- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
nem hiba, de talán tudtok segíteni. Vettem egy új monitort másodlagos kijelzőnek és balga módon nem néztem meg hogy 1.2-es a DP port rajta (nem gondoltam hogy 2022-ben erre még oda kell figyelni) Viszont így sajnos a win nem látja ha ki van kapcsolva és szépen átpakolja a fő asztalom tartalmát ha kikapcsolom a fő monitort ami bekapcsoláskor teszmészetesen visszajön, de a megnyitott programok ott maradnak a kikapcsolt másodlagos kijelzőn és lehet egyesével visszahúzni őket. A kérdésem az lenne, hogy erre van valamilyen win beállítás hogy megoldjam vagy vehetek új monitort ami 1.4 es DP porttal rendelkezik? köszi
MOD: Nekem az is megfelelne ha az 1.4 es DP porttal rendelkező fő monitort kezelné úgy mintha 1.2 lenne és nem foglalkozna vele hogy ki van kapcsolva, annyit szeretnék elérni, hogy a fő asztalom ne vándoroljon minden irányba a 3 kijelző között ha valami ki van lőve.
-
Jungle Man
junior tag
A monitorom 8 bites, az AMD processzorom az alaplapon keresztül 10 bites jelet küld.
Ez valami hiba, vagy rossz beállítás?/Ryzen 5700G, legújabb AMD Software, MSI Gaming Plus B550 és AOC u32e2n/
-
prolad
addikt
Sziasztok
Vettem egy AOC AG493UCX monitort (49 inch 5120x1440) és 2 furcsasággal találkoztam, ha egyszerre több bementen szeretném használni. Egy Dell Latitude 5500-zal próbálom párosítani, PBP módban, az egyik kijelző USB C-n, a másik HDMI-n megy (csak az egyik kimeneten nem tudja kiküldeni a teljes felbontást (UHD 620-as grafika van benne), így 2 kábelen nem okoz neki gondot a 2x1440p. Az USB C oldja meg a laptop töltését is. A furcsaságok:
1. A "2" monitor színei nem egyformák. A jobb oldali kijelző kékesebb, bemenettől függetlenül. Ha egy kábelen próbálom meghajtani a teljes monitort, akkor nincs ilyen probléma, szép homogének a színek, csak PBP módban jön elő. Nem gond, csak furcsa.
2. Ha az említett 2 kábelről hajtom a monitort, néha előjön flickering, főleg világos háttereken. Egy kábelen nincs ilyen probléma, hibátlanul megy bármilyen bemenetről. -
kissdani
senior tag
válasz
racskobalazs #23644 üzenetére
Igen így megoldható lenne de akkor mindig hajtogatni kell amit nem szeretnék. Legalább lenne egy parancssoros program hozzá vagy valami erre az esetre de sehol nem találok...
Azért köszi. -
kissdani
senior tag
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok kedves fórumtársak hogy.... Adott egy Laptop és arra rákötve egy második monitor Hdmi-n. Hogy tudnám kikapcsolni a laptop kijelzőjét úgy hogy a második monitoron megy pl. egy film? Ha rámegyek a monitor kikapcsolásra akkor mind a kettő kikapcsol. A bekapcsoló gombra van ráállítva rövid nyomásra kaikapcsolja, de sajnos mind a kettőt egyszerre.
-
bencze
senior tag
Hali,
A monitorom (ag322qcx) ennél a weboldalnál sípol az oldal tetején. Ha legörgetek nem. Máshol nem szokott legalábbis nem jellemző.
144 Hz-en van ez, 60-on nem.
Manjaro Linux 5.16.14 alatt, és Windows 11 alatt is. Mi lehet a hiba, illetve ezzel együtt lehet még élni, vagy el fog halálozni hamarosan, javítható, esetleg mit kell cserélni? -
Casti98
tag
Sziasztok,
2 napja használok egy új Acer Nitro KG242YPbmiipx monitor a régi 25" Acer mellett. Természetesen mind2 monitort DP kötöttem össze és jól is működött, a mai nap bekapcsolom a gépet és nem kapcsolt be az új monitor, semmi csak szaggat az egér és ugrál a kép a Win11 alatt a régibe mint mikor párosítás miatti animáció lefut, nos átdugtam minden egyéb PD kimenetre a videokartyán( RX570 ) viszont semmi kép, se egyedül se a másikkal párba, viszont ha HDMI 2.0-val kötöm össze akkor jól működik.
Gondom az hogy még vissza tudom küldeni, viszont a tudásával és az árával elégedett vagyok (165Hz és IPS, 50K HUF-ért.) hasonló monitort.
Szerintetek?
-
válasz
eladohardver #23638 üzenetére
Mi másra gondolsz
Elnézést, elírtam: helyesen "...ha még máshol találok benne..." -
válasz
eladohardver #23636 üzenetére
Tényleg, jó ötlet! Biztos kiszáradtak a 10 év alatt.
Nagyon köszönöm!
(gondolom az elektrolitkondikra vonatkozik a javallat; táp oldalon is, és ha még mást találok benne akkor azokat is?) -
eladohardver
őstag
Otthon forrasztópákával javítható! Összes kondi ki, ugyan olyat, csak esetleg márkásat be... oszt jóvan, azt ha mégsem ez a gond, akkor veszítettél 1500 ft ot....
SZVSZ ennyi csak a probléma -
Sziasztok!
10 éves Samsung monitor dögrováson van. (S24B350)
A hiba az, hogy bekapcsolás után ez a kép fogad.
Aztán ahogy telik, múlik az idő, egyszer csak megjavul. Random idő telik el ekkot (5 perc - 35 perc). Majd ha újra kikapcsolom, akkor kezdődik előről.
Érdemes ezt javíttatni, vagy esetleg "közismert" hiba, ami otthon forrasztópákával javítható? Kontakthiba (melegedéssel öszefüggő)?
Köszönöm.
-
agemate
addikt
Kedves Fórumozók!
Adott egy Alienware AW2518HF típusú monitor, ami, miután leesett a falról, a képen látható módon üzemel tovább. Lehet cserélni benne a panelt, vagy bárhogy javítani? Foglalkozik ezzel valaki? Ha igen, érdemes-e javíttatni, mennyibe kerülhet? stb. Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A kérdésem a következő lenne: Lehetséges lenne egy Acer Predator XB 271 WQHD XB271HUbmiprz 165Hz IPS G-synch törött monitor G-sync modulját átépíteni egy , szintén Acer nitro vg271 p -be?
-
moma
őstag
válasz
ElektrikusDE #23630 üzenetére
Szia! HDMI HDMI kábelt használok és a hang érdektelen teljesen, csak munkához kell a plusz kijelző felelület. Ezt hogy csináljam, hogy címkézzem PC-re?
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Többféle féle megoldás van rá.
Pl.
1.
HDMI-DVI kábel használata.
Amennyiben van a TV-n DVI bemenet.
Viszont lehet belőle hangprobléma2.
HDMI-HDMI kábel esetén a TV HDMI bemenetének "címkézésé" PC-re.
Ebben az esetben viszont nincs hangprobléma.
Amennyiben ezek nem válnak be, akkor jöhetnek a videokártyás megoldások, illetve esetleg átalakító kábelek, de ezek már "barkács" szintű megoldások.
-
moma
őstag
Sziasztok.
Egy szálláson egy ilyen ledtv-t tudok csak használni laptop mellé plusz monitornak munkához.Kicsi cicereg. Meg az is van, hogy a kép egy része nem fér fel a képernyőre. Minden irányba lelóg a széle. Néztem a menüt de nem tudom összébb húzni, csak állthatok, hogy 4:3 vagy 16:9 legyen. Szerintetek tudok ezekkel kezdeni valamit? A cicergés egy idő után úgy veszem le, hogy abba hagyja szóval a kép összébb húzása a kritikus. Ez valami hiba itt, vagy lehet rá valami szoftveres megoldás?
-
eladohardver
őstag
válasz
gergo.ladi #23625 üzenetére
Hagyd melegedni... esetlegesen 10-20 perc is kellhet neki...
majd ki bekapcs. -->sokszor ki bekapcs...
Ha így visszajön a kép normálisan, akkor a kondenzátorok döglődnek...
De megsúgom, a kondenzátorok döglődnek.... -
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy lg 34wn780-b monitort, specifikáció alapján 75hz, de csak a 60-at tudom kiválasztani.
Manual azt írja, hogy ajánlott a 60Hz, Maximum a 75Hz. Mi a különbség?
Factory support módnál azt írja, hogy a 75Hz az "Freesync only". Ez mit jelent?Saját felbontással egy nagy warning üzenet után átállítottam 75hz-re, működik. Okozhat-e ez problémát hosszú távon?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nemrég észrevettem (pár napja), hogy a 2016-ban vásárolt Samsung C24F390-es monitorom (24col, VA panel, ívelt, 72hz) elkezdett villódzni. Láthatóan "villog" a kép, valamint mintha színhőmérséklet-beli eltérések is lennének a villogások közt. Próbáltam 72hz-ről visszavenni 60-ra hátha az, nem segített, appokból ha nem megy semmi akkor is csinálja. HDMI-vel van összekötve, laptoppal. Eddig nem csinálta. Lehetséges, hogy halálának előjelei lennének? 6 éves, elég sokat volt használva. -
gergo.ladi
újonc
Sziasztok! Van egy Acer EB490QK típusú monitorom, amely pár héttel ezelőtt meghibásodott. Az egyik este még tökéletesen működött, majd másnap reggel már nem adott rendes képet.
A monitoron itt egy Windows logon képernyőt kellene látni, de helyette össze-vissza villódzva csíkokban ilyesmik jelennek meg. Videó is van róla, csak az túl nagy volt, hogy ide feltöltsem.Egyszer-kétszer előfordult korábban is, hogy munka közben hirtelen ezt a jelenséget produkálta, de akkor a HDMI kábelre gyanakodtam, és egy ki- és bekapcsolás meg is oldotta a problémát. Azóta próbáltam más kábellel, más számítógéppel, és most már biztos, hogy a monitor a hibás (a ki- és bekapcsolás nem segít már).
Ebből eldönthető, hogy mi a probléma, és hogy ez javítható vagy sem? Írtam már pár szerviznek, amit a neten találtam, de nem igazán kaptam választ. Gondoltam, rákérdezek itt, hátha látott már valaki ilyet.
-
molnarpeter
nagyúr
Sziasztok! Egy LG W1934S monitorral van az a problémám, hogy "OSD LOCKED" és OSD UNLOCKED" felirat váltakozik folyamatosan a kijelzőn - gyakorlatilag mintha folyamat nyomnám a MENU gombot. Emellett régebben volt már olyan, hogy az 5 gomb egyikét megnyomva a monitor másikat érzékelt (csak a példa kedvéért, mondjuk menüben felfelét nyomva lefelé ugrott egyet, nem pont ez, de ilyesmire kell gondolni). Valami gombsor hiba lehet a háttérben? Unlocked állapotban rányomva a gombokra azok használhatók, reagál mindre normálisan, ezért gondolnám, hogy a mikrokapcsolók maguk jók alapvetően.
-
Ablakos
őstag
Nekem is volt ilyen probléma. Kábelt cseréltem, de hiába. Driver hiba/hiányosság, nem telepített chipset driver volt az ok.
Asus laphoz a support oldalon van Chipset driver, de én bőszen átléptem rajta rendszeresen. Még véletlenszerű (kék képernyő mentes) újraindulás is előfordult.
Azóta az eseménynaplóban eltüntek az error bejegyzések és a monitor is üzemszerűen működik.
Talán ez is lehet ott hibaforrás. -
Jungle Man
junior tag
Egy új gépen, számomra még új Windows-zal ha kikapcsolom a monitort, majd vissza, nem jelenik meg rajta a kép HDMI-n keresztül, csak ha a számítógépet is újraindítom.
Tehát, ha valamiért kikapcsol a monitor vagy én kapcsolom ki, miközben a gép videójelet ad, akkor hiába kapcsolom vissza, azt írja: HDMI: No Signal.
Resetelnem kell a gépet, majd mintha mi se' történt volna, szép a kép megint.
