Hirdetés
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz Golyo69 #8311 üzenetére
Esetleg ha a jövőben gondolkodnál ilyesmin, meg tudja érni. Nekem járt világra szólo utasbiztosítás a platnimum kártyámhoz ami 18 990 Ft évente. Már azon bejött az ára. A mastercard lounge nem rossz szerintem. hideg-meleg kaja, stb. Annyi hátránya van hogyha késős az ember, akkor főleg rá kell számoljon egy kis extra időt. Nekem a kártyához nekem ingyen van +1 főnek ingyenes.
Ha engem kérdezel, a BUD reptéren a SPARban érdemes reggelizni Ott a legolcsóbb, legnagyobb a választék -
arcsin
senior tag
Szóval az érvényességét nézik csak a kártyának, ha jól értem. Nekem is bankon keresztül van. Novemberben utazunk Japanba, szükség lesz rá, így én is letöltöttem az appot és nekem sem mutatja a kártyát úgy ahogy másoknak, akik elöfizettek rá. Arra legalább jó az app hogy mutatja hogy hol van a lounge es kb milyen, milyen kondiciokkal veheted igénybe.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Nem. Elég egyértelműen leírják mit és mekkorát szabad. Sok nő a ridiküljét viszi a fizetős, fejfölétehetős gurulós mellé (ingyenfelvihetős táskaként). Én mindig ingyenessel megyek mindenhova. Ezt használjuk évek óta, bármi elfér benne, legutóbb 1 hét mallorca is elfért benne
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz szatomi30 #7686 üzenetére
Nekunk a vonattol kb 15 perc setara volt a szállásunk, de így is kergettek valaki késsel az éjszaka közepén. Szerintem komolyan kell venni ezeket, persze alakulhat ugy hogy nem lesz baj stb. Folyamatosan "készenlétben" vannak a tolvajok, zsebesek. Zárhato, nem könnyen levághato, leszakíthato táskát vigyetek napközben.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
válasz Flashback #7675 üzenetére
köszi, ezt az oldalt majd megnézem. Nekem sosem volt fizikai beszállokártyám. Kb 6éve repülök, de legalább ennyivel is kevesebb a papírszemét. Japánba is hasonloan fogok eljárni. Nem is értem hogy lehet papir alaput szerezni, boomer dolognak tartom, illetva ha jól is sejtem azért fizetni kell érte.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz AMD Power #7603 üzenetére
Érdemes idöben foglalni, én a mostani juniusi nyaralásra tavaly októberben vettem meg a jegyeket. 40 ezer /fö oda-vissza, a szállás is 150-re jött ki akkor októberben Alcudiaban, 5percre a parttol, 2re a buszmegàllotol. 6nap mallorca simán lehozható ingyen felvihetössel sztem.
-
arcsin
senior tag
válasz HussarF #7508 üzenetére
Alkalmazkodni kell a helyzethez, ha a seggedet a földhoz vered sem lesz kevésbé scammer az illetö ur/hölgy. Ez van, vissza kell mondani, másik szállást keresni, kinyitni a péztárcát, vagy egy szimpi kisvárosba foglalni 10-20 p vonatozásra. Én ezt tennem.
Illetve ha EEEENYIRE telített idöszakrol van szó, nem ph- n verném a billztet, hanem keresnék vmi szállást amíg még van, és visszakérném a bookingos szallastol a pénzem. A booking sem Tud sztem többet tenni, visszautalják a pénzed és csokolom.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz HussarF #7505 üzenetére
Én legtöbbször csak aznap kapok pontos címet, bejutást hogy megérkeztem az adott városba, persze nem jó jel ha már nem elérhetö az illetö. Ha nem elfogadható számodra akkor tényleg mond le a pi.ba, vedd kalandnak. Foglalj airbnb-n, foglalj egy szomszédos falu/ városba. Amúgy tényleg hisztizel olyasmin amire sem neked, sem másnak nincs ráhatása. Keresd meg és verd meg az illetot, ha ennyire zavar.
-
arcsin
senior tag
Ha kicsit is vallásosak akkor érdemes megnézni a csodát a katedrálisban.
szatomi30: Ha lehet ne a vasútállomás közelébe foglaljatok szállást. De szerintem kimaxoljátok így is Nápolyt -
arcsin
senior tag
Sziasztok! Októberben tervezunk Japanba utazni, valószínü air korea, vagy valamelyik kinai légitársasággal. Az lenne a kérdésem hogy útlevélszámot a repjegy foglalásakor kell e megadni vagy csak a poggyászok feladásakor a checkinpultnál, vagy a 2 dátum közt van online utasfelvétel és akkor ? Csak egyelőre nincs útlevelünk még, de foglalnánk repjegyet asap
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Nem volt egyértelmü hogy foglaltál-e már az adott szállásra vagy sem. Valamint a booking weben akkor sem adja ki mindig a felsö sávba a message ikont hogyha van foglalásod. Ha nem foglaltál még, akkor weben le kell görgetni úgy kb az oldal felénél lentebbig és lesz egy táblázat, magyarul "Ezeket kérdezik az utazók" de ha kicsit jobbrabb nézel van egy nagy gomb Kérdezzen felirattal.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz forceberg #7450 üzenetére
Japánspeciallista mindenképp! Ha érdekel, van youtube csatijuk is, de inkabb érdekességek vannak ott.
Náluk vannak vezetett utak is, illetve nem vezetettek is. Mi velük szemeztünk egy jóideig, de aztán végül annyi ismerősünk szervezte magának hogy már én is vettem a bátorságot és megszervezem magunknakMi kb 15-16 napra mennénk. Nagyjából ez a videó alapján + Fuji, Ghibli parkok, kevesebb skanzen. Illetve van egy jó bérlettípus az útvonalra, a Hokuriku Arch Pass. Mi szerintem nem fogunk Tokyo-ból jönni-menni,. hanem Tokyoba érkezünk és Kyotoból repülünk haza, vagy fordítva. Jövőre tervezünk menni csak, egyelőre csak nézegetem a repjegyeket.
-
arcsin
senior tag
válasz bugizozi #7440 üzenetére
Az órás helyre mindig vittek, a másikat pedig ez alapján találtuk.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #7437 üzenetére
Pedig az óránál közvetlenül van az egyik legjobb kifözde. Sok magyar jár oda min 10 éve, a konyhásnénik már tudnak annyit magyarul hogy "vadas". Olcsó is. Illetve van egy jó kifözde a hid lábánál kb 2500ft a föétel, ez kevésbé ismert.
-
arcsin
senior tag
+1 [link]
Illetve nagyon érdemes elolvasni a szállásokra adott review-kat google-n, bookingen, érdemes megkeresni a szállást minél több helyen. Én 2x foglaltam át anno. Lopós személyzet, próbálgatjak idegenek melyik ajtó van nyitva, közvilágítás nélküli utcában van... stb. Sok horror dolgot olvastam. Végül széfes helyet foglaltam a la rambla-n. (Hostal Benidorm). Este, sötétedés után nem mentünk sehova. Rengeteget mentünk napközben, így este már nem volt kedv menni.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz modflow #7376 üzenetére
Egy zipzáros nadrág pld sokat segít megóvni az értékeidet. Előre veszed a hátizsákodat. De mi anno találtunk jópár videót youtuben arról hogy lehet védekezni, megelőzni a rablást, mik a tipikus olyan "attrakciók", trükkök amivel elvonják a figyelmed és kizsebelnek. A szállásunkon volt pld széf, iratokat abban tároltuk.
Aki pedig kételkedik abban hogy nincs ott látnivaló, annak üzenem, hogy előbb a látnivalók voltak ott, és vonzották oda a turistákat, ezzel együtt a zsebeseket a Balkánról és Afrikából.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #7364 üzenetére
Nagyon sok látnivaló van a környéken. Már csak a szupergyors es meredek felvono.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #7335 üzenetére
A vonatos helyrol annyit még hogy ha fogyasztasz, ingyen kikérhetsz egy képeslapot a pincértöl.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #7325 üzenetére
Regiojetet érdemes megnézni. Ott sokféle osztály van a vonatokon, nem nagy árkülönbséggel, és szerintem a mávnál jobb, kényelmesebb. Talán jövőre lesznek új vonatkocsik a pragai vonalon
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Persze ha extran figyel, és bízik ennyire a magában akérdeő, jól el tudja tenni a cuccait ő és a párja akkor nem lehet gond.
Barcelonaban a La Ramblan volt a szállásunk de nem volt gond, este nem jártunk ki nagyon, de már az egy átfoglalt szállás volt, zürösebb helyekre foglaltam 2x is sajnos, de a véleményekben mélyebbre jutva rákeleltt jönnöm hogy skipelősek azok a helyek. -
arcsin
senior tag
Nekünk luggage store-t is ajánlgattak kétes alakok a termini környékén, amellett hogy azért figyelni kellett a zsebesekkel.
Nápolyban nem tudtad elvenni a jegyet az automatából amíg végig nem hallgattad 2 nyelven hogy vigyázz az értékeidre
Természetesen én sem azt mondtam hogy 1-2 vesével kevesebbel térnek haza, de azért kerülendő környék a Termini szerintem. Főleg sötétedés után gázos, nappal túlélhető ha figyelsz.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
No way hogy Rómában vagy Nápolyban a föpalyaudvar közelében szálljak meg. Instant kirablás, lehuzas. Érdemes megnézni a helyi közlekedést hogy 10-15 percnyi vonatra mi van. Emlékszem nekünkpár éve nemigen jött 1oran at a terminibe a busz (induloallomasa volt, elv. 8percenként járt) más buszokkal sem volt több szerencsénk.) Villamos/vonat volt csak megbizhato.
-
arcsin
senior tag
válasz Des1gnR #7227 üzenetére
Mi is úgy voltunk 2 éve pont. Vintgar szurdok mellett volt közvetlen a szállásunk, kocsival mentünk onnét Bledbe, Bohinji tóhoz, Bohinjba és a Vogel hegyre a nagyon király felvonóval. Persze a szurdokot végigjártuk. Azóta is emlegetem a tavat hogy mennyire hippis feeling volt hogy csak setaltunk mellette és ahol gondoltuk ott átöltoztunk és beugrottunk a tóba fürdeni :) arrol nem beszélve hogy kristálytiszta víz, szinte ásványvízben fürödtünk.
Bledbe a parkolás elvitt egy csomó idöt arra emlékszem. :-/[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz #01110937 #7049 üzenetére
Akkor már csak az érdekelne hogy mekkora gurulós és mekkora hátizsákkal nem szedtek ki mint macskát a dolgát végezni? Azért írtam a priority lanet mert ha a priorityt megveszed a jegyed mellé, akkor vagy jogosult arra hogy felvigyél gurulós+ hátizsákot. Ha nem fizettél erre elő, akkor 55 eur büntetést kell helyben fizetned hogy jogosult legyél felvinni mindent.
-
arcsin
senior tag
válasz #01110937 #7043 üzenetére
arcsin, nálam volt gurulós is, meg háti is, nem is szóltak érte, sosem.
De akkor gondolom a priority laneben álltál . plusz wizzről volt szó, más társaságoknál sokszor lehet ingyen húzóst és hátit vinni.. Szerintem ha nagyon feltünően akarsz csalni, csak akkor vesznek ki. Legalább is 1x még volt vmi csaj sima jeggyel és húzós+ hátival kiszúrták de csak tette a hülyét látványosan aztán megbszták 70eurra v mennyire.
A lábhoz/fejhez dologhoz annyit hogy wizzairnél külön kérik hogy ha csak hatizsakod van ne tedd fel, csak a húzóst.Én úgyis útközben onnan veszem elő az ebookreadert , elrakok ezt azt, szóval nem teszem fel, de sokan felrakják így is.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Ha nem tollas kalapos román vagy talpig "árány ádidász" szabadidöruhában akinél 2gurulós + egy nagy hátizsák van a non priority sorban akkor valószinü nem vesznek ki. (Megtörtént). Múltkor is gurulos + hatizsákos nonprios csajt szúrták ki. Nem csinálnak bajt belöle ha 1-2 cm. De ha nem merev, akkor meg mindegy, ne tömd bucira.
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Zágrábban nem tudja valaki véletlenül hogy hol van üvegvisszaváltó automata? Holnap délelött még megejtenénk egy vásárlást és lenne pár (kb 15) üveg amit visszaváltanánk.
Buszállomás, Fö tér környékén érdekelne elsösorban.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz mirci18 #6848 üzenetére
Hát váljék egészségetekre az ilyesfajta "utazás". Biztos tök poén nyomorogni egy ilyen kis bucira tömött retikülben, amikor egy sima "melos hátizsákkal" is felengedtek volna INGYEN. Nem jött meg a kedvem hozza, es nem is ajánlom senkinek hogy ilyen 10 literessel tolja a repülést, mert egy régi sulis hátizsákkal jobban jár.
-
arcsin
senior tag
válasz mirci18 #6841 üzenetére
Hát grat. Bár akkor gondolom akkor sör, csoki stb csak helyben fogyasztásra volt Meg gondolom nem tél volt és 2 pulcsit, vastagabb nadrágot tettetek bele (max 1pulcsi fér bele amúgyis). Nem kellett laptopot vinned, stb
Én azért szeretek helyben vásárolni vacsit 1-2 estére. Pld pár sört a szállásra, kenyeret, felvágottat, parit. Ezek már nem férnének el egy 10 literesben. Napközben is gyogyszer csomag, elsösegély, power bank, 1.5 liter viz, vmi harapnivaloval, kulcsok, egyeb dolgokkal nem férnék el benne. Szerintem mazohizmus olyan kicsi táskával bárhova menni, ami nem egy 2-3 orás kirándulás.
Ha nem fogtak kulön fegyvert a fejetekhez, akkor miééért?
Még fillérszexualizálásra sem lehet fogni mert a vonat/repülö is sokkal nagyobbat enged.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
A limitek azért vannak hogy kimaxoljuk öket. Amit én linkeltem is totál jól pakolható, sok rekesze, hálós zsebe van, rugalmas oldalfala van, laptop tartó A 14 literes veszteség azért elég durva akárhnnan is nézzük, az majdnem még egy kisebb táska. A szettből a 20 literes táska lenne releváns, de a fórumtárs vegye meg a nagyobb táskát is, és akkor 30 ezerért vegyen prioritityt is hogy kihasznalja ha már 200 euros táskaszettel bes.szopatta magát.
Kicsit overkillnek érzek a te megoldásodat pont amiatt hogy a szett kisebbik felére lenne szüksége max. Őszintén az én általam linkelt táskát is drágának gondoltam kissé.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6827 üzenetére
Kis kiegészítés: A prioritybe 55cm*40cm*23 cm vihető fel ami 50 liter. A 40literes tatyival 10 liter veszteséggel indul. Összesen 14 litert bukik, meg 200 eurot és 2x20 eurot a priority miatt röviden és tömören
-
arcsin
senior tag
Ingyen felvihetot keresett.
20 literes alapbol 20% veszteséggel vihetö fel. 20*30*40 a limit, ami pont 24 liter. 4liter minusszal indul.
40 literes meg nem relevans, mert nem priosat keres. Csak felesleges es feleslegesen drága is egy ilyen thulevel szivatnia magát.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz AMD Power #6814 üzenetére
Sokan sima "sulis hátizsákkal" nyomjak. Igazaból mindegy, amiben neked kényelmes. Én ált. első nap a szálláson kipakolok belőle és ezt viszem magammal. Bevásárlásra, vizet/snacket, bármi csecsebecsét amit veszünk tökéletes. Legtöbb muzeumba, vezetett turára vihető. Gyorsan hozzaférhető a belseje annak aki tudja hogy müködik, és nem nyithatóak a zipzárak egy tollal Vízálló is. Igyekszem kb félig pakolni odafele hogy visszafelére legyen hely ennek-ennak Ha kicsúsznék is a rolltop miatt van kis extra helyem ( pld papirengeres posztert így hoztam Lisszabonbol.) 2 oldalt a gumis rész miatt esernyő, flakon rugalmasan elfér anélkül hogy a belső helyből venne el.
Van egy elég jó kulcsos rekesze is, amit most 1 év után fedeztem fel Belül vannak oldalt is hálós zsebei. Power banknak, egyéb lapos cuccoknak[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Mert ha valaki segítségetnyújt akkor már oldja is meg helyetted az egész problémát? Mint mondtad nincs türelmed elolvasni egy oldalas kivonatot sem egy biztosítási termékről. Ha ehelyett van türelmed fórumon msokat csicskáztatni, hogy találják ki NEKED mi kell... a lófasznak is van vége alapon nem mentem privátba veled csevegni. Még az kéne hogy ha feleséged nem ért valamit, vele pingpogozzak ezen rajtad keresztül, amiből nekem egy kanyi tapasztalatom, vagy pénzem nem lesz. Bocs, külföldön sem segítek szívesen magyaroknak, sőt kerülöm őket ahogy lehet, pont ezek miatt. Kisérgessem el öket meg vegyem meg helyetütk ezt v azt, Én magamnak utána tudok járni mindennek, hogy jár ez meg az, hogy jutok el ide v oda, előre kell e foglalni jegyet, el tudok olvasni dolgokat, ami nem megy lens-szel megoldom. Macedoniaban is sok idiota nyomta hazafele hogy milyen drága (több tízezer)volt a net, én vettem kint 10gb os simet 1500ftért, nem volt baj.
A biztosítás egyedi igényeket fed le értsd meg. -
arcsin
senior tag
Szerintem nem nekem kell megoldani az életed. Adtam pár tanácsot, netrisken mondtam jól összehasdonlíthatóak az egyes csomagok. Egyértelmüan az én kurv.anyamat mert pld felhivtam a figyelmedet arra hogy elektronikai biztosításnál max összeg helyett tárgyanként kell nézni. Lövésem nincs hogy mekkora értékekkel utazol, az sem volt tiszta hogy eun belülre vagy kívülre. Azt sem tudom hogy van-e az egész világra kiterjedő balesetbiztosításod ami mondjuk feleslegessé teszi részben az utasbiztosítást. MOndtam vannak olyanok ahol állnak jaratkéssékor szállást. Ezek amőgy le is vannak írva De pls had ne én válasszak helyetted, had ne nekem kelljen elolvasni és eldönteni mire van Neked szükséged.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
El kell olvasni Többynire fizetnek, igen, van ahol meg kell adni hogy tengerpartos nyaralásra vagy síelős nyaralásra kötöd spec.és akkor az extra kockázat miatt drágább lesz, de fizetnek. De amúgy már csak ilyen ránkerőszakolt eu-s kötelezettség is hogy tudj tájékozódni a megkötni kívánt biztosítás részletes feltételeiről mielőtt megkötöd. Ez lehet kivonatolt és/vagy hosszabb leírás is. Felelősségbiztosítás is van amelyikben van.
Én anno p. ci voltam bejatszani, mert 1x kizártuk magunkat a szobábónkból. A kulcs a zárban volt bentről és a huzat becsapta az ajtót, mi meg kívül, a csomagok is bent ragadtak . Mivel ez Hamburgban történt, 10 előtt nem volt ébren senki. Az ablakot betudtam volna törni, és a biztosítás fedezte is volna, de nem mertük. Lekéstük a gépet mire a szaki kijött kibontani az ajtót. Legalább annak a költségét pld visszatérítette idehaza a biztosító.
Balesetnél én csak annyira hajtok hogy lássanak el, semmi extrára (eu-s eü kártya). Ha szeretnék vmi extrat, akkor kötnék balesetbiztosítást külön (többnyire EUn belül érvényesek is). Emiatt különösen speciálisan ha eu-n belül mozgok a baleseti része nem érdekel, az hogy ha bena vagyok, vagy úgy jön ki a lépés, eltörik valamim nem várom el hogy fizessenek külön, csak lássanek el asap, a többit már megoldom. De meglepődnél hogy pld mennyire részletesen le vannak ezek írva. Tényleg csak el kell olvasni ezeket...
Az elektronikai rész érdekel engem többnyire, mert telefon, laptop pótlása zsebbenyúlós. Vagy akár gép késés eseten +1 éjszakát is állhat a biztosító, stb. -
arcsin
senior tag
Olyat kell kötni amire szükséged van. Lakásbiztositast se tudja senki hogy másnak mik az igényei, milyen a lakása, ázos vagy inkabb indukcios káros. Ahogy a lakásodat, magatokat is te ismered a legjobban.Te tudod mekkora értékü elektronikai cuccokat viszel magaddal, stb. Netrisken érdemes keresni, ott össze lehet hasonlitank többet is.
Illetve eu-n belül van eu-s eü-s kártya ha csak baleseti ellátás miatt kötnél.
Mi pld viszunk sokszor egy macbookot, mert van hogy dolgoznia kell barátomnak sos és amiatt magasabb elektronikai eszkozos biztositast szoktam keresni ami eszkozonkent fizet, nem összesen egy maxot. -
arcsin
senior tag
Google flightson meg minden társaság fent van. De sok hasonló oldal van, pelikan stb.
MÁS:
Macedónia tippek: Halkbankból wise kártyával ingyenes a kp felvét (dénár) A többi 350 mkd-re lerántana, de még szerencsére megkérdezi az ATM hogy BIZTOS lerántson-e 350 dénárra. Az old Bazár végén van egy váltó, fehér épület, euróra korrektül vált dénárt és vasárnap is nyitva van. (nekünk ma kellett asap a szállást kifizetni euroban).
Reptéren a telekomnál nem érdemes SIM-et venni, mert nincs nekik sajnos véletlen az olcsóbbik 7napos 10GB-os simük, de plázákban, városban simán leet kapni, aktiválás is egyszerü (sim betesz, pinnel felold, 1234 et hivni kell és a 3 as majd az 1es gombokat megnyomni).
Beírtam, hátha valakinek hasznos lesz keresőbe beütve. -
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6707 üzenetére
Pedig szep kartyabol lenne az igazi dubajozni
-
arcsin
senior tag
repjegyből kb 50 eurot lehet faragni ( 40-45 ezer a repjegy bécsből jövő nyárra már most). szálláson is lehet faragni ha lejebb adja az ember szerintem. Fullos apartman Airbnb -n már olyan 50-70 eur / éjtől van. Kocsibérlés nem mindenkinek játszik (mi eddg megvoltunk anélkül, bár szeretunk tömegközlekedni). Szóval ez a 2000 euro elég kényelmesre van hagyva
-
arcsin
senior tag
válasz rasotamas #6644 üzenetére
Figy, láttam már aranyér kencsőcsös nőt pampogni (100ml-es szabály miatt), de alapvetően nem érdekel senkit hogy milyen gyógyszereket viszel magaddal. Ki se kell pakolni őket security checken. A recept sem érdekel senkit. Én amúgy idehaza betiltott gyógyszert (alka-seltzer) hoztam haza 1x és az sem érdekelt senkit.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz rasotamas #6641 üzenetére
BudaPestGo, Mobiljegy, stb bármelyik appban tudsz előre venni vonaljegyet vagy 30perces jegyet (Amúgy 0-4 óra között a Határ útig/úttól jár a 200E busz, mivel a legtöbb éjszakai buszra ott lehet felszállni/ átszállni.) Ha nincs spec feladott poggyászod, és becsekkoltál online, akkor nem kell a pultnál téblábolni. Mehetsz a securitycheckre. Amúgy van egy jó, és nem túl drága frei kavézó bent, ha esetleg szeretnél inni egy kávét, vagy nem volt rá időd már otthon.
Nem tudom Eurowingsnél hogy van, de wizznél pld 20- 30perccel indulás elött van a kapuzárás, és onnan szoktam még kb 1órával elöbb érkezni a reptérre, szóval igen, kb másfél óra elég szokott lenni ha nincs feladott poggyászod. Ha van, akkor a pultnál viszonylag sokat kell várni általában. -
arcsin
senior tag
válasz dellfanboy #6582 üzenetére
Amúgy miért akkora skill előre gondolkodni? Én azt is tudom már hogy jövőre hova fogok menni. Anno a Róma-Napoly gyorsvonatra is 10 eur volt a jegy, mert időben foglaltam.
-
arcsin
senior tag
válasz AMD Power #6536 üzenetére
Szerintem észak és dél olaszország közt hattalmas a különbség. Milano nekem nagyon tetszett idén, rengeteg növény van a házakon, a tömegkölekedés is perfekt a sok metroval villamossal nagyon kényelmes, Roma/nápolyban elég foghijjas volt a buszozás meg minden. Söt milanóban egyik vonatállomàs sem ...olyan mint napolyban v romaban. Azt hittem eloszor hogy nincs sok latnivalo Milanoban, pedig de, 2x is voltam idén és sokmindenre nem volt idö .
Váltig állitom hogy anno napolyban nem véletlen 2en vittek egy összecsavart szönyeget a kukához. Csak nagy különbségek vannak orszagon belül tapasztalataim szerint. -
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6482 üzenetére
Vagy airbnb. Az egyelöre stabil.
-
-
arcsin
senior tag
Gyorskérdés, Milano, Malpensaba a Wizzair a T1 vagy T2 -be érkezik? Avagy sok idö egyikből a másikba eljutni?
-
arcsin
senior tag
Ha már feljött, Srácok a Malpensaból induló vonatra a jegy úgy müködik mint itthon a MÁVnál, hogy érvényes a köv x vonatra is?
Csak hogy érdemes megvenni a jegyet, helyben, indulás előtt appbol/automatásan hogy tudom fixen melyik vonattal fogok menni, vagy még idehaza mitudomen pld 9órásira és akkor az jó még x órára úgyis ha késne a gép, lekésnénk a 9 órásit. -
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6279 üzenetére
Mi legalább egyszer beülünk valami olyan helyre ahol csak helyi nyelvü étlap van és tele van helyiekkel. Spanyolországban beultünk egy helyre ahol spanyol nagypapik soroztek meg ujságot olvastak, neha ettek valamit, focit neztek a tv-n Ott amugy valami azsiai nö volt a pultban/konyhában, de regen bekoltozhetett. Rigában is valami menzára betévedtünk, meg Varsóban is. Szerintem kifejezetten jo storyk ezek, nem kellemetlen emlékek vagy rosszak hogy "jol kibasztak velem hulye magyarral".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Home server / házi szerver építése
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest