Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ivy.4.Ever
őstag
-
Theodolit
tag
hali!
Jelenleg két monitor van a gépemre kötve, az egyik egy dell u2212hm és egy dell p2214h, a p2214h-n amikor fehér alapon fekete/sötét szöveget vagy képet jelenít meg, akkor kis árnyékok jelennek meg a szöveg/szövegdobozok mellett, mintha amikor áthúztam volna arra a kijelzőre a böngészőt, akkor út közben nyomot hagyott volna. A garanciám még érvényes de nem tudom hogy ez most kijelző hiba vagy én rontottam el valamit.
Csináltam egy képet hogy megmutassam, előben sokkal erősebben látszik
[link]előre is kösz:
TheoAz élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
Kube
senior tag
válasz fonseca #16000 üzenetére
Hát... ha táp vagy cső az már drágább. Meg a csőnek a cseréje se egyszerű már. Ha lehet old meg ismerőssel sokat nyersz rajta. A szervizben sokat eltudnak kérni, talán érdemes előtte egy árajánlatot is kérni mielőtt még beviszed
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Ha a pc monitor kimenetét(rgb) megbontom és egyenként kivezetem a R G B lábakat egy-egy rca dugóra, majd azt bekötöm a tv rgb bemenetére, működni fog a kép?
Nem kell a két szinkron lábat s kötni?(mert akkor kell egy HSync-kel modulált VSync átalakító)[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
válasz fonseca #16008 üzenetére
10 ezernél azért valamivel olcsóbban sikerült itt a lakhelyemhez közel megcsináltatnom, elég korrekt az úriember de azért a 10k is elég jó, ha rendbe tudja rakni rendesen, mégis csak jobb mint 40-60 ért újat venni
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
moonguru
őstag
válasz fonseca #16008 üzenetére
Ment PM!
brickm:
Nem teljesen értem hogy mire gondolsz, valószínűleg a PC-d monitor kimenetére, mert a monitornak nincs "kimenete"!
A szinkronjelet rá lehet ültetni a G jelre DE ezt nem mindig lehet megtenni (szoftveresen), ebben az esetben én egy kis átalakított szoktam használni erre a célra)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
...alig lathato fuggoleges kb. 10-12 mm sotetebb sav a kepernyo kb.- 2/3 nal. Mi lehet ennek az oka?
Monitor tipusa HP envy32 , LCD - AMVA+ panel , 2560 x1440 ,
DisplayPorton keresztul van csatlakoztatva a videokartyahoz ( HD6850 ) Lehet DP kabel a ludas?
Videokartya driver is okozhat hasonlot ? -
Grafirka
őstag
elnezest, lejart az ido, mar nem tudtam javitani HP envy32- LED ( nem lcd ) AMVA+
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz naomek #16015 üzenetére
Szia!
Lehet pl. táp egység, inverter (ha van), vagy mainboard hiba, (ebben a sorrendben)
Ui:
Az is sokat segíthet ha azt is megmondanád hogy mit csinál a készülék a pc csatlakoztatása nélkül a power gomb megnyomására, valamint ha nem a kijelző hanem a monitor (pontos) típusát adnád meg!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
NBlack
újonc
Sziasztok,
Az lenne a problemam, hogy amikor egy kicsit huvosebb van a szobaban /17-18 fok/, akkor bekapcsolas utan vekony feher csikok jelennek meg a laptop kijelzojen /IPS panel/. Inkabb csak egy egy pillanatra felvillannak. Aztan par percel kesobb amikor mar melegszik a gep akkor ez teljesen megszunik. Valakinek volt mar hasonlo tapasztalata?
-
naomek
tag
válasz moonguru #16016 üzenetére
Hali!
No, a pontos típus: LG flatron W1934S, és azt csinálja pontosan, most reggel összedugtam, 3-5percet működött szépen, utána elsötétül kép, nem látom halványan.
Ha kihúzom a DSUB kábelt, kiírja, hogy "power saving mode", vissza dugom semmi.
Mikor kikapcsolom, majd újra be úgy, hogy benne van a DSUB kábel, akkor is azt írja ki bekapcs után rögtön, hogy "power saving mode". -
RumiTT
tag
A laptopomra rá van kötve egy monitor és az a bajom vele, hogy nem tudok úgy nézni youtube-n egy tutorial videót, hogy közben én a másik monitoron csinálom, mert állandóan kilép a teljes képernyőből.
Másik problémám, hogy sokszor online filmeknél amikor kiakarom nagyítani a monitoromon a filmet, viszadobja a laptop monitorára kinagyítva, és bármit csinálok nem akarja a monitoron kinagyítani, pedig ott nyitottam meg az oldalt. -
RumiTT
tag
válasz sz.balazs.95 #16020 üzenetére
Win 8.1 , kiterjesztve van beállítva
-
sz.balazs.95
veterán
válasz RumiTT #16021 üzenetére
Érdekes, mert nekem Win 8.x alatt nem volt ilyen gondom, amiket írtál.
ha YouTube-on átváltasz HTML lejátszóra, akkor a teljes képernyőnél hova kerül a videó?
Lehet, hogy a flash player van zavarban a 2 monitortól.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
RumiTT
tag
válasz sz.balazs.95 #16022 üzenetére
YouTube-on teljes képernyővel nincs gondom, mindig oda nagyítja ahonnan megnyomtam. Csak az online lejátszók csinálják egyfolytában, hogy a főmonitorra pakolják.
YouTube-n a gondom, hogy nem akar végig teljes képernyővel menni ha a másik monitoron dolgozok. -
Gaben06
tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne egy ASUS VH196S tipusú monitorral, hogy használat közben vibrál a kijelző. Legutóbb teljesen kikapcsolt használat közben. Vissza tudom kapcsolni, most már sercegő hang jön a hátlap felőlés és égett "elektromos" szaga van. Mi lehet a problémája? Érdemes javítatni az ilyen monitorokat? -
törölt tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
Adott egy xfx amd r9 290 vga + egy lg fullhd monitor.
A vga-an van kettő DVI-D csati. A monitoron meg csak vga csati van. Rendeltünk hozzá ilyet és nem ad képet.
A monitor működik, laptoppal ki van próbálva, az asztali pc meg új.
Mit kéne hozzá beszerezni, hogy működjön? Egyáltalán fog? -
sz.balazs.95
veterán
válasz #65537792 #16027 üzenetére
Ha jól látom, akkor a linkelt oldalon egy olyan adapter van, aminek az egyik fele DVI-D, azaz csak digitális jelet visz.
Mondjuk azt nem tudom, hogy így mi az értelme.
Meg ez eleve olyan, hogy (analóg) VGA-ról alakít digitális DVI-re.(?)egyébként ez alapján a kép alapján a VGA nem is rendelkezik analóg kimenettel:
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
törölt tag
válasz sz.balazs.95 #16028 üzenetére
Igen ez az a vga.
-
sz.balazs.95
veterán
Akkor ha nem tévedek, ide egy passzív adapter nem lesz elég, hanem egy jelátalakító kell.
valami ilyesmi:
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz sz.balazs.95 #16030 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jársz monitor cserével!
Elég öreg lehet már a monitorod, az átalakító meg mindenképpen ront a minőségen és korlátoz(hatja) az elérhető maximális felbontást is! (a kártyáét mindenképpen)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz moonguru #16031 üzenetére
Abban az esetben viszont célszerű a DisplayPort-ot előnybe részesíteni, ha már úgy is rendelkezik vele a kártya.
Ez mondjuk így első blikkre jónak tűnik: [link]
-
naomek
tag
Akkor senkinek sincs ötlete?
-
naomek
tag
válasz sz.balazs.95 #16034 üzenetére
Azért köszi
respekt -
naomek
tag
válasz sz.balazs.95 #16036 üzenetére
Másik géppel csak
-
naomek
tag
válasz sz.balazs.95 #16038 üzenetére
nem
-
naomek
tag
válasz sz.balazs.95 #16040 üzenetére
egyáltalán nincs
-
bardi
aktív tag
Sziasztok!
Vettem ma egy LG 27MP35HQ-B monitort. A gépemben egy hd7870 van. Összekötöttem hdmi kábellel(kettővel is próbáltam), amikor bekapcsolom a gépet, akkor amíg az alaplap töltőképernyőjét mutatja, addig nincsen semmi gond, viszont a windowsban már van egy keret, hiába van 1080p-re beállítva. Alacsonyabb felbontáson, pl 1680*1050-ben full képernyőn van kép. 1080p-re állítva így emiatt homályos is a kép. Ez garis dolog lenne, vagy a géppel van valami gond? Mit tudnék csinálni?
1776*1000-es felbontáson a kép éles, de ugyan úgy keret van.
1680*1050-nél és alatta már nincsen keret.[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
bardi
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #16043 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nézelődtem a catalytsban, de ezt nem néztem, most már tökéletes'92 Honda VFR 750
-
benze
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell P2214H monitort körülbelül 2 hete. Azt csinálja , hogy teljesen random időközönként kikapcsol 1-2 mp-re. Tegnap este észrevettem , hogy akkor csinálta ezt mikor bekapcsolt a hűtő mondom mi az uristen van... Aztán elkezdtem kapcsolgatni a lámpát és láss csodát , az is bezavar. Vagy kikapcsol a monitor , vagy megjelenik egy egy csík a monitoron egy szemvillanásra.
Koleszban lakok. Na most mit tudok csinálni ha ennyire fos a hálózat? Attól félek teljesen el fogja romlani ettől az áramingadozástól.
Üdv.: Bence
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Ha ezek egy elosztón vannak, akkor érdemes lenne átrakni a gépen és a monitoron kívül minden mást másik konnektorba, ha van rá lehetőség.
-
benze
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #16046 üzenetére
A laptopom és a lámpa van 1 elosztón. A monitor egy külön konnektorban és a hűtő is külön egy 3.-ban.
Ha jól értelmezem , a pici tuláram miatt kapcsol ki a monitor , hogy megvédje magát , majd vissza is kapcsol vagy hogy működik ez? -
sz.balazs.95
veterán
Akkor ezek szerint ez csak javít némileg a problémán, de nem oldja meg teljesen.
esetleg azt is megpróbálhatod, hogy a monitor menjen a külön elosztóra, persze ha nincs túl messze a kettő.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
Az alábbi furcsaságot vettem észre a monitoromnál:
Korábban D-Sub kábelt használtam, de a jobb képminőség reményében váltottam DVI-D-re, de a gondok ezután jöttek.- Bizonyos felbontásoknál nem nyúlik ki a kép a teljes monitorra, hanem csak középre igazítja.
- Bizonyos felbontások kikerültek a lehetőségek közül (mint pl. a monitor natív felbontása, azaz az 1280*1024), ugyanakkor olyan felbontások is megjelentek, amik eddig soha (pl. 1024*640)Ugyanakkor miután beállítottam, hogy jelenjenek meg a monitor által nem támogatott beállítások, rögtön előkerült az 1280*1024 is, ég gond nélkül be is tudtam állítani.
Továbbá ha bekapcsol a képernyővédő, az sem nyúlik ki teljes képernyőre, hanem csak középen jelenik meg.
Ezen kívül azoknál a játékoknál, amiknél azok a felbontások jelennek meg a beállításokban, ami a monitor által kompatibilis, azokat csak azokra a felbontásokra tudom beállítani, amikről alapból úgy gondolja a gép, hogy a monitor kezeli. Így pl. a Dark Reign 2-t nem tudom 1280*1024-es felbontáson használni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest