Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCPD
csendes tag
válasz
Biga123 #23999 üzenetére
Eszembe sem jutott azt cserélni, egyrészt mert eddig is ezzel használtam és a kép tökéletes. Másrészt most is hibátlan a kép, "mindösszesen" alaplapot, tápot, procit és ramot cseréltem. Tehát a VGA, a monitor és a displayport kábel a régi. Semmilyen hiba nincs. Csak kikapcsolás után nem áll le a CPU cooler, és ezt a tápkábel kihúzása sem oldja meg.
Földöntúli csoda. És akkor kihúzom a monitorvezérlőből a kábelt és tapsvihar.
-
MCPD
csendes tag
Sziasztok!
Attól tartok nem kifejezetten ide tartozik, de hátha... és akkora baromság, hogy ha ezt más írná, magam is mosolyognék.
AOC CU34G2 displayporton csatlakoztatva egy RX580-nal, a gép kikapcsolása után az alaplapon található led továbbra is világít, a VGA-n a Sapphire ciánkék megvilágítása halvány almazöldre vált és a CPU cooler nem áll le, nagyon alacsony fordulaton forog tovább.
Tápkábel kitépve, de a jelenség csak a displayport kábel kihúzása után oldódik meg. Hogy kaphat vissza feszültséget a kábelen keresztül úgy a VGA, hogy még a coolert is forgatja? Vagy ha a displayporton beáramló alacsony feszültség normális, akkor hogyan lehet ezt a problémát orvosolni? Ilyet én még sosem láttam... -
-
pacilos
csendes tag
Sziasztok rossz volt a monitorom, megjavitattam amúgy ez egy tv csak monitornak használom
azt mondták táp hibás voltilletve a gépem is elromlot vettem másikat
az történik 2-3 naponta egyszer hogy kikapcsol a monitorom no signal majd egyből vissza is kapcsol, és elkezd remegni a kép egy viz szintes vonalban, ha kikapcsolom a gépet és visszakapcsolom útána megint mukodik par napig
kb 5x csinalta ezt a problemat 3 hét alatt mi lehet a baj?
-
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy Gigabyte Aorus FI27Q monitorom. Ezt 165hz en használom Adaptiv sync el. Viszont véletlenszerüen előjön egy olyan jelenség hogy sötét felületen látszik egy vibrálás amit nemtudok sehova se tenni. Több fórumon is olvastam erről de konkrét megoldást sehol se találni. Mi okozza ezt? Gyenge a VGA vagy driver gond? :/ Rohadtul frusztráló egy 200k-s monitor esetében ez...
DP on van összekötve a monitor.
-
-
StLui
veterán
Sziasztok!
Nem volt még dolgom DP-tal.
Most az alaplapon egy HDMI egy DP van, két monitorom, csak HDMI bemenettel (+ vga) Hiába vettem DPI-HDMI kábelt nem működik, nem kap jelet a DP-ről HDMI-re bekötött monitor.
Tudnátok segíteni, hogy merre induljak? -
-
Sziasztok!
Acer XV240YPbmiiprx-nél senki másnak nem jön elő olyan hiba, hogy ha DP-n van valami csaltakoztatva, akkor ha standby-ba megy, akkor magától felkel 20-30mp-enként jelet keresni? Ha HDMI-n van csatlakoztatva, akkor marad szépen standby-ban ahogy egyébként is kellene.
-
ot93
senior tag
Sziasztok!
Nem értek annyira az elektronikához, de az biztos, hogy nem normális, hogy amikor lekapcsolom a hangfalat a kapcsolójával, a monitoron elmegy a kép, majd 1-2 mp múlva visszajön. Ha bekapcsolom a hangfalat, ugyanez. Néha nem megy el a kép, csak egy villanás látszik a monitoron.
