Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17373) m3ss válasza *Ropi* (#17331) üzenetére


m3ss
veterán

schram andras mondjuk azt is mondta, hogy nem vag a kepeibol. ennek ellenere a vetitett kepek kozott nem is nagyon volt 3:2-es :DD persze lehet mindet elore 16:9-ben, 1:1-ben meg 2:1-ben almodta meg.. :B

(#17347) MC Pite attol hogy neked annyi eleg hogy helyere visszahuzd a wb-t, meg mast is lehet csinalni a kepekkel...szelektiven lesotetited itt-ott, szethuzod a szineket, wb-t, tonusokat itt-ott. sziluettet csinalsz egy "helyes" expobol...stb stb.
persze riporterek, sportfotosok meg a lustak lohetnek jpg-ben...de ha ki akarod hasznalni ami benne van a szenzorban...

amugy jo ez a topic, ki ne moderaljatok. induljon a 3. menet ;] :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#17376) MC Pite válasza m3ss (#17373) üzenetére


MC Pite
veterán

Persze, pl te szoktál annyit kihozni egy-egy rawból mint állat, már D70el is, nem gyengén tolod ezt tudjuk - de nem a művészkedésről, kvázi hdr-ről volt szó, itt mindenkinek természetes a rawozás. Nyilván ha te eskövőzől meg gombázol meg műfénynél kajázol, akkor akár mindig mehet raw. De átlag usernél nem így van, és családi fotóknál, és nem kvázi hdr-eknél átlagos dinamikával van aki vitatja a raw jogosultságát, van aki nem. (Pontosabban nem szeretem hogy sokan attól kemények hogy rawoznak, és szerintük csak a buzik nem - aztán sok ilyet hangoztató ember képeit amikor megnézem... hát, még engem is alul tudnak néha múlni.)

Hiába van bika pc-m, azért a rawok visszanézése sose olyan gyors mint a jpg-é (beépített jpg ide vagy oda). Főként, hogy átlag develop nézetben nézem vissza a letöltött képeket, hogy odahúzzak ahova köll!
Meg mindig nyúznak hogy töltsem már fel a képeket, meg miért olyan nagyok, stb ( 2megánál nagyobb fájlméretet pedig nem használok, leméretezem ha nem S/N-be készültek).

Té'lleg, addig ne legyen takarítás amíg nem jön meg a menetrendszeri troli. De amúgyis, ne gyomláljatok mindig, ez is olyan mint a forma1: A normális menetre senki nem kíváncsi, vérre, izgalomra szomjazik mindenki ;]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#17380) m3ss válasza MC Pite (#17376) üzenetére


m3ss
veterán

"(Pontosabban nem szeretem hogy sokan attól kemények hogy rawoznak, és szerintük csak a buzik nem - aztán sok ilyet hangoztató ember képeit amikor megnézem... hát, még engem is alul tudnak néha múlni.)"

nem errol van szo, megvan a jpegezesnek is a helye. bar nekem fura tenyleg ha vki ennyit foglalkozik a fotozassal es nem akar elvbol rawban loni..te pl retusalgatsz is, szemeket is utomunkazol :P foglalkozol vele...kezenfekvo lenne a raw. gondolom croppolni azert te is szoktal, akkor mar fel perc alatt a csuszkakat is megrangathatod. utomunka sem feltetlen sok ido, ha tudja az ember mit csinal...
nem ertem ezt hogy nalad miert lassu rawokat szelektalni, sosem volt ezzel problemam pedig nincs egy huude durva gepem.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#17384) JohnyBlue válasza m3ss (#17383) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Én már LR előtt kidobom csak simán ami kapcsiból kaksi. Utána LR és mehet a csillagozás :) Gyors módszer nagyon :B

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#17385) aleister válasza JohnyBlue (#17384) üzenetére


aleister
veterán

Ez nem olyan egyértelmű, mert a bal oldali nyers a kapcsiból kaksi kategória, a jobb oldali -csuszka húzogatás utáni- meg kapott retusra mehet-et, :)

Sok tartalék van ezekben a szenzorokban, hogy kijelző alapján meg tud ítélni, hogy mit fogsz kihozni a végén.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.