Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#21001) gbela válasza mezis (#21000) üzenetére


gbela
senior tag

Szia,
kipróbáltam most másik kábellel (alapbol DP, most HDMIvel), illetve másik VGA-val is, ugyanez a helyzet annál a sárga képnél minden esetben. Megnéztem az általad linkelt tesztoldal képeivel, azokkal viszont sehogy nem sikerült előhozni.

(#21002) TeebyKay


TeebyKay
őstag

Sziasztok!

HDMI kábelen kétirányú a kommunikáció? Vettem egy elosztót, hogy egyszerre jelenhessen meg a monitoromon és a TV-n is ugyanaz a kép (filmezni a nagyobb kijelzőn lehessen), viszont ha csak az egyiket dugom be, akkor működik. Ha bedugok mellé egy üres hdmi kábelt, akkor csak feketeség. Ha mindkettőt bedugom, akkor működik. Ha mindkettőt bedugva bekapcsolom a tv-t, akkor összekutyulódik minden és egyik se kap jelet. Ha először bedugom a monitort aztán a tv-t, akkor megint működik. Ha a tv-t leállítom, akkor kettőt villan a monitor, de működik tovább.

Van erre valami megoldás, vagy már elvi szinten megbukott, hogy egy monitort és egy tv-t akarok közös jelforrásra kötni?

Köszönöm,
Tibor

(#21003) mezis válasza gbela (#21001) üzenetére


mezis
nagyúr

Vágólap + FastStoneImageViewer-el lementettem egy sárgát. Ennek az alábbi képnek a megjelenítésekor is jelentkezik a hiba ?
(Esetleg teljes képernyőre háttérnek "szétkenve".)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#21004) gbela válasza mezis (#21003) üzenetére


gbela
senior tag

Köszi,
este kipróbálom amint hazaérek.
Egyébként próbáltam én is saját sárgával, simán paintben nyomattam egy fullscreen sárga képet, de ott sem adta ki. Egyelőre csak a deadpixelbuddy sárga képén sikerült összehozni, de azt több kábellel, illetve másik gépre kötve is.

[ Szerkesztve ]

(#21005) peterdonka


peterdonka
csendes tag

Sziasztok. Nekem olyan problémám van, hogy a geforce-os program jelezte youtube videó nézése közben, hogy összeomlik. Aztán ugyanazon a napon egy-két órával később már állandóan lefagyott az egész gép, már újraindítás után, ahogy bejött a windows rá pár másodpercre is. Gyorsan leszedtem a videókártya driverét és akkor megszűntek a fagyások. Gondoltam, hogy valami szoftveres gubanc van, ezért újraraktam a drivert, de nem segített, aztán az egész windowst raktam újra, úgy hogy formáztam is a meghajtómat, de most se jó. Nincsenek fagyások azóta, de nem jó a képfelbontás és az eszközkezelőben azt látom, hogy a windows letiltotta a videókártyát. Lehet valamit még megpróbálni? A videókártya tönkre ment szerintetek? Az is nagy segítség lenne, ha valaki segítene abban, hogy 4:3-as képarányról 16:9-esre állítsam a monitort, mert kipróbáltam egy két dolgot erre, de semmi nem vált be.

[ Szerkesztve ]

(#21006) 5150 válasza peterdonka (#21005) üzenetére


5150
aktív tag

Szia. Sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy döglődik a videokártya :(

"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"

(#21007) gbela válasza mezis (#21003) üzenetére


gbela
senior tag

Nem, ezen a kepen nem jon elo. Nagyon erdekes, mert ha egymas melle teszem a deadpixelbuddy sargajaval akkor szemre nem latok kulonbseget, de ott tovabbra is ott a zold vonal, semmilyen mas kepen, mint ahogy ezen sem, nincs.
A kerdes tovabbra is fennall. Ez jelezhet valami olyan hibat ami rosszabodhat? Mert ha nem akkor nem erdekel, nagyon spec korulmeny ez ahhoz, hogy erdekeljen, de ha e valami olyan ami elharapodzhat akkor nekiveselkedek garinak.

(#21008) pistabyte


pistabyte
tag

Sziasztok.

Van nekem egy Acer XZ321QU monitorom. Szeretném játékok alatt használni a HDR-t,de sajnos HDR-ben valamiért nagyon szürke fátyolos a kép,sokkal rosszabb mint HDR nélkül.

Nem tudom milyen beállításokat kellene használnom.
Egy Rx 580-as VGA-m van. Próbáltam az AC originsben,Resident Evil 2 remake-ben,és a Mass Effect Andromeda-ban,de csak a Mass Effect Andromedaban volt szép a HDR ha Dolby Vision-re állítottam a Mass Effect Andromeda beállításokban. A másik két játéknál ilyen opciót sajnos nem találtam.

(#21009) Eke


Eke
csendes tag

Üdvözlök mindenkit!
Nos a problémám tárgya egy Fujitsu-Siemens Scaleoview L22W-11 tip. monitor. Egy ideig meg sem mukkant, most meg működik ami örvendetes dolog. Csak épp a menüjét nem lehet elérni..Helyette folyamatosan díszeleg a képmező közepén a Power button unlocked-locked váltogatva....Semelyik gombra nem reagál, illetve nem reagál a gombnyomogatásra sem.
Arról, hogyan lehetne feloldani, semmit nem találtam (vagy csak én vagyok a gyík...) Minden segítséget hálásan fogadok...:-)

(#21010) mezis válasza gbela (#21007) üzenetére


mezis
nagyúr

Szerintem ezt nem a monitorod (+VGA+PC) csinálja, hanem a WEB oldal képgenerálási gondja lesz.

Ha teljes képernyős sárgádat mint monitor képet (1920x1080) lemented pl. Win10-ben a Win+Shift+S "háromujjassal" vágólapra majd az FSViewerrel egy új file-ba (akár jpg formátumban) és azt a felbontású sárgát jeleníted meg a monitorodon az FSVieWerrel, akkor is látszik a zöld vonal ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#21011) gbela válasza mezis (#21010) üzenetére


gbela
senior tag

Szia,
igen, ha csinalok mentest a bongeszos keprol siman jpg-be es azt megnyitom kepnezovel akkor is latszik.
Ha a kepnezot kisebb ablakra rakom es azt az ablakot a sargaval mozgatom az amugy fekete desktopon, akkor oda jobboldalra erve ott van a fuggoleges vonal tovabbra is ha "föléviszem" a sárgát.

(#21012) dragonfx


dragonfx
veterán

sziasztok!

az mitől lehethdmi.n villog a monitorom de dvi.n is kivéve egy adott vga.val nem.
egy másik vga dvi.jén hdmi.jén is.
ez monitor hiba?
vagy az uj kártya érzékenyebb erre?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21013) mezis válasza gbela (#21011) üzenetére


mezis
nagyúr

Az R, G, B alapszínekkel meg semmi gond azon a vidéken ?
És a többi Eizo-s tesztképpel ?

mezis

(#21014) gbela válasza mezis (#21013) üzenetére


gbela
senior tag

Nem, azon az oldalon is jó minden más kép, illetve Eizo teszt összes képét végigpörgettem, azok is jók.

Viszont tegnap stream nézés közben abban a vonalban észrevettem 1-1 pillanatra ugyanigy zoldre elszinezodott pixelt, eleg random, tök változó, mozgó, mindenféle színű video volt. Nehéz látni, tök random, és nem is gyakran van, de egyértelműen ott volt többször. Szóval biztos, hogy a monitor :S Kérdés ez garizós hiba e.

(#21015) mezis válasza gbela (#21014) üzenetére


mezis
nagyúr

Valakit kérj meg, hogy mentse le a http://deadpixelbuddy.com/ -ról 1920x1080-as felbontásban azt a bizonyos sárga képet és ha Off/line képnézegetővel bemutatható a hiba, akkor van értelme a garanciáztatásnak.
(Nekem csak 1600 x 1200 a legnagyobb felbontású monitorom.)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#21016) doug96


doug96
csendes tag

Sziasztok,

adott egy LG Flatron E2240S típusú full HD monitorom. Az értékessége az, hogy amikor a laptopomhoz csatlakoztatom, tökéletesen működik, szép képet ad. Amikor az asztalimhoz, akkor pedig power saving mode-ba kapcsol. Külföldi fórumokon az áramtalanítós módszert írták legtöbb helyen, nem igazán oldotta meg a gondom. Van valakinek ebben jártassága, hogyan szabadult meg a hibától?

(#21017) geotigris9 válasza doug96 (#21016) üzenetére


geotigris9
tag

Próbáltad másik dugaszba a VGA kábeled? - Monitoron és/vagy VGA -n is , es. másik kábellel?

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#21018) gbela válasza mezis (#21015) üzenetére


gbela
senior tag

1440es a monitor, de a móka kedvéért mostmár megkérek valakit ha találok, hogy mentse le.
De hogy még tovább csavarjam a dolgot, ha windowsban feljebbveszem frissítést akkor javul. 60hz-en volt alapbol, 100-nál kevésbé látszik, 120nál mégkevésbé, 144hz-en pedig nem sikerül azon a bizonyos sárga képen sem előhozni sehogysem.
Pedig már írtam Acernek, írták, hogy visszaküldhetem, megnézik. Kérdés, hogy ha ez ennyi akkor nem küldöm, 144hz-en marad és kész, ha valami ami rosszabodhat...hát az meg majd kiderül.

(#21019) mezis válasza gbela (#21018) üzenetére


mezis
nagyúr

A gyár 1920 x 1080 -as felbontást ír...

mezis

(#21020) gbela válasza mezis (#21019) üzenetére


gbela
senior tag

XF270H-nak van pár verziója, az enyém ez:
[link]

Mindenesetre biztosan a monitor az, mert ahogy írtam előjön stream nézés közben is, bár nem ilyen egyértelmű erős csíkban mint a tesztképen.
Viszont 144hz-en ha használom nem. Egyelőre várok, másfél év gari van rá még, ha kijön 144hz-en is akkor gariztatom.

(#21021) mezis válasza gbela (#21020) üzenetére


mezis
nagyúr

Bocs, akkor 2560 x 1440-es felbontású képre lenne szükséged, bár lehet, hogy egy jobb képszerkesztővel "szétkenhető" egy kisebb felbontású is megfelelő minőségben.

Ha rendben tudod használni 144Hz-en, kétszer is gondold meg a garanciáztatást. (Szállítás, szerviz,...)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#21022) doug96 válasza geotigris9 (#21017) üzenetére


doug96
csendes tag

Egyedül VGA csatival rendelkezik, ez az egyetlen bajom. De tényleg érdekes, hogy egyik asztalin sem megy csak a lapossal...

(#21023) mezis válasza doug96 (#21022) üzenetére


mezis
nagyúr

A felbontást, képfrissítést a monitornak megfelelőre állítottad ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#21024) doug96 válasza mezis (#21023) üzenetére


doug96
csendes tag

1080 60hz, de semmi.

(#21025) mezis válasza doug96 (#21024) üzenetére


mezis
nagyúr

Lehet, hogy az asztalik VGA csatlakozójára már nem vezettek ki valamilyen jelet ? (Pin9: 5V ?)

mezis

(#21026) Newyorker


Newyorker
addikt

Sziasztok!

Segítsetek kérlek!
Adott egy Dell P2717H monitor, mely HDMi-n keresztül csatlakozik a vga-ba. Vettem rá egy Dell AE515 Soundbart. A soundbar usb-n csatlakozik a monitor egyik usb-jébe, de nem szól.

A monitoron lévő usb-ket vhogy aktiválni kell? Mert beledugok egy pendrivét és semmi :S

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#21027) TeebyKay válasza TeebyKay (#21002) üzenetére


TeebyKay
őstag

Erre nincs semmi tipp?

(#21028) mezis válasza Newyorker (#21026) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

A PC-hez csatlakoztattad a monitor USB bemenetét ?

mezis

(#21029) Mikisys válasza gbela (#21020) üzenetére


Mikisys
őstag

A gyár weboldalán pedig írják, hogy nem mindegyik teljesíti azt a specifikációt, csak a készüléken is jelzett modellek. (?)
A javasolt képarány a 16/9 és FullHD, azaz, 1980x1080 mellett némelyik modell képes a 144Hz-es ismétlési frekvenciára.
Tessék előbb a specifikációt tanulmányozni és ha az OK, akkor megvenni a célnak megfelelő készüléket.

Üdv!

(#21030) Mikisys válasza doug96 (#21022) üzenetére


Mikisys
őstag

Asztali géped más beállítással bír, mint a "laposod".
Ha a laposhoz állítod az asztali gép videobeállítását, akkor azzal menni fog az asztalival is megfelelően.

Üdv!

(#21031) Kelori


Kelori
tag

Üdv!

Kb másfél éve vásároltam egy új monitort (LG 24MP59G, 1920x1080, 75 Hz, Freesync support), és mióta displayport-al használom néha eldobja a képet 1-2 másodpercre, majd visszajön mintha misem történt volna. HDMI-vel használva semmi gond, de azon keresztül viszont nem működik a freesync, ezért ragaszkodnék a DP-hez.

Amiket eddig próbáltam:
- DDU-val eltüntettem minden drivert és próbáltam más verziókat
- Cseréltem videókártyát de R9 380-al és RX 590-el is ugyanezt csinálja
- A monitor alapból DP 1.2-es kábellel jött, ezt lecseréltem egy márkás 1.4-es típusúra hátha a kábel volt a hibás

Annyit tudni kell még hogy csak nagyon erőforrásigényes játékok alatt produkálja ezt, ahol a VGA maxon van hajtva, pl. most Anthem demo alatt.

A teljes konfig a következő:
Asus prime b350 plus
Ryzen 5 1600X
2x8 Gb G.skill RAM 3000 Mhz Cl 16
Sapphire RX 590
FSP HyperM 500W

A tápra gondoltam még hogy esetleg kevés lenne de nem látok rá túl sok esélyt, 500 w bőven elég kell hogy legyen ehhez a konfighoz szerintem.

Olvasgattam külföldi fórumokat is a témában, elég sokaknak van hasonló gondja a legkülönbözőbb típusú monitorokkal. Egy a közös minden esetben, DP-vel és bekapcsolt freesync-el jön csak elő mindenkinek. Biztos megoldást azonban még sehol sem írtak, így gondoltam felrakom ide is ezt az anomáliát hátha valaki tud mondani valami okosat.

if it ain't broke, don't fix it

(#21032) Newyorker


Newyorker
addikt

Dell P2717H monitort vettem, beüzemeltem, kalibrációs filét betettem! Kérdés, a monitor driverét fel kell tenni?

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#21033) mezis válasza Newyorker (#21032) üzenetére


mezis
nagyúr

[link]

mezis

(#21034) Newyorker válasza mezis (#21033) üzenetére


Newyorker
addikt

Az megoldódott már, köszönöm, mennek frankón az Usb-k, életre kelt a monitorba csatlakoztatott soundbar is! Igazából minden ok, oaziscomputeres kalibrációs filét is importáltam :) kérdés, h a dell oldaláról letölthető monitordriver kell e?

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#21035) Mikisys válasza Kelori (#21031) üzenetére


Mikisys
őstag

Tipikus Windows-hiba, nincs igazán megoldás erre a jelenségre, ezt nekem több informatikus is mondta.

Üdv!

(#21036) blaca83


blaca83
őstag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném egy Acer XB270HU Predator monitorral kapcsolatban.

A monitor tökéletesen működött eddig és mivel grafikai munkára is használva van ezért bekalibráltattam.

A hazaszállìtást követően összedugtam a gépemmel és nem ad képet. :(

A bekapcsolást követően megjelenik az ACER és az NVIDIA logó majd kiìrja, hogy "No Signal" és elsötétül a kép.
Semmi életjel....!

Végig próbáltam az 1080TI kártyám mind a 3 Display portját és az alaplapit is de ugyan az történik.
A monitoron pedig egyetlen DP van, úgyhogy más lehetőség nincs is amivel kísérletezni lehetne.

A kalibrálast a boltban használatban lévő kábellel csinálták, itthon pedig egy komolyabb Delock van amivel ezelőtt tökéletesen ment.
Ezt itthon hagytam véletlenül, azért nem ezzel végezték el a műveletet és sérülés sem keletkezhetett rajta mert itt volt az asztalomon.

Tapasztalt már valaki ilyet?
Van ötlete valakinek mi lehet a baja?

Köszönöm

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#21037) BoC1ka


BoC1ka
senior tag

Sziasztok,

Van egy Dell S2240L monitorom. Egyik napról a másikra elkezdett vibrálni, halvány függőleges csíkozás, kék háttéren láthatóan beégett fehér honlap, más erősséggel világit a 4 sarkában mint középen.

Látatlanban ilyen probléma orvosolható? Több csatlakozót próbálva is ugyanaz az eredmény.

YNWA

(#21038) Tommy77Hun válasza blaca83 (#21036) üzenetére


Tommy77Hun
csendes tag

Nekem már volt ilyen. Először volt kép, majd a Windows elindulása előtt készenléti állapotba került a monitor. Akkor az volt a hiba, hogy a gépet előtte egy régebbi monitorral használatam és az új már nem tudta azt a felbontást. A gépet rádugtam egy másik monitorra (konkrétan egy TV-re) és ott állítottam be a felbontását.

(#21039) Mikisys válasza blaca83 (#21036) üzenetére


Mikisys
őstag

Ez némileg a kalibráltatás hátulütője.
Kérni kell a bolt segítségét, vagy visszavinni.

Üdv!

(#21040) blaca83


blaca83
őstag

Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hozzászólásokat! :R :R :R

Megoldódott a dolog de én ilyet még nem tapasztaltam.... :N
Egy barátommal sikerült mindent kitesztelni rendesen szervizben,de így is majdnem hülyét kaptunk.

1. Először rádugtuk egy másik számítógépre a monitort aminek van DP-ja és elsőre ott sem mutatott képet. De többszöri apróbb mozgatás után bevillant a kép és állt a Windows.
Így már kiderült, hogy a kábellel biztosan van valami gond. Elkezdtük finoman mozgatni, kocogtatni a kábelt és szerencsére nem a monitorba csatlakozó oldalon, hanem a VGA oldali részen elment majd visszajött a kép.
Olyan volt, mintha a kábel súlya miatt valami probléma lenne az érintkezéssel.
(Delock [link] kábel ment a kukába és egy "NoName"-et kaptam hirtelen ami kéznél volt)

2. Az új kábellel tökéletesen indult az idegen géppel összekötve. Többször is hagytuk hogy felálljon a Windows. Újraindítást vagy kikapcsolást követően hiba nélkül megjelent a kép.
Ekkor azt hittem, hogy minden OK. (De nem :( )
A saját gépemmel és az 1080 TI-vel összekötve sajnos ugyan az a kép fogadott. Indítás után Acer logó, majd sötét képernyő + "No Signal". :Y

3. Ezt követően az alaplapon CMOS Clear, majd minden lehúz átnéz és vissza...!
A gép indítását követően már a BOOT képernyőig jutott, majd mikor indította volna a Windows-t akkor ismét fekete képernyő és "No Signal".

4. A megoldás az volt, hogy be kellett lépni rendesen a BIOS-ba, majd onnan továbbléptetni és utána már rendesen betöltött a Windows és folyamatosan volt kép a monitoron.
Gyakorlatilag így nem szívatott meg a rendszer az elmúlt 10 évben, de akkor már ezen is túl vagyunk. :)
Most kezdhetek majd mindent újra belőni a BIOS-ban is, de legalább színhelyes a monitor és ha mindennel kész vagyok akkor lehet rajta dolgozni. :)) :C :C

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#21041) mezis válasza blaca83 (#21040) üzenetére


mezis
nagyúr

Legközelebb ha problémád lenne, próbáld ki egy Linux-al. :K

mezis

(#21042) CsyGaBiKa


CsyGaBiKa
csendes tag

Sziasztok!

Hangot szeretnék varázsolni erre a TV/Monitorra:lg 27md53d-pz [link]

és erről az alapról jönne a kép, integrált videokártyáról. [link]

Valószínűsítem a HDMI így kilőve, hiába van DVI-HDMI kábel hozzá. Az RCA/jack kábellel már próbáltam, de meg se mukkan, pedig pittyeg a monitor, ha ki-be kapcsolom. Tehát a hangszóró jó a TV/Monitoron és az alaplapon is jó a fejhallgató kimenet, ami analóg jelű.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv Gábor!

[ Szerkesztve ]

(#21043) mcmike


mcmike
őstag

Sziasztok,

Múlt héten vettem egy Acer XF270HUA monitort aminek pixelhibája nincsen, viszont ami engem egy kicsit zavar hogy a bal oldala a képernyőnek sárgásabb és picit más színei (melegebb) vannak mint a jobb oldalon. Kicsit keresgélve az interneten, nem egyedi dologról beszélünk, mert találtam videót és fórum cikket is akik hasonlóra panaszkodnak Acer monitornál.

Találtam egy cikket amit konkrétan XF270HUA hasonló problémájáról íródott. Az én monitorom képe kb. pont ugyanazt produkálja mint ami a cikkben is szerepel. Bal oldalon enyhén sárgásabb képet ad, mint a jobb oldal. Leginkább sima browsernél tapasztalható, mondjuk amikor meg van nyitva a prohardver oldala, akkor a bal oldali sáv melletti rész sötétebb és sárgásabb mint a jobb oldalon. Igaz nézni kell konkrétan hozzá ha észre akarjuk venni, de az biztos hogy eltér.

Ez a videó nem HUA-t hanem Predator-t mutat, de a jelenség hasonló.

A kérdésem ennyi lenne: tapasztalt valaki hasonlót rajtam kívül? Fogadjam el hogy ez ilyen és kész? :F

Gondolkodom a visszaküldésen, de feleslegesen sem szeretném. Lehet vele együttélni, de ha nem muszály akkor nem biztos hogy szeretnék. Előre is köszi a válaszokat! :R

üdv,

Miki

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#21044) mezis válasza mcmike (#21043) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Tesztképekkel milyen ?

mezis

(#21045) mcmike válasza mezis (#21044) üzenetére


mcmike
őstag

Szia!

Este megnézem az EIZO teszttel is. De mi legyen az output? Készítsek képeket saját magam, vagy csak meséljem el mit és hogyan látok? Van valami javaslat erre vonatkozóan? :B

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#21046) mcmike válasza mezis (#21044) üzenetére


mcmike
őstag

Szia,

Csináltam képeket: Uniformity & Test Pattern, valamennyire látszik szerintem: Google drive link

Vélemények? :U

[ Szerkesztve ]

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#21047) CsyGaBiKa válasza CsyGaBiKa (#21042) üzenetére


CsyGaBiKa
csendes tag

Megtaláltam a megoldást. A composit beállítást kell használni a monitoron, így van hang az RCA csatlakozóval, viszont nincs kép, mivel nincs olyan csatlakozó az alaplapi megoldások között. Szóval hanyagolom a dolgot, egyébként sincs valami minőségi hangja. Tehát már tárgytalan.

(#21048) mezis válasza mcmike (#21046) üzenetére


mezis
nagyúr

Ez tényleg zavaró.
Néztem egy Samsung meg egy MacIntosh (?) monitor, teljes felületen (bal - jobb oldal, teteje -alja) azonos a szürke.

Alap színeknél (R,G,B) észrevehetően sötétebb az egyik oldal ?

? A bal oldali LED sor lenne sárgásabb színárnyalatú ? :F

[ Szerkesztve ]

mezis

(#21049) mcmike válasza mezis (#21048) üzenetére


mcmike
őstag

Hát igen. Úgy néz ki hogy a bal oldala sárgásabb, melegebb színárnyalatú. Ahogy egyre többet nézegetem, most már egyértelmű hogy konkrétan a panel közepétől az egész bal oldal sötétebb. Ahogyan írod is, mintha maga a LED sor bevilágítás lenne sárgásabb/gyengébb. Érdekes hogy R/G/B-nél nem látszik annyira. Inkább világos színeknél jön elő (fehér, világos szürke).
Igazából elég zavaró, úgyhogy küldöm is vissza a jövő héten. Szerencsére bőven időben vagyok, és a PK-t is megtérítik. ;)

Már meg is rendeltem az utódját, így nem leszek monitor nélkül "sokáig". :C

Köszi hogy ránéztél, megerősítettél benne hogy jól döntöttem. :R

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#21050) mokiber


mokiber
tag

Sziasztok, van egy wide monitor és az a gondom, hogy a kisbetűk szétesnek, főleg a netes keresőnél. Dvi hdmi kábellel van összekötve a géppel, felbontás az ajánlott 1400*900 frekvencia 60 Hz. Mitől lehet ez?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.