Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74017) salapp válasza Elemental (#74010) üzenetére


salapp
addikt

Egy hete van nálunk egy. 55A8 után talán még egy fokkal kifinomultabb az 1080pSDR képalkotás, de mindenesetre szuper tévé. XBOX Series X-ről a blu-ray, 4K blu-ray, HDR elég ütős. Utóbbi játéknál főleg. Filmekhez legtöbbször jobban tetszik az SDR, de ez egyéni...
Ha VRR-t akarsz kiküldeni az XBOX-ról, akkor a tévé automatikusan játék módba kapcsolja magát. Ez nálunk csak azért pancser dolog kicsit, mert az XBOX-ról gyári lemezekről szoktunk filmeket lejátszani, ahhoz meg a mozi vagy egyéni képmód jó beállítva. Szóval át kell kapcsolni, amikor olyan tartalmat akarsz nézni.
Ez is hibátlan panellal érkezett (nincs tinting, inhomogenitás, pixelhiba, foltok), ez is nagyon prémium összeszerelési minőség, a dobozolása is nagyon jó. A távja szerintem nem rossz, nyilván lehet hozzá venni fém, háttérvilágításos távot 16ezer körül. Van olyan táv is, tényleg király. A képernyő nem tükörfényes, hanem félig matt, ez nappali fényben elég jó szolgálatot tesz. A hangja - az A8-ból már tudtuk - nagyon jó. A képernyő mögül érkező hang mindenkinek bejön a családban. Ezen tévéadás nem megy, de sejtésem szerint nem rosszabb az A8-nál, amin a nem túl acélos telekomos iptv adások kvázi HD-ben megfelelően szépek. A német - általában több adatból felépülő - 720p50Hz műholdas adások kifejezetten szépek.
Kipróbáltam rajta a YT-ot, Kodi-t és saját médialejátszóját is. Egyikkel sem volt probléma. Bluetooth kapcsolaton keresztül gyorsan csatlakozott sony hi-res walkmanhoz, amit így LDAC vevő módban fejhallgató erősítőként jól tudtam használni.
Talpát háromféleképpen lehet felszerelni, nálunk a tyúkláb verzió van, soundbarhoz ajánlott megemelt pozícióban. Így lett megfelelő a magasság a hifi állvány tetejére állítva.
Most ezek jutottak eszembe.
5 év Sony gari kiterjesztés 36ezervalamennyi lett hozzá.
Még egy: lehetett választani, hogy Google tv vagy Basic tévé üzemmódban használjuk. Basic tévé lett, amin ugyanúgy megy minden alkalmazás, ami nekünk fontos, igaz, a legtöbb dolgot az XBOX-on indítunk.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.