Hirdetés

Aktív témák

  • Old Death

    senior tag

    válasz vtechun #3435 üzenetére

    remélem ezzel pontot teszek a narancslé ügy végére ;]
    Sokan nem tudják, hogyan is készül a százszázalékos gyümölcsital. Például a narancslé.
    A préselést követõen a sûrítményt fõzik. Addig, míg a benne lévõ víz el nem párolog. Öt kiló narancslébõl négy rész víznek kell elfõnie, vagyis egy liter koncentrátum marad meg. A sûrítményt 200 literes hordókban gyorsfagyasztják, hûtõtartályokban szállítják Európába, majd a vállalatainkban mélyhûtõkben tárolják. Maga a gyümölcslé pedig úgy készül, hogy a felolvasztott narancssûrítményt felöntik azzal a vízmennyiséggel, amelyet elpárologtattak. Mindez azért van, mert a sûrítmény szállítása, tárolása sokkal egyszerûbb, mint a gyümölcsléé. Mellesleg éppen ez az eljárás tette lehetõvé a termékek elfogadható árát.


    Bővebben: link az oldal legalja

Aktív témák