Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13847) GP-Sz


GP-Sz
senior tag

Üdv!

Van nekem egy 7 éves Dell M4400 notim. Úgy két hete elhalálozott szegény, egyik nap még semmi gond , másnap bekapcsoláskor annyi történt, hogy a kijelzőn szürke csíkok jelentek meg és ennyi, lehet kikapcsolni, semmi egyebet. Self testig el se jut, nem villannak fel ledek (a Bluetooth ledet bekapcsolja, de az meg nem jelent semmit szerintem), nincs sípolás, semmi. Szórakoztam kicsit szegénnyel, kivettem a ramokat, lehúztam a kijelzőt, adattárolókat stb, de nem sikerült ennél értelmesebbet kihozni a dologból, levontam a következtetést, hogy jó eséllyel alaplaphibás szegény.

Elkönyveltem a veszteséget és rendeltem egy új notit, már amúgy is fontolgattam, mert éreztem, hogy ilyen intenzív használattal már sok lesz ez a hét év. Javításnak már sok értelmét nem láttam. Egészen ma délutánig, amikor eljutottam oda, hogy az új notiba berakjam az előzőből kivett SSD-t, hogy egyrészt kitúrjam belőle a használható adatokat, másrészt meg használatba is vegyem, mert miért ne. Persze kérte a jelszót az SSD-hez, de nem aggódtam, hisz tudtam én. Aztán kiderült, hogy csak azt hittem, hogy tudom :W Mondjuk baromira nem értem, mert szerintem ugyanaz az ssd-m jelszava, mint ami a notié volt, de nem fogadja el a rohadék. Meg persze az egyéb próbálkozásaimat se. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy én vagyok hülye. A lényleg, hogy itt állok egy 160G-s Intel X25-M-mel, amin azért lennének fontos adatok és nem tudok vele mit kezdeni. Sőt, szerintem ezzel úgy általában se lehet mit kezdeni. Innentől valahogy hirtelen prioritás lett a noti megjavítása, mert ha abba visszateszem, vélhetőleg el tudnám érni az adatokat.

Érthető módon az alaplapcsere nem megoldás, mert azzal ugyanúgy bukom a jelszót :) Szóval olyan hozzáértő, jól felszerelt notebook szervizt keresek, akik képesek diagnosztizálni és javítani egy alaplaphibát, áramkör szinten. Ajánljatok please.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.