Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz LonGleY #24501 üzenetére
(Potenciális format c-lesz [bár pár fokkal bonyolultabb]... igazából a mit, és hogyan mentsek irányából érkeztem ) Köszi!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Orlin
addikt
"Most már biztos, hogy a gyorshívó elemeknél is ugyanúgy választhatunk majd a screenshot, az ikon, és a generált csempe között, mint a könyvjelzőknél. De egyelőre még nem működik."
magyaropera.blog
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bgabi1
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Megelégelvén a Mozilla lassúságát, telepítettem az Operát, melyet már korábban is használtam és szerettem.
Most azonban olyan gondom van vele, hogy a könyvjelző menűbe bepakolt ebay.com-ot nem hajlandó elsőnek megnyitni. Megnyitom tehát az Operát és először 1-2 másik oldalt meg kell nyissak ahhoz, hogy hajlandó legyen megnyitni az ebay.com-ot. Nem is értem 10 éve számítógépezek és sosem volt még ilyen gondom.
Opera megnyitása után tehát nincs ebay.com, akkor sem, ha nem a könyvjelzőknél kattintok rá, hanem beírom a címsávba. Kizárólag valami más weboldal megnyitása után hajlandó betölteni. ??????
Köszönöm a segítséget előre is! -
SimonJanos
aktív tag
Én innen
http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
mindig le tudom kapni bármelyik új ("manapság használatos" = Chrome, Firefox, IE...)
és a régi 12.17-es (64 bites) Opera-val is
a Flash Player-t!
Most már három (.exe) verziója van:
Chromium (így az új Opera is, de én azt nem használom)
IE / ActiveX
Firefox / NPAPIAutomatikus telepítést nem engedek, minek fusson (még az is) a háttérben,
figyelem az eseményeket,
max. avast! figyelmeztet ha lejárt vmi szoftver.stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
SimonJanos
aktív tag
Az Opera 12.17 x64 nekem elkezdett iszonyat memóriákat zabálni.
Beállítások elég jól be vannak lőve, eddig élvezetes volt vele az élet.
Tapasztalt valaki ilyet?
Nem akarom újrahúzni, mert nem hiszem hogy az megoldja a problémát.Eddig nálam alap volt, ezen ment minden (email-ek, böngészés)
hiszen kevesebbet kajált mint a Chrome
( és nem nyitja meg minden folyamathoz a böngésző.exe-t mint azt a Google amúgy jól működő de ebben nagyon béna és amúgy több memóriát foglaló verziója )
azt csak Hangouts és Naptár, stb. miatt használom néha...Ill. használtam, de léptem Firefox-ra.
KOnkértan megnyitom az Opera-t, csak a megnyitott email fülek megesznek 700 MB-ot míg a Firefox 10 "honlap füllel" csak 500-at!
Mi a franc történt, történhetett?!stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
LonGleY
veterán
válasz SimonJanos #24506 üzenetére
Ezeket nem lehet így összemérni.
Két azonos böngészőben is ki lehet nyitni 10 olyan oldalt, ami fele annyit eszik, mint egy rosszul megírt darab. Nem csak a böngészőtől függ, hogy mennyit esznek ezek. Ha nem a te térfeleden változott valami, akkor az oldalak kódjában került valami úgy átírásra, hogy azt az elavult 12-es Opera még rosszabbul kezeli le, mint eddig. Innentől csak rosszabb lesz a dolog. Ez van, újítani kell. A(z amúgy borzasztóan megírt Google-ös) weboldalakon nem tudsz változtatni, csak azon az eszközön, ami a gépeden kezeli őket. El lehet szenvedni még egy darabig a 12-es Operával is, de te tudod, hogy mekkora árat akarsz fizetni ezért (biztonság, sebesség, memóriaigény, kompatibilitás).
[ Szerkesztve ]
-
Dot
őstag
válasz SimonJanos #24505 üzenetére
igaz már működik, de megpróbáltam ezt is, de nem jó!
a 12.17-es operához nem jó az új operához(chromehoz) való!élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
SimonJanos
aktív tag
válasz LonGleY #24507 üzenetére
Igenis össze lehet mérni:
ugyanazon 10 oldalt megnyitod több böngészőben és máris látszik az eredmény.De itt:
Opera: email fülekről volt szó, semmi honlapról!
Firefox: honlapok! Egyértelműen többet esznek.
Eddig az Opera "fogyasztott" a legkevesebbet. Nem volt vele szenvedés, pár oldalt Chrome-ban nyitottam meg és kész...
Nekem a munkám miatt amúgy is kell több böngésző (webdesigner vagyok), de mindig is "Opera párti" voltam.
Csakhogy vmi lett az Opera-val (nálam), ennyi.Az új verziót nem fogom telepíteni, kipróbáltam már: nem látom értelmét, sajnálom hogy kihagyták az email-klienst, Link-et és egyéb funkciókat...
Marad a Mozilla mint böngésző és email kliens.
Vagy az Opera email-kliensnek... (egy ideig)
(De jobb volt egybe' persze.)[ Szerkesztve ]
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
SimonJanos
aktív tag
Nem értem, nálam minden frankón megy. Feltelepítem mindig mind hármat (!) és OK.
( Persze kell is: több böngészőm van... )Nézem, ki is írta:
http://www.adobe.com/software/flash/about/
"You have version 16,0,0,305 installed"Alap hogy ne a Chromium-ot használd - az Chrome-hoz és újabb Opera-hoz való...
Lehet hogy Neked is ajánlott lenne áttérni Firefox-ra, stb.
-
LonGleY
veterán
válasz SimonJanos #24509 üzenetére
Ez olyan, mint az IE 6. Szerencsére már webfejlesztőként is letojható... Ha azzal tesztelsz, gratulálok!
-
Dot
őstag
válasz SimonJanos #24510 üzenetére
Csak Opera... Régit(12.17) használom szinte mindenre amit nem tölt be akkor az új(27.0) betölti! (nem egy olyan oldal van ami pont fordítva jó! Tehát még a chrome se kezeli le, de a régi opera tökéletesen)
Alternative Flash Player Auto-Updater progival tökéletesen lefrissíti a régit.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
rii
nagyúr
sziasztok
gép reinstall miatt szeretném megkérdezni, hogy opera tud fileba kiexportálni bookmark-okat, és passwd-ket?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
SimonJanos
aktív tag
válasz LonGleY #24511 üzenetére
Össze-vissza félre értesz mindent.
Ezt használom, használtam mint ált. email kliens és böngészésre.
(De hogy IE 6 lenne???! Nézd már meg miket tud, mint webszabvány kezelés, stb.! )
Szerinted miért van a többi böngésző telepítve???!
Az Opera-val nem is számoltam teszteléskor, az újjal se számolok!De minek is magyarázom...
[ Szerkesztve ]
-
SimonJanos
aktív tag
Régi Opera: export bookmark, (régebben) kétfajta formátumban is.
Password-ök: 12.x és alatta: Opera Link...
El tudod érni amúgy weboldalon is a Link-ben tárolt adatokat.
De a legjobb megoldás ha mindent LastPass-ban tárolsz: ekkor egy mester jelszó kell és minden böngészőbe át tudod vinni (plugin telepítés persze kell hozzá)!!![ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Ebay.com-ot , Opera megnyitása után kizárólag privát böngészés módban hajlandó megnyitni. Hozzá kell tennem, hogy elsőre, tehát ha bármilyen oldalt megnyitok előtte, akkor már privát nélkül is megnyitja.
még sosem találkoztam ezzel a problémával semilyen bőngészőnél.
