- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Rendeltem neten egy LG OLED55C11LB típusú tévét az Euronics-ban, elvileg holnap-holnapután fogom átvenni szaküzletben. Erre most olvasom a vélemények Google Sheet-et, és gyakorlatilag mindenkinek szar volt ez a típus? Eddig azt hittem, hogy - számomra - drágán fogok venni egy király készüléket, erre olvasom a fenti letaglozó véleményeket. Tanácstalan vagyok, mi legyen?
-
GalaHU
addikt
Picit hanyagoltam mostanában a topikot, bocs ha már volt róla szó (kereső nem segített)...
LG C1-et használok PC-n szimultározáshoz, minőségi HDMI 2.1-es kábellel összekötve. Eddig tökéletes volt a képminőség, simán bírta a 4k120-at G-sync-el együtt. Viszont kb 2 hete egy TV frissítés után néha eljátsza, hogy 1mp-re fekete lesz a képernyő, vagy csak villan egyet, esetleg színes csíkok villanak fel a képernyő alsó harmadában...
A konfiguráción, beállításokon, hardveren semmit sem változtattam. Lehetséges hogy megint sikerül kihozni egy sz@r firmware-t az LG-nek?
Próbáltam másik HDMI csatiban, próbáltam egy XBox Series X HDMI kábellel is, de a jelenség ugyanaz...
-
ribarszki
őstag
válasz
ForRedGlory #74596 üzenetére
Én is agyaltam rajta a "nagy kuponozaskor". Én a DV hiánya, és a nagyon új gyártási technológia miatt nem mertem. Samu első szériás oled terméke. Lehetnek gyerekbetegségek..
De ez nagyon szubjektív vélemény. -
ForRedGlory
félisten
C1-ről S95B-re van bármi értelme áttérni képminőséget figyelembe véve? Ahogy nézem az S95B sokkal fényesebb, ami elég jól jönne a nappaliba, de nem tudom... olcsón tudok hozzájutni, ezért érdekes a téma.
-
FingR86
őstag
lg cx-re most dobta be a 04.40.10-es frissítést.
tudunk róla valamit, hogy mit tartalmaz ?
google nem volt barátom -
Lackooo84
nagyúr
Optikai HDMI kábel, beszarás....
Gondolom azért optikai, mert látható.
-
-
kingzed97
csendes tag
Sziasztok! PC-t szeretném összekötni LG C1-el, viszont a kettő kb. 6,5 méterre van egymástól. Nézegettem a HDMI 2.1 optikai kábeleket, de itthon nem nagyon találtam normális áron. Valakinek esetleg valami ötlet? Ezek mennyire lehetnek valós opciók? Köszi!
-
_Balee_
aktív tag
Megéri a többletpénzt az LG G2? Nagyjából 50.000 Ft a különbség a 65 colos C2 és G2 között. Mennyire egyszerű a falra szerelni?
Egy nagyjából másfél éves 55-ös CX-et mennyiért lehet elpasszolni? -
válasz
Dicker #74583 üzenetére
jah értem. bocsi.
Én Nvidia Shieldre esküszöm. A hangot remekül kezeli, teljes értékűen támogatott max felbontással minden stream szolgáltatónál (hangilag is) mindent tud és rá lehet tenni ami androidon elketyeg a most népszerű lejátszók közül.
A 2017 es modellek a Dolby visiont még nem kezelik,de HDR-t igen és remek áron be lehet őket szerezni. A 2019-es mindent kezel ami ma létezik de kicsit drágábbak. -
Dicker
őstag
Valaki ajánljon valami jó lejátszót, ami mindent is visz formátumban. Mert kelleni fog mindenképp. Nem horror áron.
A múltkor próbáltam a Morbius-t tv-n. Kiírta, hogy nem támogatott hangformátum, pedig csak atmos volt.. Ettől függetlenül lejátszotta, hang is volt. De 30 perc körül error. Nem tudtam tovább lejátszani.
mcwolf79:
Írni kell az ügyfélszolgálatnak. (angolul chaten)
Vagy felhívni őket magyarul.
Ott kérhetsz kódot, hogy te előregisztráltál, de nem küldtek, és adnak. Egy perc alatt kész. -
mcwolf79
veterán
Igen , közben leesett hogy 10 hónap áráért adnak 12 hónapot ?
Milyen kóddal lehet 20k alá menni ? -
salapp
addikt
válasz
madkiller #74574 üzenetére
Minden tesztet ismerek, olyanokat, is, ahol "független megtekintős" végén a Philips lett a lealázó mester. Akkor, melyik a hiteles?
Pontosan tudod, hogy Vincent közelebb áll a megoldáshoz, mint akár a Rtings, ettől függetlenül én mindegyikét szívesen átnézedm mindig.
Nem azzal van a gond, hogy mindegyik gyártónak van rajongó tábora, csak azzal, ha egyszerre kell lenyelni, sokszor ugyanattól, hogy nüansznyi különbségek vannak, de azért az LG C1 és társai a legjobbak.
Csak az aránytalansággal van gond.
. -
madkiller
őstag
válasz
salapp #74564 üzenetére
[Rtings nevű troll] tesztje
-
anrab
addikt
válasz
N.YCityBoy #74572 üzenetére
Az én 82cm-es sharp tv-mben a két hangszóró meg még valami volt sharp. Nokia meg még valami alkatrészek voltak benne.
Kérdeztem a szerelőt, mert természetesen elromlott, hogy hogy van ez.
Akkoriban (86) nem lehetett 100%-ban tengeren túli!
Nem emlékszem hány %-ban európai alkatrésznek kellett benne lennie.
Lehet nem vagyok valami pontos de rég volt. -
-
salapp
addikt
válasz
N.YCityBoy #74570 üzenetére
Köszi, így világos. Az mondjuk tény, hogy a névben önpozícionálásban megújuló LG akkoriban bizonyítani akart, és még rendesen összerakták azokat a Flatron készülékeket.
-
válasz
salapp #74567 üzenetére
"Egyébként én nem úgy emlékszem, hogy a Flatronok lealáztak volna korabeli Pana Quintrix/Tau, Sony Trinitron, vagy akár Philips Matchline tévéket, és még mondjuk a Toshiba és Sharp is a kínálatban volt."
Direkt nem írtam márkákat, mert akkoriban sokkal nagyobb volt a felhozatal és szórás tévék tekintetében! Persze amiket írtál ott is voltak nagyon jó tévék hogyne,de a felső polcról természetesen! Én ár érték arányában akkoriban az LG Flatront tartottam a legjobbnak, rengeteg tévé megfordult nálam akkoriban hasonló ár szegmensben, és azokat ültette kispadra természetesen, nem pedig egy Sony Trinitron sztereó 82cm-es csodát
-
salapp
addikt
válasz
N.YCityBoy #74568 üzenetére
Jó, azért ne toljuk túl a tr/lollipop-ot!
Megvolt részedről és részemről a hatás-ellenhatás, és kész.
De azt minden bunkóság nélkül kérdezem, mert kíváncsivá tettél, hogy melyik korabeli gyártó tévéjét ültette kispadra egy komoly Flatron készülék, az akkori tapasztalataid alapján? -
válasz
salapp #74567 üzenetére
Igen erre látod nem is gondoltam, csak írtam mint egy b@zi! Azért hála istennek lehet itt szemezgetni ,a hozzáértő emberek tanácsaiból és tapasztalataiból is, már akit komolyan érdekel a téma, és nem rest rákeresni az adott dologra, amivel kapcsolatban tájékozódni szeretne! Az ilyen f@szkalapokat meg mint én skippelni kell
-
salapp
addikt
válasz
N.YCityBoy #74566 üzenetére
Így van, tényleg kánaán van abban az értelemben, hogy már ennyi gyártó kínál, egyre szélesebb méretpalettával, OLED-et.
Csak jó lenne, ha mindig jönne egy troll, aki kijavítja a másik trollt, aki "LG a legjobb OLED", "hajszálnyi különbségek vannak, mert mindegyikben LG panel van" szólamokat vernyákol.
Rohadt idegesítő a tudat, hogy ide tájékozódni látogató fórumtársaknak már itt is akkora ferdítéserdőben kell kavarogniuk, mintha bementek volna egy MM-be, Samsung-promoter nyálban fürdeni.Egyébként én nem úgy emlékszem, hogy a Flatronok lealáztak volna korabeli Pana Quintrix/Tau, Sony Trinitron, vagy akár Philips Matchline tévéket, és még mondjuk a Toshiba és Sharp is a kínálatban volt.
-
válasz
salapp #74564 üzenetére
Te legalább elkaptad a lényeget
Amiket írtál, mindennel tisztában vagyok természetesen, én az LG-t nagyon régóta figyelem, gyakorlatilag amikor elkezdték a Flatron tévéiket árusítani kis hazánkban, egyből vettem egy 72cm-est, az akkoriban nagyon jó tévének számított(az is volt), kispadra ültetett akkoriban nem kis márkákat! Én mondhatni műszaki buzi vagyok minden értelemben, a lakásom mint egy műszaki bizományi, feleségemnek nem is őszinte a mosolya sokszor ez miatt
Az évtizedek alatt rengeteg dolgon végig zongoráztam, úgy hifiben mint tévében, tehát nem kis tapasztalatra tettem szert, nem kis pénzeket beletéve ezekbe! Egy biztos, Oled fronton még nincs sok tapasztalatom, de ezt el is ismerem, ez az első oled tévém, és biztos,hogy nem az utolsó! Végszóként pedig, amit már unalomig ismétlek sokszor, mindenki azt vegyen magának ami az igényeinek, felhasználási szokásainak megfelel, és nem utolsó sorban amit a pénztárcája megenged
-
Calogero
addikt
válasz
N.YCityBoy #74560 üzenetére
Az egy dolog hogy a mindenki LG Displaytől vásárolja a panelt. Ahhoz még kell egykét dolog hogy TV legyen belőle. Az Lg Display nem gyárt tvket.
Mozgásban azért az LG Electronics még fejlődhet egy kicsit, mert vannak tőlük jobbak.
Minden gyártónak vannak hiányosságai is, ezért kár kimondani hogy melyik a legjobb.
És ameddig több gyártó ki tart az OLED technológia mellett addig jó nekünk, mert verseny van. Mindenki olyan készüléket vesz amelyet a pénztárcájának és a tv tudása számára megfelelő.Pl aki HDR10+ anyagot, vagy DTS-t részesít előnyben annak nem ajánljuk a LG-t, mert azt a készülék nem tudja.
-
salapp
addikt
válasz
Ekkora trollt!
Az LG közepesen szart gyártott tévékből, semmi extra. GoldStar, bmmeg.
Aztán bevásárolta az OLED szabadalmat, mert a többi gyártó pancser volt.
Mázlija volt, hogy a mesterséges, esztelen felbontás- és fényerő növelés kényszere, valamint a Samsung gusztustalan marketingje, a japánok történelmileg ismert álmoskodása, töketlenkedése és gyenge marketingje miatt kifingatták a plazma technológiát.
Az LG Display gyártja mindenkinek a panelt. (Tudod, hány autómárkában van ugyanaz a motor, vagy egyéb fődarabok? Ettől már közel ugyanolyan jól megy mindegyik?)
Az LG is taknyol belőle egész jókat, mostanában már nem is égnek be annyira (erre jó volt a "legtöbb tapasztalatuk", amit írsz, de ezzel másoknál sincs több gond ma már), és vannak még egyéb gyártók is, akik a képalkotás, az algoritmusok, a beépített hangkeltők és az operációs rendszerek terén is külön utakon járnak.
Mindenki azt vesz, amit akar, ettől jó, hogy széles az OLED-paletta ma már.
Aki panel cserebere veszélye mellett is gyúr a még legjobbnak elkönyvelt gamer funkcionalitásra, az LG-t vesz, aki pl. elfogadhatatlannak tartja, hogy egy új tévé nem hajlandó a DTS-t dekódolni, meg aki nem akar akkorát rizikózni és esetleg hajlandó megvárni a kifutás előtti sweet-pointot a bevezető árakhoz képest (vagy van lóvé dellára, akkor drágán is), az más gyártóknál nézelődik. És akkor még ott van az ambipur (vagy mi) is.
És most jöhet az elengedhetetlen:Csandi: Gaming konzol simán számít. Fiamnál pl. a 65A80J és az XBOX Series X köszöni, rohadt jól elvannak, nincs hiányérzet. De biztos vannak magukat hadcore gamereknek tartó csokkedlik, akik valamilyen szempontok alapján csak és kizárólag LG OLED-et vennének, ami tök jó, vegyék.
Héliosz: Időről-időre kezdődik, de főleg azért, mert beindul az C1 és egyéb LG kimaxolt, nem túl objektív túltolása. Én is csak betrollkodtam, de néha a dolgokra valamelyik gyökérnek csak kell ellentrollkodnia -
Héliosz
tag
Jajaj, kezdődik a szokásos műsor, hogy kinek a TV-je a jobb...
-
válasz
ez azért ez így erős sarkítás több szempontból is.
-
válasz
Mizurichi #74559 üzenetére
Szerintem nyugodtan írhat ilyeneket, gyakorlatilag egy szint felett, már nem igazán van különbség képi megjelenítésben oled és oled között! Vásárlásnál maximum a külső megjelenés már akinek számít ez, a méret vagy a rendszer ami meghatározó lehet a döntésben👍 Eleve majdnem minden gyártónak az LG szállítja a panelokat+azért ők a legtapasztaltabbak az oled terén, innentől kezdve meg nincs is miről beszélgetni
-
Mizurichi
tag
válasz
attila7981 #74555 üzenetére
Ajaj itt ilyent ne írj, mert ha nem tudnád a c1 a legjobb oled, sőőőt
Bocs, ez magas labda volt
-
válasz
alaves #74553 üzenetére
Nekem ennél bonyolultabb azért! Nekem 40 évesen műtötték a jobb szememet szürkehályoggal, utána rá 5 évre a másikat is kellett, de az annyira nem sikerült jól, mivel egy ödéma lett a retinámon ami a mai napig rajta van, gyakorlatilag azóta szemcseppeken élek! És ha ez nem lenne elég, ilyen úszkáló szarok vannak a szememben, üvegtestnek hívják, de nekem rengeteg van+ilyen homály foltok is, erre azt mondták, hogy a szürkehályog műtét miatt van! Egy előnye van, hogy egyelőre szemüveg nem kell a beültetett lencséknek hála, de ez szerintem idővel változni fog...
-
Csandi
őstag
válasz
Ren Hoek #74549 üzenetére
Nekem csak 65-ös fér el, szóval abból terveztem a legjobbat. Ha most a G2 az akkor az
Megvenném én az A95K-t is de igen ezek a downsideok mellett nem érezném, hogy fú de megérőset vettem.
PC-re most nem költök, nemrég adtam el a másfél milliós gépet, mert kihasználatlan volt már egy ideje, az új meló mellett
3070 Ti volt benne
-
attila7981
csendes újonc
Sziasztok oled tulajok.Sony A90j 55 tulaj vagyok 1 éve.Olvasom a hozzászólásokat fényerővel kapcsolatban.Nekem egyéni módban van Sdr-nél:oledfény 5. nappal kontr.65.Hdr:40 oledfény kontr:90.Nem tudom de én nekem ez is ki..assza a szemem Japánok azért tudnak. A Digital Trend tesztben írta:Őszintén szólva, az A90J egy műalkotás és egy mérnöki bravúr. Teljesen szeretem. A kihívást az ára jelenti, de szerencsére az árak idővel csökkennek. Az ártól eltekintve az A90J az egyik legjobb tévé, amit 2021-ben, és talán azután is megvásárolhat.Nekem tökéletes tűéles kép,mozgásfeldolgozása,színek.Szóval nem lőttem mellé úgy érzem.4k filmeket nézek Zappitiről de sajna nem támogatja a Dolby visiont úgy,hogy zidoo z9x vagy z10pro a vége és nem utolsó sorban persze Xbox 1000-el.Ott pedig oledfény 25 kont.80.játèkmódban.Ati
-
madkiller
őstag
válasz
N.YCityBoy #74539 üzenetére
Én is úgy kezdtem, h sdr 100 el voltam tőle ájulva aztán mondom sok lesz és mindig vissza vettem belőle egy picit. 60nál már azt hittem megállok aztán idővel csak lejjebb mentem 40re.
-
alaves
addikt
válasz
N.YCityBoy #74550 üzenetére
"no meg a 20 év CRT-nek..."
Ok, megértem. Én ~40 év CRT-t számoltam (gyerek kortól TV+ később monitor is) + irodai neon. 42 éves koromtól már olvasószemüveg kellett... -
Dreimus
senior tag
válasz
N.YCityBoy #74541 üzenetére
Azt plusz biztosításnak hívják és beégésre nem vonatkozik. Érdemes ezeknek az apróbetűs részét is elolvasni és nem felülni az értékesítőknek. Az érték miatti alap garancia az véd szerencsére.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
N.YCityBoy #74550 üzenetére
Hasznald ugy ahogy jolesik.
Nyilvan erdemes probalkozni kulonfele beallitasokkal... mert erdekes szerkentyu az agy. Alkalmazkodik.Pl en 70-80-as OLED fenyen kezdtem, fel sem fogtam, hogy kepesek itt 35-os fennyel nezni a filmeket. (SDR-t)
Aztan a HDR miatt (mivel az 100-as OLED fenyen is altalaban sotetebbre van fenyelve, mint az SDR "erzetre", meg ha a peak fenyek meg is vakitanak). A kalibralt kep is sokszor sotetebbnek tunik mint a standard mode.
Kesobb fokozatosan mentem lefele, hogy mit bir el az agyam meg a szemem. Nem is kellett sok ido, es adaptalodott az agyam. Beraktam a regi magas fenyeros presetet, es beleegetett a fotelbe az a fuzios napkitores
Fogalmam sincs hogy birtam majdnem csutkan nezni az elejen. Persze forditva, a magas fenyerot is meg lehet szokni. Egyaltalan nem biztos hogy a szemeddel akkora gond lenne fenyerzekenyseg teren.
Viszont mivel a sotetebb kep altalaban kozelebb all a kalibralthoz, emiatt ugy gondoltam azt erdemes megszokni - mert arra gondolt a rendezo.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Csandi #74545 üzenetére
Majd ird meg hogy dontottel. Hamarosan juli 1 es koltozok... nappaliba most mar kelleni fog valami egermozi. Nagy varomanyos volt az A95K nekem, de szerintem nem eri meg az arat.
Brutalisan tularazott, a downside-ok mellett.
4000 dollar A95K 65 col
2700 dollar G2 65 col
2600 dollar C11 77 col
Tudom nem egy kategoria, de a G2 is tularazottRamegyek inkabb a kepatlora es meg RTX 3070 is kijon melle, meg egyebek.
-
alaves
addikt
válasz
N.YCityBoy #74547 üzenetére
C1 problémáidat olvasva, ha nem tudod megszokni az OLED-et, akkor célszerű lenne váltanod majd pl. egy Philips PML9506-ra.
-
-
alaves
addikt
válasz
N.YCityBoy #74534 üzenetére
HDR10/HDR10+/DV esetén sem kötelező csutka OLED fénnyel járatni, nem véletlen, hogy a Philips-eken ezekben a képmódokban sem mind 100, van amelyik 80. Célszerű az egyéni szem érzékenységnek megfelelően beállítani ezt is. Pl. robbanás fénye, napfény tükröződése vízen, vagy zseblámpa szembe világítása esetén addig menni lefelé 100-ról, amely értéknél már nem érzed hogy bántó.
-
Héliosz
tag
-
so_ha
senior tag
válasz
Calogero #74540 üzenetére
Az 5 év kijelző panel garancia bármely méretű 2022-es Z2 és G2 LG OLED termékekre érvényes.
-
wallace 234
őstag
-
-
Calogero
addikt
válasz
N.YCityBoy #74538 üzenetére
LG-re mikor volt 5 év garancia?
-
válasz
Lackooo84 #74537 üzenetére
Na ez is egy érdekes dolog, mert nekem is nagyon érzékeny a fényre a szemem mivel műtötték ugye mindkettőt, de ezt te tudod is, gyakorlatilag egész nap sötétben vagyok, ha ki kell menni a szabadba csak napszemüvegben tudok és még abban is necces! Viszont a telefon/tévé/monitor na az meg egyáltalán nem zavar a nagy fényerő, sőt...tehát engem csak a természetes fény+neonfény ami nagyon zavar!
-
válasz
wallace 234 #74536 üzenetére
Pontosan, én azért váltottam oledre, hogy minden adottságát kihasználjam a lehető legjobb minőségben 👍 Ha beég 1 év alatt az sem érdekel, ezért van az 5 év garanciám, csere után újabb 2 évet adnak a cserélt panelra, a harmadik csere után meg visszaadják a vételárat, akkor meg ha ilyenre sor kerül, már kb annyba fog kerülni a C2 mint most a C1, tehát veszek akkor egy olyat! Én használom orrba szájba ahogy csak lehet, ha be akar égni akkor minél előbb tegye meg ezt
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #74536 üzenetére
Fényérzékeny a szemem, afelett már zavar és hunyorognom kell. Nekem így tökéletes. Így is eléggé fénylik ami fényes.
-
wallace 234
őstag
válasz
N.YCityBoy #74534 üzenetére
Főleg a hdr nél lényeg, hogy magasan legyenek a beállítások, akkor adja azt amit kell, ha ez lentebb van akkor romlik az árnyék részletek. Így 30 as oled fényen hdr ből nem sok látszik.
Lackooo84 #74535
Így biztos bírni fogja bár így szerintem el veszik a lényege a tvnek.. De te látod mi a jó neked... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #74533 üzenetére
Kell is, hogy bírja a napi 18 órákat.
-
válasz
wallace 234 #74533 üzenetére
+1
HDR és DolbyVision-nél eleve mindent fullra tesz a tévé, el sem tudnám az alatt képzelni a filmnézést azoknál -
Lackooo84
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #74514 üzenetére
SDR 15 HRD 30 oled fényerő, és teljesen jó, sőt a 30 néha vakít is, főleg sötétben.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
N.YCityBoy #74525 üzenetére
A 20-30 teljesen jó, de korom sötét szobába.
-
-
válasz
ricsip #74522 üzenetére
Igen most próbáltam amit leírtál köszönöm
Így valóban vállalhatóbb egy fokkal, de nekem így is kevés ez a fényerő, tehát én az SDR tartalmakat továbbra is Filmmaker módban nézem ahol az oled fény 80, nekem ez az elfogadható élvezhető minőség, és itt látok minden részletet sötét jeleneteknél is! -
Gorgonka
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #74526 üzenetére
Belenézek majd este. Ha minden igaz, még nem járt le a hobó előfizetésem. Lemondtam a Disney+ miatt, de szerintem van még pár nap belőle.
Eddig még nem volt olyan tartalom, aminél hozzá kellett nyúlnom, de simán lehet, hogy ez lesz az -
-
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
Érdekes, hogy ezt mondod. SDR-ben nekem 35-ön van. Először 60-on volt, de gondoltam kímélem a műszert és elkezdtem csökkenteni. Alig látok különbséget a 35 és 60 között. Van persze, de számomra nem volt annyira szembetűnő. Félhomályban vagy sötétben használom.
Nekem pont az tetszik, hogy nem kell nagy fényerő, akkor is jól látam, hogy mi történik a képernyőn, sötétebb tartalom esetén is. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
N.YCityBoy #74521 üzenetére
A 25-ös oled fényerő kikapcsolt maximális fényerő mellett sötét szobába való SDR tartalmak esetében.
Szabvány szerint ez 100 nit, de ez kicsit is világos szobába már kevés, nem beszélve nappali használatról.
Szóval ezt nézési körülményektől függően szabadon lehet állítani.
Szerintem kikapcsolt maximális fényerő mellett 65-80 oled fényerő mindenhova elégséges.
-
ricsip
addikt
válasz
N.YCityBoy #74521 üzenetére
2 potmétert kell tekerni a tv-n hogy előálljon a tényleges fényesség : 1) van egy oled fényerő nevezetű tekerentyű. Ezt te feltekerted egészen 60-ra, mások meg csak 25-re.
2) van a másik lényeges tekerentyű, amit meg úgy hívnak hogy maximális fényerő. Ez hozzáad még Ikszet az 1)-ben beállított fényerő értékhez. Na ez a maximális fényerő nálad "KI" van kapcsolva, ezért az Iksz nálad = Nulla. Akinek meg be van kapcsolva, annak az Iksz = 35. Ìgy a matekkal kijön nála is ugyanaz a fényesség, mint nálad. Csak két eltérő útvonalon jutottatok el ugyanabba a kocsmába.
Most már érted? -
válasz
blakey #74520 üzenetére
Nem tartom magamat analfabétának, persze nem vagyok kalibráló szaki sem, de nekem akkor is kevés a 30-40-es oled fény kalibrálás ide jól beállítás oda
Ami nálam a vállalható és élvezetes filmnézést illeti , nos az minimum 60-as oled fény vagy magasabb érték! Nem vagyunk egyformák, ez van...
-
blakey
titán
válasz
Jól beállított kijelző esetében ilyen. Nálam SDR esetében maximum 35-ös OLED-fény a még elviselhető kategória, általában 25-ös fényerőn használom, a sötét jelenetek is rendben vannak, kellően részletesek, nincs hiányérzetem. Ha a kijelző normálisan van beállítva akkor nincs semmi probléma az ilyen értékekkel. Az itt fórumozok kevés százaléka érti is amit lát, pontosabban tudja, hogy hogyan kell beállítani egy TV, a többiek teljesen abnormális beállításokat alkalmaznak és ennek következménye az elégedetlenség vagy a "túlszaturált" kép "szeretete", mert egy kalibrált kijelző esetében senkinek sem lehet hiányérzete, pont olyan amilyennek lennie kell.
-
salapp
addikt
válasz
Önmagában a fényerő értéke nem mond el mindent.
Pl. egy Fényerő: 40, Csúcsfények: Ki sötétebb képet eredményez, mint egy Fényerő: 25, Csúcsfények: Közepes beállítás.
Közepes csúcsfénnyel nekem bőven elég besötétített szobában a 20-as fényerő is, persze mindez SDR, de ezt felesleges írnom... -
salapp
addikt
válasz
kgergo89 #74513 üzenetére
A smooth gradation-t érdemes alacsony-ra kapcsolni, illetve a reality creation: kézi: 4, ezeket javaslom próbára. Az 1-es BFI-t az iptv adások minősége miatt jelentkező near-black luminance overshoot villódzás megszüntetésére kapcsoltam be.
A mozgás érzékelése szerintem sokban múlik a lejátszó eszköz-megjelenítő egymásra hangoltságában (fps, pulldown). Szerintem a 24p anyagok megjelenítése tud pancser lenni OLED-en, ha valami nincs úgy összehangolva, hogy tompítsa a gyors panel miatt érzékelhető szag-ga-tást. Láttam már diafilmes panning shot-ot is OLED-en, de a tulajt nem zavarta... -
alaves
addikt
válasz
Ez az eredménye az 'elharapódzott' világítástechnika nélküli (vagy alig használt) filmezésnek. Nagyon érzékenyek már ezek a digitális kamerák, úgyhogy megtehetik. Régi filmeknél ilyen nemigen van, éjszakai jelenteknél is volt világítástechnika, minden részlet látható, amelyet a rendező, operatőr akart (még a digitalizált, referencia feketére állított változatoknál is).
A sötét jelenetek megjelenítésén viszont sokat segít a kalibrálás. -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #74512 üzenetére
Ezek nyitóárak és a Sony-k általában kiemelt áron kezdenek, majd ha rendeződik, de akkor is drágább lesz a Sony valamennyivel (lsd C1 vs. A80J). Valószínűleg a 707-es lesz ismét a favorit ebben a kategóriában.
-
válasz
kgergo89 #74513 üzenetére
Én ugyan ezekkel a beállításokkal használom, viszont SDR-ben én nem tudom, hogy ti mit láttok 10-35 oled fény mellett, mert én semmit
Tegnap az HBO-n elkezdtem nézni A kívülálló Stephen King cuccot, hát az baszki olyan sötét volt még 50-en is,hogy gyakorlatilag semmit sem lehetett látni! Átállítottam filmmaker módra ott 80 az oled fény na ott már vállalható volt! Ja és mindez éjszaka tök sötétben, nappal világosabb szobában szerintem még ez is kevés...tehát én nem értem azt aki SDR-ben 30 meg alatta nézi a filmeket, az vagy vakond vagy nem tudom, de nagyon sötét a legtöbb tartalom úgy, gyakorlatilag élvezhetetlen
-
kgergo89
tag
válasz
salapp #74510 üzenetére
Persze, minden képjavító funkció ki van kapcsolva (egyébként a BFI-t sem használom) egyedül a mozgásjavítás van 1-esen.
Ezalatt értem a kicsit eldugottabb beállításokat is, reality creation, élő szín, smooth gradation, minden off.Külön beállításokat nem használok, éjszaka lentebb veszem a fényerőt, napközben pedig fentebb SDR esetén, de mivel van redőny, mindig adott a lehetőség besötétíteni.
Fényerő:
SDR: 10-35 között (ha nagyon sötét a film akkor max.)
HDR: max.Kontraszt:
SDR: 90
HDR: 90
Dolby Vision sötét/világos: max.Fekete szint:
SDR/HDR/Dolby Vision: 49Csúcsfényerő:
SDR/HDR/Dolby Vision: Magas -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #74506 üzenetére
Azért az A75K marad HDMI 2.1 és 100/120Hz-es, valószínűleg piaci megfontolás alapján próbálják a 707 és B2 környékére pozícionálni a készüléket.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #74506 üzenetére
Ja, valamit korábban láttam. Ez a nagy "OLED-et a nép szélesebb tömegeinek" akcióterv?
Pöttyet siralmas lesz, ha ilyen árakon és ilyen 7-es szériákat beszúrva az aljára.
Már a Panasonic is, amit a GZ950 után a HZ980-nal és a paletta széthúzásával csinált, az is gáz volt, erre a Sony is...Ha majd rá akarnám nagybátyámat beszélni egy 42-es OLED-re, akkor melyik lehet árban a legjobb választás? Lesz Philipsnek, LG-nek értelmes áron ilyen?
(Nagyon régimódiak, Pana EX600 LCD-t vettek három éve, minden más már "túl nagy", de egyikük néha teljesen az oldalsó kanapéról nézné és siralmas a látószög :-(. Ezért is gondoltam, mivel nálunk már két OLED-en - két háztartásban meg már három - is láthatják, hogy lényegében akárhonnan nézheti, sose lesz nézhetetlen, hátha legalább egy 42-esre át tudom őket vezetni. Belegondolva mindig Panasonic hívő volt. Azok bizonyosan őrült drágák lesznek, de talán a Philips kellően jól csengene neki, persze ő a húsz évvel ezelőtti PixelPro Matchline készülékek emléke alapján érezne így, de ez most mellékes. Nem magyaráznám túl, hogy TP Vision meg minden.) -
salapp
addikt
válasz
_Balee_ #74504 üzenetére
Hát, Sony, pláne Panasonic OLED-eket nagyon della-nem-számít, NERet vágtam az országon kisbírónak kell lenni, hogy a megjelenés utáni fél éven belüli horror árakon vegyen az ember.
Fontos, hogy az idei modell legyen? Nem tudom, van most olyan tulajdonság, ami a tavalyi modellben még nem volt és must have? (A8 -> A80J között pl. jött a VRR, ami sokaknak számít)
MM-ben most a 65A83J 600ezer, kifutása felé járva. Az idei meg, tényleg annyi? Ilyen beteg nyitóár még sosem volt szerintem.
A 77A83J is "csak" 1,15M, de volt már 980ezer is pár hónapja MM-ben.
Én inkább kifutóban vettem, mellé meg az 5 év Sony garanciát. -
_Balee_
aktív tag
Sony Oled-ekről vélemény? Gondolkodom, hogy lecserélem az 55-ös CX-et egy 65-ös 2022-es Sony Oled-re. Csak ugye az ára…,1,6 milla
. 65-ös C2 jóval olcsóbb.
-
salapp
addikt
válasz
Vhiktor #74502 üzenetére
Az szívás. De úgy látszik, ahogyan én az összes major issue-t láttam a neoPDP plazmákon (a korábbi készülékeken levők számomra elfogadhatók voltak), úgy vannak, akiknél meg az újabb technológiák bizonyos megoldásai ütnek be.
Emlékszem, a korábbi modelleknél voltak, akik a foszfor utánhúzással nem tudtak együttélni, én a használat 1-2%-ában vettem észre.alaves: pl. az A80J esetében is emlékszem, hogy a tesztelő, kalibráló srác is olyat írt, hogy az 1 és 2 még egyáltalán nem agresszív, nem azonos lépcsőfokokban erősödik a hatása.
Hátha majd Sony tulajok is írnak, hogy csak én vagyok erre vak, vagy ők se érzékelik 1-esen a beszúrást, villogtatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest