Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vallas
őstag
Na nekem még mára sem készült el a gép....
állítólag minden kész, csak fékmunkahengert kellett rajta cserélni, és rosszat küldtek....

holnap remélem kész lesz...
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
A rendelet ezt mondja, a gyakorlat meg mást. A rendőr telibe sz*rja a B oszlop utáni fóliát, rengeteg ismerősömnek van bizonylat nélkül, és senkit sem büntettek meg. A-B közötti fóliáért viszont már igen, de a B utáni tényleg senkit nem érdekel, ha van bizonylat, ha nincs.
-
giigz
veterán
Szóval annyi a végkifejlet, hogy nem fóliáztattam, hanem úgy gondoltam, hogy veszek fóliát, és magamnak megcsinálom. Pár óra szenvedés után sem sikerült szépen lefóliáznom, ezért leszedtem az egészet, és ment a kukába a fólia.
Kidobtam pár ezrest, és örömmel konstatláltam, hogy továbbra is tart az ablakon kidobott pénz sorozata.
Ha lenne több fóliám, és hőlégfúvóm, akkor most már meg tudnám csinálni szépen, de ezzel ugye sokat nem érek, mert a pénzt kidobtam, de lesötétítve továbbra sincs. Viszont pár percig gyönyörködtem benne, hogy milyen jól is néz ki fóliázva

-
rob210
Topikgazda
-
_NCT
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Jólvan uram, én csak azt írtam le amit nekem is mondtak
Én full kuka vagyok ebben a témában sajnos. Hobbi elektronikához sem értek, anno villtanból se tudom hogy mentem át fősulin 
Akkor nézegessek koaxot és csókolom? Ne bonyolítsam itt a dolgokat komponenssel? (Ami amúgy is drágább) Igazából a csipogók ugye fent vannak a műszerfalnál, koaxnál meg lent lenne a középpel a magas is, ezt hangzásban és térhatásban nem lenne rosszabb?
-
rob210
Topikgazda
Na ha jársz zuglóban guruljunk össze.
Imádom a hozzáértő autóhifiseket.
Szebben szól a komponens ehhez kétség sem fér, de gyári fejről hajtva nem fog jól szólni.
A gyári meg tudod, hogy komponens?Kijön az isoból a 4 hangszóró vezetéke és a műszerfal alatt ketté van osztva a kábel egy ág a magasra megy egy meg az ajtóba a mélyközépre.
Szóval ezt a gyárilag komponensre van tervezve dumát nagyon gondolja át aki le meri ìrni.
Mert annál a koax is jobb ott legalább valami be van kötve a magas elé, de a gyárinál mindent ráengednek a magasra is meg a mélyközépre is.
-
_NCT
addikt
válasz
rob210
üzenetére
De úgy tudom hogy a koax-ok nem szólnak olyan szépen mint a komponens szettek. Legalábbis munkatársam is mondja, hogy ICQ-502-esén a mély nem szól olyan szépen.
A magas hangszórók vezetékeit jó lenne megtalálni
Arra gondoltam, kiveszem a fejegységet és kapásból a fejegység utáni kábelekre raknám a hangváltót. -
rob210
Topikgazda
Bombáznod semmit nem kell, elég, ha a magasakat kiveszed, alattuk megtalálod mind a két ért a magasét is meg a mélyközépét is, ugyanis a magastól megy tovább.
20 perc alatt beköthető az m2be is.
Hidd el nem fogod a kicxet megbánni, de akár koaxot is vehetsz, akkor a hangváltóval sem kell molyolnod, csak a gyári csipogókat kikötni, hogy ne legyen annyi magasod. -
_NCT
addikt
Most írt a webshop, visszautalják a pénzem, nem tudják teljesíteni a rendelést...
Szóval Pio nem akar ideérni 
-
giigz
veterán
Nekem a fejegység Pioneer, és "gyönyörűen" szól, legalábbis én nem veszem észre, hogy rosszul szólna

A Focusban Alpine van, egyáltalán nem tudnám azt mondani rá, hogy az jobban szól.
tresh: Akkor elektromos szerelő meg tudja oldani, hogy vezérelhető legyen a Pio fejegység is a karon?

-
tresh
veterán
Ha van egy kis időd és kiméregeted a gyári vezérlőt hogy adja a jelet filléres téma összekötni a fejegységgel.
Hangszóró terén ahogy rob is írta mindenki azt vesz arra költi a zsetonját amit akar és amire elég..de azért azt leszögezhetem neked hogy néha a gyári helyett betett más hangszóró rosszabb hangzású lesz mint ami gyárilag benne volt
Hisz azért a gyártóknál is egy külön részleg foglalkozik evvel hogy megfelelő hangzása legyen. No meg akár hogy nézed "megbolygatsz" egy szettet. -
tresh
veterán
Clarion egy nagyon jó márka
De ha minőségről beszélünk ott csak az Alpine jöhet szóba nálam ha fejegységről van szó a többi gyerek cipőbe jár hozzá képest nem hiába annyi az ára amennyi de ez már csak max olyan hülye "vájtfülűeknek" való mint én elérhető áron a kenwood/clarion/jvc jó választás lehet a gyárinál meg mindegyik jobbat fog szólni -
_NCT
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Piot rendeltem meg mert van tipikusan Renaulthoz tweeter atalakizo szal csak berakom es kesz mig kicxnel faragni kellett volna. Azert nem hinnem h olyan szar a Pio, eleg nagy nev a piacon es tipikusan Renaultba szoktak dobni oket.Legalabbis az ujabbakba biztos. Ebben az arkategoriaban clarion lett volna meg mac audio, na en ezekben nem bizom. Kicx meg 6 ropival lett volna tobb, inkabb beletankolom az autoba. Naponta osszesen 10 percet utazok autoban arra felealegesnek tartottam volna hangvaltoval meg miegyebbel szenvedni, furni faragni. Mondom nekem a gyari is boven megfelelt azutan a Pio is megvaltas lesz. Amugy sem er mar az autom annyit h megerje invesztalni ilyenekbe...
-
rob210
Topikgazda
A gyári fejen is sokat dob a minőségi hangszóró, a kickx pedig az.
Én pionért nem raknék be semmi pénzért.
A 200000 akkor igaz ha mindenből újat veszel.
Nekem az egész rendszerem 40000 be fájt és ugyan tudnék jobbat de amire nekem kell elég.
A fej ha cserélsz kenwood legyen, bìzz bennem.
-
_NCT
addikt
No akkor nekem teljesen felesleges a kicx 5.2 mivel gyári fejegység az ha jól tudom elég ratyi (és tényleg, számos fórumon olvastam, hogy fejegység cserével a gyári hangszórók is sokkal szebben muzsikálnak), illetve se erősítőm, se mélyláda. Ha csinálnám, újrahúznám az egész rendszert vörösréz kábelekkel, de se energiám se időm mostanában erre. Illetve ahogy mondtam is gyári fejegységgel felesleges.
Szóval maradok valami óccó 12ezres Pioneer szettnél, remélem a csipogókat valahogy be tudom eszkábálni a gyári helyére.
Nem akarok én már sokat költeni erre az autóra.... Normális hangrendszert meg 200 alatt nehéz kiépíteni.
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Pontosan
Bár ha hangrendszerről van szó és számít a minőségi hangzás (nem a hangerő) akkor egy komponens szett előre hangváltóval + egy erősítő ami csak a szettet hajtja majd egy mono erősítő +sub felállás a nyerő részemről..persze ez se ér semmit ha a nincs jól beállítva és a legfontosabb dolog a forrás azaz a fejegység sajnos mint minden másra itt is igaz a minőségnek ára van 
-
rob210
Topikgazda
Na akkor kezdjük az elején.
A hangváltót be kell kötni ráadásul odafigyelve, a magasra nem engedünk közepet és mélyet, a mélyre, meg magas hangokat, ezért van a hangváltó, szebb lesz tőle a hangzás.
A kábelekwt csak úgy van értelme cserélni, ha erősìtőt, mélyládát is kap a rendszer, akkor előjöhet a kábel tisztaság és minőség a hangzásban, egyszerűbb rendszereknél felesleges.A bekötés természetesen fej és hangszóró közé történik.
Ha van erősìtő attól függően, hogy milyen és mennyi elé is mögé is történhet.Ha valami kimaradt szólj

-
_NCT
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Neked van a hangcuccodban hangváltó? Ugye a Kicx STC-5.2-höz van, ahogy itt a videón is mutatják egy ilyen szettet kap az ember.
Na most a kérdéseim:
hangváltó az a fejegység és a hangszóró közé kerül ugye? A magas hangszórókat is rá kell kötni vagy csak a közepeket?
Kábeleket a fejegységtől kezdve ki kellene cserélni, vagy mehet a gyári kábelekre a forrasztás az új hangszórókkal??
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
2 hónapra előre van nála csak időpont elvileg, de igazából azért nem erőltettem idáig azt a szerelőt, mert nekem az egész bűzlik. Egyrészt az a csávó nem bírja megadni a számát vagy nevét, csak rajta keresztül lehet, de akkor meg csak szeptemberre van időpont, de akkor sem biztos, meg így meg úgy, és ha bejelentkezek, akkor azt az időpontot már nem lehet lemondani, mert akkor összedől a világ, stb. stb.
Szóval mondtam neki, hogy akkor nem kell az időpont, ha ennyire félti tőlem azt a szerelőt, akkor elesik a pénztől, ő baja.
Etanolt megkérdeztem 3 szerelőtől is, mindenki lebeszélt róla, aztán én is letettem róla. Esetleg valamivel nem lehetne helyettesíteni egy ilyen etanolos kezelést? Spuri, vagy valami tisztító adalék a benzinbe?
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
A csere jó ötlet, ha ezt előre tudom, akkor nyilván másik autót veszek, de akkor még ezekhez a dolgokhoz nem értettem, beültem, kényelmes volt, hát vegyük meg

Most már annyi pénz van benne, hogy nem lenne értelme bukni rajta, akkor inkább fogyasszon 0,5-1 literrel többet.
Ha 2-3 héten belül nincs meg a hiba, akkor utána elviszem itt a debreceni Renault "mágushoz".
-
-
giigz
veterán
-
FerNandor
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
lehet van benne egy kicsi ufo, mint a men in black 1-ben, a öreg fickó fejében. valami kis király ufo volt

ja, amikor a VW Lupo 3L TDI-ket nézegettem, ott is írták, hogy idönként kell váltóshoz menni, beállítani a váltót, mert elpontatlanodik meg mittudomén, milyen bajai vannak még

-
Laraxior
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
A vezérlését azt úgy tudom, hogy időszakosan kell cserélni, de az olyan 250k körüli összeg, olajcserével együtt. Ezt biztosan kell nálam is cserélni, mert még nem volt megbontva a váltó, és már 223ezer km van benne, de olyan 150-200k km körülre mondják a csereperiódust.
Aztán meg ki tudja még mi van belül, az majd akkor derül ki amikor leszedték, akkor szoktak a meglepetések jönni
-
FerNandor
őstag
hát, ha jól emlékszem, akkor a váltója volt igazán fura. a többi simán kopó dolog. használt autónál ki tudja, milyen és mikor adja meg magát például a kuplung. szerintem ezek a javítások nem tartoznak a "szopóroller" kategóriába.
a beázás meg.. nekem is beázott meg kb majdnem minden megane-osnak. megcsináltam, azóta jó.
-
Laraxior
titán
Lemostam a kicsikémet, kapott egy tisztítást kívül, belül
Jövő hónapban megyünk a doktor bácsihoz
Addig leponyvázom és pihizik 

-
mycso
Topikgazda
Ma volt egy utam Mc-Bp-Mc útvonalon egy 86 lovas szedán 1.5dci M2-vel.
Csak megerősíteni tudom a korábbi véleményem, hogy ez nem való semmire. (aki az ellenkezőjét állítja, még nem vezetett ilyet).
Max. valami kisvárosba, vagy rövidebb országúti kölekedésre.Pesten vagy forgalmi akadály tudtam lenni, vagy haladtam a forgalommal, úgy viszont bő 6-7 decivel többet iszik, mint az enyém.
-
Laraxior
titán
Érdemes volt levenni a rendszámtáblát...

Amúgy szép kis szekér
-
válasz
FerNandor
üzenetére
Nem tudom... Pestig nem volt semi baja. Aztan egyszercsak Pesten lassitottam, es akkor ereztem, hogy olyan, mintha a pedal bowdenes lenne es valamihez hozzaerne.
Azota amugy a kuplung is a regi, mar nem olyan kis puha, mint a valtocserekor volt. Nem tudom, hogy most megint menjek szerelohoz, vagy varjak-e inkabb...
-
giigz
veterán
Na de jó, ezen a héten nincs időpont az elektromos szerelőmnél, majd jövőhéten hétfőn megyek el, és hagyom ott a kis drágaságot

Annyira nem is baj ez egyébként, legalább ezen a héten meglesz a fóliázás

-
rob210
Topikgazda
válasz
SocketA
üzenetére
Álló helyzetben csak és kizárólag a motor rezonanciát érezheted a pedálokon.
Más olyankor nem remeg működik.
Gondolok itt esetleg abs tárcsa féktárcsa vagy féltengely problémára ami menet közben rázhat.
Szóval igaza lesz treshnek és ez szerintem is az egyik bakod, ami rázza a kocsi szekrényt és a pedálokat is.
Érdemes ilyenkor kipróbálni, hogy a kezedet ráteszed a kaszni egyes elemeire ha azok is remegnek akkor mese nincs valamelyik bak.
-
tresh
veterán
válasz
SocketA
üzenetére
Hát más rezonanciára nem tudok gondolni esetleg valami nem lett jól meghúzva én ott keresném ennek az okát elsőre az tuti... ha azok tényleg rendbe vannak akkor jó kérdés mi tudja ilyen módon remegtetni a pedálokat.. esetleg a pedálokat nézd meg a rögzítésnél nem e lazultak meg a csavarok..
-
giigz
veterán
Na urak megyek és leadom a kocsit az elektromos szerelőhöz

-
giigz
veterán
Szervezzünk talit hozzám, de még nem tudom, hogy melyik szervizben lesz akkor az autóm
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Udv ujra itt!
Hazatertunk Ronivel a nyaralasbol, kb. 1600km-ert mentunk vele, miota 3 hete bele lett teve az uj valto+kuplung.
A valto egesz jol bekopott, nagyon szepen vagy, megerte megcsinaltatni (pedig meg Xadot nem kapott).
Szerencsere lerobbanas nem volt, egyedul az elektromos ablakra kellett koltenem majdnem egy 20-ast, mert most derult ki, hogy amikor az ajto osszetort, akkor elferdult a sin, es ledobta a bowdent.De aztan Pesten egy lassitasnal ereztem, hogy a pedalok elkezdenek remegni. Azota mentunk vele tobb, mint 1000 km-t, mostmar nem mindig erzem, de neha ugy remegnek a pedalok, mint amikor le akar fulladni a kocsi. De van, hogy uresben allok, fek benyomva, es akkoris erzem. Mi lehet ez? Van valami otletetek? Csinalni kellene vele valamit, vagy lassan teljesen meg fog szunni?
-
Ck.
addikt
Jövő heten jovok haza 16-an, 10 napig leszek itthon. Egy rögtönzött topictali? Igaz Luna nem lesz ott, az A6-tal jönnék, talán az utolsó útjára. Részemről az ország bármely pontja oke.
-
tresh
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Igen, ph2-es utolsó gyártás 2006 év végi a gép

Amúgy köszi majd átadom faternak hogy dicséret érte a ház elejét..de attól még nem fogja nekem eladni

rob210: Hát igen Franciaországba róta az utakat 3 éves koráig azóta nálunk lakik

Viszont a lápaburát viszem valamelyik nap políroztatni mert a sok por kosz megkarcolta így pár év után..úgy még csinosabb lesz
2. FerNandor: nem felejtem el lövök egy képet mondjuk itt a gyári navi is sokat dob az összképen
-
rob210
Topikgazda
-
vallas
őstag
Na srácok, ma betoltam a gépet 200.000 km-s szervizre, azt mondták holnapra lesz kész....
lesz itt minden, olajcsere, motorban váltóban, első lengéscsillapító, összes szilent, gömbfejet, kb komplett első futómű felújítás, első fékbetétek, hátsó dob felújítás, betétek, és kuplung csere...
sokba lesz a cégnek.... nettó 260 k volt az ajánlat...
de remélem, legalább jól megcsinálják.
-
tresh
veterán

Kis találós kérdés már rég volt

Ezt meg csak úgy az m1-es kollégáknak :

-
tresh
veterán
-
Ivan15
senior tag
hat ha be van sötetitve az ablak, akkor azok is melegednek majd, es mind minden sötet-meleg targy jobban fogjak a meleget visszasugarozni pl. az auto belsejebe is. A sötetitett ablak nyaron tenyleg egy jo ötlet, nem ertem miert nem csinalja senki
Vagy miert nem tesznek be fekete müanyagokat az ablakok möge? Vagy miert feherek ill. fenyvisszaverö ezüst szinüek azok amik az ablakok möge kerünek... 
-
giigz
veterán
Megjött ma az új izzó, GE Megalight Ultra +90%

Az előzőhöz képest ég és föld a különbség, a sárgás árnyalat helyett fehér színű fénye van, kis kékes beütéssel, és a fényereje is összehasonlíthatatlan

Itt egy összehasonlító kép, bár sok nem látszik, de az pl. igen, hogy színben mekkora eltérés van:
Itt pedig kívülről a tompított, öröm ránézni

Persze a fény távolsága továbbra sem túl acélos, majd ha az elektromos szerelőnél lesz a kocsi, beállíttatom a fényszórót.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére
A fólia először zavarni fog, de pár hét-hónap alatt hozzá fogsz szokni.
Nekem a kilátással nem is volt bajom (a legsötétebb fólia van az enyémen), hanem a fóliázás után, én valahogy nem érzékeltem az autó hátulját.
Előtte bárhova beálltam, centire közel bármihez, a fólia után meg valahogy nem adta.
Most már megszoktam, egyébként engem nem zavar este sem. -
FerNandor
őstag
egyébként én is így voltam már vele, csak nem bírtam már elnézni, meg mondom csak egyre jobban rá fog sülni a szar. meg annyira utálom ezt a szar meleget már.. egyszerüen nem tudom letisztítani a rohadt ablakokat, mert reggel nyolckor már tojást lehetne sütni az üvegeken.. gondoltam már rá, hogy így este leugrok, de még nem szántam rá magam. de ez már borzasztó.
-
FerNandor
őstag
nagyon baba. föleg az a panoráma tetö

egyébként én sem értem, miért nem vigyáznak kicsit jobban az emberek az autóikra. annyi sok és nem olcsó autot látok elhanyagolva. de hát sokan semmijükre nem vigyáznak. én meg kb ha eladnám akármimet, mind újszerü állapotban van, a kb 4 éves tv-n is rajta van az összes fólia

ha már sok-sok pénzt költenek az emberek, nem érzik úgy, hogy vigyázni kéne rá?...
(#22800) mycso amin én gondolkodom, az a sötétítés. múltkor láttam az egyik parkolóban a városban egy ugyanilyen ezüst kombit, mint a miénk. le volt sötétítve, hát eszméletlen jól néz ki. talán majd jövöre.
de ki kell majd próbálnom, hogy milyen lenne a kilátás, mert azt nem szeretném, ha nehezebben látnék utána ki pl a hátsó ablakon. amikor a klímásnál voltam, volt ott egy újabb Insignia kombi, szép volt, de ami igazán tetszett, az az üvegei voltak, gyárilag rendesen sötétített és sötét zöld árnyalattal. nagyon jól nézett ki.én is így vagyok vele. vennék legszívesebben, na meg, ha lenne pénzem egy full extrás vadiúj MII kombit 2.0dCi-vel. nekem xenon sem kell meg panoráma tetö sem, bár nagyon tetszik. és beraknám egy pormentes garázsba

-
tresh
veterán
Most ha leírnám mennyi pénzem van a kocsiba akkor lehet hanyatt esnél
Mondjuk úgy ha eladnám 450ért buknék rajta kb 150-200k-t alsó hangon
De ez van ha elkap a láz majd meglátjuk remélem sikerül év vége/eleje felé cserélni, utána egy darabig megint le állnék..de csak egy darabig ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jut eszembe ex csajom mondta mindig hogy többet foglalkozok lassan az autóimmal mint vele...
.....azóta már nem ő a barátnőm

mycso: na igen megértelek ilyen paraméterekkel szerintem mindenki meg tudna barátkozni hisz tényleg az után már nincs mit elvárni a kocsitól szép kényelmes tele extrákkal tágas és ha kell kapkodja a lábát mind ezt baráti fogyival

FerNandor: detto nekem is ott ficceg még a gyári fólia a tv-n, de kb minden cuccomon ...igaz 2 hónapja nem takarítottam az autót belül mert nem volt időm..hát szabályosan sz@rul éreztem magam így tegnap kitakarítottam este 11kor
tuti örültek a porszívónak a szomszédok de hát ez van 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Arra gondoltam, kiveszem a fejegységet és kapásból a fejegység utáni kábelekre raknám a hangváltót.

ú, hogy repíteni bakker
a lupoban a tiptronic vagy mi, el szokott hangolódni egy idö után és újra kell hangolni.
Jövő hónapban megyünk a doktor bácsihoz
Addig leponyvázom és pihizik
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)