Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
Az idö elörehaladtával egyre bonyolultabb lett a Technika, mind a motorokon is, min az autók elektromos rendszerei, amik így nyilvánvalóan több hibaforrást is jelentenek. Ehhez jött hozzá a költségoptimalizálás a gyáraknál, plusz talán kicsit a fogyasztói társadalom pörgetése is.
A váltót én nem látom ennyire tragikusnak, ahogy írtam, megnézéskor próbaút alatt alaposan ki lehet próbálni, ha nincs hangja, rögtön olajcserével nyitni, majd rendszeresen cserélni, és máris tettél a probléma ellen.
Nem törvényszerü, hogy az összes váltó szétesik, a neten vannak sztorik igen, de ha hozzávesszük, hogy H Astra óta szinte minden modelljében a 6 sebességes váltó ilyen M32, akkor máris pozitívabb a kép, mert mennyi autó fut ilyen váltóval, és mekkora részük térdelt le.Ha mégis bibis lesz, akkor pedig egyszer megjavíttatod, majd utána megfelelö karbantartással örökélet+2 nap, és nincs vele többet gondod.

Teljesen szerintem is csak egy új, garanciális autóval biztosítod be magad (amíg tart a garancia) ilyenek ellen, minden más autó egy szerencsejáték, ha innen nézzük.

Júliusi hazaúton a Vectrában is elnyekkent az 5. sebesség szinkrongyürüje, szerencsére a magyar limiteket 4-ben is böven tudta az autó, aztán bontott váltóból kapott új 5.-et váltókerékkel együtt (mivel újként már nem kapni), és kész.
-
toth_janika
őstag
Én júniusban vettem a H astra TT-nket. Tudtam, hogy a tetőt meg kell csináltatni (200k), a szakértő, aki körbenézte, mondta, hogy a hátramenetet nehezen veszi, biztosan váltócsere (200k), olajakat, szűrőket, fékbetéteket cserélni kell (50-60k) és még az átírás, eredetiségvizsga, stb költsége (80-90k).
Ebből kiderült, hogy a váltónak semmi baja, csak az olajat kellett lecserélni és normálisan feltölteni benne.
Várható még az okoskerék és a szelonid (vagy hogy kell írni) szelep cseréje, ami komoly tétel lesz (200-300k), de ez majd csak később. 11 éves autó, 111k km-el. 1,7M-be került, 2,2M-nél állt meg a javítással mindennel (és ebbe nincs benne még az okoskerék).
Tehát használt autó drága, de még mindig olcsóbb és rentábilisabb, mint egy új. És inkább kicserélek rajta "mindent", és tudom, hogy mi van benne, mint, hogy kockáztassak. Sztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest