Új hozzászólás Aktív témák

• ovics

aktív tag

Sziasztok,
    Egy ideje olvasgatom a topicot, vissza is olvastam, más helyeken is nézegetek, de annyi lehetőség van mindenre, hogy nem könnyű az indulás. Nulláról szeretném felépíteni a rendszert, így még nincs semmi, egy két önálló eszközön kívül (kamera, robotporszívó, párásító, esetleg a konyhai eszközök, de az kevésbé érdekes).
    Kábelezést nem tudok már csinálni.
    Amiket szeretnék:
    villany kapcsolók, konnektorok okosítása meglévő szerelvények használatával(0 bent van)
    redőny vezérlés (később kerül kiépítésre)
    vízérzékelő (esetleg elzáró is hozzá)
    nyitásérzékelők
    szeretnék egy vezérlő panelt is ami időjárás előrejelzést, naptári eseményeket mutatása (milyen tabletet érdemes?)
    öntöző rendszer (később kerül kiépítésre)

Ahogy olvasgattam a fentiek viszonylag egyszerűek, de tényleg elvesztem, így szertnék ajánlásokat kérni (minipc-vel kapcsolatban is, ha jól látom akkor eszközökkel mindenki zigbee fele menne). Illetve ami még érdekes lehet, hogy emeletes a ház, mesh wifi van, de a zigbee miatt kell külön hub fent is vagy ez hogy lehet működőképes?

A nehezebb része, hogy van egy Fujitsu hőszivattyúnk (waterstage) amit szintén szeretnék okosítani az alábbiak szerint:
    szeretném ha állítani tudnám a beltérin a hűtés-fűtés beállítását (ez már lehet túl specifikus, de hátha van valaki aki találkozott már ilyennel)
    van kettő db kapcsoló, ami a hűtés-fűtés állításához át kell állítani, feltételezésem szerint ezt egy okos relével meg lehet oldani
    okos termosztátok kellenének, ami elemmel és kéteres kábellel működik, így a szobák hőmérsékletét is tudnánk szabályozni (5 db van - felületfűtéshez, padló és mennyezet).
    Kezdésnek ennyi lenne. Bármi olyan olvasmány, ami jó iránymutatást ad? Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák