Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Mótvá’?
-
troll81
addikt
-
válasz
rob210
üzenetére
+Kisgyerek85: Az enyém is magyar eredetű.
Vezérlés már 2x, először még azt a korábbi szerelő cserélte, akit üdvözlök most is, hogy a 2018-ban cserélt szett után, amikor '21-ben a szabadonfutó miatt levettem a hosszbordásszíjat, akkor a feszítője gyári Rönó logós 2012-es gyártású volt, tehát baxta kicserélni '18-ban, csak a végösszegben szerepelt.
Fékeket is cseréltünk.
De most csak azokat írtam, amik nem időszakosak, tehát meghibásodás miatt lettek cserélve.
Bár a rugók is lassan időszakosaknak tekinthetőek, 5-6 év / 100-150e km... ha úgyis xar kb. mind. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Na azért, csodálkoztam, hogy vezérlés mikor lehetett cserélve az autóba
Én is flottából vettem a 4es clio grandtourt. 170e km-rel, most vagyunk 276e km-nél. Köszöni jól van. Hátsó üléssor és anyósülésen sem ültek nagyon amíg meg nem vettük. Én inkább bekockáztattam a 30e kilométerenkénti olajcserés autót egy ismeretlen külföldivel szemben. -
válasz
Sirus86
üzenetére
Emberfüggő, semmivel sem különb a flottáknál a normál gazdák túlnyomó része...
A padlógáz-satufék és a gyakori rövid távok főleg télen, na ezek nagyobb károkat okoznak a flottás mivoltnál...
Az enyém flottás volt, óra szerint 117-tel vettem, most 250-nél jár.
110-es DPF-es 1.5dCi nem egy épp kicsi L3 kombiban.
A nálam lévő 8 év alatt én cseréltem(vagy a topikgazda) eddig: generátor-szabadonfutó, termosztát, 4 rugó, elől preventíve a toronycsapágyak is, kuplung végállás kapcsoló, kormány átvezető és magamnak javítottam a LED-es pótféklámpát. (ha valamit kihagytam volna és eszembe jut , majd leírom) Kop-kop! -
-
albiosz
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi az infokat. Egy 91 lovassal szemezgetek. Tetszene, mert ahhoz képest, hogy milyen kicsinek tűnik, van benne hely és a csomi is egész nagy.
Viszont ez flottás volt és a 30e körüli olajcserét tartották, amitől nem vagyok elragadtatva. Ezen kívül gyerta, első fékbetét és tárcsa csere volt csak eddig. ~100e környékén van a számláló.
Megálmodom...
-
Kornelius07
csendes tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Szia.
Igen, hibás a zárszerkezet. A jó hír az, hogy nem lesz rosszabb. Esetleg próbáld meg a kártyán lévő gombok dupla nyomásával a zárást / nyitást.
Csere kb egy óra, a belső ajtókárpit és a külső kilincs lebontása, illetve a kilincs alatti szegecs eltávolítása és pótlása a feladat.
Utoljára a Garo-nál rendeltem új gyári zárat, olcsóbb volt, mint a márkaszerviz. Bontva Allegro. -
válasz
rob210
üzenetére
Ekozben a VW csoport le is allitotta Magyarorszagon a negyhengeres dizelek gyartasat, ergo nem lesz nemsokara mar 2 literes TDI sem. Dizel korszaknak annyi a szemelyautok vilagaban. Es ha jol ertesultem 2026-tol kotelezo lesz az alkohol ellonorzes az autokban? Vagy csak tervezet? Amugy az 1.6-os Renault hibrid az nem jo motoros Robi?
-
rob210
Topikgazda
válasz
albiosz
üzenetére
Ha ajánlom , ha nem nincs más 🤣
A 73le szívó szerintem gyenge, de ez részletkérdés.
Az 1.33as motorral a kis kasztnik vadállatok.
Ez a 101le egy clio, twingo platformba tökéletes.
A dieseleket meg kiherélte az eu ezzel a kövsög adblue-val.
Mert nem csak a dci lett sz@r, sz@r minden gyártó adblue-s motorja.
Magyarán a bluehdi, a bluedci, bluemotion, ecoblue, egyre megy mind egy hányadék és csak idő kérdése mikor követi el a tulaj a környezetvédelmi bűncselekménynek számító adblue kiíratását, már, ha használni akarja az autót. Az egyik cég nem rég vett 6db jumpert, 2 már 8900km után adbluehibára vágta magát. 1 pedig motorcserés lett. (Ez mondjuk nem az adblue miatt) -
rob210
Topikgazda
válasz
albiosz
üzenetére
Hú de kár volt ezt elolvasnom.
Nem értem a Tibit az utóbbi időben......
1.5 dci ebben az időszakban csak és kizárólag adblue-s volt azt ajánlani....
Ellenben az 1.0tce-nél láncnyúlás, meg 500ezer?
Teljesen valótlan földtől elrugaszkodott cikk.
Egyedül az edc amit eltaláltak.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Clio V esetén, ha jók az infoim, akkor az 1.0 ajánlottabb, mint a 0.9. Úgy látom itt volt egy ,,lócsökkentés" valamikor. A 91 és a 101 lovas is ajánlott?
Szembejött egy februári telex cikk, ahol potenciális vezérműlánc nyúlásról írnak 100e km környékén és fél millió HUF-ra saccolják csak az alkatrészeket (lánc, és a hozzá tartozó vezetőlapok, illetve a feszítő). [link]
Ez tényleg ilyen brutál költség? Keresgéltem alkatrészeket, de 100e alatt is találtam vezérlés szettet. -
gabor9991
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Kicsit félve és mindenféle rosszindulat nélkül jegyzem csak meg hogy nézni szoktam egy yt csatornát ahol fiatal ügyes srácok csak bmw-t szerelnek és a bmw m4 szíja román gyártású continental, ők azt mondták hogy ezzel nincs baj.
De tényleg csak kibicként szóltam itt ebbe bele -
troll81
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Tudod mivel szívtam nagyot... gépműhely össze rakta a blokkot kapott egy új hüvely sort a motor.
Szokásos tortúra össze fűz, be épít megy fasza.
Jártas,helyben kis nyomás volt a víz körben elengedtem.
Aztán ment 2-300 km az autó ismét nyomta a vizet...
A két henger persely ahol találkozott el volt repedve... A gépműhely szerint a hüvely volt hibás nem ők.
Azóta van másik műhely ami eddig problémamentes... -
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem.
A 0.9 vállalható, de nekem az autó 4 hengeres!
Az 1.0is jó, főleg az lpg-s , de ez már szinte új autó.
Úgy látom továbbra is, csak keresgéltek
-
troll81
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Olcsó hmm ina.nem gondolom h kínai olcsóban lett volna Continental vagy skf geats..

Többet semmit nem veszek ilyet
Se Volvo se Ford se Skoda nem ilyen...oda csak Continental veszek mindig.
Az Ina ügyben is jó gondolat volt hisz minőség volt de már csak régen úgy néz ki ,vagy szimplán ilyen
-
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog
üzenetére
1.680.000.- az új motor hozzá.
Franciaországból lehet hozzá rendelni 3-4 hét a beérkezés. Valamint ki kell cserélni.
2milla magyarán.
Erősen javaslom, hogy kurv@ gyors@n felejtsétek el, ha jót akartok! -
BigBlackDog
veterán
Tiltott motorok, tehát 1.2 TCe, 1.4 TCe esetén (pl. Megane IV-ben, Scenic III-ban) milyen költségvonzattal lehet számolni, ha az ember rendbe akar tenni egy 100-150e kilométert futott autót? Egyáltalán lehetséges "nullkilométeres állapotra" hozni, vagy alkatrész sincs igazán?
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Tudtok olyan jó szakit ajánlani aki automata váltó javítással foglalkozik?
Párom 2015-ös dízel Renault Capturjának az automata váltója beadta a kulcsot. Reggel az autópályán 5.ben ragadt, miután lehajtott leváltott 1-esbe és azóta csak üresbe vagy egyesbe lehet kapcsolni.Most olvastam utána kicsit és ha jól láttam előbb utóbb ezek a váltók kivétel nélkül meghalnak? Van olyan szaki aki ezeknek a javításával foglalkozik Komárom-Esztergom megyében vagy attól reális távolságra?
(Kérlek ne kövezzetek meg amikor vette a kocsit nem volt még a párom, ő meg csak a kocsi színét nézte
) Köszönöm szépen előre is ha valaki tud hasznos tippet adni!
-
Atesz08
tag
valóban igaz az, hogy az okoskerék kiiktatható ? nem okoz az rövid / hosszú távon motorhibát, teljesítmény csökkenést, bármit ?
-
atosan
veterán
Üdv!
Tudom, diag, de addig is hátha kapok tippet.
Utóbbi két alkalommal hideg indítás után néha kihagy valamelyik henger. Alapjáraton érezni, menet közben sebesség váltásnál ha nagyon alacsonyra hagyom esni a fordulatot(pl kanyarban). Nem állandó, miután eléri az üzemi hőfokot, onnantól rendben. Ha még aznap megyek az autóval, már nem csinálja. Ja, kb háromszor csinálta, hogy ráadtam a gyújtást és csak tekert. Kivettem a kulcsot, vissza, megvártam míg minden kontrol lámpa kialszik, utána azonnal indult.
Amíg diaghoz eljutok, mi a teendő?
Köszönöm szépen a segítséget!
Megane kombi 1/2, 1.6 16v, 2000 év, K4M A7 -
troll81
addikt
-
tycon
tag
válasz
troll81
üzenetére
Így értem. Nekem a kazánom ilyen. Ott a keringetőm karmolja. 1 éve szétszedtem, a rézhegesztés óngömböcskéje beleszorult a lapátba. Most megint néha akadozik és morog, úgyhogy már tudom is, mit is fogok én csinálni a jövő héten. Lagunámon bizony csak 250 ezernél cseréltem vízpumpát. De akkor sem volt semmi baja. Most meg a nyakamon van egy hoszbordás és vezérműszíj, és egy INA hajtótárcsa. Toyota lett.
-
troll81
addikt
-
troll81
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Igen nem tudtam hogy ők is így állnak.
Skf vagy Conti kellett volna.
Ha meg talaom át jelölom.az Ina egy jó márka volt ...
Az okos kerekeket amiket veszek azok is Ina gyártmányuak de az például nem China...
Azt hittem jó szett lesz de nem lett a szij nagyon kopott Renault márkás a vízpumpa meg karolta a házat.
Nem sokat fektettek ebbe az autoba... -
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
Na igen ott van ráírva mi a baj. Made in China.
A régi szíjon nem látszik a két jel véletlen? Mert akkor jelöld át és no problem.
Ellenkező esetben ezt szívás lesz felrakni.
Fel lehet, de nagyon kell figyelni a jelekre a felhelyezésre és a körbetekerés után is a szinkronra! -
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
Jelre állított motor tehát a szíjon is kéne lennie jelnek.

A hengerfej csavarokat így kell lehúzni a h|zagkitöltés miatt, amiben nem lemez tömítés van , hanem "pakolás" azt mindet így kell.
A csavart én kerámiazsírral szoktam összerakni, de ha nincs más olaj is jó, szárazon össze ne rakd! Viszont a motor ból a csavar furatokat fújd ki szárazra, vagy itasd ki, a lényeg nem állhat benne az olaj!

Azzal a szíjjal valami nem kerek.
54le "c" sorozat?
A bordáskerék fent 85Nm
Lent a szíjtárcsa 105Nm -
MasterMark
titán
válasz
troll81
üzenetére
Itt azt írja kell a csavar feje alá illetve a menetre egy kis olaj.
Ha nincs rajta irány, akkor a szövegirány az irány.
-
vzsryl
nagyúr
Laguna 3-asban ha a jobb első ajtó szórakozik, akkor zárcsere?
Jelenség:
Nem nyitja ki a kulcs, de a belső kilinccsel azonnal nyílik. Ha nyitja a kulcs, akkor viszont nem záródik be. Tehát hol így, hol úgy hibázik.
VAG PQ35/46-nél van tapasztalatom. Annál ha bezárva marad, akkor flex. Szóval a Renault féle hiba eggyel konszolidáltabb, de attól még díjaznám, ha rendesen működne. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Kis helyzetjelentés. Azóta többször visszadobálta a defekt jelet. Már lebeszéltem a szerelővel is, hogy menne át az autó.
Tegnap elmentünk Szilvásváradra az autóval (oda vissza 250km) indulásnál rányomtam a guminyomás feltanítására és egész út alatt nem dobta vissza.
Más. Volt ez a horvátországi sztori, hogy generátor töltésvezérlésem elment. Azóta már vásároltam egy start stopos akkumulátort. (Exide 70A) Érdemes olyan helyre elvinnem aki fel tudja tanítani nekem az új akkut? Mert erre hibát nem dob. Mindent ír rendesen, megy a start stop.
Vettem obd olvasót, hogy máskor ne keljen diagnosztikára elvinnem ha szervizkulcsot látok a műszerfalon. Szerintem a horvátok valamilyen szinten átvertek. Azóta kétszer dobta be a szervizkulcsot, P0101 hiba. Gondolom ugyan ez volt ott is a hibakódom.
Neten keresgélve ez Maf szenzor. Első körben vettem, hozzá maf tisztítót, liqui molysat.Hétvégén megcsinálom ezt is, aztán meglátjuk, hogy megoldja e. -
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
Szelephézagot ha gépműhely csinálja nem kókányék akkor beállítják. Amúgy a szokásos szelep nyit 1 szívó 1 kipufogó állít.

A szíj még manual feszítős. Azaz a veztengely és a vízpumpa közt kell nézni a feszességet úgy, hogy fordításra 90°és 70° között legyen.
Vagy veszel egy seem mérőt és adom a gyári beállítást.Bár én eddig műszer nélkül jobban felraktam mint műszerrel
-
Nordik
őstag
Megane 4 1.3TCe GT Line 2019 159 lóerővel mi a vélemény? Problémás a motor esetleg vagy bármi?
-
troll81
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Filmgyűjtés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
O az

)

)
nagyon érdekes ha igen..
mycso