Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz Lacielvtárs #23100 üzenetére
Ezek szerint a 240Hz csak számháború miatt van.
Kábel cserével is lehet kísérletezni teszt idejére inkább rövidebbel.
Tesztképekkel milyen?mezis
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ezt a teszt képeket holnap kipróbálom, köszönöm
Hát nagyon úgy tűnik igazad van, nem értek hozzá, de azt gondoltam hogy a nagyobb kepfrissites jobb képet ad, és érdekes hogy nem.
Bár közben ami fura az a hdr funkció bekapcsolasa ami meg hülyiti.
Lehet érdemes lenne vennem egy 2.1es hdmi kábelt, és hagyni a display portot.
Ezt a kábelt azért vettem mert a korábbi 2060as vga csak egy egy port volt.
Ezen már van 3 ilyen és 3 olyanRövid kábel sajnos nem opcio, mert muszáj ezt a távolságot athidalni
Szerinted inkább hdmi kábelben gondolkodjanak?
Esetleg ez a kábel jó lehet nekem?
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
mezis
félisten
-
bonhardsfnst
újonc
Sziasztok!
Van egy dell laptopom hdmi és usb typce-cportokkal. 2 monitort szeretnék használni, egyik hdmi, a másik usb typce-c amin egy Lanberg* usb type-c - DVI átalakító van a monitor miatt. Ezzel az a baj, hogy az átalakított képernyő közepén lett egy 5 cm-es "senkiföldje, fekete színben. Tőle jobbra és balra megtörve használható a képernyő, csak épp fel lett cserélve. A start menü a jobboldalon van, az óra a balon. A fekete, középső sávon nincs átjárás a kurzorral. Ez adapter hiba lehet, vagy van valami windows beállítás megoldás vajon?
* https://www.pcland.hu/lanberg-adapter-usb-type-cm-dvif245-ad-uc-dv-01?forras=4
Előre is köszönök minden segítséget! -
mezis
félisten
válasz bonhardsfnst #23105 üzenetére
Üdv.!
A monitorod a DVI-nek milyen fajtájával rendelkezik?
mezis
-
mezis
félisten
válasz bonhardsfnst #23107 üzenetére
Vagyis garanciális csere volt és a cserekészülék hibás, vagyis vissza az eladónak.
mezis
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, kipróbáltam, de semmi változás
esetleg az még okozhat ilyen gondot, hogy amikor vettem a vga-t akkor nem telepítettem újra a windows-t?
a drivert, a régit minden alkotó elemével eltávolítottam, és utána restart majd azután raktam fel az új drivert...
nagyon más ötletem nincs már
csináltam egy videót, nem tudom ezen kivehető e probléma.
nem nagyon látszik hogy milyen lesz a kijelző, de ami pl érdekes ha váltok színprofilt, akkor a videón egyértelműen látszik hogy pl nem igazán akar bekapcsolni a hdr funkció, és ropog a hang ami nagyon érdekes... [link]
ha volna valami tanácsot, nagyon szívesen fogadomigazából ménen megy rajta csak ez az egy funkció nem
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
mezis
félisten
válasz Lacielvtárs #23109 üzenetére
- Teszt másik PC-vel, VGA-val.
- Elfogadod hogy ez ilyen. Még a CRT monitorok idejében a gagyi monitorok nézhetetlenek voltak a max felbontáson de a márkásoknak is jobb volt a képe ha eggyel visszább vettem a felbontást.
- ....mezis
-
Lacielvtárs
nagyúr
Én is ettől tartok hogy ez ennyi
[link]
Ezt próbáltam de nincs változás. Pedig elvileg a leirtak alapján tudnia kéne
Esetleg van valamelyik ajánlott monitor ilyen tudással amit én szeretnék?Azért köszönöm a válaszod és faradozasod
[ Szerkesztve ]
-
Sinisa
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de segítségre lenne szükségem.
Van egy Samsung CHG70 32' monitorom és rá van kötve egy notebook és egy asztali gép. A gépeket felváltva, vagy párhuzamosan is használom. Ezért szeretnék egy olyan megoldást, hogy távirányítóval tudjak váltani a megjelenteni kiívánt két gép között. Ha ez egyáltalán lehetséges. TV okosítóval esetleg ez megoldható lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv, Z
-
mezis
félisten
-
anderledani
őstag
Sziasztok!
Az egyik monitorommal, ha a dvi csatlakozónak már csak a külseje hozzáér a videókártyán a dvi-hoz, leveri a házban a biztosítékot. Akkor is ha a gép tápján a kapcsoló le van kapcsolva. De csak ha a gép be van dugva a konnektorba. Másik monitorral nem csinálja.
Ezt mi okozhatja? Hogyan javítható?iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
mezis
félisten
válasz anderledani #23116 üzenetére
Üdv.!
- Az a biztosíték amit lever, érintésvédelmi FI relé ?
- Az internet, TV koax kábelen érkezik?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
anderledani
őstag
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz anderledani #23118 üzenetére
az pedig Fe relé [link]
-
anderledani
őstag
válasz Lacielvtárs #23119 üzenetére
És ebből mire lehet következtetni?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
mezis
félisten
válasz anderledani #23118 üzenetére
Valahol kóbor áram keletkezik, több mint 0,03A.
- Koax kapcsolatot szüntesd meg egy újabb kísérletre.
- TV-t is húzd ki a konnektorból.
- Elennőrizd PC házad védőföldelésének meglétét (a villany óráig!).Ekkor jöhet egy újabb próba a monitorra. Ha nem kapcsol le a védőföldelés, akkor apránként vissza az eszközöket. A koax-al kezdeném, de sürgősen becsavarnék egy galvanikus leválasztót, akár lecsapja, akár nem.
mezis
-
Poplacsek
senior tag
Pontosan, ha a koax miatt van, akkor a galvanikus leválasztó megoldja. Nálam is ez van a Tarr-os koaxon mert enélkül azonnal veri a FI relét, de a kondenzátoros leválasztással 10 éve semmi bajom. Ha minden védőföldeléses csatlakozós eszközből kihúzza a koaxot és úgy is leveri, akkor viszont nem ettől van, akkor lehet egyenként kizárogatni, hogy melyiknek van szigetelési problémája, FI relé esetén nyilván csak a védőföldes csatlakozóval ellátott eszközök jöhetnek szóba.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Kicsit részletezem.
Ez a monitor 12 éves, azóta az enyém, 7 éve ebben a szobában, ezzel a felállással van bedugva, egy másik Samsung monitor mellett ami 5 éves. Ezt a lecsapkodást tegnap kezdte el. Tegnap délután használtam épp a gépet, amikor lecsapott. A gép állandóan megy nálam. Visszakapcsoltuk. Ment minden, majd kb 6 órával később megint lecsapott, akkor már nem lehetett visszanyomni a biztosítékot, azonnal újra levert. Először kihúztam a gépből mindent, úgy felkapcsolt, és a DVI-t amikor hozzáérintettem a gépen a porthoz, akkor vert le újra. Ezután kipróbáltam ugyanezzel a monitorral, HDMI-vel (HDMI-DVI átalakítóval) is megpróbáltam, úgy is levert. Ha csak a dvi átalakítót dugom be üresen akkor nem ver le. Másik monitort DVI-al bedugva nem ver le. Másik monitort pillanatnyilag is használom. A gépnek be kell dugva lennie a konnektorba, hogy ez megtörténjen, de a gép tápján a kapcsoló ha offon van, akkor is megtörténik.
Tehát tegnap kezdődött ez az egész, előtte semmi ilyen nem volt.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz anderledani #23123 üzenetére
Ez már elegendő információ ahhoz, hogy határozottan kijelenthessem: MEGHIBÁSODOTT a 12 éves monitorod tápegysége. A 230V-ból valahol elegendően nagy áram (legalább 0,03A) jut el a csatlakozók "testjéhez".
mezis
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok! Ez nem tudom mennyire hiba, de érdekelne a véleményetek. A kb. 10 éves Dell U2412 monitoromat cseréltem le egy P2720-ra. Ha egymás mellé teszem őket, az utóbbinak sokkal zöldesebb színe van. Ez probléma lenne? Tudom hogy nincs két egyforma kijelző, mert ha laptop van kinyitva annak is mas kicsit a tónusa, de én ugy érzem hogy itt eleg nagy különbség van. Ezen a képen elég jól látszik is.
-
Doner
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy régebbi monitort ami az alábbi hibát produkálja:
https://www.youtube.com/watch?v=UxG4jIXrYKQ
Ez mitől lehet? Lehet kondenzátor hiba is a monitorban? Meg lehet javítani?
dvi kábellel van összekötve. Próbáltam másik számítógépben is, ott is ugyanaz van. A kábelt még nem tudtam kicserélni de azt is meg fogom tenni hátha az a baj. Addig is szívesen fogadok véleményt ha valaki megnézné a videótHa tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
mezis
félisten
-
anderledani
őstag
válasz anderledani #23123 üzenetére
Volt szervizben most, náluk nem jelentkezett a hiba. Hazahoztam most (még) nálam se. Valami melegedéshez lehet köze? Most használom, hogy bemelegedjen.
-
Novver
senior tag
válasz Laprasi991 #23125 üzenetére
Problémának nem probléma.
Kalibráld ha van lehetőséged, vagy nézz a neten a típushoz való beállításokat. Jó eséllyel kihozhatsz egész baráti színhelyességet és fényerőt/kontrasztot.
Life is a game... The game is my life!
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok!
Monitorként PC-re rákotve használok egy Toshiba LCD TV-t.
Ha sotetebb a hatter,vagy filmezes kozben sotetebb jelenet van,akkor automatikusan visszabb vesz a fenyerobol.
Ki lehet ezt kapcsolni?
Win 10 ,Intel HD 4400 graf. ver. 20.19.15.4531Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
eladohardver
őstag
Üdv urak! Esetleg tudtok valakit magánszemély vagy cég aki monitor javítással foglalkozik és tud panelt javítani COF bonding?
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
őstag
⁸Sziasztok!
Vettem egy Samsung 32es G7 es monitort,amin egy db hdmi van ami kell a ps5 nek. A pc én is hdmi van. De a monitoron már csak 2db display port van. Ezért rendeltem egy hdmi / display kábelt de így sincs kép mi lehet a baj? A pc ben nincs vga egy 10 generációs i5 van benne és az alaplapon lévő hdmi csatlakozon szeretnék képet kapni. A monitoron a displayport állítottam,azt hiszem 1.1 1.2.1.4 között de semmi nincs kép,és a monitor nem is érzékeli hogy csatlakoztatva lenne bármi is. Köszönöm Nem akartam ez miatt egy vga-t venni gondolatm a kábel jó lesz de ezek szerint nem sajna
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Hali, van egy Dell U2312HM monitorom, 1-2 hónapja olyat csinált, hogy se kép se hang, széthúzkodtam, pihent, majd egyszer csak megjavult, azóta is ment, míg megint ugyanezt csinálja. Gondolom ez jellemzően táphiba.
Hol és mennyiért lehet ezt kideríteni, hogy valóban az-e, és mennyibe fájna egy ilyen tápcsere? Vagy lehet még alkatrészt rendelni és magam is ki tudom cserélni?
Van hátul egy 12V-os csatlakozó, ez gondolom nem táp, vagy erre külső tápot is rá lehet kötni?Na ezt közben megtudtam ez soundbar KImenet.[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
eladohardver
őstag
conrad kb 1500-2000ft az összes kondenzátor... kell egy forrasztóállomás meg csavarhúzók meg egy régi hitelkártya a monitor kibontásához amúgy sztem max egy 10es ért megcsinálja akármelyik monitor szervíz... na jó akármelyik nem... mert vannak lehúzósak.
Ilyesmi hibával nem akar valaki nálam hagyni valami nagy dögöt ? 27"-35" monitort? Csak úgy ajándékba azért már szívesen elővenném a pákát... ja hogy úgy is elővan a munkaasztalon...?
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
ACE-
addikt
válasz eladohardver #23136 üzenetére
Nem vállalod be 5ezerért? Nem lehet ezekbe kapni egyben tápegységet? Az sem lehet több 5-10ezer Ft-nál, és nem kéne forrasztgatni csak kiszerelni, az újat meg vissza... Egy haverom másik monitoron a púpos kondikat kiszerelte, visszaforrasztotta azonosakkal, de nem kelt életre... A kondi ESR értéke ilyenkor számít?
-
miczo
tag
Kapcsolóüzemü tápok, kritikus a kondik ESR értéke, csak low-ESR-t érdemes berakni, különben nagyon hamar ismét tönkremegy.
A táppanelen van általában a CCFL meghajtó rész is (vagy a led meghajtás ha ledes), eredeti csereszabatos tipust szinte esélytelen beszerezni, annyi fajta van. Ezért javítják.Egy ilyen: szétszed (roncsolásmentesen!), panelek ki, kondi csere, panel lemosása (folyasztószer nyomok), kipróbál, összerak. Ha szerencse (nincs más hiba) akkor jó lesz.
Nem javítok, mert nem ez a szakmám (csak hobby-m az elektronika), de 5e-ért hozzá se nyúlnék. Szerintem ingyen senki nem szeret dolgozni. -
eladohardver
őstag
Nem vagyok számlaképes szervíz, csak egy műszerész aki szereti a gyanta illatát... Meg tudom csinálni... de amint említettem nem vagyok szervíz, nincs nálam kondenzátor ... conrad, meg lassan hozza a dolgokat, volt hogy kellett várnom több mint egy hetet a rendelésre...
Gyorsabb ha találsz egy jóhírű szervízt. (garancia fél év)
Vagy kérd meg barátodat akiről írtál...Nem lehet ezekbe kapni egyben tápegységet?
De! Tuti lehet, pl a samsung sony asus monitorok hivatalos MO-i szervíze másképp nem is nyúlhat a dolgokhoz... nem forraszthatnak... csak cserélik a dolgokat... Undorító üzleti politika, ezért keletkezik annyi hulladék.... Garantálom, hogy nem annyi mint amennyiért gondolod...
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz eladohardver #23139 üzenetére
Ja, kérdés hogy miért árulják ha használtan olcsóbb egy monitor, mint az alkatrész hozzá... Persze amibe egy ilyen táp kerül, az töredéke, de nincs érdekükben olcsón adni. Most már külső táposat vettem, ahhoz kb. bármilyen jó, ha a gyári beszarik.
-
NoroKings
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy ez monitor hiba lenne-e. A monitorom DP kábelen csatlakozik és ha a hangszóró is be van dugva, akkor egy statikus interferencia hangot ad ki folyamatosan a hangszóróm. Füllhallgatón ezt a jelenséget nem csinélja, viszont ha kihúzom a DP kábelt a monitorból akkor visont elmúlik ez a statikus zörej.
Valaki tud okos lenni nekem?
-
Smate97
újonc
Üdv!
most vasaroltam egy Aoc 26g2u monitort, teljesen szépen össze raktam, működik. Viszont amint 60Hz-ról át teszem nagyobbra (100-120-144) fura hangot add magából. (Zümmög)
A monitor hangfalait letiltottam már, beallitasokban sem találtam hozzá köthető dolgot.
Aki esetleg tud erről valamit és le írná nagyon megköszönném! ✨ -
naja
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Eizo CG276, ami a szélek felé csodásan beszürkült/sárgult/pirosodott. Elméletileg pont egy olyan trükköt (DUE) kellene tudnia, ami miatt ez nem fordulhat elő. Lehet beállítási gond, vagy hibás a monitor? Valami ötlet, hogy mit lehet kezdeni vele?
Köszi előre is! -
miczo
tag
Nem tudom mennyi idös lehet, nálam egy Dell U2711 csinál hasonlót (~10éves), ott a CCFL csövek fáradása okozza. Amikor elöször kezdte, akkor a belsö csatik re-kontaktja (széthúz-összedug) megoldotta, de szép lassan fárad, zöldesedik. Nálam "bemelegedés" után elmúlik, induláskor 1-2percig ilyen. De az enyhe zöldesség az maradt.
Huzamosabb üzemben is ilyen marad?
-
naja
aktív tag
Köszi. Sajnos mindig ilyen. Ez amúgy LED háttérvilágítású panel. Nem tudom, hogy bemelegedési időről lehet-e beszélni az ilyeneknél is. Valamennyi biztosan van, csak szerintem nem számottevő. Arra gondoltam, hátha valami automata kalibráció van elállítódva, vagy valami hasonló dolog.
-
NoroKings
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy ez monitor hiba lenne-e. A monitorom DP kábelen csatlakozik és ha a hangszóró is be van dugva, akkor egy statikus interferencia hangot ad ki folyamatosan a hangszóróm. Füllhallgatón ezt a jelenséget nem csinélja, viszont ha kihúzom a DP kábelt a monitorból akkor visont elmúlik ez a statikus zörej.
Valaki tud okos lenni nekem? -
miczo
tag
Tesztképeken megnézhetnéd, hogy különbözö szineken, illetve szürke árnyalatokon is jelen van-e ez a sáv. Jó lenne behatárolni, hogy a panel csinálja vagy a háttérvilágítás.
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnétek tőletek kérni.
Februárban vásároltam egy Acer Nitro XV340CKPbmiipphzx monitort. Egészen mostanáig nem vettem észre hogy van sérülés a kijelzőn. Lehet, hogy valamivel én karcoltam meg, de lehet, hogy már így hoztam haza.
Most hogy észrevettem állandóan zavar. Amint a monitor annak a felébe nézek ahol a sérülés van egyszerűen "kiböki" a szemem.
Lehet ezzel valamit kezdeni?Bármilyen tanácsot szívesen veszek.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest