Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
87-ben kezdtem az első osztályt a Jurij Gagarin Általános Iskolában. Akkor még első másodikban nyelv nem volt. 89-ben kezdtük a 3. osztályt, de már szelektálva, angolos osztályba téve. Ha jól emlékszem mi voltunk az első kísérleti osztály akik már nem oroszt kezdtek tanulni. Ehhez jött kísérleti jelleggel a német ötödikben, és a két nyelv ment is végig gimnázium negyedikig. Harmadikra egy angol közép és egy német alapfok jött ki belőlem, előbbi azert, hogy ne kelljen már órára bejárni. A németet kevésbé csípem.
Úgyhogy én pl orosszal csak úgy találkoztam, hogy 91-ig azért minden nagy ünnep napján az aulába kipakolt tévéken végtelenítve ment a Nu Pagagyí feliratosan videóról. Ettől függetlenül önszorgalomból megtanultam a cirill betűket nyomtatott verzióban, szóval a nyomtatott nagybetűket el tudom olvasni, és a más nyelvekkel közös vagy rokon szavakat meg tudom becsülni mit jelenthet, de ennyiben ki is merül, és az írott betűkkel már bajban vagyok. Noha ezzel azok egy részénél jobb vagyok akiket amúgy még tanítottak is. Kisdobos még voltam, úttörő már nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% számlával! MSI Prestige 14Evo! 13700H / 16GB DDR5 / 1TB NVMe SSD Notebook!
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- 27% - ASRock RX 7900 XTX Taichi WHITE 24GB OC Videokártya
- ASUS TUF F16 / I7-14650HX / RTX 5070 / 1TB SSD / 32GB DDR5 Notebook! BeszámítOK
- Xbox Series S 512Gb Digital Edition, 24 hónap Garancia, Fehér Színben, Dobozában
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4427
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Új Lenovo 14 Slim 5 WUXGA OLED Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC 8-Core iGPU Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest