Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Nyaralást tervezünk párommal májusra vagy szeptemberre a keret kb 300e Ft. Tengerpartra szeretnénk menni. Eddig Korfut és Malagat néztem ki de a május még elég hűvös. Tudtok ajánlani még városokat amik kijöhetnek ekkora összegből és megfelelnek az elvárásainknak? Inkább pihenős nyaralás lenne max 1-2 nap városnézéssel így inkább a szállásért fizetnénk többet. -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Még nem voltunk "egzotikus" helyen nyaralni, úgyhogy eldöntöttük párommal, hogy januárban megyünk.
Viszont annyi lehetőség van és annyi értékelés, hogy nehéz dönteni.
Ti milyen úti célokat és milyen irodákat ajánlanátok?
Kb 7-10 napra mennénk, januárban vagy februárban, szeretnénk tengerben/óceánban fürdeni, olyan helyet szeretnénk ahol el lehet lenni a komplexumban is és ahol van látni való is.
Olyan 800e Ft-os keretbe szeretnénk beleférni ketten mindenestül. -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Január-Februárban szeretnénk elutazni párommal valami egzotikusabb helyre, de túl sok a lehetőség, ezért bízom benne, itt kapok pár értelmes választ segítségnek.
Ketten mennénk, 7-10 napra a keret olyan 2.5M Ft (nem feltétlenül akarom kimaxolni de ha olyan hajlandó vagyok ennyit költeni.)
Ami fontos lenne, hogy nem az összes napot szeretnénk parton dögléssel tölteni, hanem olyan helyet keresünk, ahol vannak jó programok.
Amiket eddig néztem:
Costa Rica, Hawaii, Mauritius, Maldív-szigetekHa valaki volt már ezeken a helyeken vagy más helyen amit bátran tud ajánlani, az kérem ne tartsa magában a részleteket.
Köszi! -
dkaro
őstag
Köszi a válaszokat. A 7-10 nap értelemszerűen utazás nélkül értendő.
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Látom volt 1-2 beszámoló ezért én is leírom, mely programokat ajánlom annak aki a Paklenica nemzeti park környékére téved Horvátországban.
Raftingolás a Zrmanja folyón:
https://raftrek.com/tour/kayaking-zrmanja-river/
Inkább kajakozás mint raftingozás, szóval gyerekeknek és nagyon kezdőknek is ajánlott. Rendesen szervezett, jófej vezetők és gyönyörű látvány.Modric barlang:
[link]
Azt hiszem getyourguide-on foglaltunk hozzájuk. Egy kb 2 órás program a Modric barlangban. Kellemes hűvös van, ami nagyon jó a baromi melegben . Szintén jófej túravezetők és érdekes történetek a túra során. Tériszonyosok is mehetnek és csak 5-6 szűk hely van ahol át kell préselned magad, de természetesen segítenek a vezetők.Quadozás a nemzeti park környékén:
https://www.start-travel.hr/
Van hosszabb és rövidebb túra. Személy szerint nagyon élveztem, a látvány magáért beszél.Zadar közel van és érdemes a várost, a tengeri orgonát és a naplementét megnézni.
Éttermek közül ezt nagyon ajánlom:
https://m.facebook.com/ProtoZadar/Paklenica nemzeti park:
Gondolom ezt a parkot mindenki ismeri. Elképesztő látvány, de nehéz útvonalak vannak. Mindenképp túracipő, sok víz és étel ajánlott az útra. Érdemes több nap is visszamenni más-más útvonalon.
A park előtt van egy étterem amit szintén nagyon bátran ajánlok:
[link] -
dkaro
őstag
válasz Real_Necro #5959 üzenetére
Van néhány szűkebb lyuk, ahol kell a túravezetők segítsége, hogy átjuss. Én is tartottam tőle de abszolút nem vészes. Én még sosem voltam barlangtúrán előtte.
Nem olyat kell elképzelni, hogy hason csúszol 2-3 métereket, hanem, hogy van egy szűk lyuk amin fura pózban kell átbújni. -
dkaro
őstag
Sziasztok,
Jövőre szeretnénk a családdal a karácsonyt havas helyen tölteni. Van aki tud a közelben, bérelhető házat, nyugodt környéken? Síelés nem szempont, csak az, hogy a teljes ház bérelhető legyen, legalább 4 szobával és garantáltan legyen hó.
Autóval mennénk szóval 5-6 óra út lenne a maximum ideális esetben.
Előre is köszi ha tud valaki ajánlani. -
dkaro
őstag
Sziasztok,
Maldív-szigetekre van valakinek hotel ajánlása? Ajánlottak kettőt de elég lehangoló értékelések vannak google-n. Ezért ha van itt valakinek konkrét ajánlása, azt szívesen venném. (4*-os szállodát keresek). -
dkaro
őstag
Az embererek többségének az a baja, hogy csak várja, hogy egy probléma megoldódjon de egy fűszálat nem képes keresztbe tenni, vagy épp elolvasni egy tájékoztatót.
arcsin pont segíteni próbált neked, de te nem segítséget vársz hanem, hogy valaki megcssnáljon helyetted valamit. -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Átalában itt a low budget nyaralásokról vannak infok de gondoltam bedobok egy Maldív szigetekit, mert amikor nézelődtem nem sokan írtak erről.
Most jöttem haza és halamas élmény volt. Őszintén kicsit tartottam tőle, mert elég aktívan szoktunk nyaralni és nem tudtuk mennyire fog bejönni a klasszikus semmittevős nyaralás de minden félelmünk alaptalan volt.
Ajánlanak a resortok kisebb programokat (2-4 órás elfoglaltság), ilyen pl a kézi horgászat, delfin nézés stb, amik jó mókák és legalább nincs a teljes semmittevés érzése az embernek. De lehet SUP-ot, kajakot bérelni, kipróbálni a búvárkodást és persze egéz nap snorkelezni, nagyon látványos az élővilág. Tudsz úszni kisebb cápákkal, rájákkal, hatalmas élmény volt számomra.
Szóval aki tervezgetett ilyet és kicsit tartott tőle, mint én az bátran vágjon bele. Én most nekiállok spórolni, hogy egyszer visszatudjak még menni.Száraz tények:
Mindenképp Október második fele és Május között kell menni, előtte esős. Ki lehet fogni száraz heteket de elég kockázatos tud lenni. Én most október utolsó hetében voltam és 2 nagyobb eső volt a délutáni/esti órákban.Végig meleg van, este és nappal is és nagyon magas a páratartalom.
Sok naptejet kell vinni. Mi 2 doboz 50 faktorost elhasználtunk ketten 1 hét alatt. Helyben csak 30-ast árultak és 60$ volt egy tubus.
Egy 4*-os szigeten voltunk half board ellátással ez ebben az időszakban kb 100k/éjre jött ki. Minél jobban mentek be a száraz időszakba ez persze úgy drágul.
A repjegy flydubai-al kb 600k volt 2 főre oda-vissza, 2 20kg-os csomaggal.
Maléból a transzfer nagyon hosszú idő tud lenni ezzel is kalkulálni kell. Nekünk a hotel szervezte de helyi járattal + csónakkal kellett menni és a helyi járat ritkán jár így érkezéskor és induláskor is várni kellett Malében 3-4 órát. (Amelyik sziget közel van, oda persze lehet gyorsabb ha csak csónakkal kell menni, illetve néhány drágább sziget intézz hidroplános transzfert.)
Kb mindent lehet kártyával fizetni, ha lakott szigetre mentek túrára oda érdemes vinni pénzt, illetve jattolásra egy csomó 1$-ost. Elég USD-t váltani, nincs szükség helyi pénzre ha resort szigetre mentek.
-
dkaro
őstag
Hondafushi Resort volt.
https://hondaafushiisland.com/
Mi az azsianeked segítségével mentünk, de legközelebb lehet simán magunknak szervezzük, még meglátjuk. -
dkaro
őstag
válasz dellfanboy #6887 üzenetére
Sztem a wizz mindig így ment. Csak akkor tudsz becheckolni hamar ha veszel hely jegyet.
-
dkaro
őstag
Sziasztok,
Aki volt már Cardiffban,ahhoz szól. Megyek koncertre és kiváncsi vagyok hány napra érdemes szervezni ha a várost is meg akarom nézni. Elég 3 teljes nap vagy nagyobb annál? -
dkaro
őstag
Én is épp Szlovéniába keresek szállást. Természetközeli házat, Bovec és a Bohinji tó között. Ha valakinek van a tarsolyában, ne tartsa magában.
-
dkaro
őstag
Sziasztok,
Szlovéniában, a Bohinjó tó környékére (1 órán belül autóval) van vmi program amit nem szabad kihagyni? Jöhet túra, látnivaló és program is
Összeszedtem egy pár dolgot már de biztos van egy csomó amiről nem tudok.
- Bled
- Vintgar szurdok
- Triglav nemzeti park
- Skocjan barlang
- kajakozás
- biciklizés tó körül
- quadozás -
dkaro
őstag
válasz sherlock82 #8266 üzenetére
Mi Esztergomban voltunk a Már Vártalakban és nagyon szerettük. Valószínűleg a hagyományos wellness szállodázást lecseréljük ilyenre.
-
dkaro
őstag
válasz FireKeeper #8293 üzenetére
Ha bele tudod préselni a keretbe akkor jó vagy
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szólánc.
- MIUI / HyperOS topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Asztalos klub
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.