- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #9344 üzenetére
Tavaly óta már csak a Központi Bankban lehet. Jó sokat ültél rajta. 2023-ban bármely eurót használó országban is be lehetett váltani bármely országban.
-
vans?
őstag
válasz
sherlock82 #8796 üzenetére
Szerintem szeptemberben Del-Olaszorszagban meg mindig nagyon meleg van. Bar a masodik fele talan mar jo.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
sherlock82 #8794 üzenetére
Azt hittem a településen volt valami egyedi.
Saját vélemény jön:
Nekem az a bajom Horvátországgal, hogy -szinte- sehol semmi nincs, nem lehet érdemi kirándulásokat, városnézéseket tervezni. Egy egy utcabol állnak a faluk, amiben sajnos én nem látok semmilyen egyediséget.
Raguza is annyira felkapott, pedig egy miniatűr olasz városka simán llekörözi. (Ami nekem korábbi utazásaim során tetszett, az talán Cavtat volt, de az is csak magyar szemmel.)
A tenger tiszta, és szép, ezt el nem lehet vitatni, de aki egy kicsit mozgalmasabb, látványosabb környezetre vágyik, annak nem biztos, hogy kielégíti az igényeit. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
sherlock82 #8791 üzenetére
Mi volt ennyire kiemelkedő Malinskaban?
-
den89
tag
válasz
sherlock82 #8791 üzenetére
Malinska tényleg megfontolandó. Más is ajánlotta már.
Jesolóból mi is elmentünk Velencébe. De nyár közepén nem valószínű, hogy megejteném a gyerekekkel. Brutálisan melegünk volt és alig volt ülőhely, ha csak nem ülsz be valami egységbe. Mindenhol tumultus, stb. Alapvetően mi is szeretünk kicsit kirándulni, körülnézni nyaraláskor. De a picikkel ezek a dolgok most nem annyira aktuálisak.Crikvenica igazából ideális volt, a parttól 50 méterre volt a szállás, szemben kavicsos part, 8-10 perc sétára mesterséges homokos part, 100 méteren belül volt minden, amire szükségünk lehetett. Csak valahogy továbbra is B tervként tudok erre gondolni, hogy tök ugyanoda menjünk (még a szállás is ugyanaz lenne).
-
den89
tag
válasz
sherlock82 #8789 üzenetére
Zadar és környéke annyira nem jön be. Malinskán gondolkodtunk már korábban is. Mondjuk akkor eléggé körbelőjük azt a részt 3 év leforgása alatt (2022 Baska, 2024 Crikvenica). Isztrián gondolkodom (pl. Rabac), ott a családdal/asszonnyal még nem is voltam, szüleimmel voltunk azon a részen pár helyen.
Olaszországban igen, a szokásos Jesolo (itt voltunk asszonnyal, 5 éve). Meg persze Bibione-Lignano vonal, Cavellinora nem gondoltam eddig. Jesolo jó volt, de kisgyerekekkel nem tudom mennyire lenne jó ez a forró homokos, árnyék nélküli-napernyős, klasszik olasz nyaralás. Bár biztos van olyan rész ezeken a településeken, ahol azért vannak fák, árnyék és élhetőbb is kisgyerekekkel. Köszi az ötleteket! -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8709 üzenetére
Augusztus vége még az idegenforgalmi szezon közepe. Olaszországban szeptember közepéig van iskolaszünet, addig fullon van minden. Sok állami cégben augusztus a kötelező szabadságolási hónap. Fürdeni hogyne lehetne augusztusban, arra még októberben is lehet. Az a régió az ország egyik legolcsóbb része, de nyáron az is iszonyat megdrágul.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8602 üzenetére
Nincs egy éve, hogy valakinek írtam valamit a környékről, keress rá. És akkor még ott vannak a tó közelében lévő városok, mint Bergamo, Verona, stb., azokra sem elég 1 nap.
A tavat meg leginkább bicajjal ajánlom körbejárni, ha nem azzal mentek, akkor is érdemes bérelni mindenképp. Idén mi is tervezzük újra körbebicajozni, állítólag az elmúlt pár évben rengeteget fejlődött a kerékpárút.
Viszont a Garda-tó rendkívül felkapott hely, nyáron többen lesznek, mint a tengerparton. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8600 üzenetére
Lehet fürdeni, vannak strandok is bár nekem kissé hideg a tengerhez viszonyítva a vize.
Attól függ, mi érdekel. 2 nap alatt körbe is lehet járni, de ha minden érdekesebb dolgot meg akarsz nézni, 2 hét sem elég rá. -
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #8568 üzenetére
Ha nem szerettek sétálni relatíve kevés élmény fog érni.
Mátra alján lakom de itt a természet szépsége ami húzóerő de több napra nem ide jönnék el.Mi évek óta Magyarországon töltjük a pihenő időnket.
Hol a Tisza tón hol a nyugati országrészben.
De ha a természet lenne a cél inkább az őrség vagy a Balaton vidékibb része. -
syC
addikt
válasz
sherlock82 #8568 üzenetére
Igazabol nem fürdeni mennenk. 1-2 napig neznenk csak a tengert a partrol. Kicsit csaszkalnank a varosban, ennenk egy-ket pizzat, aztan ennyi. Nyilvan nem 30 fokos tengerre szamitok es 40fokos napos verofenyes idore, viszont az pont tetszene hogy kicsit kihaltabb a kornyek es nincs heringparty.
-
válasz
sherlock82 #8304 üzenetére
Revolutot javaslom.
-
mrots
junior tag
válasz
sherlock82 #8289 üzenetére
Megvolt Napoly. Hat, az biztos, hogy vissza nem tervezek menni. Maga a varos felejtos. Igenytelen, szemetes. Minket konkretan nem is erdekelt, Pompei es a vezuv volt a cel, amiket meg is neztunk. Nyilvan ezek kivul vannak Napolybol, ahogy elhagytuk a varost, egybol jobb kedvunk volt. Szebb volt a taj, olyan felszabadultabb lett minden. De mindketto csalodas volt. Pompei biztos erdekes, de en ilyen kulturalis retardalt vagyok. Vagy ot orat maszkaltunk a romok kozott es az elso fel ora utan, ami erdekes volt, nekem mar mind egyforma volt. Vezuvrol szep a kilatas, de kb ennyi. Ha franko vulkanokat akarsz latni, menj Tenerifere, ahol magasabbra lehet felmenni, vagy menj Lanzarotera, ahol sokkal kozelebb tudsz hozzajuk menni es sokkal latvanyosabbak. Utobbi helyen erdemes elore (minimum egy honappal elore) regisztralni engedelyre, hogy gyalogturan is reszt lehessen venni a vedett teruleteken. Szoval a vezuv is csalodas volt.
Mi az egyetlen ami miatt valaha visszamennek? A Da Michele pizzeria. Keress ra. Amikor mi voltunk, valami csoda folytan csak kb 20 percet kellett sorban allnunk, de nem ritka a nagyon nagyon nagyon hosszu sor ember, akik mind itt akarnak pizzat enni. Nem veletlenul.
Ha csak a pizza erdekel, akkor viszont fent eszakon, Milano kornyeken is talalni olyan pizzeriakat ahol delrol felkoltozott emberek sutnek - van olyan jo. Hozzajuk kepest az eszak olaszok pizzaja rossz.
Tovabbi erdekesseg, hogy mikor az olasz kollegamnak meseltem arrol, milyen volt Napoly, o csak ennyit mondott: "ja, hat miert nem kerdeztel meg, Romatol delre az mar Afrika, se civilizacio, se semmi".
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8289 üzenetére
Én nem akarlak kicsit sem lebeszélni, ha valami ok miatt azt gondoltad, hogy oda mentek, akkor hajrá. Addig úgy sem tudod meg milyen lett volna, míg meg nem nézed magad. Csak ne úgy indulj neki, hogy Nápoly maga a csoda, mert kicsit sem az. Ha csak pár napra mennétek, akkor arra vannak sokkal szebb, érdekesebb olasz városok. De ha 1-2 hétre, azt is simán meg lehet tölteni látnivalóval, érdekes programokkal. Eleve ott van a Vezúv és Pompei (bár nekem speciel egyik sem tetszett, de az már az én bajom, hogy mire oda jutottam, már láttam rengeteg nagyobb, érdekesebb vulkánokat, romvárosokat), Amalfi part, Sorrento, stb. Nyáron nagyon jó strandok vannak mindenfelé. De sok felkapott hely meg akkor elég élvezhetetlen a túlzsúfoltság miatt. Mi kocsival voltunk, így azzal könnyen lehetett mozogni, de a tömegközlekedés sem olyan rossz arrafelé. Biztonság sem vészes, sokkal jobb a helyzet, mint amennyire rossz a város híre, de Nápolyban azért észnél kell lenni, a környék kifejezetten biztonságos.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8287 üzenetére
Ha úgy mész oda, hogy nagy elvárásaid vannak Nápoly iránt, akkor valószínűleg csalódni fogsz, mint én. Ha semmi elvárásod nincs, akkor meg egy tök jó hely. Eleve Olaszország 3. legnagyobb, délen pedig a legnagyobb város, így van mit nézni a városon belül is. Én még a Piedone filmeken nőttem fel meg az olasz slágereken, így hatalmas elvárásaim voltak. Mindenhonnan az ömlött, hogy Nápoly milyen csodálatos, Bud Spencer is azt mondta, hogy nem olasz vagyok hanem nápolyi. A nagy elvárásokból meg hirtelen nagy csalódás lett, mert rettenetesen koszos volt a város (mikor először voltam, akkor tetejébe a maffia úgy akart nyomást gyakorolni a városvezetésre, hogy hetekig-hónapokig nem volt szemétszállítás), az összes nevezetes, érdemleges épület szanaszét van graffitizve. Évekkel később voltam újra, mikor a helyzet már rendeződött, de tisztaság az messze nem volt sehol. Dél-olaszország meg Szicilia amúgy sem a tisztaságáról híres, de annyira koszos, szemetes helyet még Afrikában se nagyon tudnéd mondani, mint Nápoly. Én személy szerint Nápolyt Olaszországban a top30-ba sem raknám bele, nemhogy az elejére valahova. Viszont ha ezeken túllendül az ember, akkor meg meg kell nézni, mint van egy sajátos hangulata.
Az sem mindegy, hogy mikor megy az ember, mennyi időre és milyen céllal. Én először 1 hónapot voltam, de az nyáron volt, így az idő nagy része elment a tengerpartra. Évekkel később csak pár napot, de késő ősszel, nyilván akkor a strandolás nem volt szempont. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8285 üzenetére
Mit ertesz Napoly alatt? Mert maga a varost 1-2 nap alatt meg lehet nezni, de a kornyeken tobb hetre eleg latnivalo van. Ha keves az ido, en Napolyban toltenem a legkevesebbet.
-
dkaro
őstag
válasz
sherlock82 #8266 üzenetére
Mi Esztergomban voltunk a Már Vártalakban és nagyon szerettük. Valószínűleg a hagyományos wellness szállodázást lecseréljük ilyenre.
-
blt-blog
kezdő
válasz
sherlock82 #8266 üzenetére
Szerintem ahogy egyre nagyobb divat offline lenni, illetve telefont megvonni (=digitalis detox) ugy egyre inkabb felertekelodnek az ilyen nyaralasok is. Mi nemregen voltunk egy szallodaban, ahol ugyan nem voltunk egyedul, de lenyegeben sehol nem volt semmilyen terero. Kellemes volt egy kicsit elvonulni a vilagtol. Igaz, ennek van hatulutoje is: a szalloda sajat ovodajaban meg kellett adni telefonszamot, hogy tudjanak hivni, ha valamiert a gyerekert kellene menni. Namost ha nincs terero, engem hiaba hivnak. De ezt leszamitva nagyon tetszett nekunk a vilag vegen lenni.
Az, hogy nem kell uton lenni, nyilvan vonzo, mi amiota gyerekekkel utazunk szandekosan arra gyurunk, hogy az utazas resze amennyire lehet, kellemes legyen es elmenyt adjon, ne pedig a kotelezo rossz legyen.
-
mrots
junior tag
válasz
sherlock82 #8116 üzenetére
A videoban azt mondja az urge, hogy a videki nagyilatogatas is nyaralas. Hat nem tudom, ha mi elmegyunk a csaladhoz latogatoba, az nem nyaralas, az kokemeny munka. Vigyazni, mivel eteti a nagymama, hova viszi, van-e rajta rendes ruha, nem fazik, nincs melege, nem kap napszurast, ad-e neki inni rendszeresen. Tudom, nem minden nagymama ilyen de nekunk olyan jutott, aki bokrokrol szedet le vele bogyokat, hogy az milyen jo.
Szoval ez, plusz melle rakva, hogy frissitsd a bongeszot mar kerlek kisfiam, ezt a hibauzenetet irja ki a levelezo, miert tunt el az ikon, ket honapja nem tudok nyomtatni, tedd fel mar a szekreny tetejere, ezt vidd le a pincebe... szal ez minden csak nem nyaralas.
Utoljara amugy kb 4-5 eve olvastam ilyen felmerest, akkor megadtak a nyaralas definiciojat is: legalabb 4 ejszakat kellett valahol tolteni, hogy abban a felmeresben nyaralasnak szamitson. Szoval ha igy vesszuk akkor tavaly volt egy karibi nyaralas, iden pedig lesz egy szinten tengeren tuli, aztan kb ennyi. 2022-ben duplaennyi volt, tehat ez 50% visszaeses mar masodik eve. Mondjuk az is igaz, hogy az eletunkben egy olyan szakaszban vagyunk ahol a nyaralas nem prioritas, kerdes, hogy akarom-e a gazdasagi helyzetre fogni.
-
atee_13
őstag
válasz
sherlock82 #8118 üzenetére
Ezeket amiket említesz egytől egyik megemlítik az általad linkelt hírben! De ezek szerint a címnél tovább nem nagyon jutottál.
Valamint a skandinávoknak és a magyaroknak is ugyan az volt a kritérium a felmérésben, hiába keresed a mindenféle kiskapukat.
Az hogy te elmentél nyaralni többször is semmilyen relevanciával nem bír ara, hogy hányan nem mentek el.
-
atee_13
őstag
válasz
sherlock82 #8116 üzenetére
Azt számoltad e mennyien nem voltak?
-
vacs
veterán
válasz
sherlock82 #8037 üzenetére
Érdekes, Balatonbogláron a "strandon" A Fehér ló étteremben ettünk, finom volt, jól laktunk és árban is alig volt drágább, mint egy rendes étterem bárhol az országban!
-
mrots
junior tag
válasz
sherlock82 #7991 üzenetére
Gondolom a dragabb arakban az is szerepet jatszik, hogy mig a balatonnal mondjuk tiz kilometerre jut tiz strand, amelyik kozul barmelyiket valaszthatod, debrecen kornyeken meg van ez a ketto aztan slussz. Es e ketto is jo kis tavolsag egymastol. Ahol van verseny, ott gondolom az arakban ez latszik is.
Aztan persze lehet, hogy debrecennel is van 25 strand, csak en nem tudok rola es az egesz elmeletem kuka.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
sherlock82 #8009 üzenetére
Kóbor macska remgeteg volt a szigeten, kutya egy sem.
De ugye kutyából nem lesz szalonna... -
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #8009 üzenetére
Igen. Nagyon finom volt.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #8002 üzenetére
Arról nem is beszélve,hogy ez a drágább kiadás. 3.6 euró is ettünk, finom volt.
-
válasz
sherlock82 #8002 üzenetére
... hát a Balaton 3 ezerért dugja fel magának az erős pista utánzattal készített giroszát.
A görögöknél a giroszok egy kicsit mások mindenhol, viszont az ottani giroszokon akár egy egész héten el tudnék lenni.
Itt ettünk legutóbb, '21-ben még 3,5-4 lehetett? Most 5€, ez a guglis kép friss:
[link] -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
sherlock82 #7999 üzenetére
Debrecen
Felnőtt Strand belépő 6200 Ft
Diák Strand belépő 5200 FtA büfék árait nem tudom, de szerintem van annyi, mint a Balatonon.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #7999 üzenetére
No comment....
-
atee_13
őstag
válasz
sherlock82 #7996 üzenetére
"voltunk a starndolni a Balatonnál és mennyibe kerül egy nap."
&
"Amíg el nem mondták mennyibe kerül debreceni strand v a hajduszoboszlói."
Azt hittem egyértelmű, hogy a balatoni strandolás.
-
atee_13
őstag
válasz
Mennyi a balatoni?
Szoboszló
És ha valaki több napra megy érdemes igénybe venni a TB támogatásos belépést a gyógyfürdőnél amiben benne van a strandbelépő. -
AMD Power
titán
válasz
Szóval ha rajtunk múlik belföldre megy aki akar.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #7989 üzenetére
2 felnőtt + egy 10 éves gyerek és már meg is van.
-
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #7980 üzenetére
" Dübörög a szezon a Balatonon, de egy hétnél tovább már szinte senki sem marad "
" Simán egymillió lehet egy családnak a balatoni nyaralás "
Hirtelen ezeket találtam az elmúlt hetekből"Mivel uborkaszezon van gyártani kell az unalomig ismételt híreket.
Minden évben foglalkoznak a fagyi árakkal meg lángossal mégis fogy mind a kettő.
Ha annyira bajban lenne a Balatoni vendéglátás már rég bezártak volna.Szerintem inkább a vidéki vendéglátóhelyek vannak nagyobb bajban.
Sokan inkább szezonon belül de főleg kívül inkább hotelt választanak mint egy vidéki egyszerűbb szállást.Manapság meg szerintem akinek van egy heti nyaralásra pénze inkább külföldre megy mert amilyen apartman árak vannak a Balatonon sokszor olcsóbb kint a szállás.
A különbség az útidő és a benzinköltség lesz.Én inkább a 3-4 napos nyaralás pártján állok mert így két nyaralás is belefér egy nyár alatt.
Én spórolva nyaralok mivel 5-en vagyunk ezért maradok ha fürdeni akarok sátor kemping kombónál olyan helyen ahol helyben strand is van.
Jó példa erre Tiszakécske kemping.
Tavaly olcsóbb volt ott megszállni rendes stranddal mintha elmentem volna a Tisza tóra kempingre plusz szabad strandra. Vagy kempingre és fizetős strandra. -
válasz
sherlock82 #7980 üzenetére
Az atv is ner kézben van.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #7973 üzenetére
Mi tegnap Cameo szigeten voltunk. Az egyik magyar srác szerint tiszta olyan mint az Adria, durva nagy sziklákkal, kavicsokkal.Soha nem voltam Horvátországban,így elhiszem neki). Ha tényleg ilyen akkor az életben nem megyünk oda. Nagyon *zar volt.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Köszönöm az infókat!
A Balatonnal kapcsolatban a saját vélemémyem írtam le. Aki ezt felnött fejjel úgy olvassa, hogy ez rá is örök érvényű és 1/1 átveszi, arról nem tehetek.
Én a tengerpart vs tópart meccsen mindenképp a tengerpartot választom.
ATV-t pedig nem nézek, így nem tudtam, hogy van olyan médium, ami a hazai tavunk ellen uszít.Még ezt hozzáírom, aztán vagy emészthető lesz, vagy nem: nálam az is benne van erősen, hogy a magyar lakosság nagy százaléka nem beszámítható. Akinek pumped gabo meg ez:[kép] kell a TV-be, ott azért vannak bajok. Aki ezekkel azonosulni tud, az nem lesz sokkal intelligensebb. Márpedig ha őket teszik a kepernyőre, akkor statisztikailag kell legyen mögötte tömeg. Na egy ilyen országban ha egy kula úszik a vizen, ha tele van hányva (pl. Balatonsound), nem lepődsz meg, sőt számítasz rá. Ezek nálam nyomós érvek.
És biztosan előfordul ez tengerpartokon is, de még nem találkoztam vele. -
mirci18
addikt
válasz
Magyar atv - n is minden héten megjelenik a riport a nyári időszakban, hogy nem menjen senki a Balatonra, mert drága, sehogy se éri meg. A szezon különben is rövid, régebben meg egyébként is minden jobb volt. Kevés ember megy oda nyaralni mindenki külföldre jár. A te írásodtól függetlenül mondom hogy magyar emberként nem értem minek szidni a Balatont. Aki akar megy, aki nem az elmegy külföldre.
Mert a magyarok jók a rémhír keltésben.
Visszatérő téma ez mint a drága lángos és a fagyi.
Szerintem minden nézőpont kérdése.
Régen amikor bazi olcsón tudtál megszállni SZOT üdülőben nem volt ennyi lehetőség kikapcsolódni pláne nem külföldre utazni ez is bőven jó volt.
Manapság már több probléma is van a Balatonnal.-Túlértékelt manapság. Ha fürdeni akarsz. Annyira már nem egy jó minőségű víz.
-Drága is eléggé. Szállás tekintetében főleg. Ételekben a külföldi árakkal van pariban.
-Nagy része már fizetős vagy a NER-hez tartozik. Amelyik ingyenes az már sajnos sokat romlott minőségben.De a Tisza tó sincs jobb helyzetben. Egyre jobban drágul és kezdik elhasználódni.
Én már évek óta úgy látom hogy belföldön vagy hátizsákos turista légy és fedezd fel a tájat. Autóval,motorral vagy vármi mással.
Ha fürdeni akarsz szerintem olcsóbb tisztább és jobb egy fürdővel egybekötött kemping.Én tavaly voltam utoljára a Balatonnál de szigorúan csak mint hátizsákos túrista.
-
den89
tag
válasz
sherlock82 #7784 üzenetére
Igen, ahogy írtam is. Nem hétvégi nap megyünk, pénteki indulás. Fél óra dugó az kb az alap és természetes, én is tudom. Csak ne 1,5-2 óra legyen belőle.
Éjszaka a nagyobb esélyes, hogy nagyjából végigaludná, a kisebb nem valószínű. De én nulla alvással, vagy max 2-3 órával biztos nem indulok neki egy ekkora útnak, az asszony sem szeretne. Arról nem is beszélve, hogy másnap mindenki nyűgös lenne. Még ha a gyerekek nagyjából ki is alusszák magukat, ott van az asszony, aki nagyon nyűgös tud lenni, ha nem alussza ki magát...
(értsd legalább 6 óra alvás, mivel többet amúgy sem nagyon tudunk aludni a pici mellett)
dj79: 7-től 1-ig pedig nem volt semmi nyekergés és hiszti, ugye?
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7749 üzenetére
Egy napra. És nem is kifejezetten a turisták veszik ki, hanem azok a helyiek, akik külföldön dolgoznak és nyári szünetre hazajönnek menőzni a pénzükkel. Azért nem mindenhol ennyi, de a népszerű strandok nagyon drágák lettek ennek ellenére rettenetesen túlzsúfoltak is. Annyi, hogy a strandra bemehetszt szinte bárhol ingyen is, de a cuccodat nem rakhatod ki sehol ha nem fizetsz a napágyért. Vannak valamivel olcsóbbak is, de az olcsó is már 20 eurótól indul.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7706 üzenetére
Bécsben parkolóövezetek vannak, ami azt jelenti, hogy a város határában van egy vonal körbe, amit ha átlépsz már a fizetős részen vagy. Az állatkertnél is fizetős de lényegében az egész város. Külön nem jelzik táblák, hogy fizetned kellene. Ha nem kaptál cetlit, nem fognak később sem küldeni. Azon a részen viszonylag ritkábban járnak az ellenőrök. De egy parkolási bírság nem éri el azt az értéket, amit külföldre is utánad küldenek és 5 év alatt elévül.
-
realmadrid92
tag
válasz
sherlock82 #7682 üzenetére
Szerintem belefér, állatkert kényelmes tempóban kb. 3 óra (gyerekkel lehet 4). A kastély grand tour 1 órás, mellette van 2 kert + a labirintus és a kastélytól kb 20p sétára a Gloriette kilátó. Ha ezeket mind megnézitek kb. 4 óra. Mi vonattal voltunk, 10:20-ra értünk Bécsbe, és este a fél9-es vonattal haza. Nekünk még a Práterben is belefért 1 órás séta indulás előtt.
-
Danecay
addikt
válasz
sherlock82 #7633 üzenetére
Valójában nem rólam van szó, hanem a páromról, de ennek nincs is jelentősége. Egyszer a 20 éves munkaviszonyom alatt engem is ellenőrzött a munkáltató, még a 2000-es évek közepén. Ezt követően a táppénzes visszaélések egyre nyilvánvalóbba váltak, tudom mert én is foglalkoztam vele részben, és ennek ellenére is teljesen elhagyták ezt az ellenőrzős gyakorlatot.
Simán csak pihenni mennénk, sőt a vízben tartózkodás, mozgás elvileg még segítené is a rehabilitációt.#7634 mokus1
Ez természetes, de amennyiben nem állna fent ez a helyzet sem nagyon posztolgatnánk, vagy írhatnám azt, hogy egyáltalán nem, mert egész egyszerűen nem szoktunk, nincs is rá ingerenciánk.
Erről mondjuk eszembe jutott egy vicces példa. Egy munkatársamat ugyan ténylegesen mentő vitte el a munkahelyről, és több hétig is, vagy hónapot meghaladó ideig is táppénzen volt, miközben egyszer valamilyen koncertről posztolt képeketIgaz, ülőhelyes koncert volt. A munkatársak vicces csipkelődésén túl, semmilyen atrocitás nem érte, ő pedig azzal kontrázott, hogy nem fekvő beteg
-
Zeki
nagyúr
válasz
sherlock82 #7597 üzenetére
Azt meg kell kérdezni, mert ahhoz itthon is kell legyen neki elfogadó helye.
-
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #7435 üzenetére
Gratula mi annó a feleségemmel ketten voltunk repülővel.
Egy egy 10 l-es hátizsákkal.
Mindeképp megyünk vissza. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7492 üzenetére
Júni közepe az pont hétvége, akkor valamivel drágábbak is talán a jegyek. Június itt van egy hónap múlva, nyugodtan megveheted most, sokkal olcsóbb már nem lesz, inkább már csak drágulni fog, mivel akkor már kezdődik a nyári szünet is (persze dátumtól is függ). Ahogy előttem írták, akkor is vannak 40 euro alatt retur jegyek. Juni 12-14-ig az esti járatokra meg csak 5784 ft irányonként a jegy Ryanairrel Bergamoba, az kevesebb, mint 30 euro összesen. Wizz wcd-vel meg párszáz forinttal drágábban jobb időpontban mennek.
-
sasa134
addikt
válasz
sherlock82 #7492 üzenetére
Ha retur találsz ilyen 35-40 Eur körül akkor vedd meg sztem, bár lehet arra a kiválasztott járatra is beesik pár olcsóbb jegy de azért lutri. Skyscanner.com és látod is, mi most a helyzet. Pl június 19-22 viszonylatában odafelé Ryanair jegy van 6000Huf-ért, vissza Wizz 20eur.
Juni 18-21 Ryanair oda-vissza 38Eur.
Juni 4-7 Ryanair szintén 38Eur -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7487 üzenetére
Sasa134-nek igaza van, ennyiért rettenetesen drága. Milánóba nagyon sok gép megy naponta, szinte bármikor lehet venni jegyet 12-20 euroért. Én múlt héten indulás előtt pár nappal vettem meg, akkor is annyi volt. Ne csak MPX-et nézd meg, hanem BGY-t is, a kettőt lehet akár kombinálni is.
Ha a Comoi tóhoz is mész (vagy bármerre máshová) akkor érdemes megvenni a Lombardia kártyát. Nemigen hirdetik, de bárhol meg tudod venni helyben. Minden regionális vonatra és helybeni buszra jó, de a hajókra is az Iseo tavon, illetve rengeteg felvonóra (Comonál is). 1 napra 16,5, 3 napra 32,5 euro. Malpensa reptérről az első megállóig nem érvényes, ott célszerű helyi busszal menni Gallarate vasútállomásig. Bergamoból jó a reptéri buszra is.
Io Viaggio a neve. (Felvonóra használva be kell előtte mutatni, arra kiadják az ingyenjegyet). -
sasa134
addikt
válasz
sherlock82 #7487 üzenetére
szia, időpontot nem írtál, de ha mondjuk péntek-hétfő viszonylat belefér (szabadság), vagy mondjuk csüt-vasárnap,akkor hegyekben állnak a BUD-MXP jegyek 30-40Eur körül retúr (+csomag, ha kell). 40ezret biztos nem fizetnék érte, az egyik legolcsóbb desztináció, sztem nézegesd a Skyscannert.
-
bugizozi
őstag
válasz
sherlock82 #7441 üzenetére
Google maps szerint 2,9 csillag, az ilyen elvből kuka nálam
-
bugizozi
őstag
válasz
sherlock82 #7437 üzenetére
Köszi!
arcsin: esetleg tudod mi azoknak a neve?
AMD Power: jó utat, várom a beszámolót, oda is megyünk idén
-
arcsin
senior tag
válasz
sherlock82 #7437 üzenetére
Pedig az óránál közvetlenül van az egyik legjobb kifözde. Sok magyar jár oda min 10 éve, a konyhásnénik már tudnak annyit magyarul hogy "vadas". Olcsó is. Illetve van egy jó kifözde a hid lábánál kb 2500ft a föétel, ez kevésbé ismert.
-
bugizozi
őstag
válasz
sherlock82 #7435 üzenetére
Szia!
Tudsz konkrét helyeket írni, ahova beültetek és jó volt? (a vonat-felszolgálóson kívül)
Nem baj ha külváros, főleg ha fele annyiba kerül a sör-kaja csak tömegközlekedéssel meg lehessen közelíteni.
72 órás jegyet a vasútállomáson lehet venni?Köszi!
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7407 üzenetére
Természetesen lehet kapni szinte bárhol. Az étlapokon Halusky néven találod.
-
válasz
sherlock82 #7401 üzenetére
Gyors csekkolás után az osztrákoknál meg a románoknál is találtam 1 napost. Szlovákia, Szlovénia semmi. Kéne a nyakukba valami jó kis EU-s kötelezettségszegési eljárás
-
válasz
sherlock82 #7396 üzenetére
EU-s irányelv, hogy kell lennie.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7369 üzenetére
Egy hosszú hétvége is elég kevés a vidékre. Ha esetleg mégis maradnátok még, akkor itt van még pár látnivaló a közelben, amikről kevés szó esett:
Bohinjska Bistrica közelében: Izvir Bistrice vízesés
Bohinjska Bistrica településéről kövessétek a jelzőtáblákat. Az erdei aszfaltozott ösvény alkalmas túrázásra és hegyi kerékpározásra is. A túraút a folyó felett vezet. A forràshoz érve a folyót 2 híd is àtszeli. A forràst két oldalról is megcsodàlhatjuk. Át kell menni a hídon a màsik oldalra ahol kis màszàssal a belső forràhoz jutunk el. Itt a forràs làtvànyosabb részéhez közvetlen közel lehet menni. Nincs sok túrista, így ezt a helyet annyira nem hírdetik.Krinca közelében: Pokljuka-szurdok Krnica falucska feletti dombokon van a parkoló, onnan alig fél óra alatt érhetők el a sziklák. Noha zsákutca, de azért érdemes
bemenni a magasan épített faösvény alatt rejlő hasadék mélységeibe, a továbbjutást itt hatalmas méretű sziklatömbök teszik lehetetlenné. A másik irány vezet be az igazi
sziklaszurdokba. A Triglav hajdani gleccsere által vágott 2 km hosszú sziklaszorost látványos utakon, néhol nehezen járható ösvényeken, buja növényzettel benőtt csapásokon járjuk be.
Autós körtúra is ajánlott a Pokljuka-fennsíkon, útközben megállva pár helyen.Jesenice közelében, Gozd Martuljek falutól 20 percnyi járásra Martuljški slapovi vízesés, meredek sziklák között az Alpok magaslataival a háttérben. Célszerű felmenni a felső
vízesés legmagasabb pontjáig. Kicsit meredek, de meghálálja a hely az erőfeszítést. Tovább haladva: Finžgarjeva kapela
Tovább: Martuljški slapovi, zgornji slap Hatalmas vízesés, körülbelül egy óra sétára az alsó vízeséstől. Ha teljesen közel akarunk kerülni hozzá, acélkábelek és ékek
segítségével elég sokat kell mászni. Vigyázni kell, mert egyes helyeken csúszós. De megéri az erőfeszítést, csodálatos érzés, amikor közvetlenül a vízesés alatt állsz.Mojstrana falutól: Peričnik Vízesés (Slap Peričnik) Mojstranából 4 km-re egy menedékház, a mellette lévő parkolóban hagyhatjuk az autót. Már az útról látjható a vízesés, a kis
híd bal oldala mellől indul a vízeséshez vezető ösvény. Egy kis ösvényen teljesen be tudtunk menni a vízesés mögé, és a másik oldalán tudunk visszajönni az útra.
Közelében az Aljažev dom (1015 m) menedékház.A ház teraszáról gyönyörködhetünk a csodálatos hegyi amfiteátrumban, teljesen körülvesznek a monumentális hegyek, előttünk Szlovénia jelképe a Triglav (2864 m), nyugatra a Škrlatica (2740 m) és a Stenar (2501 m), keletre a Cmir (2393 m) csúcsai.
Mojstrana - Via ferrata. A Mojstrana felett emelkedő Grančišče (844 m) sziklás oldalú hegyen építettek ki két via ferrata utat (Mojstrana ferata). Felszerelést, sisakkal együtt a közeli turista információs irodában, a Szlovén Alpesi Múzeum (Slovenski planinski muzej) modern épületében lehet bérelni, cím: Mojstrana, Triglavska cesta 49.
A vasalt út beszállási pontja kényelmes 10 perces sétával érhető el a múzeumtól. Két, különböző nehézségű, egymást többször is érintő útvonal közt választhatunk. A könnyebbik, az Aljaževa B kategóriás, azaz könnyű, míg a Pot mojstranških veveric jóval nehezebb, C kategóriás, mely helyenként a D fokozatú nehézséget is eléri. Az utóbbira csak az menjen, akinek van már tapasztalata legalább C kategóriás via ferrátákon. Az út végig meredek, szinte függőleges sziklafalon vezet. A kilátás a városkára, a Júliai-Alpokra és a Karavankák vonulatára parádés. Lefelé egy erdei gyalogúton ereszkedünk vissza a településre.Krjanska Gorából: Nagyon szép út egyenesen vezet a gyönyörű tóhoz (Jezero Jasna).
Határ közelében:
Intermittent lake Ledine (Presihajoče jezero Ledine)
Zelenci Nature Reserve Érdemes ezt a kis sétát megtenni, gyönyörű a tó színe és környékén levő hegyek is nagyon szépek! Csodálatos panoráma a kis kilátóból!Tarvisio felé rögtön a szlovén határ után vannak a Fusinei tavak (alsó és felső tó a Mangart tövében), ami szerintem a környék legszebb látnivalója. Bled-i tóra köröket ver.
Tarvisio szerintem semennyire nem érdekes, de onnan indul az Alpok-Adria kerékpárút lejtős része, ami 160 km-en keresztül levisz a tengerig. Lényegében tekerni sem kell, végig lejt az út. Érdemes végigmenni, de Gemonáig kihagyhatatlan az út, Európa egyik legszebb kerékpárútvonala. Rengeteg helyen lehet bicajt bérelni, visszafelé meg akár vissza lehet vonatozni.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #7364 üzenetére
Mi pont egy hónap múlva megyünk. 5 napra. Szlovéniára még az is nagyon kevés lesz
-
arcsin
senior tag
válasz
Nagyon sok látnivaló van a környéken. Már csak a szupergyors es meredek felvono.
-
Xarina
aktív tag
válasz
Bled körül napokra elegendő látnivaló van, nemrég valaki írt is itt róla, olvass vissza egy kicsit.
-
arcsin
senior tag
válasz
sherlock82 #7335 üzenetére
A vonatos helyrol annyit még hogy ha fogyasztasz, ingyen kikérhetsz egy képeslapot a pincértöl.
-
válasz
sherlock82 #7325 üzenetére
Nemrégiben épp utána néztem ennek a témának.
Ezt a kis rövid összefoglalót ajánlom megnézésre: [link]Mi előreláthatólag májusban utazunk ki egy kis sörözésre. Általában autóval megyünk, de már régi vágyam, hogy kipróbáljam vonattal.
-
arcsin
senior tag
válasz
sherlock82 #7325 üzenetére
Regiojetet érdemes megnézni. Ott sokféle osztály van a vonatokon, nem nagy árkülönbséggel, és szerintem a mávnál jobb, kényelmesebb. Talán jövőre lesznek új vonatkocsik a pragai vonalon
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7318 üzenetére
Ha regional vonattal mész, akkor az fix áras, indulás előtt is pont annyi lesz, mint most. Cserébe lassabb, át kell szállni, de árban kb. fele az ic vonatoknak. Minden más dinamikus árazású. Pénztárban már teljesen felesleges jegyet venni, olcsóbb semmi esetre sem lesz, egyszerűbb otthonról pár kattintással és akkor látod is, hogy a többi időpontban milyen árak vannak.
Mobilról azért adnak kedvezményt pl. egy laptoppal szemben, mert ezzel akarnak ösztönözni, hogy telepítsd és használd az appjukat. Akinek egyszer már a telefonján van, az nagyobb eséllyel használja majd a jövőben is, ráadásul negyedéves jelentésekben is jól mutat, mennyi felhasználójuk van, ami növeli a cég értékét is. A nyári fiaskójuk óta amúgy is sok felhasználót veszítettek, az Agoda, Destinia, Trip.com nagyon jön fel, gyakran sokkal jobb árakat adva.
A visegrádi szállásról meg majd értesítenek, ha esetleg nem fogadnának vendéget, de gondolom a tetőt hamar rendbe hozzák. Nem hiszem, hogy aggódni kellene. -
dellfanboy
őstag
válasz
sherlock82 #7318 üzenetére
minél hamarabb vedd meg a jegyeket. én nem várnék, kb mint a repulo.. volt mar olyan utam, hogy kivartam az utolso pillanatig, es arra a vonatra nem adtak jegyet, maskor meg dupla aron... arra figyelj, legyen helyjegyed.
mobiltelefon meg szimplan olcsobb nekik, mint fenntartani x fos szemelyzetet akik f2f adnak el neked barmit. en mar nem is nagyon vasarolok f2f... nincs azzal baj ha tenyleg olcsobb.
-
mulatosdj
aktív tag
válasz
sherlock82 #7183 üzenetére
Köszönöm a hosszan kifejtett gondolatot!
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7173 üzenetére
Érdemes bicajt vinni (vagy eleve azzal menni), mert Umag is közel van a sólepárlón keresztül ahonnét fantasztikus látvány az egész környék, ill. Trieszt is csak egy köpésnyire van, a Parenzana útvonal meg messze a legszebb a környéken.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7171 üzenetére
Piran sétatávolságra van Portoroztól, lényegében össze van épülve a 2 település (vagy inkább 3, mert Lucia is oda tartozik a kikötőkkel).
-
vans?
őstag
válasz
sherlock82 #7169 üzenetére
Portoroz es a szloven part szerintem nagyon jo, mi tobbszor voltunk Izolaban, Koper stb. Portoroz mondjuk egy kicsit jobban partyvaros, Koperbol mennek ki a fiatalok ejszakara pl. nyaron, de amugy csak ajanlani tudom a szlovenokat. Pillanatok alatt fent vagytok a hegyekben is, mi altalaban road tripet csinaltunk.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #7162 üzenetére
Én még egy helyet ajánlanék (bár egyelőre nekem is csak bakancslistás) Szardinia.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7162 üzenetére
Umag egy pici település kevés látnivalóval, 1 óra alatt körbe lehet járni az egészet, de ha csak a pihenés a cél, arra jó. De a környéke egész jó. Ide nincs repülő, kell kocsi vagy esetleg vonat, busz, bicaj.
Bari már egy nagyváros, önmagában az sem annyira nagy szám (ettől függetlenül elég jó hely), de a környéken rettenetesen sok a látnivaló, meg a jó tengerpartok, de azok nyáron nagyon zsúfoltak.
Szicilia meg egy egész nagy területet lefed, kérdés hogy ott hova mennél.
De mindhárom úticél ajánlott. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7108 üzenetére
Vonattal el lehet jutni eleg olcson sok helyre, de a vonatozas alapvetoen nagyon draga. Csak a regional jegyek az olcsok, csak azok lassuak es sokszor at kell szallni. Ha a vonatozas a lenyeg, akkor szerintem tok jo, mert a sok atszallas lehetoseget biztosit, hogy megnezd azokat a helyeket is. Viszont ha a gyorsasag, akkor a repulo, busz joval olcsobb.
Ha a legolcsobb jegy kell vonatra es nem a leggyorsabb, akkor azt egyetlen keresoben sem talalod meg, annak a toredekeert is el lehet utazni, csak sajnos ismerni kell hozza az osszes teruleti, idoszaki kedvezmenyt is.
Nezd meg ezt is pl. [link] 50 euro nagyon jo ar egy honapnyi vasutberletert a nemeteknel. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #7105 üzenetére
Ott szerintem sehol, de én meg sem néztem az oldalt. Az csak az európai vasúti térképet mutatja, amit interail jegyel be tudsz utazni. Az egy európai vadúti bérlet, ha nem ismernéd. De az mostanában nagyon drága lett, nem nagyon éri meg. 25 éve, mikor én használtam utoljára, akkor még nem voltak fapados repülők, amivel olcsón el lehetett jutni valamerre. Meg akkor még nagyon olcsón árulták a hamissakat, amit alig ellenőriztek akkoriban. Most csak black friday-kor érdemes venni a vasútőrülteknek, akkor van 25% kedvezmény rá, egyébként csak ritkán vannak 10 százalékos akciók.
De ha a vonatozás érdekel nézd meg a seat61.com oldalt annál jobb összefoglaló nincs a vasutakról. -
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6738 üzenetére
Ebben van természetesen a szállás is benne van. 1 napra soha nem mennék le.
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #6738 üzenetére
Azért ez szinte bárhová igaz. Többszáz kilométeres útról elég nagy hülyeség még aznap visszajönni, főleg ha a környék is tele van látnivalókkal. Ezért is jó egy kocsi, mert akkor nem kell az adott nevezettesség közvetlen közelében megszállni.
A kisebb cégek általában még pár sor ülést beraknak a buszba (vagyis eleve így rendelik őket), így azokkal elég nagy nyomor utazni, nem tudom a nagyobbaknál hogy van. -
válasz
sherlock82 #6620 üzenetére
örülök, hogy tetszett
a minőség ezek szerint nem romlik, pedig a pizzéria már vagy 15-20 éve ott van
nekem sem tűnnek vészesnek az árak ahhoz képest, hogy nyaralóövezet, azt mondanám, hogy sztenderd bécsi árak, kicsit még olcsóbbak is. pizzák itt inkább 14-15 euró között mozognak, ahogy a burgerek is, koktélok szintén 12-14 eur, jobb helyeken. sör az drága, dehát az mindenhol
AMD Power: pedig egyszer megérné kipróbálni. te amúgy is szereted görögországot, ami tényleg nagyon szép, legalábbis ahol eddig voltam (korfu, rodosz, kréta), de szerintem horvátország nagyon sok tekintetben felveszi vele a versenyt
-
sasa134
addikt
válasz
Ezt nekem írod? Én tudom, hogy számomra mi az olcsó/drága, mi az ami belefér és mi az, ami nem. Hűtőmágnes árfolyamot mondjuk nem vágom, nem veszek soha. De ez így első olvasatra nem tűnik drámainak. (Sztem)
(De ez is most amúgy egy hely árai,vagy a nagy átlag, vagy egy menő tengerparti bár ahová asztalt kell foglalni szombat este?). Nehéz ezt igy bármivel összemérni. -
F-ECT$
titán
válasz
5 nap? Az bőven nem elég arra, hogy kikapcsolj, elfelejtsd az itthoni dolgokat és feltöltődj. Pláne ha az 5 napban a 2 út is benne van.
-
AMD Power
titán
válasz
A hűtőmágnes kicsit húzós, de amúgy nem mondanám drágának amiket írtál. Tesóm nagy Horvát fan. Most is kint vannak. Én még soha nem voltam kint, de valamiért nem is vágyók ki. Hiába nincs messze.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6609 üzenetére
Amúgy sem vagyok nagy híve ezeknek a több száz km saját autós utaknak. Ez csak hab lesz mellé....
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6607 üzenetére
Én januárra irtam a 700Ft benzin árat. Nyárra lehet,hogy még több lesz.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6598 üzenetére
Jah hát igen. Januárra nagyon mondják a 700 vagy inkább 750Ft/literes benzinárat. Az már azért picit erős.
Az biztos,hogy nálunk a vezetési kultúra sajnos tükrözi a emberek lelkiállapotát is. Ami minden csak nem "jó".
-
válasz
sherlock82 #6598 üzenetére
igen, ez a horvatok balatonja, hiphopp ott vagy zagrabbol, rengetegen jonnek akar csak 1-1 napokra. mi ezert altalaban junius elejen megyunk, akkor meg ures. iden sajna kimaradt.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6592 üzenetére
Mi Észak Olaszországban "gondolkozunk" autóval. De szerintem semmi nem lesz belőle és marad valami repülős út.
-
válasz
sherlock82 #6592 üzenetére
Fizetos most mar a hid? Emiatt is feltorlodhat.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6590 üzenetére
Albániába én voltam. Ott olyan volt 2018-ban az autópálya mint nálunk a neve sincs útnak. Tök jó volt maga az ország,de én autóval nem mennék oda.
-
válasz
sherlock82 #6567 üzenetére
-
válasz
sherlock82 #6563 üzenetére
King’s cafet probaljatok ki mindenkepp, ha ott vagytok
-
AMD Power
titán
válasz
Ez nagyon jónak hangzik.
-
Xarina
aktív tag
válasz
Mi is ma indulunk az olasz tengerre, de mi bicajjal megyünk.
-
Gergőke88
addikt
válasz
sherlock82 #6561 üzenetére
Egymással kommunikálnak vele.
-
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6482 üzenetére
Tesómék most foglaltak. 1 hét múlva mennek. Elméletileg minden rendben van.
-
arcsin
senior tag
válasz
Vagy airbnb. Az egyelöre stabil.
-
4Grider
félisten
válasz
Én ha szállást találok a Bookingon, mindig az első dolgom utána megkeresni a szállás webes megjelenését. Ha van, velük szoktam rövidre zárni a kapcsolatot, mert a tapasztalat az, hogy minimum 10-20%-al kedvezőbb nekem a közvetlen foglalás.
Pl. az utolsó foglalásom esetén kicsit 25% fölött volt kedvezőbb ugyanaz a szoba, mint a Bookingon. -
Xarina
aktív tag
válasz
Használhatod nyugodtan. Van esély rá, hogy bedőlnek, ha nem találnak befektetőt, de az még odébb lesz. Aggódni a szállást kiadóknak kell, hogy megkapják-e a booking által beszedett pénzüket.
-
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #6459 üzenetére
Köszi a tippet megnézem.
Nekem most kiránduló Balatoni Trip lesz.
Így jó választás lesz szerintem Gyenesdiás wellnes kemping.
[link]
Saját medence ha az ember úszni akár. Szauna stb.
Így nem kell délutánonként sétálgatni a környékbeli strandokra. -
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #6440 üzenetére
Alapvetően a szendvics nem rossz ötlet.
Mi gyerekkorunkban úgy csináltuk hogy rántott húsos szendvicset vittünk.
Ebéd már persze ott volt bent.
Vacsora meg már otthon.Egyébként már azon is tudsz spórolni ha ugyan bent kajálsz de piát főleg alkoholt viszel be magaddal.
Eleve kényelmesebb volt nekünk most a strandon inni a saját vizünket mint folyton sorba állni.Nálunk múlt hét végén volt Pilisszentlélek-Esztergom és Solymár. Imádtam. Szerencsére Pilisszentléleknél még éppen nem voltak annyira sokan így nyugodtan lehetett mozogni.
Esztergom maga a bazilika gyönyörű de a tárlatvezetés drága. Viszont a mellette levő vár csalódás. Apró és eggyáltalán nincs berendezve.Solymáron is eg várat néztünk meg ott például csak egy kilátó pont maradt meg de legalább filléres volt a belépő.
Ott egy nagy csalódásom volt.
Kerestünk egy pizzériát a közelben ami legalább nyitva van. A legtöbb vasárnap kora délután lévén már zárva volt.Így maradt a Pizza Forte.
Csak azt sajnálom hogy nem olvastam értékeléseket.
Igénytelen ízetlen mirelit jellegű pizza drágán.
Folyton reklámozzák a rádióban.
Legalább mostmár értem miért. -
törölt tag
válasz
sherlock82 #6450 üzenetére
Azért találni helyet, ahol jó áron is lehet enni.
De elég sok helyen hasonlóak az árak pl turista központ helyeken még magasabbak is lehetnek akár. -
kp78
addikt
válasz
sherlock82 #6442 üzenetére
Tavaly is fizetős volt már, pedig akkor is épp építettek rajta ezt-azt, mikor ott jártunk.
Előtte évben vmikor mi is voltunk még amikor ingyenes volt, meg is lepődtünk -
AMD Power
titán
válasz
sherlock82 #6440 üzenetére
Hegyestű belépős lett?
2021 őszén voltunk ott. Akkor még semmi nem volt.
Mirci18 Amig megveszik addig nem drága. Mindenhol sorok voltak,mind1 hol voltunk. Mi álltalaban évente 2x megyünk nyaralni. Tavaly ebből mind a kettő külföld volt. Ésszel foglalok, vásárlók de spórolni nem fogok, nem is kell hála Istennek. De az tény,hogy itthon elég beteg árak vannak.
Szeretek itthon nyaralni.
De sokszor se anyagilag nem racionális, ár/érték aranyról nem is beszélve. Az időjárás az meg lottó nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!