Valakinek valami ötlete? -
bgabi1
aktív tag
Közben rájöttem a megoldásra. Opera turbo elől kivettem a pipát és működik. Akkor viszont megkérdezném, hogy mi az a turbo. Autóiparban tudom mit jelent és arra gondoltam, hogy itt is azt jelenti, de ezek szerint tévedtem. Esetemben antiturboként működött, legalább is arra a feladatra, amire én szántam.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm a segítséget!
opera 12.17
(#24516) SimonJanos: akkor megnézem mindkét módszert, a link-est is, meg a master passwd-t igénylőset is!
köszönöm!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
M_AND_Ms
veterán
-
SimonJanos
aktív tag
válasz M_AND_Ms #24520 üzenetére
Na igen, őszintén szólva én csak egyszer használtam amikor nagyon problémás volt a mobil(!)internet.
Azt csinálja kb. mint amit régen a Vodafone: bizonyos részeket nem tölt le olyan minőségben + saját szerveren keresztül tömörít mint a Google Chrome - gyakorlati haszna ritkán van a mostani kapcsolatoknál...
Szóval szerintem Auto mód sem ajánlott, kikapcs'!stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SimonJanos #24521 üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogy akármennyire is nem tetszik, az Opera <= 12.x verziók ma már felejtősek. Tudom, tudom, sok feature hiányzik az újból, stb., de a régi motorral ellátott böngészőre már nem történik fejlesztés, és egyre több problémába fogtok belefutni, ha ragaszkodtok hozzá, szóval lassan ideje váltani, még ha fájó is.
Sk8erPeter
-
SimonJanos
aktív tag
válasz Sk8erPeter #24522 üzenetére
Srácok, bakker, köszönöm, de már leírtam: "váltottam"!!!
Nem az újabb Chromium alapú Opera-ra: ritka rossz, semmiképpen sem használom.
De (ezt is leírtam) mindig is fel volt telepítve a Firefox, később a Chrome. (IE alap, "kihagyhatatlan" : )
A kérdésem az volt hogy tapasztalt-e valaki ilyen problémát.
Ha nem lenne ennyire memóriagyilkos még mindig ez lenne a fő böngészőm.Aki meg az IE 6-ot említette vele egy szinten teljesen el van tévedve: ha már időbeli szinten kell nézni, akkor az IE 11 (!) idején jött ki ki ez a verzió (12.x), tehát a legújabb (!) IE "van egy szinten" az Opera 12.x-el! Előbbi amúgy múlt év júniusban, utóbbi múlt év áprilisban frissült.
Azt is leírtam: mellette bő egy éve mindig is futott a Chrome.
Most Firefox é Thunderbird.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SimonJanos #24523 üzenetére
Ja, sorry, az a rész nekem kimaradt, hogy váltottál, mert azt a részt a hozzászólásaidban, amikor elkezdted szidni a régi Operát, bevallom, csak simán átugrottam, mert idejétmúltnak éreztem a témát. De most visszaolvasva már látom, hogy váltottál Firefoxra. Egyébként memóriahasználat tekintetében tényleg a Firefox talán a legbarátságosabb, több tesztben is ezt hozzák ki, még ha egyébként teljesítmény tekintetében például a Chrome sok szempontból agyonveri is. Cserébe a Chrome is nagyon erősen memóriazabáló.
Sk8erPeter
-
SimonJanos
aktív tag
válasz Sk8erPeter #24524 üzenetére
Igen, erről írtam én is... a Chrome ugyanazt a technikát alkalmazza mint az IE: mindegyik fül, stb. külön chrom.exe, persze hogy gyorsabb lehet.
De ha valami főleg fejlesztés közben leállt, akkor a Firefox volt az, ami nálam szinte sosem fagyott le!Teszt meg ... Ahány annyi féle...
pl.:
http://internet-browser-review.toptenreviews.com/
majd
http://www.pcworld.com/article/2605933/browser-comparison-how-the-five-leaders-stack-up-in-speed-ease-of-use-and-more.html?page=2és volt ahol az IE nyert amúgy (Windows, hiszen a rendszer része).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SimonJanos #24525 üzenetére
... és a többfolyamatos működés egyáltalán nem is ördögtől való, sőt. Viszont egy régi gépen, ahol kevés a memória (és igen, manapság 2 GB RAM is kevésnek számít) azért megfontolandó, hogy az ember használ-e Chrome-ot.
A toptenreviews.com aldomainek körébe tartozó dolgokat meg nem tudom komolyan venni, főleg, mióta múltkor belinkeltek nekem egy vízálló fülhallgatókról szóló review-sorozatot, és mindenhol telenyomták marketing bullshittel, hogy milyen fantasztikus minőségű egy víz alatt is használható fülhallgató, és milyen remek hangzást lehet belőle kihozni. Hagyjuk már.
Az Internet Explorer 11 pedig már tényleg elég pörgős, jó teljesítményt nyújt (manapság már webfejlesztők körében is lejárt a régi IE-fika, igaz, még most is csinál f@szságokat a Microsoft a feature-ök implementációja terén, csak hogy azért fennmaradjon a különutas hülyeséggel kapcsolatos politikájuk), csak felületre egyszerű, mint egy faék.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
SimonJanos
aktív tag
válasz Sk8erPeter #24526 üzenetére
Akkor egyetértettünk.
Az IE fika azért ment, mert mindig rá / hozzá kellett igazítani az oldalakat és (MS) nem igazán tartották be a W3, stb. szabványokat, szabályokat - csakhogy a user-ek többsége IE nézte az oldalt.
Igazából azért lett vége mert az IE uralmának vége lettDe persze kódban ott van most is simán
hogy "if lt IE 9" akkor "ilyenolyan megoldások",
de már elküldheted a user-t böngészőt frissíteni ha "if lt IE 7"[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SimonJanos #24527 üzenetére
Jaja, vágom, "testközelből" is ismerem (fejlesztőként) ezeket a macerákat, amik miatt a webfejlesztéssel valamilyen közelebbi kapcsolatban álló emberek teljes joggal fikázták egykor a külön utakat járó IE-t, mert annak idején a Microsoft hajlamos volt magasról fosni a W3C-s ajánlásokra.
Sk8erPeter
-
Redneck
nagyúr
Minden programom naprakész. Miért van képtörés Opera böngészőben a videók lejátszása közben? Mindent kipróbáltam már de a hiba továbbra is fennáll.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
krisztianAMG
senior tag
Hogy tudom kimenteni a könyvjelzőket? (Windows reinstal)
-
LonGleY
veterán
válasz krisztianAMG #24530 üzenetére
felhasználónév / AppData / Roaming / Opera Software / Opera Stable / Bookmarks
-
F_Zolee
veterán
Mi történhetett, hogy egyszer csak a google keresőben megkétszereződött a betüméret annak ellenére, hogy semmi állítás nem volt? -.-
-
Orlin
addikt
A 29 developer-ben megkaptuk az előzményeket a navigációs sávra.Ez mondjuk jó ötlet.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
A problem: telepítettem egy betűtípust egy másik programhoz - Rainmeter. Ennek köszönhetően egyes oldalaknál a korábbi helyett a legutóbb installált fontot használja a program. Miért?
Hiába állítok akármi mást, nem használ.
PS.: Előzmények törlése már megvolt.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
dqdb
Topikgazda
A mai developer buildban bekapcsolató flag formájában megjelent a kép középre igazítása (O12 feature) és több, O12-ben létező gesture. Most nincsen kedvem annak a tömény szarkazmust tartalmazó megfogalmazására, hogy mi tartott ezen két évig ...
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ElGatto
aktív tag
Hi, O 27 miért akarja frissíteni a flash playert, amikor elvileg fent van a gépen ugyan az a verzió amit az opera húzna le?
-
dqdb
Topikgazda
Extensions sidebar
Adds a panel to the side of the browser area, usable by extensions.
#extension-sidebarCsak nem megindult valami a Vivaldi hatására? Hirtelen több, régóta hiányolt, rengeteg alkalommal kért, és rengeteg alkalommal megmagyarázott miért nem kell/miért nem lesz feature fejlesztésének nyoma tűnt fel.˘
ElGatto: bug, néha belekeveredik, ha egyszerre van a gépeden NPAPI és PPAPI változat is, bónuszként béta változat valamelyikből. Például 5 perce 17.0.0.108-as PPAPI-t szerette volna frissíttetni velem 16.0.0305-re ...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok, sgitsetek megoldani a problémámat, a Norton 360 eltávolítása után az O27 nem tölt be semmilyen lapot, IE,Chome működik rendesen O12 szintén.
"Aki ad,az nyer"
-
dqdb
Topikgazda
Ezzel egyet tudok érteni, már a Vivaldi TP előtt kissé jobban felpörgött az Opera fejlesztése, és miattuk nem tudnak visszalassítani, mint O20 környékén tették az O17-19 után.
Főleg, hogy a Vivaldinál direktben rámentek ezekre az idióta belefeszülésekre:
"We now offer 32 bit Linux version as many people asked for it!"
"Oh, and something I have been waiting for personally. Ability to reopen last closed tab using keyboard-shortcut (CTRL+Z and CTRL+SHIFT+T)!"
"The bookmark bar is still very much work in progress, but please take it for a spin ... You can place it at the bottom if you like to."
"VB-1591 Spatial navigation keyboard shortcuts"
"VB-1539 Ctrl+Enter should implement (www. adress complete feature)"És ezt nehéz nem beszólásnak venni
"I have no intention to bore you with the weather, so we go str8 to the juicy details ;-)"[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
dqdb, neked nincs ötleted arra hogy tudnám elérni hogy az opera videólejátszásnál gpu -t használja ne a cpu -t? Ha youtubon akarok videót nézni, állandóan IE -ben kell megnyitnom a videót
IE alatt a 4k videó lejátszás közben is max 15% -ban terheli a cpu -t, míg opera 1080p -nél 80% -on, és akad is rendesen (opera fps számlálója szerint ilyenkor 20fps körül megy).A flags -ben a Override software rendering list bekapcsolásával próbálkoztam, de a helyzet változatlan. Ugyan ez van chome és firefox alatt is Csak az IE képes kihasználni rendesen az erőforrást.
Win8.1 64 bit, i3 4030i, intel hd4400
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
brd
nagyúr
válasz anorche1 #24547 üzenetére
Innen a .crx kell neked, ezzel fixálható, hogy mindig a GPU-t használja. Ez egy ún. Extension, az Opera főmenüjéből az Extension menüpontot megnyitva, és a .crx file-t az ablakra húzva telepíthető pl. Utána az Optionsban a /Player/General/Flash WMode pl. "GPU"-ra állításával lehet fixálni (még esetleg 2 helyen is átállíthatod, attól függően, hol használod még a YouTube-ot: az /External Players 2 fülén - Embed, ill. Channel - is van ilyen beállítás).
Ha a HTML5-ös lejátszást használod, abban nem tudok segíteni, az (egyelőre?) nem videolejátszásra van kitalálva (legalábbis normáliséknál).[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
vlevi
nagyúr
Most raktam fel egy új (virtuális) gépre a legújabb opera developert (29.0.1781.0), és az lenne az egyik kérdésem, hogy azt vajon hol tudom kikapcsolni, hogy ne jelölje ki a lapon valamelyik szövegrészt? Prohardver fórumon pl. az első hozzászólás számára ugrik rá azonnal.
Jajj, és ez a fehér lap bevillantás, ami mindíg zavart, csak időnként el-eltűnik, de aztán rendszeresen visszajön, megint zavar. Szóval az, ha megnyitok több böngészőfület gyors egymásutánban, akkor az egyik füle bezárásakor átvált a másikra, de közben 1 tizedmásodpercre felvillan egy üres fehér oldal. Zavaró, na, ez van. Főleg akkor zavaró, ha egyébként az az oldal, ahol éppen járok, alapvetően sötét témát használ. De máshol (itt a PH-n) is látható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs