Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zolee11

senior tag

válasz Qru #33250 üzenetére

Értem, akkor érthető ez a nagy mizéria, miért megy, miért nem megy. Értem én azt is, hogy köze van a lapnak hozzá, mert tapasztalom, csak azt nem értem pontosan miért. :F

Viszont tegnap este kipróbáltam az HyperX-eket, és 2.2V ill. 1,2V-os NB feszültség társaságában (elsőre ezt állítottam be) 1066-on, Auto időzítésekkel, simán lefutott egy másfél órás Prime95 teszt. Ezzel a beállításokkal a régi 10 perc után hibázott.
    Viszont a régit 2 éven keresztül használtam 1.8V-os feszültséggel egy X3-as Phenom II-vel 1066-on manual-os időzítésekkel, és lényegében sose kék-halálozott a gép, nem indult újra, és szinte soha nem fagyott, az utóbbi időben kezdett el fagyogatni, de gondoltam a régi win miatt is lehet, pontosabban adott programok miatt. Majd processzorcsere miatt ugrottam neki a Prime95-el, érdekes az első teszteken (még régi processzorral (X3) kb. félórás tesztek voltak) nem hibázott, majd az újjal X4, már igen, és akkor jöttem rá, hogy az 1.8V édeskevés ehhez az órajelhez, de már semmi nem segített, hibázott folyamatosan... Igaz fagyás, kék-halál, újraindulás akkor nem volt.
    Ami miatt viszont aggódok, az az, hogy 2.2V (aida 2.3V-ot jelez) irdatlanul melegszenek, (ennél már csak a processzor tápellátó köre égetőbb terhelés alatt) nem jelent problémát folyamatos üzemben ez a hő? Elbírják ezt hosszabb távon is?

Új hozzászólás Aktív témák