzel az Otter nevű teremtménnyel? Jóslatok, hogy hosszabb távon mi lehet ennek a jövője?
Alapvetően egy emberes projekt, azaz a sorsa az egy emberes projektek sorsát fogja másolni: ha belátható időn belül nem áll mögé egy aktív csapat, akkor addig fog futni a szekér, amíg a kitalálójának van hozzá kedve és ideje, de a fejlődést az erőforráshiány folyamatosan akadályozni fogja. Azt is fontos megemlíteni, hogy ez a Qt alapok miatt jelenleg nem Blinket, hanem QtWebKitet használ és még egy ideig használni is fog, hiszen a Blinkre épülő QtWebEngine még messze van a kész, használható állapottól.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23116) utas666 válasza dqdb (#23115) üzenetére


utas666
tag

Én úgy vettem észre, hogy nem a JS, hanem inkább a CSS tesz be neki. Amikor valami furcsaság van, akkor szoktam azzal játszani, hogy ki-be kapcsolgatom őket és kevés olyan esetre emlékszem amikor a JS volt a ludas. Egy példa jut most eszembe JS-re: amikor gombra kattintás van és nem történik semmi. CSS viszont mindenféle széteső fontokat, és akadozást tud okozni JS kikapcsolása mellett is.

Amúgy valaki webfejlesztő el tudná magyarázni nekem, hogy miért van olyan sok JS error? Ezt nem csak régi Operával tapsztaltam, hanem több böngészővel is, ha böngészés közben ránézek a konzolra. Ráadásul nem mindegyik hiba getElementById null jellegű, hanem vannak egész változatosak is.

[ Szerkesztve ]

(#23117) dqdb válasza utas666 (#23116) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Manapság a sok JS sok CSS-szel jár együtt, és elvileg az O12 JS motorja sebességre rendben van, szóval van valami abban, amit írtál, ennyire nem néztem utána.

Amúgy valaki webfejlesztő el tudná magyarázni nekem, hogy miért van olyan sok JS error? Ezt nem csak régi Operával tapsztaltam, hanem több böngészővel is, ha böngészés közben ránézek a konzolra. Ráadásul nem mindegyik hiba getElementById null jellegű, hanem vannak egész változatosak is.
Lehetséges okok:
1. reklámszűrőt használsz
2. lustaság
3. igénytelenség
4. azt se tudja, hol van a hibakonzol

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23118) utas666 válasza dqdb (#23117) üzenetére


utas666
tag

1.-re gyanakodtam én is, ki is próbáltam. Csak host fájlt használok, azt ürítettem (+szükséges reszetek), de semmi változás (leszámítva a rég nem látott mozgó bannereket). Gondoltam arra is, hogy esetleg az addonok és valóban, de régi opera alatt nem igazán használom őket, csak a tűzrókát pakoltam tele mindenféle "harci díszekkel" :) és ott tényleg sok hiba köthető ide. Amire gyanakszom az az, hogy ezek a mai oldalk már nagyon összetettek, tele ilyen-olyan külső apikkal, cdns megoldásokkal és sok helyről töltődnek be, mindezt dinamikusan. Lehet-e olyan hogy az odal bizonyos részei késlekednek, még nincs letöltve, de már elindul valami JS, ami így hibára fut?

(#23119) dqdb válasza utas666 (#23118) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Lehet-e olyan hogy az odal bizonyos részei késlekednek, még nincs letöltve, de már elindul valami JS, ami így hibára fut?
Simán lehet, de ezekre az esetekre igaz a 2-4. pont :) Ha egy folyamat aszinkron, akkor azt úgy is kell kezelni, és feltételezések helyett callbackeket használni. És ebben az is benne foglaltatik, hogy bizonyos scriptek sosem töltődnek be.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23120) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Egyre jobb a stabil változat. Most valamit újítottak a beviteli részeken. Lenyitnám bejelentezéskor a megjegyzett email címet aztán ha ráviszem az egeret eltünteti így majdnem mindig 2x kell szenvedni vele. -.-

(#23121) rento


rento
őstag

Sziasztok!

Tud valaki olyan kiegészítőt a 22-s operához, ami a beágyazott youtube videokat a legnagyobb felbontásba indítja el, illetve a kommenteket is kiveszi belőle? Használom a Magic Actions for YouTube bővítményt, nagyon jól működik, de csak ha közvetlen a youtuberól indítom el a videot.

(#23122) Sk8erPeter válasza rento (#23121) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Sajnos ilyenről nem tudok, pedig nekem is jól jönne. (És a Magic Actions for YouTube sajnos tényleg nem állítja át/nem tudja átállítani beágyazott videóknál az alapértelmezett minőséget.)

Sk8erPeter

(#23123) Ndruu válasza rento (#23121) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

SmartVideo for YouTube

Beállításaiban a jobb oldali oszlopban lévő Video quality lenyílót kell átállítani a kívánt értékre és kész. Nálam működik régi és új Operával is.

Harrrr!!!!

(#23124) w333


w333
félisten

Valaki tesztelné nekem ezt az oldalt (a "Sample Images" rakjátok full screen -be) aztán nézzétek végig a képeket, majd Chrome feladatkezelőben nálam ez az 1 lap több mint 1GB/RAM memóriát eszik majd 2-3 perc múlva a lap összeomlik !
"A manóba a Chrome összeomlott" :(

Kíváncsi vagyok hogy Opera alatt is így felzabálja az egész memóriát :F

Úgy érzem hogy mindegy egyes frissítés után, egyre rosszabb a böngésző :O

Köszi :R

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#23125) dqdb válasza w333 (#23124) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Legfrissebb developer buildben 400-650 MB memóriát foglal az a fül, az új kép betöltése közben felmegy, utána visszaesik a memóriahasználat, és az egyik CPU magot teljesen megeszi ezalatt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23126) brd válasza w333 (#23124) üzenetére


brd
nagyúr

22.0.1471.50 (utolsó stable): a RAM foglalás Kb. 1GB környékén tetőzik, és ha éppen molyol egy képpel, vagy a képnézegető förtelem gombjaival, akkor 2 CPU magot kihajt teljesen, de össze nem omlik, viszont nagyon lassú.

The only real valuable thing is intuition.

(#23127) F_Zolee válasza w333 (#23124) üzenetére


F_Zolee
veterán

Én csak a közepéig mentem és már 2gb-ot is evett de a procit nem zabálta addig.

(#23128) LonGleY válasza w333 (#23124) üzenetére


LonGleY
veterán

Ez esetben az oldal a hulladék.

(#23129) w333


w333
félisten

OK. köszi mindenkinek ... gondoltam hogy az oldal lesz a bűnös :D :R

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#23130) rento válasza Ndruu (#23123) üzenetére


rento
őstag

Zseniális! Köszönöm, tökéletesen működik! :R

(#23131) Micka21


Micka21
tag

sziasztok lenne pár kérdésem, hátha tudtok rá egyszerű megoldásokat
12-es operát használtam eddig, az évek során összeraktam olyannak amilyennek én szeretem, de a facebook lassan töltött és nem lehetett így rendesen használlni, nem tudom mi okozza a problémát, ha erre tudtok megoldást az is jöhet, lassan lehet csak görgetni benne

letöltöttem a 20-as operát, hát....
sok funkció közül ami hiányzik és keresem rá a megoldást:

- hogyan lehet beállítani, hogy különbőző file-okat különböző helyre automaikusan mentesen, ne adj isten még el is indítsa a letöltés után (pl torrent)

- hogyan tudom elérni, hogy a felhasználó és jelszó mezőt nem töltse ki automatikusan, de Ctrl+Enterrel be tudjak lépni a mentett jelszóval (a legjobban az idegesít, hogy látom hogy ki van töltve, más is használja a gépet ezért ez nem szerencsés)

régóta hasnálom az operát, ha nem lenne a 12-es verzió faceebok problémája most is azt használnám, de ha az újban a mentés funkcióra nincs megoldás akkor tűzrókával fogok próbálkozni

előre is thx az építő jellegű válaszokért

(#23132) LonGleY válasza Micka21 (#23131) üzenetére


LonGleY
veterán

Aktuálisan 22-es az Opera. Mi a frászért töltöttél 20-ast? Csak az opera.com-on kéne a letöltés gombra kattintani, de neeeem..

Milliószor leírtuk, hogy a 12-es nem fog már gyorsulni semmitől. Nem fejlesztik már, nem tudom, leesett-e.

- sehogy

- lastpass

[ Szerkesztve ]

(#23133) Aureal


Aureal
senior tag

Üdv!
Van itt aki ért jól az Opera scripteléséhez + dragonflyhoz?

(#23134) LonGleY válasza Aureal (#23133) üzenetére


LonGleY
veterán

Opera scriptelés :F
Mit akarsz te az Operán scriptelni?

[ Szerkesztve ]

(#23135) Aureal válasza LonGleY (#23134) üzenetére


Aureal
senior tag

Pl amivel át lehetne alakítani a viselkedését. Pl. cache listaablakokban teljes linkek szerepeljenek mint régen, ne csak span bejegyzések rövidítve stb.
Vagy pl egy videót amit tuti letölt, mert megvan az xy...opr temp fileja, listázzon a cache ablakban.
Vagy dragonflyban matatni, amihez semmit nem értek és magyar helpje sincs. Köbö ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#23136) LonGleY válasza Aureal (#23135) üzenetére


LonGleY
veterán

Akkor miért nem választasz más szakmát?

(#23137) Aureal válasza LonGleY (#23136) üzenetére


Aureal
senior tag

Mert helyettem senki nem csinálja meg amire szükségem volna és gondoltam itt talán találok segítséget...
(egyáltalán írtam vhol hogy mi a szakmám??? nem emléxem)

[ Szerkesztve ]

(#23138) LonGleY válasza Aureal (#23137) üzenetére


LonGleY
veterán

Nyilvánvalóan nem az a valódi, mint amire készülsz. Ha egy dragonfly-t nem tudsz kiismerni, ott eleve bajok vannak. Ha ennek kapcsán egy fórumon remélsz segítséget ingyen, az már a no comment kategória innentől fogva.

[ Szerkesztve ]

(#23139) Aureal válasza LonGleY (#23138) üzenetére


Aureal
senior tag

Öööö miért is gond elmagyarázni a drgfly paneljeit? Úgy tudom ez a site nem arról híres hogy be kéne a PH! kedvence titulusú tagoknak dobni a persejébe nem?
Vagy nálad az önzetlen segítséget is forintra mérik? (Pl. nem tudok angolul ami a drgfly megismerését illeti, csak ezért kérdeztem, nem azért mert eleve hazudnék egy kérdésemmel amiben segítséget kérek! Ez úgy megvan vagy még kételkedsz? Mert akkor nem kell ám válaszolni feltétlen ha mást nem tudsz...)

(#23140) LonGleY válasza Aureal (#23139) üzenetére


LonGleY
veterán

Első lecke: tanulj meg angolul! De most komolyan. Mit akarsz kezdeni magaddal az életben nyelvtudás nélkül, főleg a számítástechnikában? Tudok ajánlani jó androidos nyelvoktató programot (mindennemű szarkasztikus fennhang nélkül) kezdésnek: Duolingo

[ Szerkesztve ]

(#23141) Aureal válasza LonGleY (#23140) üzenetére


Aureal
senior tag

Aha, gondolom csak úgy lehet egy magyar fórumon kérdezni. Más ötlet?
Fizet ilyen válaszokért téged valaki?
(nyilván amúgy google is lefordít ezt azt, de az kb olyan mint ha egy receptet lefordít vki, attól még nem tudja hogy kell mákos bejglit csinálni... hát ez van!)

[ Szerkesztve ]

(#23142) LonGleY válasza Aureal (#23141) üzenetére


LonGleY
veterán

És a hülye kérésekért neked?

De most komolyan... ha nem tudod kezelni a Dragonfly-t, az azt jelenti, hogy fingod sincs a webprogramozáshoz. Ha nincs, akkor milyen alapon várod el, hogy itt hirtelen megtanítunk rá?

[ Szerkesztve ]

(#23143) Aureal válasza LonGleY (#23142) üzenetére


Aureal
senior tag

A kérdés értelmes volt, de majd várok rá szakértőbb tagot aki válaszol, te meg nyomj nyugodtan a kijelentkezés gombra, mert csak a hszeket szaporítod érdem nélkül és erre a moderátorok is harapnak!

(#23144) utas666 válasza Aureal (#23135) üzenetére


utas666
tag

Angol. Dragonfly-t, és kapcsolt dolgait (http, css, js...) én youtube videókból tanulgattam, de angolul voltak.
A cache része engem is érdekelne, ha lehet ilyet. Esetleg valami kiterjesztés tud ilyesmit. Firefoxnak van egy nagyon jó cache nézegető kiterjesztése CacheView néven.

(#23145) LonGleY válasza utas666 (#23144) üzenetére


LonGleY
veterán

Olyan is van, hogy OperaCacheView a Nirsoft-tól, lehet a célra végül az megfelelhet.

Közben meg az angol nyelvnek is neki tud veselkedni.

[ Szerkesztve ]

(#23146) brd válasza Aureal (#23143) üzenetére


brd
nagyúr

Kicsit nyers a topictárs modora, de igaza van. Magyar fordításról nem tudok, angolul pedig (gondolom) nem tudsz megfelelő mértékben. Szerinted most valaki gyorsan, csak a te kedvedért lefordít olyat magyarra, ami ráadásul már nem is fejlesztett(?) technika?

The only real valuable thing is intuition.

(#23147) utas666 válasza Micka21 (#23131) üzenetére


utas666
tag

Facebook problémát én vizsgálgattam és arra jutottam, hogy CSS eredetű.
Letöltöttem a facebookos .css fájlokat (néhány mega kitömörítve :N ) és megpróbáltam felül definiálni benne dolgokat user css-el. Kerestem is előtte a neten, de nem találtam semmi használhatót. Ha teljesen kikapcsolom a css-t, akkor gyors és működő képes lesz az oldal, csakhát átláthatatlan, mert a formázásból eredő pozíció infók is elvesznek. Sajnos nem lehet egyesével engedélyezni a css property-ket, hogy ki lehessen találni mi okozza az akadozást. Tíltani is csak úgy tudtam, ha a user css-ben !important módosítóval egyesével felül definiálok dolgokat, amihez mindig meg kell nézni help-ben, hogy az adott property default-ban mit is csinál. Próbáltam az ilyen animate, transform, transition jellegűeket kiölni, de nem jutttam megoldásra.

+Amit már elmondtak: 12-est befejezték. :(

Rókát is próbáltam. Kellett rá vagy 2 tucat kiterjesztés, mire nem éreztem magam feszéjezve. Munka van vele, kicsit mintha zörgős lenne, de aztán jó, most is az alól írok. +Azt tapasztaltam, hogy a régi operának omlások tekintetében igazából nem volt mit szégyenkeznie. :)

[ Szerkesztve ]

(#23148) utas666 válasza LonGleY (#23145) üzenetére


utas666
tag

Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik mintha nem tudná kezelni csak a régi opera régi féle cache-t, de persze egy mozdulat kipróbálni.
nirsoft.net/utils/opera_cache_view.html

(#23149) Micka21 válasza LonGleY (#23132) üzenetére


Micka21
tag

a stílusodra nem reagálok, látom a többi hozzászólásból hogy ez nálad az alap

segítségért köszönet

(#23150) Micka21 válasza utas666 (#23147) üzenetére


Micka21
tag

akkor nem csak nekem volt bajom a facebook-kal, mondjuk ettől nem lett jobb sajnos, de kösz hogy leírtad a tapasztalataidat
ugyanarra jutottam mint te, róka lett belőle, sok kiegészítővel már kezd hasonlóan kényelmes lenni mint az opera volt

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.