Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hát igen, hihetetlen, hogy ez szétment, én nem láttam, csak telefonon beszéltem a szerelővel, de mondta, hogy majd megmutatja, állítólag az egész teljesen kuka...
15k-ért aranyáron van, de mint a nívópálcánál, itt sincs más választásom, ezt meg kell venni, és kész.
Remélem ezzel már tényleg rendbe jön az autóm...

-
rob210
Topikgazda
Nem hittem volna, hogy ez ment szét, de öröm boldogság.
Minden esetre ha ez átrohadt kilyukadt vagy eltört az nagyon kemény, mert ilyet én még nem is hallottam.
Ebből csak a gyárit tudod megrendelni. ilyen utángyártottban nincs, mert még soha senkinek nem kellett.
Vagy bontóban lehet venni komplett szívósort.Ha valakit érdekel, hogy hogy és miért van ilyen a kocsiban.
-
kopogo
tag
hello
Nyíregyházán egy jó renault szerelőt nem tud valaki -
tresh
veterán
Nem neki kellett volna ezt tudnia de ha falsot szív a nevében is benne van hogy szív ergo 10 autószerelőből egynek se jutott ez eszébe??? Nem őt b*sztatom evvel hanem hogy ha mondjuk akkor legyen erőszakos és álljon ki a f*száért és mondja hogy szerinte ez a baj keresse oldja meg vagy nézze meg.. ne mond nekem hogy csak rönóék tudnak fals levegőt vizsgálni mert leégetem a nem létező hajam
Amúgy már nem laikus szépen lassan megtanul mindent amit kell 
Ck. : hát

-
tresh
veterán

giigz: végül is csak 20x írtuk hogy fals levegőt keressél/ keresetes ezt a kifejezést nem igen értem "előmelegítő" szívósor hmm ?

-
giigz
veterán
Nos, megvan a hiba

Szétkapták, és minden bizonnyal a szívósor előmelegítő ment szét, szétégett vagy valami ilyesmi, és ott szív falsot, onnantól kezdve meg ugye már minden borul, mert nem légmentes a rendszer

Tehát végre megvan a hiba, a szívósor előmelegítő... Nem tudom mi ez és mit csinál, neten nem is találtam semmi alkatrészt, akinek esetleg van ötlete honnan tudnám beszerezni, az légy szíves ~ 15:00-ig dobjon róla nekem egy linket

Ha nem találok utángyártott alkatrészt, vagy valami olcsóbb forrást, akkor a gyári alkatrészt rendelem meg, 15k-ért meghozzák holnapra a gyárit.

-
Ck.
addikt
Csak azt ne tedd, mint en anno az "első" kocsimmal, első szerelőmmel.
Fiat Tipo 2.0 Granturismo.
80 ezert vettem műszaki nelkul, rakoltottem cirka fel milliót, majd eladtam 250-ert.
Sose volt tokeletes, állandó alapjárati es automata szívató problémák, uj kuplung (mert a szerelo mondta h kell...aztan kiderült a réginek semmi baja nem volt, csak kellett neki ingyen alkatrész), 250 ezres elektromos számla, uj fényszórók, stb. Nem folytatom.
Az ev üzlete volt.
-
tresh
veterán
akkor jó hátha végre értő kezek alatt van a gépsárkány

-
giigz
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Ha a vezeto oldali megy, es neked is az utasoldalon van a motor, akkor nem azzal lesz a baj, valoszinuleg csak el van dugulva.
Nekem az utasoldali tokeletes volt, viszont nalam mar alig fujt, tehat a motor nem megadta magat, hanem csak elgyengult, es odaig mar nem ment el a nyomas.
Egyebkent most nemreg adtam le az autot, delutan telefonalnak vissza, hogy mire jutottak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984
üzenetére
Nekem a fej azaz a fúvóka volt eltömődve.
De ha lehúzod a csövet és picit spriccentesz rögtön kiderül a csőben van-e lé, ha nincs akkor motor, bár akkor egyik fej sem spriccelne.
Ha fej akkor azt bizony érdemes cserélni mert állandóan el fog koszolódni.
Minden esetre szükségmegoldásként egy gyors kompresszoros befújás segíthet a helyzeten. -
tresh
veterán
Rob: ajtók 5k

-
giigz
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Első körben nézd meg, hogy nincs-e eldugulva, lehúzod a csöveket és könnyen ellenőrizheted. Ha nincs dugulás, akkor az ablakmosó motorod ment tönkre, ami nem egy nagy meglepetés, szerintem már mindenkinek ment tönkre, én is pár hónapja vettem újat

-
wertigo1984
őstag
Udv szerelo Istenek!
A Thalia-nak az egyik ablakmoso fuvokaja nem spriccel rendesen
, olyan mintha nem lenne benne nyomas. Felnyitottam a motorhaztetot, megneztem a gumicsovet ami a fuvokakhoz vezet, semmi folyas, repedes vagy szethuzodas. El van dugulva? -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
ha sagem/valeo a trafó akkor kuka tök mind1 hogy lett megnézve hogy jó e vagy sem

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Félállapot
az meg milyen? -
lambda5
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nálam is az egyik gyujtótrafó okozott hasonló problémát .... melegen mintha semmi baja nem lett volna... Cserével megoldódott. (Nálam a 4-es hengeré...pedig Beru volt.)
2001 Thalia 1.4 16v 98hp
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Beszívott levegő hőmérséklet jeladó.
Ha az megbolondul, megáll a kocsi.Igen mindenki mást mond, mert mindenkinek más okozta a hibajelnséget.
Én mindig abból indulok ki ami a legvalószínűbb és amit a legegyszerűbb cserélni ellenőrizni.
A gyújtótrafók egyébként milyen típusúak?
Hogyan ellenőriztétek, mert a szigetelése a sagemeknek áthúzhat és az is ezt produkálja.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Kezd kirepedni az egyik vákumcsöved, vagy a map szenzorod kezd elhalni.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Sly189
üzenetére
egyébként ilyet ajánlottak : "gázolajszűrőből csak delphi hdf 907 ha nem vizérzékelős,ha igen akkor hdf 917vGY 937ES ÉVENTE!!!
Ezt nagyon helyesen ajánlották, szinte kötelező a gyári. Viszont ha rám hallgatsz, akkor inkább hdf937-est vegyél, mert az 2mikronos, a többi 5mikronos. És csere 15e km-ként.
-
Babcola
tag
Sziasztok.
A felső holtponti jeladó egyenlő a főtengely holtponti jeladóval?

-
laszlo168
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
kezdődő trafó probléma.
-
Ck.
addikt
Ha mar megvan a hiba oka, csinaltasd is meg ott, ne csak diagnosztizaltasd.
Aztan elvinned megint egy kokanyolohoz, aki csinál vmit, megint nem lesz jo, megint vissza a Renaulthoz...ne. Véget nem erő szerentcsetlenkedes lenne belőle attól tartok.
Csináljanak meg ok mindent, nem lesz az olyan sok munkaóra. -
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Van egy 2000-es evjaratu tech run cliom (1.4 16v 98hp). Az alapjaratnal erdekesen dadog,nem annyira durvan,de erezheto elegge. Valamint ha hidegen alacsony fordulaton mesz vele remeg az auto,ha bemelegszik ez megszunik,de az alapjarati problema nem. Mi lehet ez vajon ?
-
giigz
veterán
Már szinte remegek, holnap kapja meg a kocsi az utolsó esélyt

Még 5 napig érek rá ezzel foglalkozni, tehát itt már nincs időhúzás, most már meg kell csinálni, mert elegem van ebből az alapjáratból

Holnap reggel 8 körül leadom az autót, utána már csak reménykedni kell...

-
-
Savanya
addikt
Segítséget kérnék , hátha valaki találkozott ilyennel : Megane II 1,5DCI -nél üzemanyagszűrő hibát ír ki a komputer. Cserélve lett ,de a hibát ugyanúgy kiírja . Mi lehet a baj ?
-
ThodEE
őstag
Dobtam be pár új képet az albumomba

-
rob210
Topikgazda
Így már én is számtalanszor jártam.
17.kerület Egis előtt a keresztúri úton a nagy kanyarnál, mindegyik lelassít 40-30ra.
Én 50el ahogy beesek a kanyarba úgy be is veszem.
Nem egyszer kellett már lassítanom, az előttem tötymörgők miatt.
Egyszerűen az autósok 30%-át én tuti újra tanpályára küldeném.
Amikor elkanyarodnak a főútról a mellékútra azt is imádom, megyünk 50et elkezd lassítani üres minden irányból az út lassít, kiteszem az indexet, hogy na babám nekem ebből elegem, kimegyek mellé és index nélkül rám húzza a kormányt, hogy akkor ő most balra befordul.
De azt megvárja amíg kimegyek mellé, az indexet meg b@szik használni.Iszonyat amit művelnek egyesek, és most a nők védelmére mondom, hogy az esetek 70%ban inkább a pasik szabálytalanok, a csajok csak lassúak.
. -
mycso
Topikgazda
Laguna kombi 1.9dti
(#23725) Sly189: a computer, inkább alámér. kevesebbet szokott számolni/mutatni a valósnál, de nem sokkal. Tehát viszonylag jól használható.
(#23734) tresh: meg amúgy is ezek a racingboyok csak egyenesen tudnak menni, abba meg nem tudom mi a pláne....
A minap összeakadtam, egy vélhetően GSI B corsa-val, egyenesben szépen szedte a lábát, viszont egy körforgóhoz érve, majdnem áttoltam rajta...utána mosolyogva hagytam is, had jampizzon egyenesben, majd megtanul egyszer vezetni. -
_NCT
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Nekem is mostanaban fordult meg a fejemben h felkoltozok ugyis bp-re minek auto.
Aztan rajottem h vedelemmel egyutt max 600-at kapnel erte igy jegkarosan. C
Akkor inkabb marad meg, jo ha van ha menni kell nyaralni vagy barhova. Annyit meger. Igaz iden kell muszakiztatnom is szal november megint huzos lesz... + Teli gummakat is vennem kell. -
Nordik
addikt
Sajnos én is így gondolom, hogy nem fogja meghálálni, mert mindig előjön valami apróság.

De az a baj, hogy nincs értelme eladni egyszerűen, olyan kevés pénzt kapnék érte, hiába a jó műszaki állapot.
Bár ma kicsit szívtam a fogam, mert vezettem nagymama swiftjét míg elmentem alkatrészért, ami 1.3-as és az enyémhez képest sokkal jobban ment. Kicsit megléptem neki, legalább ki van kormolva...
Mondjuk az is igaz, hogy van benne 46ezer km 16 évesen.
Meghát még is csak egy Suzuki... Jó kis járgányok, de nem kéne. -
Nordik
addikt
Ma kicseréltem a gázbowdent, 3200Ft volt. Azért a gyárihoz képest nem annyira jó minőség, de nagyon remélem, hogy megteszi és bírni fogja.
Rendeltem jobb felső motortartó bakot és új olajat, szűrőt is kap, illetve következő hónapba megpróbálom beiktatni a vezérműszíj cserét is. Egyre jobb lesz a kicsike, remélem meghálálja.

-
giigz
veterán
válasz
Sly189
üzenetére
Kb. mindig ugyanakkor jelez, függ 1-2 dologtól, de nagyságrendileg mindig ugyanakkor.
A 3,2 meg pillanatnyi fogyasztásnak 90 körül tökéletes. Jól mutatja a dolgokat alapjában véve, persze pár dl eltérés lehet a tankolás utáni számoláshoz képest, ami szintén több dolog függvénye, hogy mennyi lesz az érték.
-
Sly189
senior tag
Üzemanyag állás jelzése, amikor besípol a tank, az mindig egy adott mennyiségnél sípol be?
A fedélzeti mennyire jelzi pontosan az átlagfogyasztást? Volt amikor furcsákat írt, hogy 3,2L/100km

2007-es Megane 1.5 dCi 86Le Grandtour
-
giigz
veterán
-
ThodEE
őstag
Nekem hiányzott a felszereltségből az elektromos ablak, a központi zár így ezek utólag be lettek szerelve, plusz az első ajtók szigetelve lettek a HiFi miatt, aztán a bal első ajtóm nem záródott be, ezt a rossz összeszerelés okozta a rudazatban, így ezt javítanom kellett, a szaki aki csinálta a beszerelést sarut használt az ablakok csatlakozóinál amik szétcsúszkáltak így azokat cseréltem csokira, központi szál egyik kábeljét szétnyomtam mikor a HiFi tápkábelét vittem hátra, azt megjavítottam

Ahogy olvastam én is úgy szeretek vezetni mint te, hogy forgatom rendesen
Lehet ezért van közelebb a fogyim hozzád, 7-8 literrel én is beérném de a 9-10et sokallom 
(#23714) rob210
Akkor nekem kicsit sok lett benne az etanol, de sajna semmi változást nem tapasztalok, teljesítmény ügyileg.
Vettem már bele 100as benyát is, 95 öst is, etanoloztam is, lehet nagyon el van lustulva a cucc, nagyfater az elmúlt 13évben nem igazán pörgette, meg 60-70 fölött is ritkán ment vele
-
rob210
Topikgazda
válasz
ThodEE
üzenetére
Hát akkor ugyan olyan a kocsink továbbra is csak az enyém nem ilyen eget verő fogyasztással bír

Én mostanában 70% benzin 30% etanollal járok, ezt a "keveréket" szereti a legjobban, így húz alul is felül is.
De a fogyim ezzel 7.0 liter körüli csak városban, dugókat elkerülve.
-
ThodEE
őstag
Nem kútrol tankoltam az E85ötnek kikevert üzemanyagot hanem kannából azért van itt ilyen számolgatás

~20liter etanol+ amennyi benya belefér(sokadik kattanásig a kúton) 95öst.
Tehát akkor E85 be 15% benya van, akkor 20+20*0,15= 23liter etanol(csak benzinbe lévő adalékokkal) az 38,33%
A maradék meg ugye szimpla 95ös, 37 liter az meg 61,6% kb
Igen 1.4 8V van, gyári adata városba 10+
, Az ethanollal úgytudom +1liter jön a fogyihoz ezért érdekel hogy a 9 még elfogadható-e, tényleg rövid távon használtam, a héten csak munkába járásra, 110km nél meg tankoltam bele 10litert innen jött a 9,09es fogyi

Tegnap végre mindent megcsináltam a kocsin ami közbe elromlott, már csak a fogyit kéne belőni

-
Sly189
senior tag
válasz
g.gergo
üzenetére
Az garantáltan valós. Hát köszönöm a leírást, elteszem későbbre
- de lehet nem is annyira későn lesz az, mert csak úgy repülnek bele a kilométerek...
4 hónap alatt 10 000 Km-t mentem vele, pedig szinte sehova se mentem
most indulok Németországba, 12200 km.nél fogom lecserélni az olajat+üzemanyagszűrőt+többiszűrőt. Gyári ELF ajánlást betartom, eddig is, legalábbis a szervízkönyv alapján,
Mivel az autó Flotta kezelt volt előtt bevizsgáltatta a flottakezelő cég mielőtt eladásra kínálják az autókat
, de csak egy tulajdonos használta Debrecenben, (Renault Kálydi ) Remélem lecserélték minden szervíznél ( 20 000 km előtt betolták)Mi a tapasztalat a márkaszervizekkel? Megcsinálják a kötelező dolgokat becsülettel? - esetleg tapasztalat Debrecenből?
-
g.gergo
senior tag
válasz
Sly189
üzenetére
Ha valós a 120e km, akkor még szerintem felesleges a csere, főleg, hogy 86LE. 180-200e-nél illik cserélni.
Költségek: motorolaj, szűrő, csapágy, tömítés: kb. 25e+ munkadíj, ha nem magad csinálod. Szerelés menete.(#23701) just: én azzal használom.
-
Sly189
senior tag
Juj, eddig csak mobilos és IT-s cuccok fórumain voltam itt... no de nekem is Rönóm van
))Egyből egy kérdéssel indítanék...
Megane II Grandtour 1.5 dCi 2007 - Tempomat nincs benne, de szeretnék bele tetetni. Lehetőleg olyat, ami "gyári?vanilyen?) TSW ről hallottam eddig csak. Valami ötlet?
-
ThodEE
őstag
9,09liter fogyi 100on úgy hogy 6-12km-t tettem meg kb egyszerre és az üzemanyag kb 63%benya +37% E85
62literes tankal számolva, a kérdésem meg hogy ez elfogadható e, vagy dumáljak az autó szerelőmmel

-
just
aktív tag
Ki használ elm327-est bloutooth-al? Rádugom a kocsiban a csatira, akkor pirosan világít, telefon látja de az ecu-hoz nem tud csatlakozni, folyamatosan villog a zöld led rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy akor hondát kellett volna venni ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az meg milyen?

, Az ethanollal úgytudom +1liter jön a fogyihoz ezért érdekel hogy a 9 még elfogadható-e, tényleg rövid távon használtam, a héten csak munkába járásra, 110km nél meg tankoltam bele 10litert innen jött a 9,09es fogyi
4 hónap alatt 10 000 Km-t mentem vele, pedig szinte sehova se mentem