Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29006) Tulku válasza Sz.Miki (#28996) üzenetére


Tulku
veterán

Kérdésedre kissé szofisztikált válasz lehet a legcélszerűbb, annál is inkább, mert sok területen csak találgatásokra adhat okot egy adott problémakör.
Az nyilvánvaló (és szerintem nem vitatja senki sem) hogy a pana és sanyi nagyobb múlttal, tapasztalattal rendelkező tech cégek elektronika, különösen képmegjelenítés terén. Az is elvitathatatlan, hogy a panel fejlesztés terén is letettek az asztalra (sanyi érzékelő lapkája pillanantnyilag is világverő pl) nem hiába emlegették pl a pana plazmákat oly előszeretettel, hiszen valóban nagyságrendekkel előzték a konkurrenciát (talán a pio tudott életképes alternatívát felmutatni egyedül).
Most viszont mindegyik oled kijelzőt egy cég gyártja, szerintem teljesen azonos gyártás technológiával, így válogatás ide, nagyobb odafigyelés oda, szerintem a technológiából adódóan maga a beégés jelensége minden gyártónál tapasztalható, cdak úgy mint egyéb képi "hibák".
Valószínűsítem, a két gyártó (p és s) jobban koncentrált az elektronika azon tészére, ami esetlegesen megakadályozhatja a user error általi beégéseket, de statikus tartalmak, logók (stb) ellen maga az oled technológia nem kellően védett.
Azt tudom tehát mondani, ha eleged van a hibákat ejtő cégből (nyilván érthető) és elfogadod a másik kettő kezelhetőséget (egyéni preferencia) akkor, ha árban közel ott vagy, próbálkozz meg másik cég termékével....de én speciel azt is megérteném, ha magából a technológiából is eleged lenne és egy kevésbé érzékeny megjelenítést választanál....

Egy biztos, olyan képminőséget, mint az olednél ne várj más megjelenítési eszköztől...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.