Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23051) LonGleY válasza M_AND_Ms (#23050) üzenetére


LonGleY
veterán

Folyamatonként (tab, extension stb.) egyet mutat, mind független, az egyik nem fagyasztja be a másikat, illetve modern gépen gyorsabb a "többszálúsítás" miatt. Több ramot eszik, de ez nem különösebben érv ma már ellene. Az én gépemen pl. 3 mp elinítani nulláról az Operát 10 oldallal (köztük: youtube, facebook, gmail, PH stb.) úgy, hogy addigra be is tölti azokat - és nincs egy kis röccenés sem. A felületen amúgy mi a primitív és a józan eszet nélkülöző? Mert ezek most inkább a te hsz-edre voltak inkább jelzők.

[ Szerkesztve ]

(#23052) brd válasza LonGleY (#23051) üzenetére


brd
nagyúr

A felületen amúgy mi a primitív és a józan eszet nélkülöző?

Az, hogy egy 5 éves, fantázia nélküli ember faragta baltával, de még ez sem lenne baj, ha nem csak baltával tudna faragni rajta a user tovább. Attól, hogy egyeseket zavar a túl sok funkció, és szépérzékük sincs, másnak még lehet.

M_AND_Ms: Azért nem találsz semmit, mert nincs benne semmi. Viszont a Chrome-nál már most sokkal jobb.

The only real valuable thing is intuition.

(#23053) Sk8erPeter válasza M_AND_Ms (#23050) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Itt volt szó róla korábban, itt a lényeget jól összefoglaltuk:
http://prohardver.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_21405-21409.html

Még érdemes tudni (előnyökkel és hátrányokkal egyaránt jár a sok-sok folyamat indítása):
http://prohardver.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_22094-22094.html

(#23051) LonGleY :
Csak tudnám, a hsz.-eidben miért kötelező valamilyen módon mindig belerúgnod valakibe. :N
(Persze tudom, hogy nálad alapszabály az, hogy veled nem szabad nem egyetérteni... ;])

(#23052) brd :

"Viszont a Chrome-nál már most sokkal jobb."
Igazából ami szerintem észrevehető előnye az Operának a Chrome-mal szemben, az a relatív gyorsasága, a Speed Dial, meg a FÉLIG portable-sége (jelszavak ugye rohadtul nem hordozhatók), ezenkívül túl sok előnyét nem látom a Chrome-mal szemben. Mikre gondolsz? :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23054) LonGleY válasza Sk8erPeter (#23053) üzenetére


LonGleY
veterán

Már megint mit foglalkozol velem? Foglalkozz a témával! Ez esetben a kiborulás valójában eléggé troll hatású volt (a függetlenített folyamatok információjának hiányában), ezért bátorkodtam a hsz-re aggatni a saját jelzőit - nem pedig sértődésből, mint ahogy te esetleg gondolnád, mert valami csúnyát mondott az Operára. :]

[ Szerkesztve ]

(#23055) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23054) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem semmi, mennyiszer szerkeszted át 5 percen belül a hsz.-eidet. :DDD Azért foglalkozom veled, mert unalmas, hogy állandóan feleslegesen cseszegetsz valakit, szúrkálódsz. Pedig a mostani magyarázatod korrekten kezdődött. (Cserébe én meg cseszegetlek téged, mert zavar, hogy mindig kötekszel.) A kolléga jelen esetben valóban indokolatlanul akadt ki, de előfordul az ilyen, valószínűleg némi előítéletből fakadó indulat vezérelte.

Sk8erPeter

(#23056) LonGleY válasza Sk8erPeter (#23055) üzenetére


LonGleY
veterán

Elkussolnál végre az offtopik szarjaiddal?

(#23057) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23056) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Úristen, ember, kezeltesd magadat. :DDD

Sk8erPeter

(#23058) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#23053) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Igazából ami szerintem észrevehető előnye az Operának a Chrome-mal szemben, az a relatív gyorsasága, a Speed Dial, meg a FÉLIG portable-sége (jelszavak ugye rohadtul nem hordozhatók), ezenkívül túl sok előnyét nem látom a Chrome-mal szemben. Mikre gondolsz? :)"
Ja, tényleg, még egy eszembe jutott, ami előnyös Operánál, hogy az utolsó fül bezárásakor nem záródik be az utolsó ablak is. :)

Sk8erPeter

(#23059) M_AND_Ms


M_AND_Ms
addikt

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos sok ficsőrt továbbra sem tudok pótolni, maximum imitálni a különböző kiegészítőkkel. :(

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#23060) brd válasza Sk8erPeter (#23058) üzenetére


brd
nagyúr

A Chrome-tól hányok, az Operától nem. Ez nekem kimeríti a sokkal jobb definícióját. Pár napig direkt kényszerítettem rá magam (az utóbbira), a Presto-s helyett, és igazából annyira nem is lenne használhatatlan, ha... (itt egy nagyon hosszú lista következne, de tulajdonképpen apróságok, csak a kényelmet és a használat gyorsaságát növelnék, ilyesmikre kell gondolni, hogy testre szabott context menük, fejléc méretének kisebbre vétele, URL halványítás kikapcsolása, dropdown button, bookmarks - ez utóbbi mondjuk nem apróság), ami viszont extra aszság, és ezért nem vagyok hajlandó használni, csak arra, ami nagyon lassú a Presto-s verzión, hogy, amit te is írtál, a jelszavakat gépfüggően menti el.

The only real valuable thing is intuition.

(#23061) Sk8erPeter válasza brd (#23060) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na várjál, de most te a Chrome-ról beszélsz, vagy a Blink-motoros, új Operáról? Mert nagyon nem mindegy, és a hsz.-edben némi keveredést véltem felfedezni... :) Az új Opera nem Chrome, még ha ugyanaz a motor is pöfög benne.
Például bookmarkok relatíve normális, hierarchikus rendezhetősége meg van valósítva Chrome-ban, az ostoba új Operában nincsen, és nem is lesz ([ez itt a cenzúra helye]).
Az "URL halványítás kikapcsolása" pedig már a mostani stabil (!), 21.0.1432.67 verzióban sem probléma, mivel a "Show advanced settings" bekattintása után a "Show full URL in combined search and address bar" opció engedélyezésével a teljes URL látszik. Chrome-ban meg nem is volt ilyen probléma. (Vagy volt még valamikor az őskorban, csak nem találkoztam vele/nem emlékszem rá.)

A jelszavakkal kapcsolatos problémára érdemes bevetni dqdb Portable Passwords-ét.

Amúgy félre ne érts, a Prestós Operából nyilván itt mindannyiunknak hiányzik egy csomó feature, de arra voltam kíváncsi, hogy a mostani, Blinkes Operát mitől tartod jobbnak a Chrome-nál, mert szerintem egyelőre még ahhoz képest is bőven van mit behoznia, még ha azok a dolgok jobbak is az új Operában, amiket imént írtam. Hiszen azt írtad, hogy már most jobb. De mi az, ami miatt "sokkal jobb"? Az előző hsz.-edben (amire most reagáltam) nem találtam erre indoklást, inkább némi kavarodást. :)

Sk8erPeter

(#23062) dqdb válasza Sk8erPeter (#23061) üzenetére


dqdb
Topikgazda

DNA-13567 Implementation of MP3 and H.264 support in Windows 7 WP1

[link] [link] [link]
Végre! Azt nem teszem hozzá, hogy ez a kezdetektől hangoztatott elveik totális szembeköpése, mert nagyon kellett ez a feature.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23063) Sk8erPeter válasza dqdb (#23062) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na! Végre valami! :D Ha olyan módon köpik pofán magukat, meg az idióta kretén elveiket, hogy az nekünk jó, akkor köpjék csak szembe még jó sokat magukat. Szóval ez most legalább örömhír. :)
Persze ha valaha lesz Linuxos változat, akkor náluk az mp3-támogatottsággal nem tudom, mi lesz.

Pont egy éve beszéltünk erről, hogy ez nem fog megvalósulni: [link], [link],
aztán pár hónappal később is: [link], [link], [link].
Így utólag vicces visszanézni ezekre - remélem, hogy így lesznek a bookmark-támogatással és a geeky-s idióta érvükkel is (amit idéztél).

Amúgy ez a Disqus tényleg durván lassan tölt be, elképzelésem sincsen, miért pont erre a kommentrendszerre esett a választásuk a hatmillió lehetőségből (bár tény, hogy ez méltatlanul népszerű :DDD).

Sk8erPeter

(#23064) brd válasza Sk8erPeter (#23061) üzenetére


brd
nagyúr

Nincs ott keveredés, direkt írtam is, hogy az utóbbira (ami a Blink-es Opera) vonatkozik, a majdnem használható. Igen, a teljes URL látszik, de a domainnéven kívül halványítva. Attól jobb, hogy kényelmes használni, van Gesture, nem akarja minden második program rám erőltetni a használatát (már ez önmagában is majdnem elég hozzá :D ). Igen, bookmark nincs, de ahhoz a fapad Chrome kevés, hogy csak azért inkább azt használjam. Hogy mivel kényelmesebb a (Blink) Opera? Van click to play, nem kell azt a nyomorék HTML5 lejátszót használni (tudom, Chrome-ban sem, de ott telepíteni kell hozzá valamit, ha jól tudom - nem, ne írd le, hogyan, nem is akarom tudni :) ), megjegyzi, hogy mindig advanced nézetben akarom a beállításokat, ill. az utolsó tab bezárásakor nem zárul be az egész böngésző. ;] Úgy hirtelen ennyi jutott eszembe, de nem használok napi szinten Chrome-ot, mert kíváncsi sem vagyok rá, nekem elég a Google irányzatából a Play, az Android, a Gmail felülete, ezek alapján tudom, a böngészőjükre nem vagyok kíváncsi.

The only real valuable thing is intuition.

(#23065) Sk8erPeter válasza brd (#23064) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerintem nyugodtan lehet ON, végül is az Operáról is beszélünk. :)

"Igen, a teljes URL látszik, de a domainnéven kívül halványítva"
Ja igen, ez igaz, de csak most figyeltem meg, hogy említetted, hogy Chrome-nál azért nem is veszem észre egyáltalán ezt (legalábbis nem zavar), mert sokkal nagyobb a betű, mint Operánál, most egymás alá tettem a kettőt, így összehasonlítható:

Chrome vs. Opera address bar

Operánál a kisebb betűméretből következően sokkal észrevehetőbb a szürkeség zavaró hatása, legalábbis számomra (Operánál észrevettem, Chrome-nál valahogy nem).
Természetesen a legjobb az lenne, ha ez állítható lenne.

A monopólium-erőltetés megértem, hogy ellenérzést vált ki belőled. :D

"Hogy mivel kényelmesebb a (Blink) Opera? Van click to play, nem kell azt a nyomorék HTML5 lejátszót használni (tudom, Chrome-ban sem, de ott telepíteni kell hozzá valamit, ha jól tudom - nem, ne írd le, hogyan, nem is akarom tudni :) )"
Fogalmam sincs, miről beszélsz. :DDD Nem kell hozzá telepíteni semmit, bár nem is értem, mire gondolsz, mivel elég homályosan fogalmaztál. :) Ja, és Chrome-nál is használom a click to play-t (tehát van Chrome-nál, és ezt vettem át az Opera a Blink-verziós változatnál, vágod :DDD Az más, hogy a Prestósnál is volt ilyen):

Google Chrome - click to play

Igazából nekem pont úgy tűnt ezekből, hogy némi dezinformáltság+ismer(e)tség hiánya és indulat volt az, ami miatt élből szarabbnak minősítetted a Chrome-ot, mint az új Operát, ezért "keltem a Google Chrome védelmére", ami mondjuk kicsit eleve vicces, mert bár használom, tudod, hogy kritizáltam már én is elégszer a Chrome-ot a butasága miatt. :DD Csak hát érted, ha már széjjelfikázunk valamit, akkor legyünk stabil infók birtokában, mert úgy kissé komolyabban vehető a kritika. :DDD

"megjegyzi, hogy mindig advanced nézetben akarom a beállításokat"
Igen, ez Chrome-nál számomra is zavaró, nagyon buta ez így.

"utolsó tab bezárásakor nem zárul be az egész böngésző"
Igen, erre hivatkoztam én is korábban. :)

A Gmail felületével meg számomra pont nincs probléma, pont jól kezelhető napi használatra. De hát ez ilyen, ízlések és pofonok, van, aki meg az Outlook Express-t szereti, azt is tolerálni kell... :DDD

Amúgy Android helyett neked mi vált be jobban? Csak mert úgy tűnt, ezt is gyűlölöd, csak most nem tudtam eldönteni, hogy tényleges, hosszabb távú felhasználás során tapasztalható problémáid voltak vele (ami mondjuk nem a teló baja volt, hanem valóban az operációs rendszer hibája), vagy csak simán Google-utálat az oka. :DDD Ezt most teljesen közömbösen kérdezem, mert speciel az okostelóval szemben szerencsére relatíve kevés igényem van (röccenésmentesen és gyorsan tudjam használni arra a pár dologra, amire akarom, persze nem árt, ha vannak extrák :DDD), bár nekem az Android eddig bevált (mondjuk iOS-es szutykot viszont biztos nem vennék, már elvből sem :DDD).

Sk8erPeter

(#23066) Sk8erPeter válasza dqdb (#23062) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Azért ez komoly, most frissítettem Opera Developer 22.0.1471.8-ról 23.0.1514.1-re, mert ki akartam próbálni az mp3-támogatást, és a frissítés óta egyik verzió sem hajlandó elindulni. :DDD (Értsd: mindegy, hogy launcher.exe-vel indítom el, vagy a konkrét verzió könyvtárában indítom az opera.exe-t, ugyanaz történik.)
Megjelenik a folyamatkezelőben két opera.exe folyamat, egy opera_crashreporter.exe folyamat, és olyan 10 másodperces erőlködés (némi párszázalékos CPU-használat) után egyszerűen kilövik magukat.

Nálad mi a helyzet ezzel?

Sk8erPeter

(#23067) brd válasza Sk8erPeter (#23065) üzenetére


brd
nagyúr

Fogalmam sincs, miről beszélsz.

Mert még nem tudod, hogy csak nem találtam meg a funkciót a Chrome-ban, mivel máshol van, mint az Operában. :DDD

Amúgy Android helyett neked mi vált be jobban?

Semmi, még ez a legkevésbé rossz, de széjjelhekkelhető. Csak nem tetszik benne a néhol fellelhető agyatlanság, pl. vannak a rendszerben különböző jogok, meg tudod nézni, de nem tudod adott programtól elvenni egyenként a jogokat kézzel (legalábbis csak mod romokban láttam erre lehetőséget). Mondjuk valahol megértem, mert így pl. reklámmentesíteni lehet az alkalmazásokat, azokat viszont másképpen is (jó, ahhoz meg root kell, vagy kikapcsolni a netet, ha elindítod). Így viszont az amúgy hasznos, de olyan helyre nyúlni akaró programokat nem tudom (akarom) használni. Pl. egy játéknak biztosan nincsen szüksége a GPS használatára szerintem, a készítője szerint pedig igen, vagy hogy gyakoribbat mondjak: rengeteg fizetős alkalmazás is hozzá akar férni pl. a nethez, holott a tevékenységének semmi köze ahhoz (vagy én legalábbis nem használnám benne azt a részt, aminek igen). Vagy pl. ilyen apróságok, hogy rengeteg alkalmazásnál a kilépés (mármint a valódi, tehát nem az, hogy megnyomom a home gombot, hanem van ilyen lehetőség az alkalmazásban) nem kilépést jelent, hanem csak azt, hogy a felülete nem látszik, de a spyware (spyware itt az, ami pl. egy inaktív játéknál eszi a CPU-t, bármennyire is) részei még működnek a háttérben, és force stoppal (a sima nem elég neki, visszatöltődik) kell leállítani, hogy ezt ne tegye. Bár erre mondható, hogy nem az Android hibája, de miért ad lehetőséget a (sima) bezárásra (a feladatkezelőjével), ha az nem ér semmit? Vagy pl. a hozzá tartozó Play is egyre butább, és kényelmetlen a felülete (gondolom, ez is tabletre lett optimalizálva ügyesen), pl. a régebben menüből elérhető my apps felülre került, vagy az alkalmazás utolsó frissítésének dátuma helyett sokszor az In-app purchases feliratot látom, gondolom, több száz ember 1 havi munkája kellene hozzá, hogy a dátum is elférjen 4+ inchen.

The only real valuable thing is intuition.

(#23068) LonGleY


LonGleY
veterán

(#23069) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Sziasztok!

A gyorshívónál felülről azt a "ködöt" el lehet valahogy tűntetni?

Verzió: 22.0.1471.50

[ Szerkesztve ]

(#23070) dqdb válasza S. Szabi (#23069) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23071) LonGleY


LonGleY
veterán

Az Opera_22.0.1471.50_Autoupdate.exe a portable változatokat hivatott frissíteni? Gyakorlatilag egy önkitömörítős exe.

[ Szerkesztve ]

(#23072) S. Szabi válasza dqdb (#23070) üzenetére


S. Szabi
őstag

Jobban bele gondolva valóban nagyon hasznos alapdolog, megalapozottan döntöttek a kikapcsolhatatlanság mellett, miért is akarná bárki eltűntetni, nagyon esztétikussá teszi a kezdőoldalt... :C ( :W )

[ Szerkesztve ]

(#23073) Sk8erPeter válasza brd (#23067) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Mert még nem tudod, hogy csak nem találtam meg a funkciót a Chrome-ban, mivel máshol van, mint az Operában. :DDD"
De milyen funkciót, még mindig nem értem, miről tecccccik beszélni. :DDD

Amúgy ja, Androidnál nekem sem igazán tetszik ilyen szempontból a jogosultságkezelés, mármint az, hogy mondjuk szükséged lenne egy alkalmazásra, aminél fel van tüntetve, hogy tök feleslegesen kér plusz jogokat, de nem tudod azt korlátozni, mivel csak a fejlesztő határozhatja meg, hogy az alkalmazása milyen jogokat kérjen, ergo vagy belemész a kompromisszumokba, vagy egyszerűen nem rakod fel az alkalmazást. Ezt leszámítva nem voltak különösebb problémáim az Androiddal, úgyhogy amire nekem kell, arra a saját telómon elégedetten használom.

(#23069) S. Szabi :
Most nem esik le, milyen köd? A háttérképen lévő? Vagy...?

Szerk.:
(#23074) spammer : bennem is pont ugyanez a kérdés merült fel. :DD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23074) spammer válasza S. Szabi (#23069) üzenetére


spammer
veterán

Milyen ködről van szó? :F

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#23075) S. Szabi válasza spammer (#23074) üzenetére


S. Szabi
őstag

Ami a gyorshívónál felül fehér és lefelé halványul, de erősen fehér az egész, lehet nem túl pontos a köd kifejezés, de jobb nem jutott eszembe. Már régebben is rá akartam kérdezni, csak most jutott eszembe megkérdezni. Gondoltam hátha a nagy téma beli újításokkal kikapcsolható lett :)

[ Szerkesztve ]

(#23076) spammer válasza S. Szabi (#23075) üzenetére


spammer
veterán

Ja, aha. Én sima szürke témát használom, annál nem ennyire zavaró a felső csík. Mondjuk én sem értem, minek kell az oda. :U

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#23077) Sk8erPeter válasza S. Szabi (#23075) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hmm, valóban:

Nincs köd:

Nincs köd

Speed Dial - van köd:

Speed Dial - van köd

Ha nem mondod, nem kezd zavarni, de tényleg baromság. :DDD

Sk8erPeter

(#23078) S. Szabi válasza Sk8erPeter (#23077) üzenetére


S. Szabi
őstag

Mert nem a képen van ugye, hanem ott a gyorshívónál, ha olyan a kép, nem is nagyon látszik, nekem pl a mostaninál eléggé zavaró, de azért nem cserélem le olyan képre, ami nem tetszik XD

De biztos nagyon bonyolult lenne egyéni témánál opcionálissá tenni, az ilyen "kötelező" hülyeségeken nagyon ki tudok akadni, ezért sem jöhet szóba nálam pl. a WindowsPhone sem XD

[ Szerkesztve ]

(#23079) brd válasza Sk8erPeter (#23073) üzenetére


brd
nagyúr

Amit te is bekarikáztál, hogy csak akkor induljon el a beépülő (Java/Flash/Silverlight/akármi), ha direkt rákattintasz.

The only real valuable thing is intuition.

(#23080) bluobluo75


bluobluo75
őstag

Üdv!

Melyik a leghasználhatóbb Opera böngésző jelenleg amivel a legkevesebb a baj, a legkezelhetőbb, és a 12-es verziótól már újabb?
Köszönöm előre is! :R

(#23081) Sk8erPeter válasza S. Szabi (#23078) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Megértem, főleg az a furcsa, hogy teljesen következetlenül van kitalálva, mert a settings oldalon nincs köd, a Speed Dial oldalon meg van, hát akkor már vagy mindkét helyen legyen, vagy egyiken se, vagy legyen állítható. :D Bár tényleg ez legyen a legnagyobb baj a mostani Operával, efölött szemet hunynék még évekig, ha haladna valamit a fejlesztés. :)
Bár az mp3-támogatás bevezetésének most tudnék örülni, ha egyáltalán elindulna a legújabb developer-változat a frissítés óta. :DDD

(#23079) brd :
Ja, így már értem, na de hát láthatod, hogy nincs túlzottan eldugva. :DDD Amúgy a telepítendő "valami" még mindig nem tiszta. :P

(#23080) bluobluo75 :
Az teljesen szubjektív, mivel "van a legkevesebb baj", meg mi a "legkezelhetőbb", szerintem egyik új változatra sem igazak ezek a jelzők, de nyilván a mostani kínálatból a legújabb stabil-változat a "legkezelhetőbb" talán... :)

Sk8erPeter

(#23082) S. Szabi válasza Sk8erPeter (#23081) üzenetére


S. Szabi
őstag

Igen jó lenne, ha ez lenne a legnagyobb baja, de most ugye az új verziót úgy reklámozták, meg a changlog is úgy kezdődik, hogy új témák meg ilyenek, frissített kinézet stb, erre bele raktak két új képet témának, azt hittem legalább akkor ezen a téren lehet több mindent állítani, mint eddig, de neeeeem..... Nem értem én ezt, ennek ellenére még mindig az Opera a legszimpatikusabb, sokáig próbáltam Chrome-t használni, de nekem nem jött be.

[ Szerkesztve ]

(#23083) spammer


spammer
veterán

Opera Simple Dark

Eredetileg | Beállítva

"Design elem" :DDD

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#23084) Sly-1


Sly-1
tag

Jon a chrome 64bit!

[link]

Kivancsi vagyok, mikor kapjuk vissza az opera-ban, mar ha vissza kapjuk....

(#23085) bluobluo75 válasza Sk8erPeter (#23081) üzenetére


bluobluo75
őstag

akkor 1 normális változat nincs? :F
szomorú

(#23086) brd válasza Sk8erPeter (#23081) üzenetére


brd
nagyúr

Telepítendő valami: a HTML5 helyett a Flash használata pl. a YouTube-on.

The only real valuable thing is intuition.

(#23087) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Napokban valaki írta, hogy nem kérdez rá a frissítésre. Nem feltétlen automatikus.

[ Szerkesztve ]

(#23088) anorche1 válasza LonGleY (#23047) üzenetére


anorche1
őstag

Az új, 22.0.1471.50 verzióban már nekem is jó :DD

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#23089) LonGleY válasza bluobluo75 (#23085) üzenetére


LonGleY
veterán

Hogyne lenne! Ott a 22-es stabil.
Csak szeretnek károgni.

[ Szerkesztve ]

(#23090) bluobluo75 válasza LonGleY (#23089) üzenetére


bluobluo75
őstag

Csak kibújt a szög a zsákból :DDD
Köszi!

(#23091) Sk8erPeter válasza F_Zolee (#23087) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezek szerint nem figyeltél eléggé. :P
Majd egy későbbi változatban megtapasztalod. Pontosabban nem, mert már "csendes" automatikus frissítés lesz. :)

http://prohardver.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_22991-22997.html
Itt azt tárgyaltuk ki, hogy most már magától teszi, "csendben".

Ha ez még nem győzött meg:
http://blogs.opera.com/desktop/2014/04/opera-developer-22-now-easier-update-ever/

"There comes the first Opera 22 update that will benefit from the new silent update process on windows. You should be upgraded to it automatically, without even a UAC prompt.

[...]
The silent autoupdate feature is implemented using a scheduled task. Those of you familiar with the Windows Task Scheduler should be able to use it to retrieve information about the task. The scheduled task is supposed to run on system startup and every day initially, but we can adjust it run every few days instead if we need to reduce the load on our servers. When Opera is running, it will keep track of whether the scheduled task is running normally and will attempt to run it manually when needed. If all else fails (which should really not happen), Opera will fall back to running autoupdate itself and in such a case, UAC prompts might appear anyway.

One important exception to silent autoupdate happens if you have installed Opera from a standard user account and elected to install for the “Current User” to a folder requiring administrative privileges. The installer will allow you to proceed as usual, but it will not create a scheduled task. For installations made in this fashion, autoupdate will keep working as it used to instead and UAC prompts might appear. This is obviously because creating a scheduled task allowing silent installation from the standard user account would be impossible."

(kiemelések tőlem)

Sk8erPeter

(#23092) Sk8erPeter válasza bluobluo75 (#23085) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

LonGleY állandóan valakit cseszegető megjegyzéseire nem kell odafigyelni.
A korábbi hozzászólásaidból számomra úgy tűnt, hogy fenntartásokkal kezeled az új verziót még így ismeretlenül is azok alapján, amiket eddig hallottál róla, meg az alapján, hogy eddig a korábbi verzióhoz (12.x) ragaszkodtál - feltételeztem, hogy megvan rá az okod. Ennek fényében pedig butaság lett volna telipofával üvölteni, hogy tök jó lesz neked az új Opera, mivel a régi Opera felhasználójaként lehet, hogy csomó mindent hiányolni fogsz, amiknek meg egész nagy részét valószínűleg sosem fogja tudni az Opera. Legalább így fenntartásokkal kezeled az Operát, de az is lehet, hogy a te igényeidnek bőven elég, ezt csak te tudhatod, úgyhogy próbáld ki, és meglátod. Nem veszítesz vele semmit (max. pár hajszálat, ha többre számítottál). Ha nem hiányzik semmi, akkor örülj neki. Ha meg hiányzik valami, akkor te is beállsz a "károgók" közé, és a fent említett topictárson kívül senkinek nem is lesz baja ezzel, meghallgatjuk a te véleményedet is. Ja, és akkor is, ha neked bejön (itt a többség hajlamos az értelmes vitára is).
A "károgókról" még annyit, hogy ha valaki kicsit kinyitja a szemét, és mondjuk olvasgat az Opera hivatalos blogján, a Disqus-kommentek között, akkor láthatja, hogy vannak még rajtunk kívül pártízezren, akik ilyen károgó szemétládák.

Egy szó, mint száz: próbáld ki. (Ja, ez két szó.)

======================================

(#23086) brd :
"Telepítendő valami: a HTML5 helyett a Flash használata pl. a YouTube-on."
Sorry, de ennek az érvnek még mindig nincs értelme, mert ezt a "valamit" az Opera esetén pont ugyanúgy telepíteni kell, mint Chrome esetén (ergo a Chrome ebben nem hülyébb semmivel sem, mint az Opera).
Ilyen "valami" lehet például a korábban említett Magic Actions for YouTube, vagy épp az általad említett YouTube Center. Ezek szerint meg utóbbit te magad is felraktad. :)

Sk8erPeter

(#23093) LonGleY válasza Sk8erPeter (#23092) üzenetére


LonGleY
veterán

A te állandóan engem vagy az Operát csesztető megjegyzéseid bizony odafigyelést igényelnek.

A beakadt szalagot csak nem sikerül kiszabadítani, mi? - Egyébiránt, ha kérdőjelt vélsz felfedezni a reakcióimban, ne próbálj meg válaszolni rájuk, mert már megkértelek párszor, hogy ne szólj hozzám. Meg ugyebár költői kérdés lévén amúgy sem kéne.

[ Szerkesztve ]

(#23094) Sk8erPeter válasza LonGleY (#23093) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Udvariasan válaszolok, ha már megszólítottál. :D Remélem, már ebből az utolsó szóból is érezhető: kicsit tanulmányozd, ki is szólított meg kit - segítek: hozzád sem szóltam. ;) Relax.
Ezt a "beakadt szalag"-érvet egyébként már többször is előkaptad, nem csak velem szemben (ez már önmagában is beakadt szalag), csak az a baj vele, hogy az összes itteni hozzászólás közül a tieidben lehet felfedezni a legtöbb ismétlődést. Nem mintha ez engem különösebben zavarna, inkább az állandó feszültségkeltésed és kötekedésed az unalmas, nem csak nekem. Ha nem próbálnád meghatározni állandóan, ki mit/kit kritizálhat, és milyen módon, meg nem próbálnád sértegetni a topicban aktívkodókat azért, mert egy ideje nem tetszik nekik a rendszer (az Opera), akkor szerintem meg tudnánk férni egymás mellett. Jelenleg viszont csak tömködjük ezekkel a tök felesleges hsz.-ekkel a topicot mindketten.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#23095) LonGleY válasza Sk8erPeter (#23094) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem érdekel a magyarázkodásod. Köszi, ha lekopsz!

(#23096) bluobluo75 válasza Sk8erPeter (#23092) üzenetére


bluobluo75
őstag

Olyan túl sok minden nem hiányozna de ami tényleg fontos volna az a következő:
- Opera szinkronizálása
- egérmozdulatok engedélyezése (mert asszem firefoxon nincs)
e 2 beállítás jó volna! :K

(#23097) LonGleY válasza bluobluo75 (#23096) üzenetére


LonGleY
veterán

A Link nem jó benne még? Ott figyel pedig, és a szinkronizálást hivatott szolgálni.

Egérmozdulatok is vannak, csak nem konfigurálhatók, ezért én a célra a StrokeIt progit használom (a winben amúgy is, sok más programra konfigurálva). Majdnem olyan, mint a natív (és úgy állítom, ahogy akarom), a hiányossága, hogy nem tud különbséget tenni aközött, hogy hol indítom a gesture-t. Ha a régi Operánál egy linken tettem, akkor pl. háttérbe nyitotta az adott oldalt.. nekem ez az egy hiányzik igazán (a középső gombom enterre van állítva, és a CTRL-hoz sem szeretek nyúlkálni).

[ Szerkesztve ]

(#23098) dqdb válasza LonGleY (#23097) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A Link nem jó benne még?
Nem, nem jó. Hónapok óta már nem próbálkoznak meg ígéreteket sem tenni arra, mikorra lesz jó.

hiányossága, hogy nem tud különbséget tenni aközött, hogy hol indítom a gesture-t
És ezzel teljesen használhatatlanná válik a szememben. Próbáltam a Maxthont, emiatt kukáztam a telepítést követően percek múlva.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#23099) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#23066) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Úgy látszik, valami kifejezetten az update-procedúra során "romlott el", hogy nem hajlandó elindulni sem az Opera Developer 23.0.1514.1, mert ha simán USB-módban felrakom máshova, akkor természetesen működik. Azt nem tudom, az előzőben mit kellene meggyógyítani, hogy újból működjön, majd elkezdem nézegetni.

Mindenesetre a lényeg: végre ebben TÉNYLEG le lehet játszani az mp3-akat. :)

Sk8erPeter

(#23100) bluobluo75 válasza LonGleY (#23097) üzenetére


bluobluo75
őstag

Nem próbáltam még a 22-est csak körüljárom e témát mielőtt felteszem, de amit te mondol külön progira kíváncsi lennék, linket küldj már légyszi, ne kellene már felbandukolni a jobbra balra mutató nyílra, mert én a mostani operán belül az egérmozdulatokat csak lapozásra használom
Köszi előre is! :R
van amúgy az egeren is gomb de az nem működik jól :(
A szinkronizálás a 12.17-esen jó 22-re kíváncsi leszek milyen
(a gesture-t nem vágom mi)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.