- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: RCS
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- KISDUCK: Look! There's a Lion, oh my god!
- gerner1
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
... és ezzel megint leesik egy korsó a falról, mióta elkezdtem számolni.
8/10, aztán ignore listára teszem az egész topic-ot.
Tudom mire gondolsz,
(van egy metszéspont, ahol a WRGB már nem tudja követni egyszerre a szaturációt és fényerő is, de fényben még közelebb tud menni a célhoz, ha odateszi az RGB mellé a W-t akkor is, ha az "kifakítja")
de ha olvasnád és értelmeznéd, hogy mire válaszolsz, akkor nem írtad volna ez.Én azt mondtam, hogy sötét és közepesen világos jeleneteknél is fakók a színek. De megfogalmazom másképp is: egy olyan jelenet, amin nincs semmi világosabb elem, mint ami SDR-ba is befér, az is fakóbb HDR forrásból HDR módban, mint ha megnézed ugyan ezt a jelenetet SDR-ból SDR módban.
HDR fórrást HDR módban nézve "hideg, fémes, kopár" hatású az emberek bőrszíne, a növények zöld színe, stb, mindegy milyen világos a jelenet. Sőt, sötét környezetben feltűnőbb, mint világosban.Ehhez műszer vagy referencia monitor sem kell. Szerintem azonnal látszik. De akkor is egyértelmű, ha oda-vissza kapcsolgatod az LG-n a lejátszóddal a HDR és SDR módot (ha a lejátszó tudja helyesen SDR-ba konvertálni a HDR forrást). SDR módban világosabbak a színek, életszerűbbek a bőrszínek, nem szürkék.
Egyszerűen szarul kezeli a színeket a szoftware HDR módban. Hibás a gamup mapping Auto színtérben, illetve azon belül a chroma (x,y) jó helyre kerül, de a luma (Y) már nem.
Nem hardware korlát, mert már csináltam is hozzá 3DLUT-ot, ami kompenzál, és most jó (ha eredendően nem lenne rá képes a kijelző, akkor nem lehetne hozzáhúzni kintről PC szoftverrel manipulálva a bemenetet úgy, hogy jó legyen).(#7227) Ren Hoek
Bocs, nem emlékszem pontosan, mert viszonylag sok féle furát megfordul itt (többféle cég többféle méretű dobozokkal), de szinte mind telefonál legalább 10-20 perccel előtte és megkérdezi jöhet-e már. Csak a garancialeveles herce-hurca maradt meg élénken az emlékeimben és azért írtam, hogy könnyeben futhasd le azt a kört.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65S85FAEXZT) 165cm OLED 4K SMART 120HZ ÚJ MODELL! AKCIÓ
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED55G53LS 3+2 Év gyári garancia számlával
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG (OLED83C43LA.) 210CM 4K SMART 120HZ OLED ! AKCIÓ!
- DELL Precision 3430 SFF,i7-8700,8GB,256GB SSD,NVIDIA Quadro P620 VGA,Win11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor