Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz
Templomegere
üzenetére
lg szervizt hivd fel mond el mi a gond kimennek megnézik vagy fotózd le küld el nekik. Garanciális a tv akkor meg kapsz csere utalványt.
-
Templomegere
senior tag
Sziasztok. Sajnos a tv-n megjelent egy függőleges sáv, csík akármi, gyönyörűen ketté választja a kijelzőt... Elnézést ha banális a kérdés, de garanciális szerviz ügyintézésnek mi a menete ,mennyi idő mire kijönnek stb , egyáltalán kit kell hívni ... LG
Köszi
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nem vészes amúgy, olyan, mintha moziban ülnél. -
poli27
veterán
Milyenek a Samsung oledek az Lghez képest? :)
-
gyugyo79
addikt
válasz
ribarszki
üzenetére
Ezt tisztáztam is velük, hogy ha így kinyitogatják akkor az nem új TV szerintem. Mivel már ott álltam és nem akartam a macerát a csereutalvány vissza reklamálni stb. Mondtam, hogy bontsák ki és ránézek. A fólia még rajta volt így elhoztam úgy, hogy írtunk egy papírt arról, hogy ők már 2 szer kibontották a TV-t 1szer kalibrálni egyszer törölni azt. Ami ki volt állítva azon a fólia sem volt már rajta, de ezt gondolom a vevők minimális százaléka tudja, hogy kell hogy legyen.
alaves Philipstől volt az utalvány és postán küldöm rész fel sem volt ajánlva

Az MM -be a pultnál lévő ügyintézőnek lehet meg kellet volna említeni mint opció de nem tette. Ha feltételeztem volna, hogy a fenti dolgok történnek az MM -ben is és nem csak a garanciának eladott biztosítás és hasonló, vagy nincs C2 -jük akkor én is jobban ragaszkodok a pénzem kérem vissza megoldáshoz.
De nálam a meglepetés, hogy ilyen van akkor volt amikor a kezembe volt már a lenti utalványért kiállított 1 nap van a levásárlásra papír amivel úgy mentem a TV osztályra, hogy azt hittem, hogy csak kihozzák a bontatlan TV-t ....
. Én ezt kaptam kb.:
"Ez a levél, amit a kezében tart egy CSERUTALVANY I VOUCER, mely feljogosítja önt a vásárlás helyszínén a termék cseréjére. Csere alatt egy minden tulajdonságában teljesen
megegyező terméket kell érteni, ha bármivel is eltér az újonnan felajánlott termék az eredetitől (pl. színében), ugy Ön nem köteles elfogadni,
hanem akar a szerződéstől is elállhat. Amennyiben ezekkel a minimális differenciakkal (pl.: más színű. a termék) Ön elfogadhatja a cserét,
megteheti, de nem kötelező! Amennyiben minden tulajdonságában megegyező terméket nem tudnak Ön részére biztosítani, akkor Ön nem
köteles elfogadni mas helyettesítő terméket, így levásárolni sem köteles a vételárat, hanem vissza kell kapnia az adásvételkor kifizetett
összeget. Ezzel a vásárláskor létrejött szerződés megszűnik és a vásárlás előtti állapot visszaáll. Az eladó es a vásárló közötti a vásárlás által
létrejött kötelezettségek megszűnnek. Ez a csereutalvány a kiallítas napjától 3 hónapig érvényes." -
HaKo
aktív tag
-
gyugyo79
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Szeged MM :
Garanciás hibák miatt csereutalvánnyal megyek. Levásárlás céljával.
Elmentem megkérdezni, hogy megy az egész.
Elmondják, hogy sima ügy kiáltják a bejáratnál az utalványt amikor megyek és 1 nap van azt "beváltani". OK.
Bemegyek megkérdezni van e 42-es LG C2 raktáron mert látom van kiállítva. Közlik, hogy van még 1 meg a kiállított.
Megkérdeztem lefoglalhatom e raktárba lévőt, jövök vissza intézni akkor a dolgokat. Ember vakarja a fejét aztán közli, hogy ok majd ha addig jönne valaki az megkapja a kiállítottat !!! Kérdezem újként ? Válasz az, hogy persze alig megy pár hete ... Még csak nem is szépítik.
Vissza megyek, kérem a TV -t (közbe ránézek a kiállítotton ott a por nem cserélték ki ...)
Kihozzák a TV-t és közlik, hogy már kalibrálva van kifizetem e ?Ha nem akkor nekik azt még törölni kell mielőtt ide adják!
Kérdezem őket, hogy ez vicc ? Hol a kandi kamera ? De nem. Vagy kell így a TV vagy nem ...
Nyugodt lehet mindenki, hogy a kiáltottat is teljesen újként eladták valakinek ... -
-
anrab
addikt
válasz
Tdizsolt
üzenetére
Ha lehet, legyen rajta garancia. Vannak tv-k amit mondjuk 5 év garival vettek vagy kötöttek rá plusz garanciát.
Ha nincs ilyen akkor minél fiatalabbat. 2000 előttire már nem neveznék be. Akkor volt egy váltás a technológiában ha jól tudom.
Valamelyik fórumtárs talán tud konkrétabbat mondani vagy ajánlani esetleg. -
-
norbertoth
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Helyedben C1-et venném nem is kérdés, hosszabb időre bebiztosítva magad a garival is.
-
AsakuraDave
őstag
Hali!
Pro-kontra alapon melyiket ajánlanátok?(Úgy olvastam egyikben sincs DTS vagy esetleg valahogy megoldható azóta?) Így gondolom saját preferencia hogy új 3év garis vs használt 1év garis TV...LG OLED55 CX3LA ~280-300k (használt, 1 év gari)
vs.
LG OLED C12LA ~380k (új, bontatlan, 3év gari)PC-re kötném Forza és társai, néha haver áthozná PS4-5, de persze töménytelen sorozatok, filmekre is használnám.
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne felétek.
Használtan érdemes/szabad oled tv-t vásárolni?
Nyilván ez nem ennyire egyszerű, hogy igen, vagy nem, csak szeretnék tájékozódni, hogy el lehet e gondolkozni rajta, vagy engedjem el a témát. Teljesen laikus vagyok a témában, eddig csak lcd/led tévéim voltak. Most tönkre ment a nappaliban a tv, így elgondolkoztam az oled-re váltásban, de igazából újra nincs keret.
Az építő jellegű hozzászólásokat köszönöm előre is!
-
japunk
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Persze hogy tud, erről a Denonról van szó. Próbáltam a zsír új HDMI kábellel amit a soundbarhoz kaptam plusz az én régi 2.1-es HDMI kábelemmel, egyikkel sem működik. Mindeközben a tévével ki-bekapcsol a soundbar, tehát megvan a HDMI vezérlés is de a hang valamiért nem szól. Kezd már felhúzni a dolog.
-
tutis
addikt
majd amikor a 706-on elkezded pötyögni a youtube keresőbe a betűket, jusson eszedbe hogy mekkora spúr voltál
A hangvezérlés áldás, annyira megkönnyíti a böngészést, keresést, hogy azt el nem tudom mondani, már az is megéri a felárat... Szöveg beírására semmilyen távirányító nem kényelmes, még az LG légegérrel is szenvedés, bár azzal lényegesebben gyorsabb mint a hagyományos távval. De a hangvezérlés abszolút lerövidíti a keresési időt. -
japunk
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
No, úgy néz ki nem igazán akar megszólalni. Most csináltam egy teljes resetet ismét, kb 10 percig áram nélkül volt a tévé és a soundbar is de nem segített. Először a tévét kapcsoltam be, utána visszadugtam a HDMI-t bele (és csak az volt bedugva, semmi más forrás), bekapcsoltam a soundbart, semmi változás, továbbra is a szokásos "köráthúzva" ikon jelenik meg amikor a tévé távirányítójával szeretném állítani a hangot, hang persze semmi nem szól. Tévé beállítások:
Hang kimenet: HDMI ARC
Digitális TV hangbeállítás: Automatikus
Digitális hangkimenet: Automatikus (nem számít hogy PCM vagy "Áthaladás"-ra állítom, nem változik semmi)
eARC: bekapcsolva
Simplink: bekapcsolvaFogalmam sincs mivel próbálkozhatnék még, optikai kapcsolaton minden probléma nélkül szól, BT-n sem volt probléma.
-
japunk
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Az előbb teljesen áramtalanítottam a tévét és a soundbart is. Kihúztam minden egyes HDMI kábelt a tévéből, majd áram nélkül hagytam az egészet kb 10 percig. Ezután TV áram, soundbar áram, TV bekapcs, soundbar HDMI-vel összedug, soundbar bekapcs de hang továbbra sincs. Furcsa, mert érzékeli hogy be van dugva valami a kettes portba de nem akar belőle hangot adni. Az is furcsa hogy amikor a tévén állítanám a hangerőt akkor egy ikont dob fel a képernyő jobb oldalán (egy kör áthúzva), mintha így nem tudnám állítani a hangot.
-
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
LG CX tévém van és van egy olyan problémám vele hogy az ARC-on keresztüli kapcsolat nem akar működni. Ha jól tudom ez a 2-es számú port, amibe eddig ha sima HDMI-t dugtam akkor nem adott rá semmi jelet. Na, ma lecseréltem a régi soundbarunkat (egy idő után ezzel sem ment az ARC, szóval BT-n keresztül használtam), gondoltam kipróbálom hátha az újjal valami csoda folytán működni fog. Sajnos nem működik most sem, viszont a TV adott jelet hogy elérhető a HDMI 2. Hang viszont nincsen, hiába állítgattam mindent össze-vissza. Lehetséges hogy a HDMI portom szarakszik, vagy csak szimplán a TV zavarodott meg? Ha mondjuk a HDMI port szaródott el azt a panelt tudják helyben cserélni? Próbálgattam többfajta beállítást de nem jártam sikerrel.
Előre is köszi!
-
Gabor970
addikt
Én eddig ilyesmit nem vettem észre, viszont tegnap épp benéztem ismét az üzemórás menübe, és ott írta, hogy már nyolcszor elvégezte (úgy emlékszem) Ha jól olvasom, ezt kikapcsolás után csinálja és nincs látható jele.
Én most azt keresem, hogy a távirányító miképp programozható. Állítólag valamiképp lehetséges. -
Gabor970
addikt
szinte kizárt a garanciavesztés. Én az 1-2-3-6-5-4 gombok egymásutáni lenyomásával megjelenő menü ötödik oldalán találtam meg, de ez nem is tűnik szokásos szervívmenünek. Nem láttam bármi megváltoztathatót, csak információt kapsz. TV nézés küzbeni lenyomásokkal adta be, youtube, vagy egyéb app alatt nem. Én is megnéztem, szerencsére 0 órás volt a készülék. (legalábbis kb a negyedik órában néztem meg, és akkor négyet mutatott)
-
-
apszi
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére

Egyébként ha úgy alakul és szentségtörés gyanánt rávetemedne az ember, hogy időnként FullHd-ban játszogasson is rajta, mennyire vállalható a képe egy magamfajta igénytelen fráternek?
Fűteni mennyire lehet a tv-vel?
-
szabeska
addikt
Kis frissítést 4 óra üzemidőt követően, nagyot 2000 óra üzemidőt követően csinál. Csak onnan tudod, hogy épp ügyködik, hogy nem kattan egyből a relé kikapcsoláskor, csak pár perccel később. Nálam mondjuk kiírás sosem volt 2 év alatt C9-en.
-
Jim-X
őstag
Sziasztok.
LG OLED CX. Kiirta, hogy pixelfrissitest hajt vegre amikor ki akartam kapcsolni. Ranyomtam az OK-ra es kikapcsolt, de nem tortent semmi.
Mikor inditja ilyenkor a pixelfrissitest? Es hany orankent van amugy? -
anrab
addikt
-
apszi
őstag
válasz
Gabor970
üzenetére
Ez kb. én is így gondolom (adott pillanatbéli "mentális állapotom" függvényében
). 65"-on belül nem tudom még, hogy kellene-e nekem a 806. A 4 oldalas ambi és a táv miatt nem választanám a 806-ot. Amennyiben képminőségre is érintett a különbség, ott már elgondolkodnék. -
apszi
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Tv műsor nálam se nagyon van, de ha esetleg beesik egy-egy olyan tartalom, akkor azért nem baj, ha van erre megoldás. Alapvetően 55"-ban gondolkodtam, de kezdem behergelni magam, lassan itt a világvége és még egy f@szántos tévém se volt, így már el-el fantáziálgattam a 65"-on.
Nem tudom a két méret között érzetre mennyire lehet jelentős a különbség. A mérőszalag nem adja vissza a feelinget.
Kérdés, hogy számomra ebben a szegmensben valóba megéri-e az árkülönbséget a 706/806.#77201alaves
Köszönöm a részletes infót, további dilemmába döntöttél.

-
Gabor970
addikt
én nagyon szeretem a 806-os távját. Volt aki szidta, de nem értem pl miképp akadhatott bele az ujja a gomb oldalába... Jó, hogy tudja a hangvezérlést, kivitele is igényes. Hamar lemerül??? (ez is fel volt róva) hát venni kell két legjobb lítium ultra elemet és két évig sem fog lemerülni. 55" esetén semmi értelme nem a 8x6-ost venni, annyira kicsi az árdifi. Én még 65"-ben is inkább rászántam a pluszt, mintsem sok évig eszembe jusson, hogy miért sajnáltam a jobbra a pénzt. Ami inkább elgondolkodtatna, ha ma venném, hogy a 65"-es helyett 55"-est venni és a 200e-250e Ft spórolást belerakni egy projektorba. Nagyobbnak képzeltem a 65"-est 50"-es plazma után, de nem érzem elég nagynak a 65"-est sem. (kb 2,8m-ről nézzük) Agyalok egy olyan fali konzolon, ami 50cm körül közelebb hozná, illetve mivel amúgy is szabadon-térben van az ülőgarnitúra, azt is előbbre lehetne húzni 50 centit mondjuk. (csak ott meg a zenehallgatás szenvedne csorbát...)
-
válasz
alaves
üzenetére
Ugyan az a hardver van mindkettő alatt ( sőt mindhárom alatt, 856 is ide tartozik) nincs különbség. Ez fals információ. Mindegyik modell a P5 engine 5. generációját használja, a mediatek SOC és a háttértár mérete is teljesen ugyan az. Ezért kapta mega Calman-t,a VRR-t és az Adaptive HDR-t a 706 is frissítéssel amikor a 806 és a 856. NIncs más különbség csak a távirányító és a 4 oldalas ambi. Én az AV forumot is követem [link] napi szinten a nagyobb csúcsfényre sem találtam semmit a kalibrált megosztott értékeknél.
-
alaves
addikt
Interpolációs mozgásjavítás kb. azonos a 706 és 806-nál. A 806-os hardvere kicsit erősebb, ezért a képfeldolgozás jobb képet eredményez (kb. B1 vs. C1 a mozgásjavítás kivételével, mert az LG-nél az is jelentős az eltérő alpha proc.miatt).
A képjavítók azonosak és a statikus elem fényerő csökkentő is.
Lényegében kis különbség van a két TV között, de egymás mellett látva azért látható a képminőség különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Nekem elég volna a C1 is de mikor megláttam a Samsungot vissza kellet tenni a nap szemüveget
.

A hangvezérlés áldás, annyira megkönnyíti a böngészést, keresést, hogy azt el nem tudom mondani, már az is megéri a felárat... Szöveg beírására semmilyen távirányító nem kényelmes, még az LG légegérrel is szenvedés, bár azzal lényegesebben gyorsabb mint a hagyományos távval. De a hangvezérlés abszolút lerövidíti a keresési időt.