Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz t_a_m_a_s #17096 üzenetére
hat ezzel nem ertek egyet. nem errol szol a forum? sokszor jobb alternativat kinalunk mint amit kinezett az illeto. mellesleg konkret elkepzelese? valszeg fogalma sincs a fotozasrol, sem a szenzorokrol sem a nikon kinalatarol.
beirok a fejhallgato topicba hogy kineztem x meg y fejest, biztos nem banom ha vmi hozzaerto beirja h inkabb z-ben gondolkozzak.
flame nem flame, en tovabbra is azt vallom h a statuszkijelzo, kereso, dedikalt gombok, fogas...na meg a motor fontosabb lehet.
megneznek egy statisztikat hogy hanyan valtottak mondjuk statuszkijelzos canikon croppos vazrol vissza ujabb szenzoros belepore...most a milceket hagyjuk ki a kepbol, annak a valtasnak mas oka van.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Kleroo
veterán
válasz RedCat #17083 üzenetére
Szia!
Először is, az obi nagyon jó választás, csak ezzel vedd. Igaz van a 18-140, de ahova a 105mili nem elég DX-en, ott a 140mili sem fog csodát művelni, ellenben sokkal drágább és kétlem hogy érdemileg jobb minőséget nyújtana.
A váz jó kérdés. Igazából úgy a D3100 megjelenése óta a kezdőbb, átlagfelhasználásra szánt dslr-ek bármelyike tök jó. A D3100 is az. Abban van 1-2 idióta korlát amit mondjuk hamar el lehet érni, de sokaknak fel sem tűnik. Alapvetően az 5ezres és a 3ezres szériáról is váltanod kell ha komolyabb ambícióid lesznek, így azon ne agyalj, hogy vajon most megéri-e a magasabb kategória, hogy később ne kelljen váltani, felesleges.
A D3200 és D3300 között nagyon csekély a különbség, semmit nem tud a 3300 ami konkrétan jaj de hiányozna a 3200-ból. Számháborúban biztos jobb itt-ott, de hidd el egyáltalán nem ez lesz a döntő tényező. Más dolgok fognak hiányozni, ha úgy alakul.
A D5xxx sorozat legnagyobb különbsége a forgatható kijelző. Ezt kell kitalálnod, hogy fontos-e. Én speciel sok előnyét nem tapasztaltam, inkább csak "jó ha van" kategória. Ellenben a gombkiosztást nagyon szétveri, nehezen megszokható. Bár számodra nincs más beidegződés.
Én (is) a D3200ra és sok kiegészítőre szavaznék. hidd el még többet is el fogsz költeni kiegészítőkre.
Aztán vaku,másik obi, végtelen ciklus.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MC Pite
veterán
Egyszer jogos, bár egy említést(!) megér, de vitázni róla fölös.
5100nál nem érzem hogy elszállt felette az idő. Most konkrétan is átfutom a különbségeket, hogy első dslr gépnek mi számíthat ami megéri a pluszt a 5200ben... ugyanakkora területen 39 a 11 pont helyett sztem nem előny(sőt), 24mp vs 16 nem előny(rawozásnál amennyivel kényelmetlenebb, annyival több infót tud az új, legyen egál),
Kb marad a 9 keresztszálas fókuszpont. Viszont 60K a különbözet, ami vagy egy plusz fixet, vagy fényerősebb zoomot jelent (hűdedrága az új 17-70) vagy pluszba egy kis utazózoomot.Vagy úgy is feltehetjünk, D5200+18-015 230ért, vagy D5100 17-50 2,8al 224ért? (bestbuy 17-70el 260ért ha belefér)
D3200 6.000-el olcsóbb az 5100tól, és akadnak azért sw-es butítások amik hamar hiányozhatnak. Plusz, hasnálat közben derül ki hogy (tudom, eretnek vagyok) mert jobb oldali gombokkal nem kell elengedni az obit, bal oldalival meg igen.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
Az 5100 mai napig k* jó szvsz. Biztos, hogy nem vennék kezdőként 3-as szériásat helyette. A kihajtható kijelző annyira istenkirály.. LiveView, levinni talajszintre és kutyapofa telibe, ahogy a földön kushad. Legjobb Zajban is jó (D3200-nál például lazán jobb).. sztem a legjobb mindenes egy kezdőnek.
-
Throme
veterán
válasz Kleroo #17102 üzenetére
Ha jól vágom a 3300 már - hasonlóan a D7100/D800/D5300.hoz - AA szűrő nélküli és D7100 /5300 szenzort kapott.
Úgy is kijavít valaki, ha ezt rosszul tudom.
Elméletileg Ezek a gépek már élesebb képet produkálnak, mint elődeik.
A valóságban ez már lehet nem tűnik fel, vagy nem ennyire egyértelmű.A 18-140 tényleg nem sokkal több fókusztávban.
Tény, hogy nagyobb átfogás a 105-höz képest, de még nem batár méretű obi.
Szerintem kezdésnek jobban kihasználható.
Arrol csak olvastam, hogy ezt a 18-140-et már a magas MP számú szenzorokhoz tervezték. Ugye korábban volt vita mindenfelé, hogy nagy MP-s szenzorhoz már kevés a kitobi. Hát akkor ez is megoldva.
Kitban nem tudom mennyiért adják ezt a 140-est, de újonnan nagyon drága még. A canon 18-135 ára reálisabb, nikon csessze meg az árképzését (ebben az esetben meg a telék esetében).
Szóval ez a gond, hogy ott van az ára kb , mint a 18-200 vr, -
MC Pite
veterán
válasz Throme #17108 üzenetére
B*hatod az AA szűrő (hiányát) kitobikkal...
18-140 ha magasabb felbontásra is van, sötétzoom, nagy doffal... nincs benne nagy élvezet.
Mondjuk utóbbi ezeknél jóval többet ér a 17-70 az én szememben (igaz, árban a 18-105 elég jó; bár_én_ inkább 17-50 2,8at vennék, mert ezzel 'megspórolom' a fixet is).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Real_Necro
veterán
Szerintem a jobb fogást leginkább ő tudja eldönteni, ha elmegy és kezébe veszi egymás után a vázakat. Job b kereső oké, ettől függetlenül másikkal is meg fogja tudni ugyanazt lőni. Laikusként nem fog neki szerintem annyira feltűnni a különbség. AF motor... ennek ma már nem nagyon van szerepe, főleg ha családi fotózásra kell neki a gép. Pl egy 50-es obiból is inkább a G-t fogjuk neki későbbiekben ajánlani (ha fixet szeretne) mint a D-t. Commander mód, szép meg jó, családi fotózáshoz kb el is lehet hagyni... Jobb kezelőszerv, ez oké. Ha meg pl auto módban használja a gépet akkor meg tökmindegy.
Ilyen célra én inkább egy kihajtható lcd-s darabot ajánlanék, belépő szintre tökéletes és hosszú ideig ki fogja szolgálni, és egy D5200 dinamikában tudtommal jobb a D90-nél. Ha nem kell kihajtható lcd, akkor meg D3300...de csak a "bele" miatt. Én így gondolkozom.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
m3ss
veterán
válasz aleister #17105 üzenetére
kleroo teljesen masrol beszelt mint en, de teny, jol osszefoglalta
nekem mindegy mit vesz, de ne szoljon mar be senki h szakmai topicban ne beszeljunk errol...amikor animalt gifeket meg offtopic aradatot latni itt allando jelleggelhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz psycroptic #17111 üzenetére
Látom, "átment" a kihajthatoló kijelzőből a lényeg: szar a LiveView.
-
Throme
veterán
válasz MC Pite #17109 üzenetére
Ha a kitobival cseszhetem a szűrő hiányát, akkor - gyanítom - a 17-50/70-el is.
Az se mai obi. Nem 24 MP-re tervezték.Téma függő mit használsz. Sem Te sem én nem tudjuk mire kell a kérdezőnek az új váz, így dönthet úgy ahogy írtad és átnyergel fényerős alapzoom-ra vagy fixekre, de maradhat kitobi mellett és turistafotós lesz, mint pl én is az vagyok és örülök az átfogásnak bizonyos határokon belül.
Azt nem tudom képminőségre van-e különbség kitobi vs 17-50 közt. Most nehogy valaki dxo-t hozza fel, mert engem nem érdekel. Látható vagy sem hétköznapi témáknál ez számít.Egyszer régen küldtem Kleroo-nak 35 fix (olyan f értéken amit a kitobi is tudott értelem szerűen) vs 18-105 (35mm-en ) obikkal készült - használjunk nagy szavakat - teszt képet. Differenciát nem igazán fedeztünk fel, max a háttér mosás volt kicsit más, de tényleg nem markáns eltérésről lehetett beszélni.
Ebben Kleroo tud megerősíteni/megcáfolni....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
18-105-re túlzás a Hoya pro-1 polár, jó az ócóbb is?
-
MC Pite
veterán
válasz Throme #17115 üzenetére
Döntsd el te, doftól eltekintve is jobb (a fényerő meg fényerő, főleg tele végen nem mindegy hogy iso 6400 vagy 1600, mert ahhoz nem kell nagyító hogy észrevedd...).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Larry303
addikt
válasz MC Pite #17109 üzenetére
hát ez nem teljesen igaz...
én a d7k után minden üvegen észrevettem, hogy élesebben rajzol...nos nyilván nem az üveg miatt, mert az uaz maradt...és bár igaz, hogy a 16-85 nem hozza azt mint a fix 105ös, de a különbség látszik mindkettőnél.szal a másik üveg kérdést is úgy gondolom, hogy felesleges...a 18-105 ki fogja rajzolni nagyon szépen a nagyobb szenzort, gyutávban meg a 105 vs 140 chhh vicc, ha vki ezért venné csak, szvsz tök felesleges.
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Ijk
nagyúr
válasz Real_Necro #17110 üzenetére
Nekem igazából önmagában már a kereső ami miatt nem vennék belépő tükröst, főleg ha azon az áron kapok egy jóval nagyobb keresős vázat. Az érzékelő meg nyilván jobb, de szerintem nincs az a hatalmas különbség hogy nagyon meghatározná a képek minőségét. Ellenben minden exponál a keresőbe nézek.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
imyourfriend
őstag
Tavaly egy illető a fórumról kipróbálta az egyik objektívemet, és belenéztem a D5100 keresőjébe.. hát tényleg alagút volt, még a D90-hez képest is. Gyorsan el is vettem a szemem elől mert egyszerűen kellemetlen volt. Teszem hozzá, hogy napsütéses időben zavarta a szememet egy f/2.8-as obinál, akkor szürkületben vagy sötétben mi lenne a helyzet egy 18-105-nél.. már belegondolni sem merek.
-
-
Kleroo
veterán
válasz RedCat #17122 üzenetére
Alapvetően mindegyik ugyanazt a szintet hozza. Szép színek, 1080p-ben is kellő fps, és ugyebár a DOF(elmosott háttér). Lényegében ez határozza meg őket. Persze biztos van minőség béli előny az újabbakban, de ember észre nem veszi... kirándulásos állatkertes szülinapos videókon. Nameg szintén a korábbi "szindróma": Egyik sem ideális profi igényekhez, a lényeges dolgokban elvéreznek ilyen szinten. Az AF buta, béna. Hangos és lassú. Talán az újabbakban jobb egy kicsit de ugyanúgy megöli az élményt, ahogy keres, és közben "nyüszög" az obi motorja. (Most beugrott, hogy tán a D3300 digitalreves tesztecskéjében egész korrekt volt az AF)
A keresztszenzor lényegében: Ezeken az AF pontokon nagyobb eséllyel talál AF-et, "jobb"
Ha a videó fontos, akkor érdemes a Milcek felé kacsintgatni.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
RedCat
senior tag
válasz Kleroo #17123 üzenetére
Annyira nem fontos a video. Eddig volt néhány régebbi kompakt gépem, de egyikkel se voltam kibékülve. Hol a kép nem volt szép, hol baromi lassan exponált, stb. Eladtam mindet. Azóta telefonnal fényképeztem néha néha, de itt nincs zoom, csúnyák a képek, stb.
Igazából szeretnék végre egy jó gépet, amivel ha szükséges és alkalom adódik akkor tudjak fényképezni. Nem állítom hogy naponta fotozom majd vele, sőt lehet hogy hetek is eltelnek mire előveszem, de családi rendezvényeken, kirándulásokon legyen mivel fényképezni. Nekem erre kell a gép. Ennek tükrében mit javasol(tok)sz?
AF szempontjából akkor a gyorsabb 3300 vagy a "pontosabb" 5200?A MILC milyen képeket csinál? Az miben jobb/okosabb mint egy tükrös? Nekem jobban beválna?
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz RedCat #17124 üzenetére
Milcek kisebbek, nincs tükör, nincsenek olcsó egyszerű obik rá, picit drágábbak, de általában elég jó minőségűek.
Szenzorméret adott szériától függ... Ha kell evf, samu (apsc), panasonic(m4/3). Látod képkészítés előtt milyen lesz a kép, ez sokszor előny, meg persze kisebbek is ezek a cuccok. Kezdők általában eredményesebbek ilyen gépekkel (haladók meg tudják milyen obi park kell nekik, de sokan a jó minőségű üvegek+kompakt méret miatt váltanak milcre).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz psycroptic #17118 üzenetére
Mondandómban nem az volt a lényeg, hogy jó-e a LiveView, hanem az, hogy kihajtható kijelzővel (zárójelben: "és LiveView-val") gyönyörűen portrézható makró obival egy varangy, anélkül, hogy belehasalnál a sárba előtte.
Elnézve...
-
psycroptic
őstag
PSNID: Tomy83PS
-
girhesfarkas
csendes tag
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
válasz forceberg #17136 üzenetére
Mondjuk a portréknál gondolom a kis fókuszsík közelében éles a többi helyen amúgy is homályos. Szóval nekem ezért nem is tűnik rossznak a kép sarkai .
Ez az egyik bajom ezekkel a fényerős obikkal, ahogy többször is írtátok, hogy rekeszelni kell a jobb eredményért. Ok, hogy még így is bőven jó mert én a kitobival nem állok meg mondjuk f4-nél, vagy alatta 100mm-en.... De vásárlásnál mégis az efkettőnyócé fizettek.... -
imyourfriend
őstag
válasz Throme #17138 üzenetére
Rekeszelni kell a jobb eredményért, de míg egy 70-200 2.8-at rekeszelsz mondjuk f/4-f/5.6-ig, addig egy kitobi vagy egy 70-300 megkívánja akár az f/11-et is. Másrészt világosabb marad a kereső, jobb "dolga" van az AF-nek, na meg a 2.8 miatt elérhető egész pici dof sem az utolsó a sorban.
Másrészt az szerintem nem von le semmit sem a kép értékéből, hogy a képszélek adott esetben nem túl acélosak.
-
Freddy76
addikt
válasz imyourfriend #17139 üzenetére
f/11-ig azért talán nem...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
válasz Freddy76 #17140 üzenetére
A 70-300-ak elég kiegyensúlyozott üvegek, nem igazán lesz látványos javulás rekeszelve őket. A számok kedvéért 5.6-8 körülre elég behúzni, ha valakinek nagyon ilyen fétise van, de szvsz ezek annyira marginális javulások, hogy mehet fulltágon mindig, fontosabb, hogy a gép alacsony iso-n maradjon.
f/11 körül és szűkebben már a diffrakció eszi meg a képet.
70-200 2.8-akat is elég már f/4-re lepöckölni és megakarc, de a VR2 már tágon is komoly.
Szerk.: ez amúgy nem Neked, de mááá mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz imyourfriend #17139 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy kb f8 körül ideálisak ezek az alap obik.
Telével is lehet portrézni és mosott lesz a háttered. -
aleister
veterán
Az szopó.
A dobozon nem szokott lenni 3 év garis matrica?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest