Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5951) atok666 válasza Vikthor (#5947) üzenetére


atok666
őstag

Mire lennel kivancsi? Vmi konkretum esetleg?

Atok

(#5952) gergo5991 válasza atok666 (#5951) üzenetére


gergo5991
őstag

hát az érdekelne, hogy nem-e ellenzitek ezt, hogy rossz dolog lenne pld rögtön ilyen drága vázat venni, nem-e bánnám meg, vagy nem-e járnék jobban egy d7k + valami jobb objektívvel, esetleg mennyire lehet alkotni kit obival, mivel csere obira csak sok idő mulva lenne pénz

(#5953) lmaresz válasza gergo5991 (#5949) üzenetére


lmaresz
aktív tag

D3100-ban nincsen panoráma funkció, de ahhoz ott van a PS vagy valami más számítógépes program

(#5954) Throme válasza Frigetrus (#5934) üzenetére


Throme
veterán

Azért a végére meg is magyaráztad miért nem túl jó a felhozott példád ;).
WB-t meg lehet auto-ra is állítani és persze raw-ban készült képeknél még korrigálhatsz. JPG-nél már nehézkesebb.

Ok, nem vitatom, hogy belépőknél többet kell gépészkedni, de annyira nem vészes a dolog, főleg hogy nem profi fotózásra lesz használva.

szvsz

(#5938) Digger: szerintem nem meglepő, hogy egy gazdag ország lakói inkább a haladó vázakat veszik. Ott a kb 1000$ nem annyira megerőltető, mint idehaza.
Itt a fórumon is vannak/voltak akik D40/60 gépekkel is jobb képeket készítenek, mint mondjuk én tenném D7k-val....

(#5944) Rent: habár még a tapperolás hátra van (ami egyébként tényleg elég fontos!!), de szvsz Te már az elején eldöntötted mi lesz a megvásárolandó váz ;)

[ Szerkesztve ]

(#5955) Vikthor válasza atok666 (#5951) üzenetére


Vikthor
nagyúr

sony dsc-hx100v-ről lenne az upgrade :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5956) atok666 válasza gergo5991 (#5952) üzenetére


atok666
őstag

Ha a penz nem szamit akkor uccu neki, ha viszont igen, akkor inkabb apsc+jobb uveg szerintem.

Atok

(#5957) Throme válasza total90 (#5945) üzenetére


Throme
veterán

... csak lejárt szerk. időm...

Szóval +1 a D7100 mellett.
Szvsz nem véletlen (és nem én találtam ki), hogy egyelőre a D7100 a legjobb DX-es váz.
Ezen majd a D400 és a 7D mark II fog változtatni....
Aki meg a sorozatok és a kategóriák rabja vegyen D300-at.
szerk: ja és bocs, a fogás rabja ;)

Ok most az anyagi lehetőségeket nem vettem figyelembe, de nem is említetted , mint szempont....

[ Szerkesztve ]

(#5958) Graphy válasza gergo5991 (#5952) üzenetére


Graphy
aktív tag

Mi nem ellenezzük. :) Mindenki arra költi a pénzét, amire csak szeretné. :)
Egy L110 után eléggé nagy lépés, a kérdés, hogy neked megéri ekkora összeget belefektetni vagy sem. Egy DSLR-re váltás nem azt jelenti, hogy veszel egyszer valamit és azzal mindent meg tudsz majd oldani.
Ezekben a DSLR vázakban ne keress panoráma módot, hálistennek ezt (is) kihagyták belőle.
A szomorú hírem az, hogy hiába veszed a D7100-at vagy a 70D-t, ez még édeskevés lesz a jó fotók elkészítéséhez. Szükséged lesz rengeteg olvasásra és szabadidőre, hogy elsajátíts néhány dolgot a fotózással kapcsolatban. A témakör amit fotózni szeretnél eléggé szerteágazó, több objektív beszerzésére is szükséged lesz...meg kiegészítőkre.
Tájképekhez pl nagylátó, makrózáshoz makró objektívre (olcsóbban pl kihuzat vagy gyűrűk), sport fotózáshoz gyors objektívre és tele tartományra (pl. 70-200 és telekonverter), ez így alsó hangon is még vagy fél millió a váz mellé. Javaslom ennek az elolvasását is: Objektívek topikja.
Ezeket azért is írom le, mert mostanság nagy divat lett DSLR gépeket venni és használni...utána meg eladni (mert nincs idő/kedv megtanulni). Rengeteg eladó alig használt DSLR van a piacon, ha most ismerkedsz ezzel a "lehetőséggel" jobban jársz, hogy megtudd szeretnéd a DSLR-t vagy sem.

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!

(#5959) gergo5991 válasza Graphy (#5958) üzenetére


gergo5991
őstag

már fél-1 éve gyüjtögetem a pénzt ( nézegetem a leírásokat) dslr-re, első kiszemeltem a d7000 volt, de most jólval rávert a d7100, elég sokat olvasgatok, szinte ha gép előtt vagyok, fotós fórumokat, leírásokat, egyebeket kutatok, szóval mondhatni ugy, hogy elég sok időt áldozok a tanulására is, csak hát nincs alkalmam ezeket ki is próbálni, használt gépekeket is nézegetem, de nem szeretnék zsákba macskát venni, biztonságosabbanak érzem, ha uj gépet veszek, kitudja nincs-e olyan hibája a használt gépnek, amit garanciára nem válalnak el, csak ha saját zsebre javíttatná az illető. Ha meglátok egy jó képet a neten, mindig azon töröm a fejem, hogy tudnám ezt én még jobbá tenni, esetelg hasonlót alkotni, de amikor elgondolkodom, mindig meghátrálok( félek) hogy nem fogom kihasználni a gépet. Szóval nem szeretném, ha hirtelen fellángolásból venném meg, bár a vásárlásig még hátra van 3-4 hónap, mert hát fiatalkorú ként nehéz ennyi pénzt össze kaparni

(#5960) total90 válasza Throme (#5957) üzenetére


total90
veterán

Értem, köszi. Akkor mondom neki, hogy a D7100 jobb választás lenne... csak az ár volt elgondolkodtató, mert 20€ a különbség a 2 gép között.
D400 egyébként mikorra várható?

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#5961) Frigetrus válasza Throme (#5954) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Pont ez az, hogy csak egy példa volt, hogy mire való az a sok dedikált kezelőszerv. Pláne, hogy nem biztos, hogy arra az egy funkció gombra pont az ISO-t állítja be.
De a példámat mondhattam volna úgy is, hogy mondjuk az AF-S módról hirtelen az AF-C-re kellene állítani a gépet. Nekem pont ugyan úgy egy gombnyomás, és tárcsa tekerés, míg neki a menüben kell kotorásznia, ráadásul a fókuszmódot még csak rá sem tudja programozni arra a gombra.
5200-nál ezeket lehet a funkció gombra állítani: egyképes/sorozat mód, képméret/minőség, érzékenység, fehéregyensúly, aktív D-Lighting, HDR mód, +NEF (RAW) mód, automata sorozat.

Lényeg az, hogy amíg egy belépőn van egy darab programozható kezelőszerv, meg az AF-L/AE-L gomb aminek még lehet választani, hogy mit csináljon szűk keretek között, meg mondjuk dedikáltból van egy expó korrekció, és vaku gomb, addig egy komolyabb vázon már kb. 10 darab dedikált gomb van, és ráadásul két vezérlőtárcsa. Mert ugye fehéregyensúlynál nem csak egy adott fehéregyensúlyt lehet beállítani a hátsó tárcsával, hanem az elsővel még korrigálni is lehet azt. De a vakunál is jól jön, hogy lehet egyik tárcsával korrekciózni, a másikkal meg mondjuk a hátsó redőnyre szinkronizálást, stb.-t lehet állítani.

A példámból szerintem a lényeg azért átjön. Igazából bármit hoztam volna fel, bele lehet kötni, ha arra az egy funkció gombra pont az van beállítva. D40-ről váltottam D90-re, óriási a különbség a kettő között ezen a téren. Egy valamire rá kellett jönnöm még. Hogy a belépő gép korlátozott. Mégpedig pont úgy, hogy minden apróság miatt a menüben kellett kotorásznom, ezért néha pont nem is volt kedvem nekiállni keresgélni, és már el is ment a pillanat. Most tudom, hogy sok dolog csak egy gyors tekerés, és máris máshogy hangoltam a gépet az adott témának megfelelően, és sokkal szívesebben fényképezek, szívesebben használom a gépet. Erre is próbáltam rávilágítani. Talán ezt hívják úgy, hogy "kinövöd a gépet".
Ha pedig két gép azonos, vagy közel azonos árban van, akkor talán nem is kérdés melyiket érdemes venni szigorúan a fotográfia szempontjából, és nem technokrata szempontból, ahol az számít, hogy hány "csillió megapixel" meg "szuperjó" gépen belüli panoráma mód...
Persze ha valakinek a techno dolgok miatt kell a gép akkor nem szóltam.
Hú, picit hosszú lett, remélem senki nem sértődik meg az irományomon :) :))

(#5962) aleister válasza gergo5991 (#5959) üzenetére


aleister
veterán

A D800-ra, ha akarnék se tudnék rosszat mondani. A 36MP-t kicsit ugyan soknak tartom. Egy 24MP érzékelőnek jobban örültem volna, de ez csak az én hülyeségem.
Ha van rá pénzed, akkor természetesen érdemes megvenni.

Más oldalról viszont:
"...amikor elgondolkodom, mindig meghátrálok( félek) hogy nem fogom kihasználni a gépet. Szóval nem szeretném, ha hirtelen fellángolásból venném meg..."
Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor mindenképp egy olcsóbb, de jó vázzal kezdj. 700k-t vázra, plusz pár százezret obira nem jó ötlet, úgy kidobni, hogy 1-2 hónap után rájössz, hogy nincs is erre szükséged.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#5963) Throme válasza Frigetrus (#5961) üzenetére


Throme
veterán

Nem akarok én ellenkezni :N

Egyébként belépőnél is van dedikált wb, iso, sorozat gomb, csak úgy hívják canon. Ráadásul a menüs turkálást is megkönnyítették az érintő kijelzővel. Nikon ebben el van maradva...

Azt pedig nem tudhatod kinek mi számít hasznos dolognak egy gépvázon belül.
A 24 MP mindaddig mumus, amíg nem használod. Az 5200 is megeszi reggelire a D90 szenzorát. Van akinek a beprogramozott módok számítanak. Pl , hogy tud HDR-t. A D90/D7k pl nem tud.
Erre persze az a válasz, hogy SW-el megoldható..... és ezt lehet húzni tovább....
Már volt róla szó, hogy mindenki saját értékrendje alapján ajánl gépet.
És mi van ha valakinek nem az ár/érték arány az elsődleges, hanem mondjuk a képminőség, vagy, hogy többet tudjon büntetlenül vágni a képből, ha kell, vagy a több előre programozott mód?

Itt is próbáljátok a pacit rábeszélni a D7k-ra, de ha neki (vagy nek+ oldalbordának) az 5200-as kell?
Fel lett sorolva többször, hogy miért tartjátok jobbnak a D7k-t. Mi van ha egy kis könnyű gép kell (de még dslr) és jó lépminőség és kihajtható LCD? Akkor ha megfeszültök, akkor se vesz 7dk-t.

Másik meg ez a "szar a 18-105 a 24 MP-es szenzorhoz" témát nem tudom miért erőltetik páran?! Nem is próbálták még.... Pláne, hogy nem profikról szó a dolog, hisz egyik váz se - se a D5x00, sem a D7x00 - profiknak szól. Arra ott van az FF kategória kisebb pixelsűrűséggel.

(#5964) aleister válasza Throme (#5963) üzenetére


aleister
veterán

"Itt is próbáljátok a pacit rábeszélni a D7k-ra, de ha neki (vagy nek+ oldalbordának) az 5200-as kell?"

Én még mindig azt mondom, hogy ő kért tanácsot. Mi leírtuk a véleményünket. Ezek után vagy megfogadja a hallottakat. vagy sem. Senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy azt vegye, amit javasoltunk.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#5965) Throme válasza total90 (#5960) üzenetére


Throme
veterán

Azért, tudod, tapperolni kell, mert van itt a fórumon aki pl a D300 (vagy D300s... nekem tökmindegy) fogásába szerelmesedett bele, meg egy picit a kategóriába is....

Hát most magamból indulok ki, de engem a +20€ kurvára nem tántorítana el, hogy melyiket válasszam... :N

Úgy olvasgattam, hogy jövő év első negyedében jelenik meg a D400, vélhetően a canon 7D frissített kiadásával kb egyszerre. Persze nem kőbevésett ez sem...
Mindenesetre az szép csata lesz.

Lényeg, hogy addig a haver a kezében tarthatja a legjobb DX-es vázat :). Már ha ilyesmi számít :)

(#5964) aleister: Na jól van, értelek, de nem vetted észre kb a 3 dik hsz-e után, hogy ő már szinte biztosra eldöntötte az elején mit akar, csak Tőletek vár megerősítést, mivel a külföldi oldalak is az újabb gépet ajánlgatták? Aztán kapta mindenkitől az D7k-t és most elbizonytalanodott, de szerintem otthon le lesz oltva a D7k-s 5let :)

[ Szerkesztve ]

(#5966) Kleroo válasza Throme (#5963) üzenetére


Kleroo
veterán

Igen,igazad van,vannak más igények is.
A DSLR fotózás is egyre inkább fel fog hígulni. Na nem mintha én hű de pro lennék magas lovon,de azért az,hogy egy váz milyen effekteket tud az adott képre varázsolni... az nem az én asztalom....vicc kategória számomra.

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#5967) Frigetrus válasza Throme (#5963) üzenetére


Frigetrus
senior tag

"Egyébként belépőnél is van dedikált wb, iso, sorozat gomb, csak úgy hívják canon."
Igen ez jogos, de most Nikon gépek közül akar választani. Soha nem is értettem, hogy Nikonál miért nem tudnak belépőkre is több dedikált gombot rakni. Illetve mégis: akkor senki nem venné meg a komolyabb szériát. Csak nehogy inkább Canon-t vegyenek akkor már :D

A beprogramozott módokról annyit, hogy a legtöbb jó vakításnak, másra nem nagyon. Gépen belüli képfeldolgozás sose volt valami túl jó. Szép dolog a halszem effektus, meg a HDR mód, a szűrők, gyors retus stb, de ezeket külső programmal jobb utólag összehozni. Meg gépen belüli RAW konvertálás. Kész vicc kb.

A 24 megapixel nem mumus. Inkább az, amit a példámban is írtam anno, hogy hiába van neki olyan szenzora, ha az adott helyzetben az én kisebb felbontású gépemmel készült kép bucira veri az ő 24megapixeles képet, mert az a gyors beállítások hiányában esetleg teljesen bemozdult.

"Én még mindig azt mondom, hogy ő kért tanácsot. Mi leírtuk a véleményünket. Ezek után vagy megfogadja a hallottakat. vagy sem. Senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy azt vegye, amit javasoltunk."
Ennyi!

Amúgy a szar a 18-105 a nagy felbontáshoz én sem értem. Tegyük fel van egy 12 megapixeles szenzor, meg egy 24 megapixeles. A 12-est rajzolja ki teljesen pixelszinten, míg a másikat ne. Kérdés, rosszabb lesz a 24 megás kép a másiknál? Nem. De ugyan annyi részletet biztos hogy fog tartalmazni, de ha esetleg még leméretezzük akkor a leméretezésből adódóan szebb lesz a kép. De semmiképpen sem rosszabb. Aztán még a későbbiekben lehet majd venni olyan objektívet, ami tutira kirajzolja a 24 megát.
Konklúzió: akkor gond csak, hogy nem rajzolja ki egy gyengébb objektív a nagy felbontású szenzort, ha ténylegesen ki szeretnénk használni a felbontását, és óriási nyomatokat akarunk készíteni vagy vágni belőle. Ha ugyan akkora méretben szeretnénk viszontlátni, akkor nem baj az, ha nem rajzolja ki teljesen.

(#5968) zool1 válasza Throme (#5965) üzenetére


zool1
őstag

Inkább vegyetek Sonyt... ;]

(#5969) Vikthor


Vikthor
nagyúr

most látom D600-as is van szinte meg is egyezik a D800-al, leszámítva az AF pontokat, lehet inkább ez jobban megfelelne első dSLR-nek vagy hosszabb távra a D800-as jobban meghálálja magát, nem szeretnék cserélgetni a jövőben, inkább objektívekkel és egyéb kiegészítőkkel bővíteni...

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5970) Kleroo


Kleroo
veterán

[link]
Nemsokára lesz egy eladó D7k alapú nikon szett. ;] ;]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#5971) zool1 válasza Kleroo (#5970) üzenetére


zool1
őstag

Freddy, Freeeedddyyyyy.... :DDD :P

(#5972) nesa válasza Kleroo (#5970) üzenetére


nesa
veterán

Igen, ez a vaz szerintem fake nemhiszem el hogy ez lenne majd az EM1.

(#5973) #40935168 válasza Kleroo (#5907) üzenetére


#40935168
törölt tag

:C :C :C

(#5974) #40935168 válasza Vikthor (#5969) üzenetére


#40935168
törölt tag

Hát első DSLR-nek a 600 is overkill, nem fogod tudni soha úgy értékelni a gép tudását, ha nem volt előtte egy tényleg belépő kis tükrösöd, főleg ha az régebbi szériás. De első DSLR-nek a 800-as kb. olyan, mint Ferrarival munkába járni - éppen megfelel a célnak és elvisz A-ból B-be a reggeli csúcsban araszolva, csak minek. :) Vagy 600-at vennék + üveget, vagy az itt jól bevált 5100+18-105-öt. Első tükrösnek azért veszélyes nagy gépet venni, mert nem tudod, kell-e Neked tükrös egyáltalán, lehet úgy megutálod a sok nyavajája miatt később, hogy ekkor aztán nagyot buknál árban egy profi gépnél, amikor eladod, mert nagy, bumszli, nehéz, macera néha a vakuszinkron, bla bla bla - millió+1 buktató.

Ha eltökélt szándékod tükrözni és tele vagy lóvéval, nem számít mennyit buksz és kell egy profi tükrös (tekintsünk el attól, hogy faroknöveléshez, avagy értelmes céllal, mert szíved joga akármilyet is venni), akkor ajánlom a Nikon D4-et is (vagy a Canon EOS 1Dx-et), szép képeket lehet velük csinálni, azt mondják :U :DDD ;]

(#5975) Throme válasza Frigetrus (#5967) üzenetére


Throme
veterán

Programozott módokkal szép jpg-k pottyannak ki a gépekből. A dslr képek észrevehetően szebbek, mint a kompakt. Valahol csak ez számít és manapság egyre inkább, ahogy megjelennek a turisták, akiknél egyre inkább dslr lóg a nyakban.
Lehet RAW-ozol, meg PS-elsz és szuper képeket készítesz, de aki dslr-ből belépőt vagy haladót vesz, annak sokszor elég a jpg. Így is rácsodálkoznak milyen szép képeket lőnek.
Lehet ezen most megbotránkozol, de ne a magyar piacból indulj ki! Itt nem mindenki engedhet meg magának FF gépet és ezért kénytelen az említett 2 kategóriából válogatni.
Másol meg a dslr (még auto, vagy program módban is) = szuper kép és kész. Veszi, használja élvezi.
Szóval hiába írod le a programmódot szvsz használják annyian manapság, mint mások a RAW + képszerkesztő kombót.
Itt a fórumokon is leszólnak mindenkit, aki jpg-ben, pláne autó/programmódban lövöldöz...
Szvsz persze.
Én már hajlok arra, hogy mindenki úgy használja a dslr-t ahogy kedve tartja és nincs szükség dogmákra, hogy a dslr a fotózni tudók kizárólagos gépe. A gyárak is így gondolják, különben nem lenne benne auto meg programmód.... vedd és fotózz ahogy jólesik....

24 MP-elt használok és tuti jó. Nem foglalkoztat melyik obim mit rajzol ki. Az eredmény fontos és az szééééép .... nekem.
"én kisebb felbontású gépemmel készült kép bucira veri az ő 24megapixeles képet"
:N :N ;) .
Szerinted a nikon kiadna olyan gépet amihez kitobikat csomagol és szarabb képet ad, mint az előd széria??
Én nem vitatom, hogy a fizikát tekintve, meg az elméletek szerint igazad/igazatok van, de ne aggód, a 24 MP gép tulajok nagyon is elégedettek a gépeikkel..... :K

Ja ja egyezzünk ki a konklúziódban ;)

(#5976) Freddy76 válasza Kleroo (#5970) üzenetére


Freddy76
addikt

Nem.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#5977) TayRol válasza Kleroo (#5970) üzenetére


TayRol
veterán

deronda.

(#5978) Frigetrus válasza Throme (#5975) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Maradjunk annyiban, hogy aki kattintgat, annak jók a programmódok, aki viszont FOTÓZNI szeretne, az ne dőljön be ezeknek a dolgoknak.

""én kisebb felbontású gépemmel készült kép bucira veri az ő 24megapixeles képet"
:N :N ;) .
Szerinted a nikon kiadna olyan gépet amihez kitobikat csomagol és szarabb képet ad, mint az előd széria??
"

Érted is, hogy én ezt mire írtam? Legalább az egész mondatod idéznéd:

"Inkább az, amit a példámban is írtam anno, hogy hiába van neki olyan szenzora, ha az adott helyzetben az én kisebb felbontású gépemmel készült kép bucira veri az ő 24megapixeles képet, (U)mert az a gyors beállítások hiányában esetleg teljesen bemozdult.(/U)"

Komolyan mondom, örülök, hogy közel egy éve nem fórumoztam, és élveztem a fotózást, amit szívesen csinálok :W

[ Szerkesztve ]

(#5979) Freddy76 válasza TayRol (#5977) üzenetére


Freddy76
addikt

Mint az ördög öreganyja. Milc fronton még mindig az omd a legjobb, bár most a gx7 eléggé odab.sz.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#5980) total90 válasza Vikthor (#5969) üzenetére


total90
veterán

D800 kezdésnek az kemény ;] Nem sok határ lesz lezárva technikailag, pláne ha még pár jó obit is kap a gép.
Én 3 év Nikon D5000 után (és előtte ultrazoom 3 év, 2 év kompakt) érzem azt, hogy az 5000-es hol határolja a képeimet, milyen objektívekre van szükségem...
Én is D800-at akarok majd, de még várok egyelőre vele, lehet megvárom a D400-at és ahhoz veszek új obikat, habár már úton a Tokina 11-16 :))
Szóval, ha van rá keret, akkor miért ne, de így elmarad a feeling, hogy szidod, mert szar :DDD

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#5981) TayRol válasza Freddy76 (#5979) üzenetére


TayRol
veterán

hu, tenyleg elég király lett. a gx1-emet imádtam, erre is kiváncsi leszek. külalakra ez jön be a legjobban, még az is lehet hogy az x20 helyett ez lesz. :D (bár akkor a d7k sem kell és kezdőődik minden előről).

[ Szerkesztve ]

(#5982) atok666 válasza Vikthor (#5969) üzenetére


atok666
őstag

Tapogasd meg mindkettot... es onnantol eleg egyertelmu lesz a dolog :)

Atok

(#5983) Throme válasza Frigetrus (#5978) üzenetére


Throme
veterán

Hát hallod, ha ennyitől bepöccensz, akkor tényleg csak az egészségednek ártasz. Kár lenne!

Tudod baromi uncsi mikor páran csak a 24 MP-elt meg a 18-105 -öt szapulják közben meg a D90-nél lemaradtak.
Nem mondom, hogy nem hajtok fejet a fizika előtt, de valahogy mégse potyognak azok a fránya szar képek kifelé...
12Mp-en és 24-en is lőttem már bemozdultat, lehet van közte különbség, de akkor is látszik, hogy bemozdult, az eredmény szempontjából tökmindegy. Legfeljebb leméretezed, ha meg akarod tartani. Nincs itt bucira verés... Másfelől ez is tanulható, vagy a D40-ed verte bucira a D90-et (6MP vs 12MP) anno?

Figyu, bocs ha megbántottalak!! :R

(#5984) Vikthor válasza atok666 (#5982) üzenetére


Vikthor
nagyúr

igen azt kéne, de nem tudom hogy hol lehet a D600-at meg a D800-at egy helyen megnézni, még egyiket se láttam élőben, viszont pl. usb 3-ról nem tudok lemondani.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5985) nesa válasza Vikthor (#5984) üzenetére


nesa
veterán

Enmeg ilyet nemis hallottam hogy az USB3 legyen a donto egy gepnel, ez szamomra kb olyan mintha a szelepsapka szepsege alapjan valasztanek kocsit :U

(#5986) TayRol válasza Vikthor (#5984) üzenetére


TayRol
veterán

érdekes preferenciák alapján választod ki a megfelelő gépet...

vegyél d7100-ast. bár ha kell az ff akkor nincs mese, D600-700-800.

(#5987) atok666 válasza Vikthor (#5984) üzenetére


atok666
őstag

Szerintem barmelyik fotos boltban...

Atok

(#5988) Vikthor válasza nesa (#5985) üzenetére


Vikthor
nagyúr

majd mikor video fileokat másolsz a gépről a pécére, akkor eszedbe fogok jutni... amúgy meg az usb3 legalább 4-5 éves technológia, illene már a nagy gyártók legalább a flagship termékei közé beilleszteni, kár, hogy usb2-vel "égetik" magukat.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5989) Byk01 válasza Throme (#5983) üzenetére


Byk01
senior tag

Szerintem félreérted. Nem a 24 vs 12 Mpixel csatában foglalt állást, hanem a 24 Mpixeles belépő vs 12 Mpixeles haladó gép között. És abban van némi igazság, hogy hiába van 24 Mpixeled, ha a menüben bóklászol a dedikált gombok hiánya miatt, míg hiába "csak" 12 Mpixeled van, ha nem maradsz le a pillanatról, mivel csak egy gombot nyomsz és egy tárcsán tekersz kettőt.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#5990) Byk01 válasza Vikthor (#5988) üzenetére


Byk01
senior tag

Szerintem az itteni fórumozók 90%-a kártyaolvasót használ. Nem a gép akkuját meríti, amíg másolsz, és ha épp akció közben másolnál laptopra, csak a kártyacsere idejére esik ki a gép, nem a teljes másolási időtartamra.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#5991) Kleroo válasza Vikthor (#5988) üzenetére


Kleroo
veterán

Iszol te eleget? :)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#5992) forceberg válasza Byk01 (#5989) üzenetére


forceberg
veterán

Igazad van, de a kolléga mióta megvette, védi a 24MP-es mundért.
Meg is értem, mert piszok jó gép lehet a D7k1, ehhez nem is fér kétség.

Néha jó a nagy felbontás, de a legtöbb kézben forgó obi már 16MP-en sem ad túl jó képet a sarkokban, gyakran még rekeszelve sem.

(#5991) Kleroo: volt már néhány vázam, eddig 1x volt az egyik feldugva a PC-re, mikor azt hittem, hogy elhagytam a kártyaolvasót. A laptopokról nem is beszélve, elég sokon van már SD slot.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#5993) Vikthor válasza Byk01 (#5990) üzenetére


Vikthor
nagyúr

kártyaolcasót használnak valószínűleg azért, mert tudják, hogy az usb2 piszok lassú és akár félórákig is másolhat, ellenben az usb3-nál pár perc alatt lejön a teljes kártyatartalom, annyi meg csak van egy 10%os akksi tartalákos gépben is nemigaz? Én tuti nem fogom ki-be nyitogatni a memóriaslotját a váznak ezért. Amúgy meg akkor miért nem rögtön usb1-el szerelik? Érted? Amúgy kezdem azt érezni, hogy most hogy elkezdtem érdeklődni a dslr-ek világával és szeretnék én is jó képeket lőni, itt fullos lekezelésben részesülök, hogy minek nekem d800 miért nem szarabbal kezdem... Én olyan vagyok, ha már veszek, akkor legyen értelme és ne keljen egy jó ideig leváltani, mert egy időtálló alkotást készülök éppen venni.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5994) Vikthor válasza Kleroo (#5991) üzenetére


Vikthor
nagyúr

nem ihatok alkoholt, ha ezt kérded...

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5995) aleister válasza Vikthor (#5988) üzenetére


aleister
veterán

Ha nem gyúrsz nagyon rá, kb otthoni események megörökítésére alkalmas egy dslr videó.
A másik véglet, ha tudatosan komponált, pár másodperces snittekből vágod össze az állványról meglőtt videóid, és alájuk keversz valami audió folyamot.

Szóval lehet állati jó videólat csinálni dslr-rel, de a nagy átlag -és az eddigi kommentjeidből nekem az jött le, hogy ide tartozol te is-, nem ilyen professzionálisan használja a gépet, hanem megnyomja a felvétel gombot, és kész.

Szóval, ha a videók átvitele miatt szempont az usb3, és ebből kifolyólag a videó is szempont, akkor vegyél inkább egy belépő dslr-t (vagy sokkal inkább egy D7k-t) és egy normális videó kamerát a D600/800 árából, mert sokkal jobban fogsz járni.

(#5993) Vikthor:
Te magad írtad, hogy nem vagy ebben az egészben még biztos. Akkor miért akarsz egy milliót kidobni az ablakon?
Ha nem értesz hozzá, egy 50k-s, használt D3100-gyel pont ugyanolyan képeket fogsz lőni, mint egy zsír új 700.000-es D800-zal.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#5996) TayRol válasza Vikthor (#5993) üzenetére


TayRol
veterán

sokkal jobban elhasználódik az usb gumi fedele a nyitogatástól mint a mem. kártya rugós ajtaja.

(#5997) akela91 válasza TayRol (#5996) üzenetére


akela91
addikt

+1, százszor szarabb a gumit nyitogatni csukni, csak ő szerintem nem tudja, hogy van egyáltalán rajta gumi...

(#5998) aleister


aleister
veterán

Bocsi-bocsi, hogy kb 3-adjára kérdem meg -tudom kretén vagyok :) -, milyen appot ajánlotok váz távirányítására?
Fater tabletjére felpattintanék valamit.

Nomeg, hogy megy ez egész pontosan? IR-en keresztül kommunikálnak vagy usb-n?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#5999) Vikthor válasza aleister (#5995) üzenetére


Vikthor
nagyúr

én úgy tudom jóval kisebb a videokamerák képszenzora mint a DSLR-eké. Hogy is volt a Doctor House-al pl.? :) Az hogy nem ismersz engem az egy tény. Ugyanakkor nálam nem merül ki abban a dslr téma hogy megveszem a gépet és a hozzávalókat, hane, veszem a fáradságot és a feleségemmel elmegyünk egy dslr tanfolyamra, mert akkor már lesz mivel, persze van már némi alap tudásunk a kamerák működéséről, de nem árt, ha ezt egy profitól tanuljuk/ismételjük. Én csak a rossz vétel elkerülését szeretném elérni, meg a jó/hasznos tippeket trükköket és tanácsokat, de itt eddig csak negatív energiákkal találkoztam. :) Ne vedd sértésnek, nem ellened szól ez, csak többet tudok már szvsz a nyomom és lövöm szintnél. De lehet, hogy más fórum lesz az én helyem.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#6000) nesa válasza Vikthor (#5993) üzenetére


nesa
veterán

Ebben a mufajban nem az a lenyeg mivel lovod hanem hogy mi lesz a vegeredmeny.

Hasselblad meg a tobbi nagyagyu termeket megnezted?

Szemelyes velemenyem szerint meg a D90 is neha zavaroan nagy vas(plasztik) ezert is csereltem az egyik nikonom egy olympus Penre, neha meg ezis nyugos peddig betudom rakni a rovidgatyam zsebebe.

Franc akar alandoan 5kg cipelni.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.