Ez kikerülhető jelenség, vagy együtt kell élnem vele?Monitor típusa: AOC U32E2N, a 4K-s videójelet pedig egy APU szolgáltatja: Ryzen 5700G.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #23619 üzenetére
Megoldva. Gyorsabb volt a vga jelatvitele, mint ahogy a monitor kezelni tudta volna, es ugy erzekelte nincs rakotve semmi… vga biost kellett frissiteni (dual bios reven megprobaltam, bevalt)
-
Walter_White
senior tag
Szisztok! Hetfon kaptam kezhez egy Samsung Odyssey G7-es Monitort, igazabol hibaja nincs, inkabb furcsa jelenseget produkal, amire nem tudok rajonni…. Ha kilepek a Biosba (Tuning celjabol) valamikor fogja magat a Monitor es kikapcsol, elvesziti a jelet a DP porton. (De csak a biosban) volt amikor lefagyott egy ilyen biosmanover utan, es ki kellett huznom a tapkabelét.
Van egy uj Firmware a Monitorra. Mit szoktak a Monitornal frissiteni? (3080Ti van mellette) -
3800+
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy két monitor van a vga-ba kötve, és amikor a windows X idő után lekapcsolná a monitorokat csak az egyik kerül standby módba a másik hol elalszik, hol full fekete kijelzővel visszakapcsol. Acer Nitro XV240YP-ről lenne szó. Egyedül használva nem volt ilyen probléma. DP kábellel van csatlakoztatva a géphez...
-
mezis
félisten
Üdv.!
Tesztképekkel nézted?
-
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
Vettem egy AOC Q27G2U monitort. Alapvetően mindennel meg vagyok elégedve, egy dolgot leszámítva: a szürke képeket látványosan foltosan jeleníti meg. Gondolom nem backlight bleed-ről van szó, mert a feketékkel nincs semmi baj (és nem is IPS glow, mert VA-s monitor). Ha jól sejtem, a "grey uniformity" erre a szakkifejezés.
A kérdésem az volna, hogy mennyi foltosság normális, illetve mennyire elvárható, hogy a grey uniformity tökéletes legyen? Erősen gondolkodom rajta, hogy visszavigyem, de ha ez nem számít hibának (pl. az IPS glow mintájára), akkor lehet, elzavar majd a bolt. -
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Nem feltétlen monitor hiba, szerencsére hibátlanul működik, viszont lenne egy problémám. Tavaly vettem egy MSI Optix MAG275R monitort amit szerettem volna feltenni egy asztali mountra. A problémám az, hogy a tartó adaptere pár mm híján nem passzol bele a monitor hátulján lévő mélyedésbe. Ha az eddigi infóim nem hamisak akkor elvileg ILYEN csavarokat kellett volna találnom a monitor dobozában de semmi hasonló nem volt benne, gondolom ez arra kéne hogy kijjebb hozzam a menetet és gond nélkül megoldható lenne az adapter csatlakoztatása. Tudja valaki mi ennek a magyar neve, milyen méretű kéne, hol lehet ilyet szerezni?
Köszi szépen a segítséget!
-
Astroboy
őstag
válasz
ProEvoFan #23603 üzenetére
Távol álljon tőlem a belevau, de annak, hogy egy monitor nem ébred fel a szunyából néha semmi köze a driverhez, lehet a monitor "sara" is.
Ezt abból gondolom, hogy az én ~ 10 éves Philips 273ELH-m az első naptól 10 esetből 5x csinálja, pedig az eltelt évtized alatt már a 4. konfig van alatta.
A perifériák zaklatása sose segített, se a gép-restrart, csak az ha az ujjacskámmal manuálisan kilőttem a monitort és vissza... -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy AOC C32G1-es monitor amin most a TV adást nézném, septoboxra kötve hdmi-vel a kép bejön de a hangot a monitorról kivezetve egy soundbarra az istenért sem akar szólni.
A monitor menüjében kellene valamit állítani vagy van valami megoldás rá?Válaszokat előre is köszönöm
Üdv Zola -
ProEvoFan
nagyúr
Közben engedte újratelepíteni a radeon drivert és ok minden.
Abból indult ki a probléma, hogy a gép alvó módba kapcsolt és nem indult el pl az egér mozgatásával, hanem elment a kép a monitoron és újraindítás után power saving lett a vége....ez valami radeon driver bug lehet, vagy nemtom.
Most ok minden.
A régi 9 éves gépen nem csinálta, most az új gémer PCn meg igen, de mindig az alvó mód bekapcsolása után. -
ProEvoFan
nagyúr
Power Savingbe tette magát a monitor.
Mi lehet a baj? Nem tudunk kijönni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Steam Deck
- Sweet.tv - internetes TV
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest