Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Minden héten általában este 8 körül gyülekezünk kint a hátsó parkoló részben (első 3 óra ingyenes). A Lurdy főbejáratánál kell bejönni és úgy elkacsázni a hátsó része.. a többség a pözsós vonalat képviseli és a rönót
de kint szoktak lenni a rönös srácok is pl az az m1 ph2 amit fényképeztem (1.8 16v Monaco) igazából semmi extra egy jót beszélgetünk mosolygunk a boyracer kollégákon de érdemes kinézni van pár igényes gépsárkány is. Igazából smemi extra de mindig lehet érdekes és jó kapcsolatokra szert tenni
A társaság nagy része már fix és segítőkész így azt mondom egész jó kis csapat jött össze alapból 306 kulbosokkal vagyok kint de már van aki azóta váltott és pl 406 tól 106 oson át Lagunáig minden van 
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hali Uram,
Bocsánat elvagyok havazva mostanában nem kicsit.. a tali nem volt rossz beszélgetünk jó nagyot a többi csigazabáló autós tulajokkal rönó, citroen, pözső színekbe képviseltük a francia gépeket.. jó idő volt bár a hely elég poros volt szal nekem annyira nem jött be .. meg ez ilyen kis teszt volt.. tervezik hogy több ilyen kisebb megmozdulás lesz..mi meg a szokásos péntek esti talikat megtartjuk a Lurdynál francia színekbe.
-
ThodEE
őstag
Hali

Elnézegettem mostanában a környéken járó megánokat és nekik sokkal magasabb a kocsi segge.
40kg a csomiba az sok?
Ideje lenne megnézetni?
Egyébként, nem kopog nem zörög, nem áll furcsán a kereke
Kb féléve elöl ki lett cseréltetve mind a két rugó mert az egyik eltört, és lehet ezmiatt csak túl magas az eleje és a popsija normális

-
rob210
Topikgazda
TRESH merre vagy várom az élmény beszámolót a találkozóról!!!
-
giigz
veterán
-
mycso
Topikgazda
Hát a szépségéből az enyém is sokat vesztett, amikor feltörték...tető, A oszlop, JE ajtó - ez utóbbi szarul is záródik, még az eső is befolyik.
Renaultban ránéztek, aszondja alsó hangon 250k-300k a kár, konkrét szakértői véleményt a javításra, majd a rendőrségi papírra adnak. (nyilván olcsóbban is megoldható, de gyári javításra voltam kíváncsi).Ja meg a gyári renaultos táskát is elvitték.

-
Ck.
addikt
Na ahogy elnézem, ahány ember annyi szokás, de ez így normális, eltérő motorok, súly, stb. Nekem is ki kell még tapasztalnom mi az ideális.
FerNandor:
Holnap megnézem mennyit pörög az enyém 130-nál 6-osban.
mycso:
Fel tudnád pakolni a Lunácskát a többiek közé?
-
FerNandor
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
én azt vettem észre, hogy 5-ben (könnyebben is megy a jobb nyomaték miatt és) a pillanatnyi fogyasztás tartósan kb 3,5 és 4 között van. Ugyanott 6-ban nem is volt neki jó ugyanez a 100-as tempó, de akkor már kicsit gyorsítani kellett, hogy jó legyen, akkor meg már nem nagyon akar 4 alá menni.
De amit te írsz, ugyanazt írtam én is. 110-nél már 6-ban jó. De 100-nál szerintem mindenképpen jobb az 5. -
-
FerNandor
őstag
egy jó tipp, bár nem ismerem az 1.9dCi-t.
Én a Megane II dCi-t 6-ba csak 110 körül teszem. Sokkal jobb a fogyasztás is 100körül még 5-ben, 2200-as fordulat körül. Nyomatékosabb ez a tartomány és ha tempomatos lábbal ráállsz a gázpedálra nagyon szépen lehet így menni. Szóval nem biztos, hogy jobb 100 körül a 6. sebesség. -
-
giigz
veterán
Nagydízelből átülve nekem meg a benzines volt hihetetlen szokatlan, ráadásul egy ilyen 75 LE-s csigában komolyan olyan elveszettnek éreztem magam
Aztán megtanultam a váltó áttételeket, és most már jól elvagyok vele, persze jól jönne a + teljesítmény. Egy kis idő kell a megszokáshoz minden új autóba való átüléskor. -
giigz
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Az, ráadásul a 6 sebesség miatt még jobb is

-
Ck.
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Pfú, de csecse baba.
Kollegámnak ilyen van, csak tűzpiros RS-be, nagyon odab*szós. Na jó, akkor mégse ilyen. 
Más:
Gyerekek, én nem tom mi van velem, mit szerencsétlenkedek itt össze-vissza, de hihetetlen, hogy már lassan 1 hét alatt nem tudtam megszokni ezt az 1.9 dCi + 6 gangos kéziváltó párost. Utoljára a T-betűs korszakomban voltak hasonló élményeim...
5 gangos 1.6 benzinesből ültem át és az áttételek nem igazán ugyanott vannak...
Állandóan bénázok, főleg kanyar, vagy körforgalomnál mindig egyel nagyobb sebességbe szúrom, mint amibe jól érezné magát. Elég hosszúra sikeredett ez a Nissan váltó, de cserébe 100-nél 6-osba bőven 2000 alatt pörög. Ettől függetlenül gyakorolnom kell ezt még... -
FRENK1988
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Jóltudod.
Nem egy rossz darab de lassan leválthatná már valami 
-
Alvin_ti4200
félisten
Ez az 1.6-os motor még az az őskövület, ami az első Megane-ban is benne volt (nem baj, ha az, legjobb tudomásom szerint nem volt egy megbízhatatlan darab)? A nagyszervíz gondolom, 120 ezer km-nél van itt is, nem tudom, miért nem lehet valahova odabiggyeszteni egy km óra állást...
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja
üzenetére
Garancia ugyan annyi van rá szóvap megveheted.
A lényeg, hogy két csöves legyen, mert ide a magyar utakra az kell.Egyébként én még rosszat csak a bardi autósról hallottam konkrétan nem egynél eltört a szár.
Az előzőből kimaradt, hogy csak párban, de abban nem értek egyet mycsoval, hogy 4et egyszerre, ha nincs az elsőknek baja, felesleges egyben cserélni.
A lényeg, hogy megméreted őket csere után ez 1000-2000forint körül van és ott minden kiderül.
Én amikor a golfon elől cseréltem utána elvittem bemérettem nekem akkor kiderült, hogy a hátsót is ki kell cserélnem
de a megane nál pl. Nem kellett egyiket se mert nem a lengéscsillapító volt abibi, az én esetemben. -
kisninja
őstag
még egy kérdés TZRW ez minőségben ? kétcsöves gázos. 13,5k db
-
kisninja
őstag
Köszönöm mindkettőtök válaszát minden hóban ment rá egy kis pénz így csak a két hátsót cserélem többre nincs lovetta. Most ideiglenesen megcsináltam átfúrtam kipeckeltem 1-2 napig jó lesz

-
mycso
Topikgazda
válasz
MP4-23
üzenetére
1.5dci: (bár nem írtad, hogy melyik változat és milyen évjárat)
részecskeszűrő: nincs (illetve talán 2006-7-től kezdték belepakolni)
adagoló: nincs --> ellenben van nagynyomású szivattyú - ez, ha jó minőségű gázolajjal van itatva a gép és megvannak az előírt szűrőcserék, akkor rengeteget kibír, esetleg hiba esetén már van pár cég, akik foglalkoznak a felújításával
EGR: ez van, ez esetleg a sok városi és alacsony fordulatú tempó miatt elkoszolódhat (elkormolódhat), ezen segíthet egy erőltetett menet, vagy ha nagyon koszos akkor a kipucolása. Ez utóbbi, akár otthon egy 20 perc alatt megoldható, mindenféle szakértelem nélkül.
turbo: ez is van, ez igazából megölhetetlen ha ésszel van használva (hidegen nem tapos, nem erőltetet, melegen hagyni visszahűlni) és megvannak a sűrű (10-15K km) olaj + szűrő cserék.
injektor: nevezzük porlasztó csúcsoknak és összességében nagynyomású üzemanyagrendszernek. Itt is ez érvényes: "ha jó minőségű gázolajjal van itatva a gép és megvannak az előírt szűrőcserék, akkor rengeteget kibír"
Többféle rendszerrel szerelték őket, pl.: a DELPHI rendszer nagyon bírja (nyilván van, amik vigyázás mellett is hamar széthullanak)+106 lovas verzióknál 200k km futás környékén, szinte kötelező jellegű a hajtókar csapágy cseréje --> mert gyári hibások (nem nagy összeg, talán 20-30K -s tétel).
+futóművük elég érzékeny (ez vonatkozik a benzinesre is), ezeken a sz@r utakon, akár félévente is ráférne az állítgatásRészemről nagyjából ennyi a dieselekről.
(#22162) kisninja: bár ez szigorúan csak is a saját véleményem (és nem is rábeszélésnek szánom). Ha teleszkóp, akkor párban --> ha már párban, akkor lehet inkább mind a 4-et --> ha mind a 4-et, akkor inkább 80K körül, egy komplett sportfutóműszettet alá
(én ezt csinálnám és fogom is) -
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja
üzenetére
Na micsoda infó halmaz kicsit nem vagyok egyből 10-20hozzászólás.
Lengéscsillapító:
Bilstein, vagy monroe, esetleg sachs, de minden képen gázos és két csöves kicsit drágább de nem jársz úgy vele mint a mostanival.
Ha nincs lóvé és gyorsban kell valami megoldás akkor lip az elég olcsó és még egész jónak is mondható.
_-_-_-_-Twingo:
Van klíma nélküli kivitelben is pollenszűrős!
A szélvédő előtti levegőrostélyt kell leszedni alatta van egy műanyag csepptálca az alá megy be a pollenszűrő a kormány felöli oldalon.Kérdés már csak az, hogy egyes vagy kette twingo? Mert nem mindegy.
-
kisninja
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Illetve melyiket javasoljátok ? Meg párban érdemes cserélni jól gondolom ?
SACHS Hátsó gázos lengéscsillapító M310119 31.417 Ft
BILSTEIN Hátsó gázos lengéscsillapító BI19-061252 15.690 Ft
FLENNOR Hátsó gázos lengéscsillapító FDG1881-RLR 10.980 Ft
LIP Hátsó gázos lengéscsillapító L879.107 10.850 Ft
SACHS Hátsó gázos lengéscsillapító M310118 19.122 Ft
BARDI AUTO Hátsó gázos lengéscsillapító BA0418179082 8.800 Ft -
giigz
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az en klima nelkuli kocsimhoz is hoz a Bardi pollenszurot, meg oda is van irva, hogy klima nelkuli kocsikhoz, plusz az azonositoszam is stimmel a kocsimmal, a valosagban viszont nincs pollenszurom

-
MP4-23
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne az 1,5dci és a benzinmotorokról a vélemények,tipushibák(részecskeszűrő,adagoló,EGR szelep,turbó, injektor....) Céges használat lenne, többségében városi és sok indítgatás. Havi kb. 1400km futna az autó. Esetleg ismer valaki tapasztalt rutinos mestert?
Thx.
-
FRENK1988
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kesztyűtartó általában. Van benne klíma? Ha van akkor nagy valószínűséggel pollenszuro is van benne
-
DonThomasino
veterán
1999 es twingo ba most van pollenszűrő vagy nincs?
A szerelő szerint nincs de alkatrészként minden forgalmazónál van.
Ha igen merre? -
kisninja
őstag
Mire kimondtam hogy minden jó a kocsin előjött valami. Bal hátul elkezdett kopogni ha gyorsan lenyomom kopog vaszleg lengés csillapító. Valakinek valami5let, Mennyibe fáj ?

-
Ck.
addikt
Tudja valaki, hogy a Laguna II hátsó ajtajainak hol van nyitás érzékelője? Nem mindig akar ugyanis működni, de nem talaltam azt a szokásos benyomható pöcköt.
(#22140) rob:
Sehogyse akár ez a pillanatnyi fogyi összejönni, de automata ablak sincs seholse, még a sofőré se. Furcsa dolog ez egy Lagunanal, de ezek szerint felszereltség függő a dolog. -
imyourfriend
őstag
Azt hogy látja egy szerelő előre hogy a kapcsolótábla vagy a biztosítékok tönkre fognak menni? Állítólag szétszedte a tanuló szerelő akinek lett adva a gép és forrasztott valamit benne majd tönkrement. Apu meg mondta hogy ne álmodják hogy ő kifogja fizetni. (Remélem engem nem enged oda mert agyonütöm az illetőt egy csavarkulccsal az biztos).
-
kisninja
őstag
Nincs valakinek Megane 1Ph2 elektromos rajza ?
Illetve enyémben nincs computer kijelzés és a bajusz kapcsolón sincs gomb. Ettől még tudhatja ezeket a funkciókat esetleg csak nem kábelezték be vagy ez különálló cucc. Elvileg minden az ecuban van nem ? -
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
Urak, erről kérném a véleményeteket. Lehet kipróbálom

-
eTrade
tag
Itt van egy részletes leírás egy másik Renault kocsihoz: Espace Mk III Fuel Filter Replacment (teljesen azonos megoldás)
-
eTrade
tag
-
giigz
veterán
Közben megrendeltem az alapjárati motort, és egy-két autóápolási terméket.

Az izzót majd később intézem, hátha kifogok valami jó ajánlatot

-
eTrade
tag
Nos, nemrég hazaértem és rögtön nekiálltam volna a benzinszűrő cserének... viszont ennek a kocsinak (Renault Megane I PH2) elég fura benzinszűrő tartója van, amolyan műanyag féle tartó, de sehol nem látok rajta csavart... csupán kicsúsztatni kéne? [1. kép] [2. kép]

Semmiképpen nem szeretném eltörni ezt a műanyag tartó vackot. Valaki, ötlet, tipp?
-
FerNandor
őstag
válasz
rob210
üzenetére
az a baj, hogy szerintem már megszoktam és nem tünik fel.
de amúgy biztos.egyébként, amikor hoztam haza, egyböl feltünt este, hogy mennyire frankón világít. aztán rákapcsoltam a reflektor és úgy bevilágított mindent, mint a disznó
nagyon tetszett. Most meg már megszoktam 
Giigz asszem ez +90-es, de nem tudom
lent van a hajónapló az autóban, de kb aug-szeptember körül raktam be. durván 20ezerkm-rel ezelött. -
giigz
veterán
Milyen izzókat használtok?
Az én kocsimba milyen izzó kell? Halogén H4?

-
kisninja
őstag
No ma kicserélem az olajat a kocsimba a drága szerelőm 15-40 es olajat rakott egy nagyon jó állapotú motorba......
Most valvoline 10-40 fél szintetikusat kap a kék dobozos. Aztán kap egy xados kezelést mit ajánlotok az egyszerit vagy a 3 tubust ? -
tresh
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
na látod nálam is kimerül a tv-zés fogalma a history,natgeo,discovery, sport1 digi sport résznél.. csak az a baj hogy ezért a 4-5 ért fizetnem kell a másik 50 szenny csatornát is....
Amúgy néz meg egy horvát benzi/gázolaj árat az lenne kb itthon is reális bár a mi fizetésünkhöz talán még az se..mondjuk engem nem zavar ha 500ft egy liter szufla csak akkor fizetésem aránya is ehhez igazodjon

-
FerNandor
őstag

anyám mondott valamit az egyiptomi banzájjal kapcsolatban, hogy meg kell kerülniük a fél földet az üzemanyagszállítással.. de én ezekben nem hiszek. ez csak egy dolog, amit a mol meg a többi f@sz kihasznál. fogadjunk, hogy ausztriában meg szlovéniában nem emelik..

híradót meg nem nézek, mert szánalmas. ha tv-t nézek, akkor az bbc knowledge, nat geo-k, pvtv, fishing and hunting. sajnos ma már nincs egy normális tv adó, normális müsor. szenny az egész, beleértve a híradókat is.
-
FerNandor
őstag
ha az ember beregisztrál a lánghoz, mint ahogy én is tettem, akkor akár 25% a kedvezmény. Valamire meg csak 5% van, van amire semmi. Most nem tudom, hogy a forensis kártyával MINDENRE 20% van-e vagy ugyanúgy ott is csak "max 20%" így némelyik terméknél lehet, hogy csak forensis-szel is 5% a kedvezmény.
Figyelitek ezt? hát mi a qrvák f@sz@ van itt? az olcsóbb kutakon is 418.9Ft a dízel?! múltkor még 406 volt meg 408?!
Giigz 22107: a kovács már így is böven kedvezményes. a kovácsnál olyan árak vannak, amik az unix-40%-nál is jobbak.
-
Laraxior
titán
Na én is megérkeztem a Renaultból

Az automatám nem vállalják, de kész a kormányátvezető. Viszont ki kell cserélni a bal hátsó ajtómban a zárat, aszongya a csávó 50k listaáron. Köszi de nem kérjük. Majd neten veszek valami bontottat
-
eTrade
tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Kovács Autóalkatrész Webshop-ot bátran ajánlani tudom mindenkinek.
A múltkor pont tőlük rendeltem meg a 4 db NGK gyújtógyertyát, rendelésem leadása után kb. 1 órán belül már értesítettek telefonon keresztül, hogy holnap a regisztrációnál megadott címen lesz a csomag... mondom rendben, köszönöm szépen > másnap már a kezemben is volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de kint szoktak lenni a rönös srácok is pl az az m1 ph2 amit fényképeztem (1.8 16v Monaco) igazából semmi extra egy jót beszélgetünk mosolygunk a boyracer kollégákon de érdemes kinézni van pár igényes gépsárkány is. Igazából smemi extra de mindig lehet érdekes és jó kapcsolatokra szert tenni

Kollegámnak ilyen van, csak tűzpiros RS-be, nagyon odab*szós. Na jó, akkor mégse ilyen. 
(én ezt csinálnám és fogom is)

Valahogy elképzelhetetlennek tűnik... Egyébként az, hogy Purflux volt, még nem jelenti azt, hogy 180k km óta benne van, sokan vesznek bele a cserekor ilyen márkájút.