Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26638) Ren Hoek válasza Jim74 (#26631) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Szerintem jó kis lapocska, nekem is ilyen van. Express Gate pl nekem kellemes csalódás. Bios előtt beléphetsz egy mini-ssd-n lévő mini linuxba, netezhetsz msnezhetsz, skypolhatsz stb. 1-2 sec alatt bootol. Ha hirtelen kell a net, akkor teljesen jó. Komolyan mondom Ubit veri sebességben és dizájnban is. Meg azért a bordás fetek nagyon jól jönnek ha tuningol az ember.

Elvileg hallani hogy 20 wattal többet fogyasztanak a giga lapoknál, sajna ezt nem tudom tesztelni...Persze ez kikapcsolt energiamenedzsment melllett. De az az EPU chip, elég jól leveszi a feszeket frekvenciákat. GPU Nos meg meghúzza az alaplapi VGA-t ha kell.

Alaplapi VGA meg már UVD2-es HD4200.

Az Ati Avivo Converterrel, kilehet használni a videókonvertáló képességeit a GPU-nak. Csak egy példa:

Tmpgenc: 1 órás DV konvertálása DVD formátumba: 12 perc - 4 maggal
Avivo converter: Ugyanez: 4 perc - de úgy hogy csak 2 magot használ. (Lehet belőle WMV-t, mp4-et ilyesmiket is csinálni, durván gyorsan)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.