Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz ElektrikusDE #23250 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a segítségedet, megfogadom a tanácsodat. Még egy olyan kérdést szeretnék feltenni, hogy ez a monitor sérült lehet? Mármint olyan sérülésre gondolok, amely garancia vesztéssel jár, vagy vélhetően a boltban is hibás volt már, ahogy említetted.
-
Mikisys
őstag
válasz Hegyirabló #23224 üzenetére
Ez a 120-160-200Hz-es frissítés közönséges átverés, ha nem változik a képtartalom, nincs frissítés. A 60Hz nagyon jó képfrissítésnek.
(Igen, az a fránya színenkénti bit-felbontás az lehetne mindenhol jobb, TV, Monitor, fényképezőgépek! Egyszer majd talán elérjük az analóg felbontás minőségét is.)
-
A probléma lehetséges attól, hogy a háttér-világítás a helyiségben nem megfelelő. Ezen lehet változtatni, vagy a gépet-monitort másképp elhelyezni.Üdv!
-
Hegyirabló
veterán
válasz Mikisys #23253 üzenetére
Szia!
A fényviszonyok változtatásán már túl vagyok, a frissítéssel kapcsolatban amit írtál, azzal meg nem értek egyet. Én már 60 és a 75Hz között is láttam a különbséget.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz eladohardver #23255 üzenetére
Ez pontosan mit jelent?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
veterán
Üdv!
Vettem egy Gigabyte FI32U monitort, ami első rákötéskor igen (akkor is utoljára a tápot dugtam be), egy későbbi áramtalanítás és vissza után már nem hajlandó a billentyűzettől megvonni az áramot, és mivel RGB cucc, ezért világít, mint a karácsonyfa feleslegesen. Kizárólag az eszköz vagy a tápkábel kihúzása után hagyja abba. Esetleg ötlet?
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
eladohardver
őstag
válasz Hegyirabló #23256 üzenetére
2ms. 5ms -nél már látszik behúzás ugyanazon a monitoron.... játékoknál...
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
mezis
félisten
-
Mikisys
őstag
válasz Szabmester03 #23263 üzenetére
Irány a szerviz!
Üdv!
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Pár napja játszott a gyerek a Simssel, és miután elhajtottam a géptől gyorsan kiléptem a játékból, és a monitor bal oldalán, szélén egy kb 10 cm sáv futott végig, feketéből egy gradiens (egyenletesen), nem tudtam mire vélni, kikapcsoltam a monitort majd vissza és jó lett, egy valami monitor hiba vagy a játékból ragadt be valami grafikai elem?
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
gytaka11
csendes tag
Sziasztok Mesterek!
Tapasztalt-e már valaki olyan jelenséget, miszerint a monitornak - kizárólag standby állapotból aktívba visszatérést követően - az egyes pixelei (ha sötét a háttér, és csak akkor) random villognak - vagy jobban fogalmava szikráznak egy pár ms időtartamban.
Kb. 1-2 perc után ez teljesen megszűnik, és utána rendeltetésszerűen működik.
Megjelenítő típusa: LC49RG90SSUXEN. (Displayport-on)
GPU: nvidia rtx 3090.Köszönettel
Hoc volo: nunc nobis carmina nostra placent.
-
tag
válasz ElektrikusDE #23252 üzenetére
A mai napon megérkezett a csere monitor (nem javított, cserélt). Viszont egy rendkívül érdekes dolgot vélek felfedezni az új készüléken. Létezhet olyan, hogy pontosan ugyanolyan hibát produkál pontosan ugyanott?
[ Szerkesztve ]
-
eladohardver
őstag
Másik konfig/eszköz kábel?
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
mezis
félisten
válasz babcehh #23270 üzenetére
Színenként milyen a monitor alja, teteje?
(Képet a monitor középvonalából készítsd, mert a betekintési szöggel is változhat a fényerő.)[ Szerkesztve ]
mezis
-
Gyuri09
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy nemrég vásároltam egy Gigabyte G32QC monitort..... rendszert fel tettem, illetve természetesen minden driver-t,,,,,, viszont a kép el van csúszva tehát a tálcát nem látom.... Gyártói oldalon semmi, videó kártya beállításaiban is már kipróbáltam mindent..... Valaki ezt megfejti nekem vendégem egy sörre.... -
Gyuri09
tag
válasz eladohardver #23274 üzenetére
-
Gyuri09
tag
Hagy legyen még egy kérdésem hogy ugyan ennél a monitornál ( Gigabyte G32QC ) Display port kábellel semmi képet nem ad.... HDMI-vel igen a monitoron ugye a menüben lehet állítani a kimeneteknél de ha át kapcsolom akkor semmi..... erre még ha valakinek lenne valami ötlete nagyon megköszönném!
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Lg Flatron 22"-os (talán 2234 a típus, de nem biztos) produkál elmosódott, szellemképes képet de szinte csak a bal alsó sarokban. 3 gépen lett kipróbálva, kábelcsere vadiújra megvolt. Csak VGA csatlakozós, Full HD felbontású. Sajnos a biosban nem tudom megnézni, hogy ott is produkálja-e, mivel a bal alsó sarokig nem tudok semmit produkálni, ezek még nem UEFI biosok. Mi mehetett el? Javítható vagy inkább újat kell venni?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz nyikszi #23277 üzenetére
Szia!
"kábelcsere vadiújra megvolt."
Pedig nagy valószínűséggel kábelhibának tűnik.
Milyen hosszú a kábel?
Vastag, jó minőségű? (a vékony vagy hosszú kábelek sajnos szellemképet produkálnak)
Közvetlen VGA csatlakozót használsz?
Ha van átalakító a csatlakoztatásnál az is okozhat szellemképet.
HA kizártunk minden ilyen hibát, akkor sajnos a monitor lesz a hibás!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
félisten
Üdv!
Hozzám került egy ilyen okosmonitor: Samsung M7 LS32AM700UUXEN - gyári oldal, teszt
Frissítettem a legújabb, 1101-es szofterre, PC-n telepítettem a meghajtóját.Teljesen meg vagyok vele elégedve, az egyetlen problémám, hogy a cikkben taglalt beállításoknak a töredéke elérhető csak a menüjében: egy csomó opció ki van szürkítve, nem elérhető, de pl. képmódból csak Normál és Kiemelt listázódik, a tesztben leírt Film, Filmmaker, Természetes ugyan ott van a szakértői beállítások alatt, de nem változtatható, a színskálát meg egyáltalán nem lehet csúsztatni.
DP-to-usb-c és HDMI csatin keresztül is ugyanezt (nem) produkálja.Hol lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nyikszi
őstag
válasz ElektrikusDE #23278 üzenetére
Szia! Nos, a kábel 1,5 méteres, vastag és van rajta az az árnyékoló rész is, még HP gépekhez adták. Szerintem tök ugyanez: [link] És igen, toldás nélküli, közvetlen a gépre megy. (Már HDMI kábelekkel megjártam okostábláknál, hogy hosszú és nem megy egyes laptopokkal.) Akkor ez kuka?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz nyikszi #23282 üzenetére
A monitor nagy valószínűséggel javíthatónak tűnik a hiba alapján.
De mivel elavult, egyszerűbb másikat venni helyette.Ui:
Én azért még pár darab kondenzátort kicserélnék az mainboardon és a tápegységen, ha ez nem segít akkor elraknám alkatrésznek vagy qka.[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
nyikszi
őstag
válasz ElektrikusDE #23283 üzenetére
OK, köszönöm. Hétfőn szétkapom. Ha látok valami púposat, akkor cserélem, aztán meglátom jó lesz-e. Inkább az a bajom, hogy amit két éve vettek, azok is csak VGA csatolóval rendelkeznek
-
félisten
válasz AxBattler #23279 üzenetére
Megoldódott: a menüben az egyes bemenetekhez profilt kell hozzárendelni (Házimozi, KábelTV, Játékkonzol, de ne a PC legyen), és ezután már engedi a részletes beállítást (eddig PC opcióval próbálkoztam).
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Raennaa
friss újonc
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy aoc 24g2u 144hz monitorom, es ha felveszem 144hz-re a frissitest kicsit szetesik a kep. Ugy ertve, hogy kb 5 centivel fentebb tolodik a kep és az egész tálca eltunik kb és csak 2 sor csíkba látszódik, hogy összement.
Ha kisebb frisstiesre allitom akkor nincs probléma. Egy Rtx 3070 -es videkórtyával használom illetve van egy másodlagos 75hz-es aoc monitor de azt most tesztelésnél kihúztam.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyenkor mi lehet a gond?
Monitor,vga vagy windows.
Windows-bol egy revios rendszert használok amiben elég sok minden k ivan takarítva így ezis benne lehet.
Köszönöm szépen a segítséget. -
pandras83
senior tag
Szeva mindenki,
Megjött az új monitorom, egy Acer Predator XB253QGP. Egy szintén IPS paneles, 1080p Philipset váltott, ami 60hz-es volt. Nagy az öröm, durván jobb játszani 144hz-en mint korábban.
DE:
Az egyetlen üröm az örömben, hogy az Acer kib#szott lassan kapcsolja be magát a gép startja után, az alaplap MSI logot nem is látom, akkor kapok képet, ha már áll a win10. Gondolom a del nyomkodásával így is be tudok jutni uefi-be, de így is nagyon bosszantó.
Amit próbáltam: a monitor menüjében on-ra állítottam a Quick Start Mode-ot, de nem változott semmi. (Lehet hogy nem is erre való ez a funkció, egyelőre nem derült ki, hogy mire.)
Amit nem próbáltam: Költözés után vagyunk és nincs netem egyelőre, de elvileg van valami szoftver (driver?) hozzá, bár mintha azt olvastam volna hogy ezzel a modellel nem is kompatibilis, csak a drágább, nagyobb változataival.
Long story short: Tapasztalta valaki ugyanilyen vagy hasonló monitornál ezt a csigalassú startup gondot?
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
senior tag
Kiegészítés az előzőhöz: 3 db display csatlakozik a videókártyához:
- egy régebbi Samsung 1080p TV DP-HDMI átalakítóval, HDMI kábellel
- a korábbi Philips 1080p monitor HDMI kábellel
- és az Acer 144hz DP kábellel -> ez van elsődleges displayként beállítva win10-ben.Lehet, hogy nem a megfelelő displayre küldi a jelet először és azért lassú a start? Nem mindegy hogy a kártyán melyik DP/HDMI csati hova van csatlakoztatva?
Cyberfuck Patchrunner
-
nyikszi
őstag
válasz pandras83 #23288 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam. Hiába volt elsődlegesnek beállítva a monitor, ettől a TV-n jelent meg a BIOS logo. Próbáld ki, ha csak a monitor kábele van bedugva, akkor is lassú? Vagy akkor megjelenik rendesen?
-
chungee
addikt
Napot!
Előre elnézést kérek ha esetleg rossz topikban kérdezem. Ilyen moncsim van, tudom nem mai darab, DVI-s. Eddig tökéletesen ment FHD 1080p-be de hirtelen elment a felbontásom. Jelenleg ajánlottra 1280x1024-re javasolja és ezt a játékokban is megmutatkozik. Hiába állítom be a játékban 1080p és 16:9. Van ahol fekete csíkok alul felül vagy van ahol 4:3-ba futtatja vagy van ahol egyszerűen szétnyújtja a képet. A Moncsi rossz vagy beállítási / software hiba
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Nem biztos, hogy jó topikba írok, de hirtelen ezt találtam.
A probléma az, hogy pár éve vettem egy ASUS VC279H monitort. Az adatlapja szerint: [link] ennek a monitornak a pixel távolsága 0,265 mm! "Pixel Pitch : 0.265mm"
De, kb. az összes általam megnézett más 27 colos és 1080p monitor esetében ez rendre 0,311 mm! Akkor ez le van írva az ASUS oldalán, vagy az én monitorom ilyen különleges ?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
dzsoke2
tag
Sziasztok.
Igaz hogy nem pont monitor hiba,de nem találtam jobb topikot a kérdésemhez.
Volna egy monitorom amihez vettem egy thunderbolt 3 display port-usb kábelt usb C típusú csatlakozással.
Pc-m jelenleg nincs, wifit nem tud a monitor.Nem tudom működésre bírni.
Hogy lehet megoldani?
Ha segít akkor realme x50 5g a telóm. -
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt hetekben arra lettem figyelmes, hogy a monitorom minden nap az első bekapcsolás során nem működik rendesen. A Philips logó fel-fel villan egy pillanatra, de nincs kép. [link]
Ez egy pár perc után spontán is meg szokott szűnni, illetve azt tapasztaltam, hogy a kábelek mozgatása néha orvosolja a problémát. Adott napon további ki- és bekapcsolások során nem szokott ez a hiba ismét jelentkezni. Vajon mi lehet ennek az oka?
Monitor típusa: Philips 234E5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest