Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Leírom ide is a Memtestben feltett kérdésem, talán témába vág.
Egy láma kérdéssel fordulnék hozzátok. Még januárban futtattam a gépemen a Memtest86 5.01-et és felmerült bennem néhány dolog.
lap: ASUS A88XM-PLUS
APU: A8-7600 (4 mag, 3,1 GHz)
RAM: TeamGroup Xtreem Vulcan RED 8GB [2x4GB] 2400MHz DDR3 KITA gép fura hibákat produkált korábban (hiba leírás képpel) Aztán kiderült, hogy Bios frissítés kell, de nem oldotta meg az sem a gondokat. Ezek a hibák akkor történtek, mikor a RAM-ok 2133-on mentek (profilból betöltött beállításokkal). Processzor elvileg kezeli ezt a sebességet.
Úgyhogy Biosban nyomtam egy defaultra mindent, memóriák 1333-on mennek most. Ez másfél hónapja történt, azóta emlékeim szerint nem jött elő a hibajelenségekből egy sem, korábban meg 1-2 naponta bekövetkeztek. Eseménynapló szerint volt egy nem tervezett újraindítás, de az nem rémlik.
Fentiek miatt arra tippelek, hogy vagy a proci nem bírja a memória modulokat 2133-on hajtani, vagy a RAM-ok nem bírják az órajelet. Ezt ki lehet deríteni Memtesttel? Ha 2133-ra rakom a RAM-okat, akkor a Memtest így teszteli őket? Illetve hogy kell e több magot a teszthez rendelni? Vagy egyáltalán jó felé keresgélek?
Egy tesztet futtattam még januárban, minden defaulton volt Biosban. Hiba nélkül ment, míg futott.
Nem tudom számít e, de volt, hogy adtam több feszt a procinak, akkor elkezdett durván hibázni, 1-2 óra alatt többet is produkált. Egy és kettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- MEMÓRIA BAZÁR!! 4GB - 8GB - 16GB - 32GB (+Kit) /+12HÓ/
- Hibátlan - KINGSTON HyperX Fury 16GB (2x8GB) 2666MHz DDR4 CL15 memória kit
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- BONTATLAN ÚJ DDR5 RAM VÁSÁR - CORSAIR / G SKILL / KINGSTON / 1X24 2X16 2X24 2X32 2X48 DDR5 RAMOK
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
fudi2002