Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: A sor végén
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
robber4
üzenetére
Amiket eddig c5ket lattam azok szuperek voltak. 55 col alatt viszont "butitottak" az oledek, nincs bennük brightness booster(allitolag a pixel suruseg miatt nem lehet) ezért a maximális fenyerejuk jóval alacsonyabb mint az 55 colosoké.
Nyugodtan vedd meg. Ha van c4 olcsóbban akkor azt is megveheted.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
-
válasz
robber4
üzenetére
Pont úgy röcög, mint egy oledes telefonon. Lásd link. Nézd meg ugyanazt egy LCD-n (kikapcsolt mozgás-interpolációval) és hasonlítsd össze. Saját szemeddel nézd meg hogy milyen. Szerintem nincs semmi gond vele. Egyébként ezek a smilek is simán judderesek, mert low fps:

-
válasz
robber4
üzenetére
Nézz meg az UFO teszt Video Game Motion részét OLED panelen. Pl telefonok ma már mind azok, nálam Google Pixel 8-cal "szépen" röcög.

De ez a 24 fps probléma filmeknél pont nem jelentkezik, ha normálisan készültek, mert ott van motion blur, habár a pásztázó (panning) kameremozgások azért tudnak kellemetlenek lenni, de ez LCD kijelzővel is borzalom. De eleve nem is értem ezt a filmes problémát, hiszen az LCD TV-k elterjedése előtt a CRT-knek is nulla közeli válaszideje volt, ahogy a (normális) projektoroknak is. Nem véletlenül van motion blur a filmekben, sőt az animációknál meg épp ellenkezőleg, mert ott meg tök átlagos dolog a 12 FPS, ami teljesen rendben van, annak "stutteresnek" KELL lennie, mert művészi eszköz.
Viszont egy játéknál vagy görgetésnél a 60 FPS is kellemetlen tud lenni, mert furcsán darabos, és emellé az agy motion blur illúzióját is kelti a képen OLED-del, mint egy LCD panel lenne utánhúzással.
A 120 Hz ég és föld ilyenkor.Szóval én az én tapasztalatom szerint a 60 Hz-cel van inkább baj, az LCD-vel és OLED-del is homályos, de a 120 Hz OLED-del sokkal jobb egy LCD-hez képest. Bár igaz, nekem egy lassabb VA panelos volt.
-
Yodamest
veterán
válasz
robber4
üzenetére
B3-at már nem fogsz találni sehol újonnan. A B4-en gondolkodtam én is, de itt lebeszéltek róla, mondván az egy tierrel lejjebb helyezkedik el, mint a C vagy samsungnál az S90 széria. Szóval akkor már inkább Samu S90D, nekem az lett végül.
Illetve a ratings-os értékelő skála is csalóka, pl. a B4 egy jobb tv és sokkal alacsonyabb pontszámokat kapott már, de ez csak azért van mert változtattak a pontozási rendszerükön, minden újabb tv alacsonyabb pontszámokat kapott már. Szóval ilyen értelemben ezek a 2023 és azelőtti tesztek nem relevánsak már.
(nekem a G5 az álom tévém, majd jövőre olyat tervezek monitornak 55"-ban, nagyobb méretben sajnos abszolút megfizethetetlen számomra, még az 55"-os verzió is úgy számolok, hogy fél-egy év múlva is drágább lesz mint amennyibe most a 77" S90 került)
-
Yodamest
veterán
válasz
robber4
üzenetére
Nem akadozik semmi, összes oled tv ilyen 5 pont körül teljesít stutterben. Viszont ezt nem látod igazából, pásztázó kameráknál van ez filmeknél, de mióta világ a világ az mindig is ilyen akadozósan mozgott. Játékoknál nem releváns érték, azokra ez nincs hatással, teljesen más a működés olyankor.
-
kelna91
senior tag
válasz
robber4
üzenetére
Hát filmezésnél ugye nem nagyon tud beégni semmi. Játéknál a statikus elemek be tudnak égni, ha sokat játszol ugyanazzal a játékkal. Ebben az esetben kapcsolj be minden "OLED care" funkciót. Pl. a képernyő eltolása tud ezen valamennyit segíteni, és az játéknál nem zavaró. Nyilván ez önmagában nem oldja meg teljesen, csak elkeni a beégést, meg kitolja a beégés idejét. Ezen kívül járasd a minimálisan jó fényerőn, viseld el, hogy a tévé magától elsötétül a statikus részeken, futtasd a pixelhelyreállítást rendszeresen, ilyenek.
Ha meg PC monitornak használod, akkor állíts be hamar megjelenő képernyővédőt, változtasd az ablakok helyét, használj eltűnő tálcát, használj sötét módot, és fogadd el, hogy előbb-utóbb valami beégésed úgyis lesz, amit viszont csak te fogsz észrevenni nagyon ritkán, bizonyos esetekben.
Ha viszont nem vigyázol, akkor egy év alatt durva beégésed lehet, ezt LTT-ék már mutatták. -
Tyrone89
senior tag
válasz
robber4
üzenetére
SDR módban ne legyen bekapcsolva a maximális fényerő, valamint az oled pixelek fényereje se legyen azért 100 környékén. 40-60 között jó lehet. Logo fényesség beállítása is jól jöhet, de ha már csak az oled pixelek fényerejét abban a 40-60 közötti tartományba állítod, már azzal sokat segítesz a beégés kockázatának csökkentésében. HDR-ben maradjon 100on, az úgy normális, játékoknál pedig a HUD-ot stb statikus elemeket érdemes minimalizálni vagy kikapcsolni ha nem feltétlen szükséges a játékhoz.
-
Yodamest
veterán
válasz
robber4
üzenetére
Én akkor már ezt ajánlanám, nekem a nagytesója van. Nagyon szép a képe, pedig én QD-Oledről váltottam "vissza". Picit drágább mint amit te linkeltél, de frissítési adatokban, fényerőben és még ki tudja miben egész biztosan jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Hyundai, Kia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A 120 Hz ég és föld ilyenkor.
Vhiktor