Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Volt valaki mostanában Lisszabonban, azon belül is Sintraban. Április végén mennénk párommal.
Nagyon sok rossz véleményt találtam Tripadvisoron az egész hopon-off buszrendszerről. Főként hogy "vonaljegyetÍ" nem adnak ki csak napi bérletet vagy napi bérlet árban. Nekem oké lenne a napi bérlet, mert több (3)látványosságot is szeretnénk megnézni, meg vissza is szeretnénk jutni a vonatállomáshoz a villamos, ebéd, hazajutás miatt. Ahogy néztem 434 és 435 buszok állomásai között csak pár perc menetidő van, praktikus lenne. Meg megijedtem a sok scam, liars stb kommenttől.
Viszont elbizonytalanodtam azon a részen is hogy a sintrai helyijáratot a Carris Metropolitan viszi. Ami gondolom nem egyenlő a Lisszabonban működő Carris-szel.
Másnap visszamennénk és a Cabo de Rocahoz elbuszoznánk, ezért lenne releváns a 403as busz. (Vagy akár még előzőnap a napibérlettel, ha jó rá.)
Ami főként furcsa nekem, hogy a 403-as buszt és a menetrendjét nem találom a társaság (scotturb)honlapján. A Carris Metropolitanos busz kb másfélóra és 40+ megálló, gondolom a 403as busszal ez célirányosabb lenne. A mapsben és a Citymapperben nincs benne a scotturb így totál meglőve érzem magam.
Olvastam olyan kommenteket is hogy nem állnak meg ezek a hopon hopoffos buszok mindenhol..
Valaki tudja ott a járást? -
arcsin
senior tag
Engem EZ a busz (403) érdekelne hogy ez valami szezonális busz, vagy megszűnt x ideje. Kb fele annyi idő alatt érne Sintraból Caboba.
-
arcsin
senior tag
A Carris Metropolitanos buszok bent vannak citymapperben/google mapsben. Az nem is volt kérdés. Persze lehet úgy is hogy ahogy esik úgy puffan, vagy mgnézünk valamit, vagy nem. Én mindig tudom mibe kapszkodhatok, mi az ami nekem kell és hol a trükk.
Pld jó elvileg a 403asra a hopon off busztársaság(scotturb) napijegye és lehet még aznapra beleférhet a világítótorony. Azért egy 2+ órás program nem mindegy nekem hogy megoldható vagy nem, Esetleg 2 napba kell szétszednem a Sintrat egy Cascais beach+ Ursa, világítótorony körutazással. A legjobb az lenne ha egy nap "letudhatnám" a 3 nevezetességet, és a világítótornyot + az Ursat. Másik napra pedig csak a Cascais-nál valami strandos nap.
Lisszabonban is van jópár nevezetesség amit megnéznénk , 4 teljes napunk lesz. Szeretném kimaxolni. 3 napot szánnék a a látványosságokra 1 napot pedig vásárlásra. -
arcsin
senior tag
nem drágább, a napijegyben benne van. érted? Vagyis szerteném ha benne lenne, de nem tudom. Veszek mindenképp egy napijegyet ami jó rá, ha jár. Ez 34 perc alatt van a vasútálomástól a világítótoronynál Ez a másik busszal kb 1óra mindennel együtt. az oda vissza úttal az 1óra különbség ami azért nem mindegy, mivel szükösen vannak nyitva a látványosságok is, nem járnak estig a buszok sem, a vonat sem. Mert átlehet menni a homokos strandos részre Sintraból Cascaisba, csak akkor alapvetően úgy tervezek egy másik nappal. Az megvan? Egyesek igenis szeretik megtervezni az utakat, tisztában lenni a lehetőségekkel. Sőt megszoktam venni előre a jegyeket is oda ahova adott napon tervezek menni. Utánanézek van e valami városkártyás kedvezmény, azok mennyire érik meg.
-
arcsin
senior tag
Akkor végül is off-season lenne érdemes mennetek mert a sok jövés menés praktikusabb 20-25 fokban . Akkor még olcsóbb is a szállás/repülő. Én néha azt csinalom hogy megnezem milyen programot kinalnak az utazasi irodak es az alapjan rakom össze magunknak érdeklődés alapjan a programokat. Megnézem hogy érvényesek a belépők, adott napra, időpontra, vagy x napig. Megnézem hogy vannak zárva ezek a heyek, és az alapjan a napi tervet össze lehet rakni. Előre megveszem a belépőket, google calendarba beirom, hozzacsapom a jegyeket. Anno varsóban pld a science centerbe nem vettünk előre jegyet és amikor odamentunk szóltak hogy hat minimum holnap lehet nekünk ide bejönni. Meg sokszor vannak kedvezmények más helyekre ha veszel jegyet vagy ilyen combo jegyek. Vagy városbérletekkel, csak el kell dönteni mi az amit megakartok nezni tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Azteeek #6142 üzenetére
Még a security check elött mindenkinek át kell mennie egy olyan kapun, mint ami külföldön van a metrokban. Be kell scannelje a jegyét és vagy beengedi a kapu vagy nem. Aztán meg a légiutaskiséröknek is meg kell mutatni beszállás elött.
Ja meg az hogy kinek hol kell felszállni, hol a helye, könnyebb.
Tl; dr : Nem, nem elég ha csak 1 embernél van minden. Kényelmesebb ha nem.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz barcasattila #6157 üzenetére
leírnád azokat a negatív dolgokat? Olcsó repjegyeket adnak fapados gépekre, Ahol lehet spórolnak és mindenért fizetni kell. Ha meg egy repülőtérnek választania kell akkor inkább az Emirates gépeit engedik felszállni késéskor nem a ryanair-ét. Arra a 2-3 órára szerintem mindegy hogy milyen az élmény. Mi többnyire 2-3 napos utazásokra elvagyunk az ingyenes hatizsákkal is, de a húzós is néha belefér, nem drága, a helyjegy se gond, kibrom a párom nélkül annyi időre . Nem tudom miért nem közvetlen a ryanair oldalán foglaltál, de az mindegy. Covid előtt is így müködtek ezek a budget társaságok, wizzair, ryanair. Magyarok többnyire ezekkel a budget társaságokkal utaznak évek óta gond nélkül. Van pár kirívó eset, de nem hiszem hogy kevesebb/rosszabb lenne mint amit egy budget légitársaságtól elvárnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
arcsin
senior tag
Ha meg már idetévedtem. Srácok, szeptember végén Szkopjébe tervezünk utazni a párommal, és lehet +1 fő is csatlakozik hozzánk. Valakinek valami extra hidden gem, tippje van? Tanács, bármi. Városi látványosságok, meg egy Matka kanyon + Vodno vizit megvan már.
[ Szerkesztve ]
-
-
arcsin
senior tag
válasz Imilenni #6270 üzenetére
Tolunk nyugatabbra azért beszélnek nyelveken, még ha itthon nem feltetlen. Mi is csak angolul tudunk, de ez nem gátolt soha abban hogy x vagy y helyre menjunk. Söt, Szloveniaban talalkoztunk egy idös magyar hazasparral akik semmilyen nyelven nem tudtak de bejartak europat. Google lens boltokban, helyeken segíthet.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6275 üzenetére
Tisztában vagyok ezzel, de a kérdezö korlátolt kissé, ha némettudás hiányában nem menne Bécsbe. Olaszul se tudtam, meg portugalul, se spanyolul, megis odamenten.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6277 üzenetére
Öszintén én idehaza sem beszélek idegenekkel túlzottan sokat Tapasztalataim szerint megértőek és próbálkoznak még ha ök sem tudnak jól angolul. Lehet nekem több idő rendelni egy étteremben mert mindenre rágooglezok amit nem ismerek, de ez nem okozott még gondot.
Olaszországban volt hogy a tepsis pizzás kérdezte hogy tudok e olaszul mert ő nem tud angolul. visszakérdeztem hogy ungarese? nevetett egy jót aztan végül elmutogattam miből mennyit kérek, nem volt gond.
Én amit tudok németből azt az aldi/lidl/dm/rossmann-ból, meg ami úgy ragad az emberre kevés. Barátom tud ugyan németül, de mindig az angolt használtuk inkább német nyelvterületen is.
Legkevésbé a nyelvtől félek külföldön, szupermarketben, utcán google lens.-szel forditok amit szükséges. Ezek az utcai lehuzos(karkötős trükk, stb)sötét alakoktól meg zsebesektől jobban tartok általában. -
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6279 üzenetére
Mi legalább egyszer beülünk valami olyan helyre ahol csak helyi nyelvü étlap van és tele van helyiekkel. Spanyolországban beultünk egy helyre ahol spanyol nagypapik soroztek meg ujságot olvastak, neha ettek valamit, focit neztek a tv-n Ott amugy valami azsiai nö volt a pultban/konyhában, de regen bekoltozhetett. Rigában is valami menzára betévedtünk, meg Varsóban is. Szerintem kifejezetten jo storyk ezek, nem kellemetlen emlékek vagy rosszak hogy "jol kibasztak velem hulye magyarral".
-
arcsin
senior tag
Ha már feljött, Srácok a Malpensaból induló vonatra a jegy úgy müködik mint itthon a MÁVnál, hogy érvényes a köv x vonatra is?
Csak hogy érdemes megvenni a jegyet, helyben, indulás előtt appbol/automatásan hogy tudom fixen melyik vonattal fogok menni, vagy még idehaza mitudomen pld 9órásira és akkor az jó még x órára úgyis ha késne a gép, lekésnénk a 9 órásit. -
arcsin
senior tag
Gyorskérdés, Milano, Malpensaba a Wizzair a T1 vagy T2 -be érkezik? Avagy sok idö egyikből a másikba eljutni?
-
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6482 üzenetére
Vagy airbnb. Az egyelöre stabil.
-
arcsin
senior tag
válasz AMD Power #6536 üzenetére
Szerintem észak és dél olaszország közt hattalmas a különbség. Milano nekem nagyon tetszett idén, rengeteg növény van a házakon, a tömegkölekedés is perfekt a sok metroval villamossal nagyon kényelmes, Roma/nápolyban elég foghijjas volt a buszozás meg minden. Söt milanóban egyik vonatállomàs sem ...olyan mint napolyban v romaban. Azt hittem eloszor hogy nincs sok latnivalo Milanoban, pedig de, 2x is voltam idén és sokmindenre nem volt idö .
Váltig állitom hogy anno napolyban nem véletlen 2en vittek egy összecsavart szönyeget a kukához. Csak nagy különbségek vannak orszagon belül tapasztalataim szerint. -
arcsin
senior tag
válasz dellfanboy #6582 üzenetére
Amúgy miért akkora skill előre gondolkodni? Én azt is tudom már hogy jövőre hova fogok menni. Anno a Róma-Napoly gyorsvonatra is 10 eur volt a jegy, mert időben foglaltam.
-
arcsin
senior tag
válasz rasotamas #6641 üzenetére
BudaPestGo, Mobiljegy, stb bármelyik appban tudsz előre venni vonaljegyet vagy 30perces jegyet (Amúgy 0-4 óra között a Határ útig/úttól jár a 200E busz, mivel a legtöbb éjszakai buszra ott lehet felszállni/ átszállni.) Ha nincs spec feladott poggyászod, és becsekkoltál online, akkor nem kell a pultnál téblábolni. Mehetsz a securitycheckre. Amúgy van egy jó, és nem túl drága frei kavézó bent, ha esetleg szeretnél inni egy kávét, vagy nem volt rá időd már otthon.
Nem tudom Eurowingsnél hogy van, de wizznél pld 20- 30perccel indulás elött van a kapuzárás, és onnan szoktam még kb 1órával elöbb érkezni a reptérre, szóval igen, kb másfél óra elég szokott lenni ha nincs feladott poggyászod. Ha van, akkor a pultnál viszonylag sokat kell várni általában. -
arcsin
senior tag
válasz rasotamas #6644 üzenetére
Figy, láttam már aranyér kencsőcsös nőt pampogni (100ml-es szabály miatt), de alapvetően nem érdekel senkit hogy milyen gyógyszereket viszel magaddal. Ki se kell pakolni őket security checken. A recept sem érdekel senkit. Én amúgy idehaza betiltott gyógyszert (alka-seltzer) hoztam haza 1x és az sem érdekelt senkit.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
repjegyből kb 50 eurot lehet faragni ( 40-45 ezer a repjegy bécsből jövő nyárra már most). szálláson is lehet faragni ha lejebb adja az ember szerintem. Fullos apartman Airbnb -n már olyan 50-70 eur / éjtől van. Kocsibérlés nem mindenkinek játszik (mi eddg megvoltunk anélkül, bár szeretunk tömegközlekedni). Szóval ez a 2000 euro elég kényelmesre van hagyva
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6707 üzenetére
Pedig szep kartyabol lenne az igazi dubajozni
-
arcsin
senior tag
Google flightson meg minden társaság fent van. De sok hasonló oldal van, pelikan stb.
MÁS:
Macedónia tippek: Halkbankból wise kártyával ingyenes a kp felvét (dénár) A többi 350 mkd-re lerántana, de még szerencsére megkérdezi az ATM hogy BIZTOS lerántson-e 350 dénárra. Az old Bazár végén van egy váltó, fehér épület, euróra korrektül vált dénárt és vasárnap is nyitva van. (nekünk ma kellett asap a szállást kifizetni euroban).
Reptéren a telekomnál nem érdemes SIM-et venni, mert nincs nekik sajnos véletlen az olcsóbbik 7napos 10GB-os simük, de plázákban, városban simán leet kapni, aktiválás is egyszerü (sim betesz, pinnel felold, 1234 et hivni kell és a 3 as majd az 1es gombokat megnyomni).
Beírtam, hátha valakinek hasznos lesz keresőbe beütve. -
arcsin
senior tag
Olyat kell kötni amire szükséged van. Lakásbiztositast se tudja senki hogy másnak mik az igényei, milyen a lakása, ázos vagy inkabb indukcios káros. Ahogy a lakásodat, magatokat is te ismered a legjobban.Te tudod mekkora értékü elektronikai cuccokat viszel magaddal, stb. Netrisken érdemes keresni, ott össze lehet hasonlitank többet is.
Illetve eu-n belül van eu-s eü-s kártya ha csak baleseti ellátás miatt kötnél.
Mi pld viszunk sokszor egy macbookot, mert van hogy dolgoznia kell barátomnak sos és amiatt magasabb elektronikai eszkozos biztositast szoktam keresni ami eszkozonkent fizet, nem összesen egy maxot. -
arcsin
senior tag
El kell olvasni Többynire fizetnek, igen, van ahol meg kell adni hogy tengerpartos nyaralásra vagy síelős nyaralásra kötöd spec.és akkor az extra kockázat miatt drágább lesz, de fizetnek. De amúgy már csak ilyen ránkerőszakolt eu-s kötelezettség is hogy tudj tájékozódni a megkötni kívánt biztosítás részletes feltételeiről mielőtt megkötöd. Ez lehet kivonatolt és/vagy hosszabb leírás is. Felelősségbiztosítás is van amelyikben van.
Én anno p. ci voltam bejatszani, mert 1x kizártuk magunkat a szobábónkból. A kulcs a zárban volt bentről és a huzat becsapta az ajtót, mi meg kívül, a csomagok is bent ragadtak . Mivel ez Hamburgban történt, 10 előtt nem volt ébren senki. Az ablakot betudtam volna törni, és a biztosítás fedezte is volna, de nem mertük. Lekéstük a gépet mire a szaki kijött kibontani az ajtót. Legalább annak a költségét pld visszatérítette idehaza a biztosító.
Balesetnél én csak annyira hajtok hogy lássanak el, semmi extrára (eu-s eü kártya). Ha szeretnék vmi extrat, akkor kötnék balesetbiztosítást külön (többnyire EUn belül érvényesek is). Emiatt különösen speciálisan ha eu-n belül mozgok a baleseti része nem érdekel, az hogy ha bena vagyok, vagy úgy jön ki a lépés, eltörik valamim nem várom el hogy fizessenek külön, csak lássanek el asap, a többit már megoldom. De meglepődnél hogy pld mennyire részletesen le vannak ezek írva. Tényleg csak el kell olvasni ezeket...
Az elektronikai rész érdekel engem többnyire, mert telefon, laptop pótlása zsebbenyúlós. Vagy akár gép késés eseten +1 éjszakát is állhat a biztosító, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest