Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adam0222

csendes tag

Sziasztok,

egy régebbi laptopban (Fujitsu-Siemens Amilo Li 1720), két darab 512 MB-os, 533Mhz-es DDR2-es RAM volt
    Vettem két darab Samsung 1GB 800Mhz RAM-ot, még az üzletben is azt mondták, hogy a nagyobb frekvencia nem fog gondot jelenteni.
    Ha mindkét új modult behelyezem, a laptop a BIOS-ig sem jut el, a képernyő vagy fekete marad, vagy épp csak a BIOS logó jön be. A modulokat felcserélve ugyanaz a jelenség.
    Ha bármelyik 1GB-os modult a #0 helyre teszem, a másikat üresen hagyom, akkor rendben működik minden.
    Ha vegyesen csinálom, 1GB az egyik és a régi 512MB-os RAM a másikba, akkor a Windows Vezérlőpult/Rendszer ablakában csak 1GB memóriát lát, a diagnosztikai programok viszont felismerik a 1,5GB-ot. Felcserélgetve, illetve a másik 1GB-os és 512MB-os modullal is kipróbáltam, minden esetben ugyanez.
    Az új modulokat külön-külön a Memtest86+ programmal teszteltem, nem volt hiba.

Van valakinek ötlete?
    Mennyi esély van rá, hogy pl. ha alacsonyabb frekvenciájú RAM-okat vettem volna, vagy ha pl. Samsung helyett Kingstont vettem volna, hogy akkor rendben működne a 2x1GB RAM?

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák