- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
millerur #15498 üzenetére
Akkor a 2000@CL7-es ramok mellé minimum egy I7 EE 975 illik, EVGA 4-WAY SLI lapban, 3db GTX285-el, vagy 3db 5870-el, 2000W-os táppal, raid0-ba kötött 2db Intel SLC SSD-vel, és minimum 6db 2TB-os winyóból épített RAID5-ös tömbbel, természetesen mivel szoftveres raid5-nek sok értelme nincs, így a lap fennmaradó PCIe slotját a 4. VGA helyett valami nagyon spéci workstation RAID kártyának tartjuk fenn....
(#15499) Homer: 99%, hogy megtaláltad a bibit.
(#15502) Henk: Jónak tűnik.
Bár van egy olyan kitétel is, hogy elvileg a ramfesz és a QPI/VTT fesz között nem lehet több 0,5V-nál, ami nálad eléggé ki van centizve....
Neked is csak azt tudom mondani, hogy ilyen kis órajelhez semmi értelme 1600-ra húzni a ramokat.De ti tudjátok... Berakod 160-as BCLK, 8-as szorzó, CL7 1,55V-on, és tökéletes lenne szvsz, ha nem hiszed, teszteld ki.... Ja, és az 1600-as platinum tudja az 1600@CL7-et, a Giga lapjai nem tudják hozzá megfelelően beállítani a subtimingeket.
Ja, és nem tudom, neked hova lettek az extra memóriaszorzók, nekem UD5-ben van 10-es is, sőt, asszem 12-es is....
-
HSM
félisten
válasz
millerur #15495 üzenetére
Nincs hozzá köze. Bár jobbak lesznek az esélyeid, az tény, bár amit írtam, abban feltételeztem, hogy a procit is húzod, és ha már ilyen maximalista vagy a ramokkal, legalább 4ghz-re.... Mivel 3600Mhz-es órajel alatt aztán tényleg semmi értelme még 1600-as ramoknak sem, nemhogy 2000-eseknek....
Vagy ez valami perverzió, hogy te 2000-en akarod akkor is?
-
HSM
félisten
válasz
millerur #15492 üzenetére
Nincs sok értelme... Olyan, mintha trabantba akarsz tenni ferrari motort.... Nem tud vele mit kezdeni... Annyiból sántít a példám, hogy az i7 nem trabant...
Az ok pedig, hogy már 1600 körül is olyan bődületes sebesség áll rendelkezésre hála a 3 csatornának, ami finoman szólva is elég durva... Nézd meg, nálam mit művel takarékon 1400@CL7-es rammal: [link] Jó, nyilván a memóriabencseket fel tudod tornászni szépen akár 22000Mb/sec fölé is, csak éppen a memóriateszteken, és minimális winrar gyorsuláson kívül ~0 lesz a hatása...
Amúgy ott is gond van, hogy I7-re tervezett ram... A RAM tudja a 2000Mhz-et, és NÉHÁNY I7 is. A ram gyártója csak azt garantálja neked, hogy a modul amit veszel, tudja azt, ami rá van írva, max 1,65V-on. Ők nem foglalkoznak azzal, hogy a proci mit tud, mert ők ramot árulnak neked. A procira 1066Mhz-et vállal az Intel, onnantól kezdve a Te ügyeskedésed, mennyin hajtod. Én azt mondtam, az I7 procik túlnyomó többsége stabilan képes 1600Mhz-en hajtani a ramokat biztonságos feszültségeken, megfelelő lapban, megfelelően erős léghűtéssel, minimális utánaolvasás és megfelelő beállítás esetén. De ha ügyes vagy, és vágod a témát, és jó a lapod is, és kifogsz egy nagyon jó procit is (úgy a procik jobb 20%-a), akkor olyan 1800-ra még van esélyed tuti biztonságos feszeken,ha pedig kicsi kockáztatás is belefér nálad, és picivel az intel ajánlások fölé húzvod a proci egyik feszét, akkor van esély 2000Mhz-es ramra is. Egy közepes I7 pedig ez esetben olyan 1800 körül fullad ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen processzort vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Autós topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest