Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Croft-21
őstag
válasz Viktor0610 #92467 üzenetére
Olyat találtam csak, hogy hozzáférési pont protokollja - ez IPv6-ra van állítva. Illetve hozzáférési pont roaming protokollja - ez IPv4-re van állítva. Erre gondolsz?
-
Diák66
őstag
válasz martonl #92787 üzenetére
Nagyjából a Honor 8 (és korabeli készülékek) volt az utolsó Dual Active telefon, de amúgy is igen ritka volt. Jellemzően Dual Stband.By volt elterjedt, ma meg már a WoWifi és társai megoldják ezt a problémát. Ha úgy tetszik, ilyen tekintetben lassan ismét dual active az összes készülék.
-
törölt tag
válasz Somatom #92783 üzenetére
Ha jól emlékszem, limitálva van az EU-n belüli hívások max ára, úh annál többet biztosan nem. Úh olcsóbb roamingban, mint itthon
Az 1-es roaming díjzónából kezdeményezett, Magyarországra vagy bármely 1-es roaming díjzónába tartozó országba irányuló hanghívásért előfizetőinknek a tarifacsomagjuk és az igénybe vett egyéb kiegészítő szolgáltatásaik szerinti, hálózaton kívüli belföldi (más mobil vagy vezetékes) irányba történő hívásindításra érvényes díjat kell fizetniük. Amennyiben a tarifacsomag vagy a kiegészítő szolgáltatások tartalmaznak olyan perc keretet, ami minden irányba, ill. más mobil vagy vezetékes irányba felhasználható, akkor a hívás során ezek a keretek fogynak, a kimerítésüket követően pedig ugyancsak a belföldi, hálózaton kívüli díjak kerülnek terhelésre.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
-
veterán
válasz Landsmann #92779 üzenetére
Akkor az telefon hiba.
Ha az egyik simen hívás van, VoWifi simen simán bejön a hívás.
Persze felvenni csak akkor tudom ha a másik simen lévő hívást bontja. De ez duál aktív telókon is így megy.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Somatom
veterán
Ha mezei kártyásként, német roamingban, román mobilszámot hívok, azt milyen tarifával számolódik?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
tomp
félisten
válasz DrBubo77 #92716 üzenetére
5G de valójában 4G Felül 5G jelzés, hálózattípus felülbírálata is NR_NSA de az NR állapota: "Not Restricted" azaz látni látja de nem tud kapcsolódni hozzá azaz valójában 4G van. Azon belül akár 2-3-4CA!
5G és valóban 5G NR állapot: Connected azaz tényleg van 5G kapcsolat. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz MadMancs #92765 üzenetére
Áh most ránéztem a beállításokra, melyek a képeken láthatóak és a SIM-kezelésnél bekapcsolt Hívástovábbítás SIM-ek között lesz talán a megoldás, mert wifi hívás nem volt engedélyezve a Telekom SIM-re illetve ahol épp voltam ott tuti nem is volt wifi-n a telefon
Egyébként ez a beállítás technikailag hogy működik?
Gondolok itt arra, hogy csak a beérkező hívást jelzi a másik SIM-en keresztül avagy hívástovábbításként a Telekom SIM-re érkező hívást a Yettel SIM-en fogadom és azon keresztül beszélek?
szerk.
Ez valószínűleg alapértelmezett beállítás lehet, mert nem emlékszem, hogy ezzel korábban matattam volna valamit[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
pinnacle
nagyúr
válasz Viktor0610 #92773 üzenetére
Igen, nálam nem jelzi. Lehet a Yettelnél így van beállítva. Illetve ez csak 5G-s telefonon (iPhone 13Mini) érvényes. iPhone 2020SE-n van VoLTE kapcsoló, igaz fent ott sem jelzi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Viktor0610 #92766 üzenetére
Többiek már leírták :) Pl jelen pillanatban is ez a helyzet. 1es sim (Telekom) a 2es sim (Voda) mobilnetjét használja VoWifi kapcsolathoz.
Kép 1
Kép 2pitiless , Wifi hang lesz az operátornév, ha wifi hálózatra csatlakozva épül fel a VoWifi kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
pitiless
senior tag
válasz Viktor0610 #92773 üzenetére
iOS-en azt írja a szolgáltató helyett, hogy 'WiFi Hang'. Nincs ikon, a VoLTE jelenlétét sem jelzi.
-
MODERÁTOR
válasz pinnacle #92772 üzenetére
Jelzi az.
Ott az egyes felett a (vo)wi-fi jele.Vagy épp' az a gond, hogy nálad iOS-en nem jelzi?
Ez szerintem szolgáltató/készülékgyártó közötti megállapodás kérdése.
Pl. maga a VoLTE-kapcsoló is kikerült a Samsung/Xiaomi telefonok szoftveréből, lehet, itt is erről van szó (csak itt az ikon tekintetében).[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
pinnacle
nagyúr
válasz burgatshow #92763 üzenetére
Köszi! Nem vált le, böngészni is lehet közben. Viszont nekem miért nem jelzi, mint a fenti hozzászólásban?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
4Grider
nagyúr
Azért erősen bízom benne, hogy már nem sokáig lesz OFF itt a VoWiFi...
-
4Grider
nagyúr
Elsősorban valamilyen net kell a VoWiFi-nek, a Samsung backup call megoldása ezt használja ki. Remélhetőleg majd a többi gyártónál is ezt megoldják.
-
sirgeoff
tag
Végülis a wifi és a mobilnet is csak egy internet elérési lehetőség. Az IP csomagot nem érdekli, hogy milyen médiumon halad keresztül, csak mehessen.
Amíg az IPSEC tunnel felépül a telefon és a szerver között, addig lesz VoWiFi is, szerencsére.
Adódik a hasonló kérdés: a Mifi eszköz a kliensek szempontjából wifi vagy mobilnet? -
MODERÁTOR
-
veterán
Ennek VoWifi az oka. Ha Telekom sim azon volt akkor lényegében dual aktív a telefon. Ezt most kipróbáltam kivancsiságból (s21 ultra). Nekem Telekom Voda páros van. Ha vodán hívás aktív, Telekom simen akkor is aktív marad VoWifi azaz elérhető.
Telekom sim hiába lett volna VoLTE. A sim nincs hálózaton ha a Yettel aktív hívás terén.
Ez alól kivétel a backup call (VoWifi másik sim mobilinternetjén) erre viszont csak Samsung képes droid 12 óta.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Realme gt2 pro vs. Nincs net: Másnál is jelen van. Voda alatt is. Telekom mellett nem írt még senki erről. Szóval nem telefon hiba. Most VoLTE off és meglátjuk. A max 4G csatlakozás már régen be van állítva, mert a 4-5G között ahogy ugrál az kaotikus volt.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
burgatshow
veterán
válasz pinnacle #92762 üzenetére
Ha hivas kozben a telefon nem valt le 4G/LTE-rol 3G-re akkor megy a VoLTE.
Az LTE jelzes amugy mindegy, az csak a szolgaltatoi profiltol fugg, hogy mit rak ki a keszulek. Igazabol az LTE = 4G, hiszen 4. generacios megoldas de most ebbe ne menjunk bele. Egy idoben a Yettel is LTE-t irt ki. A lenyeg: minden LTE 4G de nem minden 4G LTE.
-
pinnacle
nagyúr
válasz burgatshow #92750 üzenetére
Köszi! Egyébként azt, hogy tudom megnézni, hogy be van kapcsolva, működik? Yettel fiókban nem találom.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy P30 4G telefonban használok egy Yettel és egy Telekom SIM kártyát (mindkettő hangcélú előfizetés) és a Yettel kártya biztosít net hozzáférést.
Tegnap napközben több alkalommal tapasztaltam - meg is lepődtem az eseteken -, hogy miközben beszélgettem a Yetteles SIMen kicsörgött a Telekomos SIMre érkező hívás.Ilyen korábban eddig még nem volt, SMS értesítés érkezett csak a Telekom SIMen a nem fogadott hívásról, ami beszélgetés közben ugye bepittyen.
Saját kútfőből VoLTE Yettel hívás közben érkezett Telekomon szintén VoLTE hívás, ezért tudott a másik SIM hívás közben becsörögni.
read-only mode on the forum
-
tomp
félisten
válasz 4Grider #92757 üzenetére
Igazából az az 1-2Mbps-es 4G miatt tudtál kapni 5G-n 90Mbitet! Nem dugult be teljesen a 4G freki! Ha bedugul akkor hiába van 5G-n még 90Mbit szabad kapacitás, nem lesz semmid mert már a jelzésváltás se fog menni 4G-n. NSA 5G-hez pedig 4G-s jelzésváltás kell ugye.
De ha megy a 4G akkor tárcsázni kell VoLTE-n a 1220-at és akkor egy kicsivel több erőforrást kapsz. -
félisten
válasz burgatshow #92750 üzenetére
Nem teljesen az iOS15 miatt tűnt el, 5G képes telóknál tűnt el a VoLTE gomb. Pl SE2016 iOS15 alatt mutatja a VoLTE kapcsolót, hiába ugyanaz a szolgáltatói profilja volt mint egy i13-nak.
-
tomp
félisten
Bedugult a 4G, ezért lehalt az 5G tegnap a Kossuth téren
Ez az NSA 5G gyenge pontja. Hiába megy az internet ip forgalma az 5G frekin, de minden más az alap 4G frekin megy. -
Baca
csendes tag
válasz burgatshow #92752 üzenetére
Köszi a válasz.
-
MODERÁTOR
-
Baca
csendes tag
válasz burgatshow #92738 üzenetére
Akkor most a iphone 14-ek függetlenek?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Yettelnél jól működik a VoLTE? Egyébként ezt külön kell bekapcsoltatni? DIGI-nél van, Yettelnél nem látszódik.
-
malor
aktív tag
válasz donjohnson #92744 üzenetére
Nem rágom tovább a gittet. Akkor van olyan nemzetközi adatbázis, amiben a világ összes mobiljának a tevékenységét gyűjtik és tárolják.
A letiltás evidens. Az egy egyszeri esemény és van előzménye és van egy fix következménye. Logikus (ok-okozat). De az IMEI számok alapján, az aktív telefonok folyamatos megfigyelése globálisan...amihez láthatóan elég szabad a hozzáférés...na az azért elég forró pitének tűnik. Ez azért nem annyira evidens szerintem. Komoly biztonsági kérdéseket feszeget. De jó tudni, hogy az IMEI szám alapján ennyire könnyen megfigyelhetőek vagyunk "legálisan". Ma is tanultam valamit.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
miért titkosszolgálati? az imei szám a telóknak olyan mint a kocsiknak a rendszáma vagy alvázszáma. ha ellopják és bejelented, az alapján tiltják a telefont. vagy ha mondjuk részletre vetted és nem fizeted a részleteket.
a telefon ezzel azonosítja magát a hálózaton, a sim kártyával együttvéve persze.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
malor
aktív tag
válasz Fenyi Leopol #92742 üzenetére
Ez olyan furán hangzik. Tényleg nem ismerem a technikai hátterét, de a világon bárhol is használtam a telót, bármilyen szolgáltató telefonszámával - függetlenül attól, hogy a készülék itthoni vásárlás - azt az IMEI szám alapján pl. a Yettel ellenőrizni tudja? Ez azért már olyan "titkosszolgálati módszernek" tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
Nagyon láma kérdés az államilag támogatott 2G/3G telefoncsrere programban ezt a feltételt hogyan ellenőrzik:
"a lecserélni kívánt mobil 2021. július 1. és 2022. április 30. között legalább egyszer hanghívást indított, adatforgalmat bonyolított, vagy SMS-t küldöt"
Elméletileg mondjuk besétálok egy ilyen mobillal a Yettelbe, ami minden feltételnek csak ennek nem, azt hogyan szúrják ki?
-
pdr755
tag
Ezt a kérdést még a háború előtt ( ) beírtam már egyszer de akkor nem kaptam választ rá.
Elsősorban Viktor0610 vagy más Yettel közeli ember tudhatja rá a választ.
Flottas csomagban vagyok a yetinél. 2023 decemberig van érvényes hűsegnyilatkozatom (ez már a flottába belépésen túl vállalt 1 éven túlmenően van)
Mivel úgy tűnik (ennek még utána nézek) hogy a flottába foglalt 10 gigabájtos netnél nincs nagyobb, fontolgatom hogy átterek publikus tarifára (Yettel Prime jöhet szóba elsősorban)
A kérdés:
- Elvileg a Telenor korszakban volt lehetőség husegido alatt flottásról publikus tarifára áttérni. Ez a Yettel éraban is így maradt?
- 2021 decemberben vettem keszuléket is a flottával (ezért van még 2023 végéig hűségem). Ha áttérnék Yettel Prime tarifára, a készülék vásárlás esetén felszámított (1500 vagy 2000 forinttal magasabb) havidíjat fizetném vagy a havi 9900-asat?
Ez utóbbi kérdés azért merül fel mert a Yettel Prime tarifához tartozó készülék ártámogatást nem vettem igénybe, hanem csak az annál jóval alacsonyabb (jelképes értékű) flottásat.
Előre is köszönöm ha valaki tudja a választ![ Szerkesztve ]
-
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok!
A Yettelnél csak a dualsim-es készülékek függetlenek? 1 sim-es eszközök esetén kizárólag Yettel-es kártya helyezhető az eszközökbe? Egy Galaxy Tab S8-ról lenne szó.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
Üdv. Realme GT2 pro vs. Elszáll a net.
Régebben is volt, aztán elmúlt, de újabban megint ez van, néha 3x 1 perc alatt.
Tünet: Minden jó de mégsem, nem megy a net, semmi nem érkezik meg bla bla, de ennek nincs jele. Aztán rep.gép üzemmód ON majd vissza és ideig jó. Az ideig óráig pár napja ezt jelenti, hogy folyamatosan elszáll. Mi lehet a.baja? Mert páromnak jó, de ő telekomos és ugyan ilyen gt2 pro.Illetve éjjel elmegy a minden is, ma épp 0:43-kor se térerő semmi. Sokat dolgozok éjjel és etájt lekapcsol a yettel 1-1 percre. Ilyenkor mi történik?
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
macman507
aktív tag
Szóval Yettel kártyás mobilnet ára 270 Ft, 300MB-ot adnak érte nagy kegyesen, egy napig érvényes, szuper. Megvettem ma délután 4 körül. Bekapcsolom mobilon, megnyitok egy appot és mintha nem lenne net, wtf.. másik appot is nézem, hátha csak azzal van a baj, az se jó.. na fasza. Telefon újraindít, hátha megjavul. Nem javult meg.
Aztán nagy nehezen sokadjára betöltötte a böngésző a google-t, amikor kerestem valamit, még youtube is betöltött, de még mindig nagyon lassú. Akkor megnéztem speedtesten milyen, kb 50 Mbps le és 24 körül fel. Egész gyors, kár hogy 150 megámba került ez a manőver
És továbbra is dög lassú a net ha használni akarom.Eddig mindig jó volt, volt valami kimaradás vajon, vagy egy egyszerű csomagváltás is okozhat ilyet (feltöltőkártyás)? Pl az új csomagban direkt szívatnak Hálózatfejlesztés nem ma volt a környéken, szóval az se lehet.
[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
félisten
-
DrBubo77
veterán
válasz szabonagyur #92728 üzenetére
Talán ezért veszik szigorúbbra.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
veterán
válasz szabonagyur #92728 üzenetére
Én ritkán járok üzletbe, de egy kezemen meg tudom számolni mennyien fizettek be előttem számlát. Általában az szokott lenni, ami 2022-ben számomra hihetetlen, hogy valaki bemegy és fingja nincs mit akar és az ügyintéző nagyobbnál nagyobb bullshiteket mond neki és vesz egy telefon, úgy hogy gyakorlatilag semmit nem tud róla.
-
félisten
-
félisten
válasz INGJOKE #92721 üzenetére
Mit jelent az e-Komfort csomag? - Yettel
Amúgy meg ha belegondolsz jogos. Azért ad kedvezményt a cég mivel nem kellene neki erőforrást allokálni ilyenre ami 2 kattintás otthon. De ha meg erőforrást kell allokálni akkor drágább (ez minden cégnél így ment eddig is).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A nő azt olvasta fel, ha így fizeted, akkor az ezért kapott kedvezményt a következő hónapi számlán kiszámlázzák. Hiába mondta az asszonynak, hogy mondja azt hogy ez miatt utálni fogjuk a yettelt és hogy nem korrekt, semlegesre tette. Engem nem érint még ha nem lenne kedvezmény erre akkor se mennék be ezért az üzletbe, meg ha tehetem inkább semmiért.
-
veterán
Most hívták asszonyt a Yetteltől valami felmérésre. Pár percet hallottam belőle, de az kiderült hogy október 1-től az üzletben befizetéssel nem teljesíted az ecomform vagy milyen fizetést és a következő havi számlán kiszámlázza.
Erről nem hallottam még itt ez nem nagyon van reklámozva, vagy a hetente változó valamelyik Ászf-be volt? -
tomp
félisten
válasz nimmrody #92709 üzenetére
Valóban ugrál 4G és 5G között vagy csak a jelzés váltakozik? Nem mindegy!
Nézd meg CellMapperrel mutat e NR NSA kapcsolatot mikor 5G-t mutat.
A OnePlus 5G-t mutat már akkor is ha látni látja az 5G frekit de NEM kapcsolódik hozzá.Tudod kényszeríteni "NR Only" módra a telefont de akkor nem lesz semmilyen hálózatod mivel az 5G nem önálló hálózat hanem 4G-re épül. Azaz legalább NR/LTE mód kell. De ha nem vágod akkor inkább ne piszkáld!
-
eFeMeR74
senior tag
válasz sirgeoff #92710 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy nálunk még nagyon sok helyen az ugymond áll (NSA) 5G hálozat fut,(Ami 1 felturbózott 4G+ ) mert olcsóbb.
Majd, ha mindenhol legalább SD hálozatok lesznek akkor lesz jó ( idővel)
Ezért, ha van lehetőség a telefon fejlesztői menüjében állítani az 5G hálozatot automatáról NSAra vagy NSA+SDre rakni akkor stabilabb lesz talánMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
sirgeoff
tag
válasz nimmrody #92709 üzenetére
Szia!
A kijelzés egy kicsit cseles, mert az, hogy felül a térerő ikonnál 5G-t látsz még nem jelenti azt, hogy éppen használja is a telefon. Inkább afféle "lehetőség van rá" jelző, pontosabban olyan cellában vagy, ahol van 5G is.
Azért nincs állandóan 5G-n az eszköz, mert úgy többet fogyasztana. Inkább kapcsolgat, ha szükségét érzi.
A 4G-5G kapcsolgatást inkább az okozhatja, hogy cellahatáron lehetsz, és az egyik 5G képes cella, míg a másik nem az. -
nimmrody
tag
Sziasztok! Yettel otthoni 5G lefedettsegu helyen ugral a telo a 4g, 5g halozat kozott.. kenyszerithetem a telefont csak 5G halozatra van ilyen opcio? Esetleg valami szerviz beallitas fejlesztoi modban stb..? Koszi (Oneplus 9Pro)
-
zzola
titán
válasz SpongyaBob #92707 üzenetére
-
zzola
titán
Aki a KÜF-nál Bumm csomagban van, tudna segíteni, hogy mi a beszédcsomag és a netcsomag megnevezése? Számlán rajta van!
Köszi!
-
Speeedfire
félisten
válasz 4Grider #92704 üzenetére
Köszi srácok. Akkor ez felejtős.
Korlátlan net van, azt láttam már a múltkor hogy adatmegoszto van, de korlátlanra nincs. Gondoltam hátha van sima társkartya.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
4Grider
nagyúr
válasz Speeedfire #92702 üzenetére
Mit szeretnél és milyen előfizetéshez?
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #92702 üzenetére
A Yettelnél nincs társkártya.
Adatmegosztó van (megadott csomagokhoz), vagy autóskártya (üzleti ügyfeleknek).[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
4Grider
nagyúr
válasz Speeedfire #92693 üzenetére
Korlátlan adathoz vagy hanghíváshoz nem, tehát korlátos adatmennyiséghez lehet igényelni adatmegosztót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest