Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bandus
veterán
lehet 10 nap is, akár, ha épp úgy jön ki, de a rendelkezésre álló szabadság sajna véges, így valószínűbb a 7-8 napos tartózkodás. emellett tervben van még egy kisebb roadtrip ausztriában, meg néhány horvátországi hosszú hétvége, így gyorsan elfogy a huszonpár nap. és síelni még nem is voltam
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Xarina
aktív tag
Olyasmire gondoltam, ami használható is. Amit te linkeltél, az kb semmit sem ér, nagyobb részt hülyeségeket jelez. Akkor már jobb ez valamivel [link] vagy a konzuli info [link] , de ott még virusmentes időben is voltak fals információk.
Azért akad elég sok hely, ahová jelenleg lehet menni, de sajnos a helyzet egyre rosszabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Az elsődleges amiért mi odamegyünk az a Vatikán. És nem Róma! Amit azon kivűl megnézünk az már ajándék! Ha én 1 napra kimennék és megtudnám nézni a Vatikánt, már akkor megérné. Ez a szállás amitt ajánlottam 52euro/éj amugy tényleg jól hangzik,hogy központi helyen van. De még várom a Vár a Világ ajánlatátt is.
-
Mercutio_
félisten
Egyre több országban írják elő a 3. oltást, illetve második oltás + 6/7 hónap amíg elfogadják az EU-s oltásit, ezek hiányában beutazás csak PCR teszt és ottlét is 2-3 naponta teszt.
Nem tudom mi lesz tavasz/nyári szezonban, de most fentiek miatt inkább itthon maradók a márc 15-i hosszú hétvégén
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Én se írtam mást
Viszont 3. oltást szerintem még elég sokan nem adatták be (én se ), egyrészt mert úgy néz ki az omikronhoz "felesleges", ha nem vagy veszélyeztetett csoport, másrészt ki tudja idővel nem döntenek-e úgy, hogy a 3. oltásra is 6 hónapot adnak, így pont a főszezonra lenne meglőve az ember
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Xarina
aktív tag
Az euro pont olyan konvertibilis deviza, mint a dollár, szinte az egész világon normális áron váltják. Ne a reptéren, határon, szállodában válts. Mind Ammanban, mind Aqaba-ban rengeteg a váltó. Ha repülővel mész, a reptéren csak annyit válts, amennyivel be tudsz menni a városba.
-
Xarina
aktív tag
Bazárokban meg ilyen fekete váltóknál váltották csak egy az egyben eddig, hivatalos helyen mindig normális árfolyam volt. Én régen még oszták schilinget és német márkát is váltottam, az sem volt rosszabb soha, mint a dollár.
Amúgy ha teheted, Aqabában lépj be az országba, akkor nem kell vízum, ami rohadt drága, meg onnan szinte ingyen be lehet jutni a városba.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Az egy hetes turnus végén van egy egyszeri 30 euró összeg. Főszezonban az nem pénz szerintem.
Beszéltem a hölggyel. Kedves volt.Közben én még találtam egy pár opciót.
-
törölt tag
"Csődről, fizetésképtelenségről egyelőre szó sincs "
Így legyen. Azért azt nem árt megjegyezni, hogy a nagy bukásokat nem szokták előre bejelenteni 2008as válságnál a bukás előtt nem sokkal még AAA kategóriájúak voltak azok a vállalatok amik az összeomlást okozták 1-2 napra rá. Ha tényleg gáz lenne, azt csak pár bennfentes tudná időben. Mindenki más utólag lenne "okos".
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Persze. De mint említettem, idén már 20x annyiba kerül a vonat külföldieknek, mint előtte (legalábbis a 3. oszályhoz képest). Jóval olcsóbb a busz, negyed vagy ötöd ár. De vannak olyan busztársaságok, akiknek kifejezett luxusbuszaik vannak, olyanok mint törökbe vagy iránba, malayziába. 36 személyes ülésekkel, amelyik mindegyike ággyá alakítható. Ezek ált. 400 font körül vannak ezen a távon, így az is jóval olcsóbb, mint a vonat és sokkal kényelmesebbek, mint a vonaton az első osztály. Hálókocsikat nem tudom, azt nem próbáltam.
Amúgy az első és másodosztály szerintem jobb, mint nálunk, ami szörnyen festhet, az a 3- osztály, de az meg fillérekbe került ekkora távon is . Viszont oda már az utóbbi 15 évben pont ez miatt nem adtak el külföldinek jegyet, de ha felszáltál, a kalauztól simán meg tudtad venni. De ott még a csomagtartó részen is feküdtek.Viszont ezeken sokkal érdekesebb volt utazni, jönnek fel állandóan az árusok és próbálnak rádsózni valamit, de olcsó kajákat is hoznak. Rakás cuccot baromi olcsón meg lehetett venni.
Vonat amúgy nem túl jó, még ha sokan ajánlották is. Csak a 3. osztály árai miatt volt érdemes vele utazni. Volt, hogy 5 órát késett Luxori indulással Assuánba és hiába volt jegyem és ezen időtartam alatt befutott 6-7 vonat, csak arra szálhattál fel, amelyikre a jegyed szólt. Ha nem lett volna jegy, simán felszálhattam volna. Persze azt meg nem tudták megmondani mennyit késik. A táj miatt nem érdekes, a Nílusból szinte semmit sem látni ezen a részen, max a szegény helyieket, akik odajárnak mosni. Alexandia-Cairo útvonalon még anyi érdekesség sincs, az egyedüli, ami érdekes Port Saidből indulva bármerre, mert onnan lehet látni a Suezi csatornán a hajókat, de ott szinte mindenki rádszól, hogy tilos fényképezni, ha hatóság kap el, akkor le is tartóztatnak. Mondjuk egész Suezben ez van, de Port Saidben meg simán lehet fényképezni őket bárhol és ott a komp is ingyenes. -
Xarina
aktív tag
Sajnos nem csak magyar vonatkozása van. Grúzoknál, törököknél is ez van, de vannak német ismerőseim, akiknek szintén nem fizetnek 2 hónapja. Némelyiknek már 10 ezer euró feletti összeggel lógnak, ők már a múlt hónaptól le is mondatják a vendékekkel a bookingos foglalást, pedig előtte még a 30%-os jutalékkal is megérte nekik.
-
törölt tag
Kétlem, hogy sok magyar részvényes lenne. De ha már itt tartunk, a vállalatra is kihatna aminek része a booking, egy hullámot is elindíthat. És nem csak Magyarországon tartozik, hanem Európában más országokról is hallani, hogy nem fizetett. Komoly átrendeződés lenne a piacon. Te tényleg csőd lenne, és nem vmi más gond van.
Valty, volt külföldiekről is szó egyes cikkekben korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Olyan nincs, hogy átsétálsz. A 3. osztály a csóroknak van, az csak olyan kocsikból áll. Az első-másodosztály megy csak együtt. Ha menni akarsz, akkor azt esetleg meg lehet tenni, hogy Suezből Alexandriába mész (fordítva biztosan nem engednek fel, mert már beléptetőrendszer van, régebben még átfutottam rajta vonatindulás előtt, de most már az is lehetetlen.) Ott csak 3. osztály közlekedik, nem tudom felengednének-e még vagy már ott sem. Cairo, Luxor, Assuan-ban már sajnos az sem működik, hogy egy helyit lefizetsz, hogy vegyen neked jegyet, mert már büntetik őket ezért. Esetleg még azt lehet megpróbálni, hogy Cairo után egy kisebb állomáson szállsz fel a 3.osztályra, ahol nincs beléptetőrendszer. Annyit nem fejlődött az ország, hogy a kisebb állomásokra is rakjanak, de szerintem még a nagyobbakon sincs.
De 3. osztályok között is vannak különbségek. Még 25 éve láttam Matruthban egy vonatot, meg is örültem neki, mert azt mondták mindenhol, hogy nincs arra már vasúti közlekedés. Mikor közel mentem hozzá, akkor láttam, milyen igénytelen, ha fizettek volna akkor sem szálltam volna fel rá. Sajnos akkor még nem volt digitális gépem, a rendes fényképet meg akkor sajnáltam rá, azóta is bánom. Akkoriban megkért az egyik internetes utazási oldal, hogy írjak egy cikket Siwáról, mert az hiányzott az oldalukról. Ott írtam, hogy rettentő igénytelen volt a vonat, erre átírták arra, hogy igen rosszul nézett ki, amit eléggé sérelmeztem, mert az nem fejezte ki kellőképpen az állapotát.
Ha a vonatozás érdekel, akkor érdemes Thaiföldön utazni 3. osztályon. Az szó szerint igazi fapados, de kicsit hasonló az egyiptomihoz. Ott is jönnek az árusok, bár ott szinte csak kaját árulnak. Ott sajnos nincs az a sok előadás, amit egy-egy árus bemutat a portékájával. Az is nagyon olcsó és ott a táj is szép szinte bármerre. A vonat vége nyitott, csak egy lánc zárja le, így remekül lehet onnan fényképezni, bár ablakok sincsenek raja, így majdnem mindegy. A vonatok végébe ültek a szerzetesek, ha összebarátkoztál velük, meg is áldottak vagy csináltak egy masszázst. De szerintem már ott is szigorítottak rajta vagy előbb utóbb fognak. Már 10 éve a Kwai folyóhoz menő vonalat megemelték a turistáknak kb 50x-ére, szerintem előbb-utóbb a többi vonalat is emelni fogják. Az meg külön poén volt régen, hogy vonatindulás előtt megszólalt a himnusz, vigyázba kellett állni és elmondani egy imát a királyért. Mozikban is ez volt.
Ami még szintén kihagyhatatlan, Mauritániában az ércszállító vonat. Ott nem is érdemes a vonatba ülni, hanem a 4km hosszú vagonok egyikébe bemászni, az ráadásul ingyenes is. Hatalmas élmény így beutazni többszáz km-t a sivatagba. Bemernek 3-4 maroknyi homokot a sarokba, az a wc.
De Ukrajnában vagy Oroszországban az elektricska is jó, bár hosszabb távon baromi lassú. ( A háború miatt sajnos most macerás menni, bár a haverjaim most is gyakran járnak minden gond nélkül). Sajnos a grúzoknál már kinyírták, sajnos előbb-utóbb mindenhol megszüntetik őket.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Az enyémen nincs mit méricskélni, mert pár centivel mindig nagyobb, a súlyról nem is beszélve. Én ott már átrendezni semmit nem tudnék, max kidobni. Általában több hétre, akár több hónapra megyek, de mindig csak a kis kézivel, így állandóan fullon van. De eddig mindig szerencsésen megúsztam, pedig volt pár necces helyzet, bár leginkább külföldi fapadosoknál, ahol csak 7kg a max megengedett, nálam meg min. a duplája van.
-
mufi
senior tag
Köszi, kiugrottunk megnézni, legalább láttam a C parkolót ahol aztán foglaltam is.
@arcsin a kérdésem inkább arra irányul, hogy kell -e, kifizetik -e ha valami történne nem mint pl eltöröm a lábam a lépcsőn/létrán amikor a tengerbe megyek majd azt mondja a biztosító hogy b meg láttad, hogy rozoga mineképtél rá....
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
arcsin
senior tag
Ingyen felvihetot keresett.
20 literes alapbol 20% veszteséggel vihetö fel. 20*30*40 a limit, ami pont 24 liter. 4liter minusszal indul.
40 literes meg nem relevans, mert nem priosat keres. Csak felesleges es feleslegesen drága is egy ilyen thulevel szivatnia magát.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
és mennyi a priority? mert ha pl. nem egyedül utazik, abból vehet a társának mégegy arcsin féle decathlonost, ami pont optimális az ingyenesbe.
---------------------
geez, 200€-s hátizsák üdv péhá[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
tehát fizessek többet és még többet, hogy jól el tudok pakolni benne
még oké is lenne a javaslat mondjuk lufthansa gold member meg ilyeneknél, nem az air máv szintű wizznél.
szarkazmus: a Tule árából 2 kört vesz a wizzen valami ingyenes szatyorral kihordani a dolgait.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
arcsin
senior tag
A limitek azért vannak hogy kimaxoljuk öket. Amit én linkeltem is totál jól pakolható, sok rekesze, hálós zsebe van, rugalmas oldalfala van, laptop tartó A 14 literes veszteség azért elég durva akárhnnan is nézzük, az majdnem még egy kisebb táska. A szettből a 20 literes táska lenne releváns, de a fórumtárs vegye meg a nagyobb táskát is, és akkor 30 ezerért vegyen prioritityt is hogy kihasznalja ha már 200 euros táskaszettel bes.szopatta magát.
Kicsit overkillnek érzek a te megoldásodat pont amiatt hogy a szett kisebbik felére lenne szüksége max. Őszintén az én általam linkelt táskát is drágának gondoltam kissé.[ Szerkesztve ]
-
sike!
tag
Igen, minden jegyet megvásároltunk már. Régen volt a Lufhansa-nál olyan (és ha jól emlékszem az Etihad-nál is (valami kooperáció van egyébként a két cég között)), hogy a jegy vásárlása után 24 órán belül ingyen foglalhattál helyet. Az Oman Air kapcsán nem tudok nyilatkozni, nem tudok semmiféle kedvezményről, egyszerűen a PNR kód + név beírása után engedett helyet választani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Xarina
aktív tag
-
sike!
tag
Nem tudom értelmezni a kérdést. Miért ne velünk jönnének a csomagok Pestig? Mint írtam, a Bravoflyon keresztül foglaltunk, nincs semmi infónk arról, self-transfer lesz-e. Ezt hogy tudjuk kideríteni?
Más: nem tudok becsekkolni a Lufthansa oldalán a Frankfurt-BP járatra, pedig "időben" vagyok. Olyan, mintha nem is lenne foglalásunk erre az útra. WTF???
-
t72killer
titán
, az ilyesmi jó lenne, a gyerkőcök alvásciklusa miatt is. Frankón alszanak repülőn, csak ha az éjszaka közepén van egy átszállás, az nem ideális.
Azt látom, hogy Glasgow kiindulással az Emirates már kb mindenhova is elvisz fejenként 800 fontból, ebből mondjuk 300at le kéne még faragni, hogy emészthető maradjon. Légitátsaságban közepesen vagyok válogatós, öbölbeli, európai jöhet, a többieket le kell csekkolni mert az se mind1 mekkora üléstérrel húzza le az ember a sok órát (pláne a közben elfekvő gyerkőcök)[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Azurooandrew
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest