Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Ne is mond a világítás témát... a legutóbbi b@szakodás után elkezdtek az RGB-s RAM-ok fényei villogni

Új SSD miatt új Windows van fent és most jó... de annyira rossz hogy nincs átjárás adott gyártók fényei vezérlése között...
és hogy azt nem lehet megoldani egyetlen egy programmal, mert van amit nem lát a másik gyártó szoftvere... 
Lásd Asus + MSI kombó...
-
Puma K
nagyúr
válasz
NoNam3-911
üzenetére
Nálam VGA szempontjából ez a sorrend:
1. Asus
2. MSI
3. EVGAa többi márkát meg meghagyom másoknak
Jó könnyen meglehet, hogy egy HOF-ra bekönnyeznék, de az nálam az elérhetetlen kategória.Az Asus meg úgy minden más gyártó softveres részét úgy tudod kiküszöbölni, hogy MSI AB-t teszel fel mellé
-
KAMELOT
titán
válasz
NoNam3-911
üzenetére
Hajlott a hűtőborda?
Az meg hogyan? Ha karcos volt akkor az visszavitt használt volt! -
törölt tag
válasz
NoNam3-911
üzenetére
Ne a szoftveréről ítéld meg a vga-t, mondjuk más meg a kinézetéről!
-
MPowerPH
félisten
válasz
NoNam3-911
üzenetére
Azt hasznalsz ezekhez a kartyakhoz, amit szeretnel. Mindenki MSI Afterburner -t nyuz, mert a curve oc, es a monitorozas azzal megoldott.
-
NoNam3-911
csendes tag
Nálam is több kártya fordult meg. Az ASUS-ok egészen jók, de a szoftveres része nem az igazi. FTW3 az nagyon bejött, annak a programja is egészen jó. A Gigabyte Aorus Master ramjai brutál melegedtek és a szoftvere (bughalmaz) még szörnyűbb, a kis LCD-t vér és verejték árán lehet állítani. MSI is nagyon bejött, de gyártási minőségben vannak hibák. Sorjás a hűtőborda, néhol el is hajlott, ittott karcos a kártya. Újonnan vettem, így meglepett.
-
GAbre
veterán
válasz
nutella1
üzenetére
Én 3080-ból:
Xc3-at,palitot ftw3-at,és suprimot, volt szerencsém próbálni.
Ftw3-ban minden esetben nem csalódtam.Xc3 hangosabb,és melegebb volt.
Palit is hasonló hozzá,talán 1 fokkal jobb.
Suprimból meg szar volt a kezeim között.
Kicsit jobb volt gpu oc,meg gpu hőmérséklete,talán halkabb is volt vmivel ftw3-nál.De nem sokkal tartom jobbra a jobb msi verziót.
Szóval ahogy írtam 2. sorban én ebben a sorrendben tartom a kevésbé jótól a jobbig talán amik nálam voltak. -
Laraxior
titán
Van a Metro EE-ben benchmark rész?

-
Garsza
veterán
Már egy ideje mondjuk itt páran hogy mennek felfele az árak. És egyre kisebbek a készletek.
De én mér el leszek pár évig
-
warcat
veterán
GPU pricing is again on the rise
Amúgy nvidia szólt előre, hogy szeptemberben kevesebb kártya lesz
-
GAbre
veterán
Mennyire surmók bethesda-ék!
Benyomják a nagy promóciót.Időlimetet adnak.
De még senkinek(akiről tudok).Nem küldték a 3080 ti-t.(1 videót kivéve,talán 1 vki kapott eleddig)
Még a saját készletükből is hiány van(lásd unboxing hiányos videó),és a kiegészítő dolgokat szeptemberre ígérik.
Már hogy nem a kártyát csúsztatják véletlen addig...
Mondjuk így is jó ár a kártyáért,ha valaki várni tud.
omfgk:
Igen tudom.Bár annyiért,amennyiért ismerősöm bundle-ét adjuk max 1 zotac ti-t láttam.És ugye az csak kártya. -
Zorel
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Egy igazi műhód is! Az hiányozna... 
-
Zorel
senior tag
Szerintem ez kivételes eset lehetett. 3 taiwan-i csomagom jött az elmúlt 2-3 héten, mindegyiknél bekérték a papírokat és a nyilatkozatot. Vámkezelési osztály csak ez úton szabadítja fel a csomagot. Ami még lehetséges, hogy van egy érték limit és a 3060 Ti még ez alatt volt...
-
Zorel
senior tag
Egy ideje már csak ez a folyamat van és pár hónapja már nem térnek el tőle semmilyen esetben, még akkor sem ha a feladó mellékeli ezeket a doksikat. A címzettnek minden esetben nyilatkoznia kell, amíg ez nem volt kötelező, addig volt, hogy valóban minden ilyesmi nélkül csak hozta a futár házhoz.
-
Zorel
senior tag
válasz
GabeE3e
üzenetére
Fizetni nem kell semmit, de ha megérkezik a kártya a ferihegyi DHL központba, akkor kapni fogsz egy mail-t és a vámkezeléshez szükséges doksikat el kell küldened (paypal fizetési igazolás, rendelés visszaigazolás) és egy nyomtatvány kitöltése után a vámosztály felszabadítja utána kerül futárhoz a kártya.
-
Laraxior
titán
"Maybe,
RTX 3090 Super
"GA102-350-A1
10752FP32, no NVLINK
Original 21Gbps MEM
TGP>=450W"
Launch in 2021"
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
In 2291, in an attempt to control violence among deep space miners
the New Earth Government legalized no-holds-bared fighting.... Wait, what?

Máig dühít, hogy egyszer egy inkompatibilis memóriamodul miatt a gép elcseszte a zippelt UT másolását, és egy csomó miegyebem elveszett hozzá.
-
Melorin
addikt
Még az USB dolgok kipróbálása előtt mutatok valamit ami miatt én az NV driverre gyanakszok. Elővettem A játékot amit néha előveszek egy nagyon smooth de közben pörgős játékélményért. 1999-ben jelent meg, szóval nem nagy kihívás a mai hardvereknek
És ami miatt még szeretem, hogy lehet váltogatni, hogy OpenGL vagy D3D-ben szeretném játszani.
A frametime grafikon kb. 3/4 részéig D3D, onnantól OpenGL. Mondanom sem kell, D3D-ben nem egy nagy élmény...
szerk.: Ja, a játék az Unreal Tournament. -
ribizly
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Az még egy jó ötlet, hogy másik portokat próbálsz a másik eszközökön felül.
Meg tudom long shot, de ha ezek nem hoznak javulást, akkor offline is ki kéne próbálni valamit (ha alaplapi a NIC, akkor ott disable-be rakni, hogy a driver be se töltsön, egyébként meg kihúzni az UTP-t).Ha ezek sem hoznak javulást, akkor ... Akkor majd folytatjuk.
-
GabeE3e
tag
Sziasztok, Evga-nál regisztráltam még fél éve egy kártyára, most küldték a linket, hogy van elérhető, kitöltöttem a szállítási adatokat, magyarországgal 27%-os áfát is felszámolták.
Kifizettem paypallal, ma jött az sms a DHL-től, hogy 2-án érkezik.
Viszont azt néztem, hogy Taiwanból küldik, van nekem ezzel kapcsolatosan bármilyen vámkezelési teendőm?
Van esetleg valaki, aki rendelt tőlük valamit és letudná írni, hogy volt-e valami vámmal kapcsolatos teendője?
Köszi. -
Melorin
addikt
válasz
ribizly
üzenetére
BIOS reset megvolt. LAN, Chipset driver az alaplaphoz adotttal is próbáltam és azzal is amit a win10 szed le magától. Friss Win10 + 1 játék + NV drivere ki lett próbálva. Még az egér+bill kombót kipróbálom plusz kipróbálom másik USB-be dugva is.
Ma feldobtam próbaképp a Win10 Lite-ot is, az sem hozott sikert. -
ribizly
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Az az igazság, hogy monitorozni kell több dolgot.
Sok ilyen esetben a hálózati kártya driver-e (esetleg tűzfal program, ami szintén azt fogja vissza), disk (annak driver-e) vagy USB device cseszi el a dolgokat.
Az van, hogy a legtöbb ilyen esetben, amikor vadászni kell ezeket a random akardásokat valamilyen nem megfelelően működő eszközt kell eltávolítani.Azt megpróbáltad már, hogy csak 1 egér, 1 billentyűzet legyen bedugva egy friss windows install-ra és csak egy SSD-ről (max 50%-ra töltve) fussanak a dolgok (OS + 1 game)?
Érdemes lenne kizárólag a chipset driver-t és csak a VGA driver-t (NVCleanstall-al) feltenni.
Tuti simán reset-elném a BIOS-t is előtte és csak az UEFI BOOT-ot állítanám be.
Ha ezzel is jönnek a problémák, akkor másik egér és billentyűzettel is nekimenve, hogy az USB device issue-t kilődd (USB device-onként amúgy meg érdemes device manager-ben átütni azokat is:
-
Szinyák
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Igen EVGA 3080 FTW3 Laraxior küldte is a képet róla az lesz a..
Igen a LHR.-nél is ugyan úgy meg van .. -
Sziszifeca
őstag
Húú köszönöm

Ez LHR-nél is ugyanúgy lehet ugye? -
válasz
Sziszifeca
üzenetére

(Megelőztek. Elbambultam.) -
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
-
KRoy19
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Most, hogy a Sony is kiszagolta, hogy mekkora pénz van a PC gamingben, előbb utóbb minden meg fog jelenni PC-re is, szóval innentől kezve, csak időszakos exluzivitás lesz.
-
keIdor
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Omoljon össze az a szar addigra.
-
nutella1
őstag
válasz
warcat
üzenetére
Kifejezetten az. De úgy tudom a mai konzolokat már nem tudják feltörni. E mögött nem az az igazi ok. Hanem inkább megegyezés született arról, hogy sem a konzol, sem a pc nem foglal piacot a másik elől. Ez szépen látszik abból is, hogy csak a játékok töredéke jelenik meg pc-re. A konzol viszont véletlenül sem szeretne univerzális platformmá válni.
-
Bossp
addikt
LHR-es 3080-ból mit lehet kihozni eth-ban? 🤔
-
warcat
veterán
válasz
nutella1
üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy ez kifejezetten ellentétes végkimenetel lenne a konzolgyártók céljaival, ugyanis ők direkt NEM budget, készreszerelt pcket szeretnének forgalmazni.A lovetta a játékokban van, amihez kell a zárt környezet.
Feltörik a konzolt-> kalózkodás -> rip -
KAMELOT
titán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Azért sokan a gamerek közül a game alatt beszélgetnek valami chaten vagy valamit csinálnak a gépen. Nem fognak konzolról pc-re ugrálni. PC egy összetett gép, egyszerre sokmindent tudsz csinálni.
Abban is van igazság, amit te írsz, de gépet nem évente veszünk, hanem 3-4-5 évente. -
laychi
veterán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Igen Metro Exodus Enhanced Edition
VRS-Passz,annyira nem merültünk bele.
Igazad van, dlss lett kikapcsolva.[link] Itt is DLSS off elég hoki 4k-ban...
-
zebra_hun
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Megértem, alá is írom. Konzolt hozom példának, hiszen sok gémer épít pc-t, csak játék miatt. Többek között én is ilyen vagyok, semmi hasznosat nem csinálok rajta. Jobbanmondva igen, egy 10 éves kb 50 e Ft-ot érő laptopon mindent meg tudok oldani. Arra akartam csak kilyukadni, ha a konzolokat lehet normálisan egérrel vezérelni, akkor szerintem igen sok gémer hagy fel a drága vga vétellel. Nagy számban lehetnek gémerek a vásárlók arányában. Ez persze feltételezés, de ezek a kütyük mára szépen kifejlődtek, remek teljesítményt produkálnak.
-
laychi
veterán
Havernak van egy 3090 tuf karija, egyszer átvittem hozzá az enyém, hogy összemérjük.
ME EE-t tesztelte 4k-n, kikapcsolt raytracinggel 60FPS-t hozta a 3090, a 3080-nal is kellett volna legyen elviekben 55FPS körüli értéket produkálnia, ehelyett diavetítésbe kezdett..
Arra gondoltunk, hogy a vram lehet az okozója. -
omfgk
veterán
-
laychi
veterán
Hali.
Zotac 3090 Trinity mennyire vállalható?
1440p-re lenne valami előnye a 3080-hoz képest? Gondolok itt legfőképp a 10gb vs 24gb-ra a jövőre nézve. A gpu pár % előnye egy dolog... -
zebra_hun
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ezek az árak abszolut nem normális árak. Az életbe egyszer megcsinálnák normálisan konzolon az egér/bill natív támogatást, tehát gyorsan, arányos mozdulatokra vezérlést, akkor nagyon sok gémer hagyná a fenébe ezt a pc építősdit. Mindenki szereti ezt csinálni, tök jó hobbi, de azért milla feletti gép nem kicsit sok. Egyéb okokból is, mint pl cheat dolgok, de nem mélyedek el benne, elég csak az árukat megnézni. Munkára az esetek nagy részében meg elég egy tizedébe kerülő Thinkpad vagy akármi, ami sokkal olcsóbb. Ha ez így lenne, akkor meg azokat emelnék a csillagos égig :D
-
KAMELOT
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Akinek kell megveszi, plusz a régit is emelt árral adja el. Így a különbözettel ugyan ott van.
Majd jön a Lovelace. Kíváncsi leszek, hogy milyen áron?! Az tuti, hogy a high-end MSRP 2000€+ fog jönni! Lehet gondolkodni mi is a jó ár
Itt egy kis cikk. [link] TSMC 20% drágábban adja a chipet az apple-nek. Sok minden közbeszól, de mindenképpen drága lesz a vga.
-
ScomComputer
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
Jaja pontosan így van, mindig a memory bus-t kell nézni,ebből kiderül ,hogy kamu e a hír, mert 320 bit az 10 v. 20 giga lehet...a 384bit 12 v. 24 giga.....a 3060-is azért jött 12 gigával mert eretileg 6gb lett volna 192bites buszon, de az ájemdé bevágta a 12gigát 192buszon így a nv se akart le maradni,de ez csak pocsékolás volt a részükről..
-
MPowerPH
félisten
válasz
Shkiz0
üzenetére
Adtam el nem 1-2 3090 -et banyaba, van aki csak azzal tolja, es tojik a Wattokra, mert vagy a cegnel van a rig, vagy napelemekkel etette. A lenyeg az volt, hogy azonnal kapott 6db -ot, nem ugy kellett osszeszedegetnie egyesevel, 1 nap alatt uzembe allt mind a 6.
En akkor vettem a 3090 -et, amikor az itthoni banyaszok 750k -ert vettek a 3080 -at.(1 honapra ra meg 850k -ert)

A 3070 azert rossz pelda, mert az mar 4k gamingre nem jo, es 500k -ert mentek. Nem a komoly banyaszgepeket irom, hanem azokat, akik jatszanak is a kartyaval, es van nekik 1db a gepben, amivel ha nem jatszanak, akkor banyasznak. A 3070 az egy lepkefing, annal egy 6800XT is jobb, minden teren, nem lattam nagy letjogosultsagat, es valszeg lassan eladhatatlan statusz kozelebe kerul.
mod: Kep azert 0 perces, mert jatszok. Majd este, amikor mar nem kell a gep, akkor kaparhat. Ha gondolod, dobok be 16h-s kepoet is hollnap, de csak ha ennyire faj.

Viszont nem vitazok tovabb errol.
-
keIdor
titán
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem ujonnan volt a 3090 700K.... Es 128,9Mh/s -t tud.(koszi Laychi
)Igen, nagyanyám is volt egyszer asszony. Én is vettem 280-ért is 3080-at. Jelenlegi árakról beszélünk, és tudomásom szerint te sem most vetted a kártyádat 1-2 hete.
És szintén tudomásom szerint neked vizezve van, szóval megint csak nem releváns a ~129 Mh/s-ed mert nem fog költeni a bányász vízre azért hogy +5Mh-t nyerjen.
De néha el kéne már engedned ezt a mindenre rákontrázok dolgot.
De tudjon 130-at 320W-ból akkor is 0,4 kH/J, míg a 3080 0,46kH/j mutatóval bír míg a 3070 esetén ez 0,525 környéke.
Ha annyira megérős lenne a 3090 mindenki azt vette volna bányába, aztán még is a többség 3060ti/3070/3080-ból épített riget.szerk:
a képedre reagálva meg ne 0 perces képet tegyél be, hanem mondjuk 1-2 órást, úgy hogy rajta legyen a stale share, és az incorrect share is. Bár relatív nem muszáj, mert ha bír is a memória annyit se számít, mivel neked víz van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Spórolós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és hogy azt nem lehet megoldani egyetlen egy programmal, mert van amit nem lát a másik gyártó szoftvere...