Tudja valaki mi lehet a baj? -
miczo
tag
válasz
Ry0K3N #23965 üzenetére
Nekem egy régi samsung 214T-n volt, hogy a vezérlő elektronika elkezdett kifagyogatni, a karakterek, kép torzult. A vezérlő tápja kezdett nagyfrekisen zajosodni a kondik "kiszáradása" miatt (az ESR érték elvesztése). De ez lehet a vezérlő ram hibája is vagy bármi más, elég nehéz megmondani.
-
lapartman
tag
Sziasztok! Vettem egy Dell MSA20 monitor kart az LG 27GL850-B monitoromhoz, de a monitor nem illeszkedik rá a karra, amikor elméletben mindkettő VESA 100x100 standard. A monitor helyei, ahol ráilleszkedne a pöckökre, a fele lelóg, és nem tudom rárakni sehogy. Ezzel mit lehet csinálni? (amúgy marha sokat érnek ezek a standardok, hogyha utána meg el van cseszve ilyeneken az egész...)
Így néz ki felülről, hogyha összeillesztem vele a sima monitorállványomat, ahol látszik, hogy a monitornak hol vannak a kiállásai, hogy illeszkedne:
Így meg az alsó részén, felülről fotózva:
Remélem látszik valamennyire, a zöld nyilak a sima monitor állvány pöckei, a pirosak meg az új Dell monitor karé, és látszik, hogy nem illeszkednek.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Vársároltam egy ilyen monitort, a hozzá adott DP kábellel nem igazán működik, azt írja hogy nincs jel, viszont a régi monitor simán működik vele. Az új monitor működik a régi kábellel. A gépben GTX1070 van. Szerintetek mi lehet a gond az új kábellel?
-
Csapi007
veterán
Sziasztok,
Őskövület LG L204WT monitorom ismét megadta magát. Volt már benne minden cserélve: fénycső, rom, táp 2x. Valószínűleg ismét a táp adhatta meg magát.
Érdemes még ennek a javításával foglalkozni? Mennyibe kerülhet, egyáltalán van-e hozzá még szakember és alkatrész? -
Akelaman
tag
Sziasztok vettem egy jòkora Acer Predator XB323UGXbmiiphzx UM.JX3EE.X01 monitort. Minden szèp ès jò, de azt vettem èszre, hogy a kèpernyő meglehetősen felforròsodik, rendesen meleg tapintàsù, pàr centiről is èrezni, hogy ontja a meleget egyes pontjain.
Igazàbòl el vagyok vele (főleg ìgy tèlen), csak az lenne a kèrdèsem, hogy normàlis e a dolog?
Köszönöm. -
zsero
aktív tag
válasz
eladohardver #23970 üzenetére
2 HDMI kábellel ugyanez, most egy USB-C -> HDMI adapterrel megy, azzal is jelentkezett. Nem ennyire durván mint ezen a videón, de pont eléggé hogy ne lehessen így nézni.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, garanciális Dell S2721QS-sel szenvedek. HDMI-n néha, pár naponta el kezd villogni a kép. Van hogy olyankor a menüje is csíkos lesz. Felhívtam Dell garanciát, hozták-vitték, kaptam egy tök másik monitort és az is ezt csinálja. Talán kevésbé erősen jelentkezik, de csinálja. DisplayPort-on nem csinálta, de az M1-es Macbook-al ez a típus DisplayPort-on akad, ezért csak HDMI-vel megy (ez egy ismert hiba amit az 22-es változatban javítottak).
Mit lehet ilyenkor csinálni szerintetek? Szerintem bárhányszor kicseréli a Dell ugyanolyan lesz, legalábbis nem látom miért lenne jobb.
-
eladohardver
őstag
tesztelj sima vga kábellel méjbíí de amit leírsz hogy sok ki bekapcs majd idővel elmúlik... ez annak a jele hogy szarok a kondenzátorok... gari...
-
h.joe
csendes tag
sziasztok!
láttam, hogy volt nemrég hasonló kérdés, de ott talán megoldódott a dolog.. nálam viszont nem akar. Acer Nitro VG270bmiix monitorról van szó, nem túl régi vásárlás (még garis).
közvetlenül bekapcsolás után vagy ilyen szép csíkos a kép, vagy csak szimplán fekete. 1-99 ki-bekapcsolgatás után általában helyreáll, viszont amúgy (most már) mindennapos jelenség. akkor is volt vele (kicsit más jellegű) problem amikor vettem, de miután cseréltem a dp-hdmi kábelt sima hdmi-re, utána az megoldódni látszott, helyette most jött ez. megint a kábellel lehet gond?
utánaolvastam, de sokra nem jutottam, mivel mindenhol mást írnak, én pedig egyáltalán nem értek a témához. légyszi ha valaki tanácsol valamit azt úgy tegye, hogy egy ovis is megértse :'D köszi ha segítetek!
-
fecke78
senior tag
sziasztok
acer nitro xv342ckpbmiipphzx vettem dp kábellel van összekötve alt+tab után volt ,hogy fekete képernyő nincs jel , nem találta a rádugót bemeneten , csak tápkábel kihúz bedug után oldodott meg . adrenalin software a legfrissebb , win 10 is friss .google-n rákerestem , ott se találtam megoldást , Lg monitorom volt elötte azzal nem volt semmi gond , lehet ez az acernél ilyen ? -
Ry0K3N
senior tag
Samsug S22D300HY.
Képet ad eddig hiba nélkül rákötve laptopra.
Menüt behozom a mellékelt képen látható artifactozás található. Be próbálsz menni menu settingsbe feketébe vált és kiakad. Source-ot váltva ismét ad képet de amint a menu settingsbe akarnál rámenni kiakad az egész.
Ötletek? Hardware vagy software gebasz lehet?
-
-
Ijk
nagyúr
M sikerült egy balesettel megvésni a monitort (Benq PD2700U).
Lehet ezekben a műanyag front panelt cserélni vagy teljesen egyben van a panellel? -
Geresics
addikt
Sziasztok,
vagy monitor (DELL P2414H), vagy VGA (Manli 3070Ti) problémám támadt kb. 30 percel ezelőtt. A jelenség: a monitor olyan, mintha nem 60Hz-en menne, vagy nem megfelelő felbontáson, vagy a kettő keveréke, vagy nem is tudom...
Próbáltam lefotózni, levideózni, de nem tudom, hogy mennyire látszik.
Illetve a bal felső sarokban fut időnkén egy csík 2-3cm-t lefelé, és ott olyan, mintha jó volna, aztán visszaufrik. VIDEÓ - nem lett túl jó, a telóm nem tudta megfejteni, hogy mit szeretnék, de talán látszik valami...Amit eddig próbáltam eredménytelenül:
- Kikapcs, bekapcs (monitor és PC is).
- DP kábel minkét vége kihúz, visszadug.
- VGA minden csatlakozója leszed, kártya gépből kiszed, visszatesz, visszaköt.
- Monitoron LCD Conditioning futtat pár percig.A monitoron nincs HDMI, ezért behoztam egy ócska f@s Phillips 1366x768p TV-t, azt rádugtam a VGA-ra, és azon nincs ilyen jelenség, ezért én monitorra tippelek, és ezért ide írok először.
Sajnos nincs más DisplayPort kimenetes eszközöm, amivel ki tudnám próbálni a monitort (a céges laptopon is csak HDMI van). Sajnos nincs másik monitorom, amit ki tudnék próbálni a VGA-t DP-re kötve.Szerintetek?
-
Llew
senior tag
válasz
eladohardver #23960 üzenetére
Nem használom, de az energiagazdálkodáson sem állítottam. Mindenesetre megnézem hátha mutat valamit. Köszi az ötletet.
-
eladohardver
őstag
esetleg használsz Quick CPU-t?
Vagy energia gazdálkodási profilt álítottál el esetleg?
Ha nem használsz quick cpu-t dobd fel és nyomjad be a balanced performance-t a programon belül...
Ha így megszűnik a problémád akkor valami el van állítva az általad jelenleg használt energia gazdálkodási profilban....
-
Llew
senior tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, de továbbra is bosszant az alábbi probléma és hátha valaki tud rá választ:
Augusztusban vettem egy külső monitort a laptopomhoz, kb 3 hétig gond nélkül használtam.
Akkor viszont azt kezdte csinálni, hogy ha nem történik semmi a monitoron (görgetés, egérkattintás) akkor ~15 másodperc után elsötétül, majd ha megmozdítom az egeret akkor újra feléled.
Ha rádugom a laptopra a töltőt akkor megszűnik a dolog. Semmi változás nem történt, eddig ugyanígy használtam, se energiagazdálkodási sémákban sem másban nem változtattam.
mini DP - DP kábel van a gép és a monitor között. -
cross56
senior tag
Sziasztok!
Van egy Benq PD2700U monitorom. Elvileg tudja a hdr10-et. Van is rajta külön hdr mód, viszont pl youtube videóknál a hdr jelölés meg sem jelenik. Tehát mintha nem tudná.
Ha a windowsban bekapcsolom a HDR-t akkor meg rohadt fakó lesz a kép.
Mi lehet a gond? -
role_of_72
tag
válasz
eladohardver #23952 üzenetére
Köszi a választ! Conrad-ban nem volt 3300as kondi, pláne nem esr. Onnan eküldtek HQ elektronikába, akiknél viszont már volt. A héten / hét vége felé rápróbálok és kicserélem a kettőt amit beforrasztottam.
Ha esetleg attól javulna a helyzet akkor felírom milyenek kellenek még bele és megkapja. -
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni, hátha nektek van ötletetek.
Ha esetleg nem megfelelő a topik ehhez akkor sorryVan egy AOC CQ32G1-es monitorom, ami 144Hz-es freesynces.
Akárhogyan próbálkozok a 144Hz nem akar kijönni belőle, pedig driver szerint eszközkezelőben a megfelelő monitor van, displayporton van összekötve a monitorhoz adott gyári kábellel, a videókártya egy RTX 3060 Ti, de valahogy se a windows se az nvidia beállításain belül nem bírom belőle előhozni a 144Hz-t.
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mi lehet a gond vele? Vagy merre keressem a megfejtést?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
eladohardver
őstag
válasz
role_of_72 #23951 üzenetére
Egy sima multiméterrel nem tudod pontosan lemérni a kapacítását... Nem gond, a nagyobb kapacitás... vagy nagyobb fesz...
De! Nem véletlenül van pont az a fesz és kapacítás az áramkörben... amit a gyártók odabiggyesztettek...
*Cseréld az összeset azonos fesz-azonos kapacításúra.
Ne azt dobd bele amit a bótban adnának, mert az kényelmes nekik...
#conrad -
role_of_72
tag
Köszi szépen a gyors válaszokat!
Alacsony SMR kondikat kértem, azt nem tudom hogy mit kaptam. Mozogni nem mozognak, de hosszabb lábat hagytam nekik mert csak fektetve férnek el (magasabbak mint a régiek).
Az az érdekes, hogy a csere előtt nem volt zúgás..A testelésnek jónak kell lennie, 5 csavar fogja a táp NYÁK-ját, mind az 5 alatt van pad. A világítás NYÁK-ját is fogja 4.
Az lehet hogy a kondik gagyik amit kaptam? Az hogy 16V-osak 9V helyett az gondolom nem kéne hogy baj legyen, ugye?
Mérésre csak multiméterem van, ill.szigetelési ellenállás mérőm. Szkóphoz, ilyenekhez sajnos nem értek (bár lenne hozzáférésem). Nézhetek még rajta esetleg valamit?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- Morrowind
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN880-B használt monitor
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2019 2TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest