Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#26651) Astroboy válasza btraven (#26650) üzenetére


Astroboy
őstag

Van persze, amelyik nem tanulta el az anyjától mert korán elszakították pl.

(#26652) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az ünnepekre hazajött a húgom (ő vette Nadia-t nekem ajándékba). Sz@rásig el volt kényeztetve az ünnepek alatt (a húgom 3x annyit szeretgette, mint én szoktam, pedig már azt is túlzásnak érzem néha, ahogy én bánok vele), és mégis belepisilt a húgom ágyába (simán ki tudja nyitni a kilicsre zárt ajtókat, néha bejön hozzám is, mikor alszok, szóval a húgom szobájába is be tudott volna "törni" bármikor, mert az sincs kulcsra zárva, könnyebben hozzáférhető, mint az enyém, mert nekem hangszigetelt ajtóm van, a húgomnak hétköznapi). Plusz utána kiderült, hogy rápisilt valami olcsó bevásárlószatyorra is, ami nyitott területen volt.
Ma elvitettem (egyedül, miután visszavittem a húgom Budapestre) a helyi (vidéki) állatorvoshoz. Megvizsgálta és beadta neki az amúgy is esedékes védőoltásokat (veszettség, ilyesmi, bár külön kellett kérnem, mert először azt mondta "szerintem semmi baja", aztán pedig "csak biztosan egészséges macskákat szoktunk oltani", én pedig "én nem akarom újra elráncigálni ide, mert akkor engem is össze kell majd varrni" [bebújt a rendelő egyik szekrénye alá, és a farkánál fogva rángattam elő erőszakkal - bár most nem karmolt meg emiatt]).
Végső soron azt omndta a doki, hogy valószínűleg pszichológiai okai vannak az ágyakba vizelésnek. OK, de mi...? Az ünnepek alatt az ország egyik legelkényeztetettebb macskája volt (a húőgomnak is mondtam "úgy elkényezteted, hogy aztán nem lehet majd vele bírni", mire ő "igen, tudom").

Mellékes: kérdeztem, hogy ha újra el kell hoznom, mennyi alprazolam-ot adjak neki. Erre ő: "gyere el, és adunk pregabalin-t". Én: "MI? Barbirature-t? Nem akarom kinyírni szegényt?" Ő: "Maga gyúgyzserész?" én: "Nem, de ismerek minden ilyen cuccot.", ő: "Akkor ne pofázzon.". :))(A pregabalin egy olyan cucc, amit még a feketepiacon is csak "receptre" kap az ember. Simmán benne van a pakliban, hogy kinyírja azt, aki használjía.)

Ja, meg az asszisztens: "Biztos átírjuk a chip-et az ő nevére"? (Miután átadtam az oltási jegyzőkönyvét. Ki lop el egy kóbor macsakát oltási könyvvel együtt...?)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26653) Orlin


Orlin
addikt

"Akkor ne pofázzon.".
Ott is hagytam volna a dokit,ha ilyen stílust enged meg...
Más!
A kb 4-5 hónapos mindig enne...
Olvasgattam hogy az étvágyuk már nagy de pocakjuk még fejlődik ezért nem szabad nagyobb mennyiséget adni egyszerre, inkább elosztva több részéetben.Most próbálom így.
Pici hasmenés nála még mindig van.De nem értem.Egyszer szilárd utána meg hígabb a széklet.Lehet a sok evéstől?Amúgy elég vékonyka most.De lehet a növekedés miatt?
Az Agroferm-et megint adogatom neki.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26654) baloghgabor válasza janos666 (#26652) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Jellegzetesen vidéki, tehenészet dokija, ahová azért eléggé veszélyes vinni nem haszonállatot, amiket talán jobban tud kezelni, ha meg mégsem, majd megeszik a faluvégi c...nyok. :((
Azért pisil máshová, mert macska. Másképp gondolkozik és érez, és cselekszik. Nyilván ki lett ragadva a megszokott környezetéből, és hiába van szeretgetve egész nap, mégis más minden. Nekik a napi rutin qrva fontos, szinte percre pontosan minden ugyanúgy történjen, és nyugalom legyen, kivéve, ha ők másképp akarják. 😸

bégé

(#26655) baloghgabor válasza Orlin (#26653) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Nem baj, ha most még többet eszik. Ha elosztva kapja, lehet behabzsolja, mert nagyon éhes már és azért lesz f.sás a vége. :D Ha nem hízik, akkor nyugodtan egyen csak, szüksége van ilyen korban még sok kajára, fejlődik. Az agrofermben van vitamin is, nemcsak probiotikum, attól is éhes lesz. 😽

bégé

(#26656) Orlin válasza baloghgabor (#26655) üzenetére


Orlin
addikt

Csak próbálnám a szárazra is szoktatni,mivel már kint vannak a maradandó fogai is.
De abba max beleszagol sokszor csak.Bezzeg ha nedveset teszek elé utána egyből kajálja.Amúgy ha nem kap konzerveset idővel a szárazat is csócsálja.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26657) baloghgabor válasza Orlin (#26656) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Szárazat hagyd kint neki. Nedveset meg napi 2-3 alkalommal kapjon. Közbe ha éhes, tud enni a szárazból is. Persze lesz hiszti, hogy ő nedveset enne, mindig. 🐱

bégé

(#26658) Orlin válasza baloghgabor (#26657) üzenetére


Orlin
addikt

Hát igen ez a stratégia csak figyelni kell mert a kutya rendszerint felszippantja a "senkinek nem kellő" száraztápot... ;]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26659) baloghgabor válasza Orlin (#26658) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Nálam Dömper Cicám csinálja ezt. Hatalmas, kövér 'dög' , light tápot kap, majd megy és megeszi a többiek maradékát is. 😸
Vagy magasra kell tenni, ahol a kutya nem éri el. Nálam is van a polcon is, nyilván annyian vannak, nem férnek el másképp. 🐱

[ Szerkesztve ]

bégé

(#26660) Akelaus válasza janos666 (#26652) üzenetére


Akelaus
senior tag

"A pregabalin egy olyan cucc, amit még a feketepiacon is csak "receptre" kap az ember. Simmán benne van a pakliban, hogy kinyírja azt, aki használjía.)"
Kb. 5-6 éve szedem, 2x1-et naponta. 💁‍♂️(Nem, nem epilepsziára) Lyrica, Pregabalin Sandoz/Gaba..
600 mg-ig biztonságosan emelhető.

Most vagy szerencsés vagyok mert még élek, vagy.. 🤷‍♂️

(#26661) kis.zsolt válasza baloghgabor (#26654) üzenetére


kis.zsolt
tag

Az én Titumat mikor ivartalanította a helyi un. állatorvos hölgy, úgy leszedálta, hogy megállt a légzése a cicusnak. Még én szóltam rá, hogy kb. fél perce nem vesz levegőt... és tényleg!
Kis szívmasszázs, mellkasdörzsölés, és végre fellélegzett. A műtét után 2 napig hányt és 3 napig kóválygott. Már másik állatorvoshoz viszem. Mindig nagyon bátor Titu, csak a nyakbacsöppentős bolha/kullancs/szúnyog/féreg irtót rühelli.

Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!

(#26662) Orlin


Orlin
addikt

Kefét milyent használtok?
Zoopluson nézegettem,de pro és kontra írnak mind mellett...
FURminator mennyire jó?

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26663) Orlin válasza Orlin (#26662) üzenetére


Orlin
addikt

Ahogy keresgéltem a topikban látom volt téma a FURMINATOR.
Az a kérdés mekkora lenne jó...

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26664) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

⭐ Stella

(#26665) baloghgabor válasza kis.zsolt (#26661) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Hát, ezt a dokit nem is minősítem! 😿
Szerencsére ahová én hordom Őket, van előzetes vizsgálat, műtét közben pedig monitorozva van folyamatosan. Utána pedig órákig megfigyelés, majd akkor hozható el, ha minden rendben van, felébredt. Persze ára is van neki, nem is kicsi.

bégé

(#26666) OPiiPO


OPiiPO
addikt

Gamer macska :D

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#26667) janos666 válasza baloghgabor (#26654) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ah, tegnap nem kellett volna idézőjelek közé tennem azt, ami nem volt szó szerinti idézet (tegnap éjje pótoltam be az szilveszteri pesgőt, mert ilyenkor rokonoknak sofőrködök). Összességében kedves volt a nő. Csak nem értettem miért javasol egy problémásabb, veszélyesebb szert (viszont azt is mondta, hogy szerinte csak azért félt a macska, mert én aggódtam, hogy kezeljük majd a rendelőben, miután nem szereti, ha kézben tartják), illetve hogy végső soron alig történt valami, mert azt is mondta, hogy a füle töve gombás lehet, mégsem javasolt erre semmiféle megoldást (kenőcs, vagy ilyesmi). Szóval ha nem kérem külön, hogy "de, oltsa be, ha már itt vagyok", 3-ból 0 gond lett volna orvosolva (mondjuk nem az ő hibája, hogy a pisilésről csak annyit tudott mondani, mint a ChatGPT, vagy ez a fórum, mert megvizsgálni megvizsgálta).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26668) baloghgabor válasza janos666 (#26667) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Nyugi, mi pezsgő nélkül is értettük azért. 😸

bégé

(#26669) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Csávókám kidőlt pedig messze még a hajnal 2-3, mikor majd ki merjük őket engedni.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#26670) OPiiPO válasza Tsebacsi (#26669) üzenetére


OPiiPO
addikt

Az első petárdánál elbújtak nálunk :D

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#26671) radi8tor válasza OPiiPO (#26670) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mi cicánk a radiátoron ücsörögve nézte a tűzijátékokat mindig.

⭐ Stella

(#26672) Orlin


Orlin
addikt

Nálunk sem sokat vettek észre egyelőre...
Mindenki a szokott esti helyén a lakásban.
Az idősebb kinti-bentieket azért most nem engedjük ki csak ha nagyon akarnak.
A két törpe alszik ahogy szoktak aztán éjszaka meg fogócska... ;] :O

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26673) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

(#26674) PH 5.5


PH 5.5
aktív tag

BÚÉK!

Tűzijáték para:

A másik most egész jól bírta, még nézegette is az ablakból.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#26675) 3L1T3


3L1T3
addikt

Meddig tart náluk ez a tűzijáték para? Enyémek úgy elbújtak, hogy az istenért se tudtam előcsalni őket. Bízom benne, hogy reggelre feloldódnak a srácok.

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#26676) Tsebacsi válasza 3L1T3 (#26675) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Sok év, de lehet, hogy sosem szokják meg. Pöpi elég stresszes, Malac kevésbé de azért néha ő is ment pár kört. Ilyenkor nincs más csak a türelem.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#26677) PH 5.5 válasza 3L1T3 (#26675) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

Az a baj, hogy mire nagyjából megnyugodnának, újra rákezdi valaki a durrogtatást.
Nálunk napokig tart az utóhatás.

[ Szerkesztve ]

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#26678) gergo5991


gergo5991
őstag

nem vagyok szakértő, de ha ennyire rosszul élik meg, nem jobb ötlet beadni nekik valami altatót reggelig? esetleg egy spájzot vagy pincét le hangszigetelni mittom én tojástartókkal vagy valami szivacsokkal amiket árulnak is és oda betenni őket erre a fél napra?

(#26679) bul07 válasza PH 5.5 (#26677) üzenetére


bul07
nagyúr

Amúgy ez azért van mert tudatlanok az emberek.
A most megvásárolt és fellőtt cuccok javát égész évben lehet használni zárt magánterületen, így nem lenne muszáj most ebben a pár napban elhasználni mindent
(Nyáron azért rosszabb a szárazság miatt könnyebben lehet baj)

Nálunk a kinti öregasszony nem nagyon zavartatta magát
A szürke az már nehezebben viselte

Viszont a kutyánk
Az a pár sikolyt ami még volt régről nem tudtam volna fellőni, mert meg akarta enni, elzavarni se tudtam :D :DDD

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#26680) racskobalazs


racskobalazs
senior tag

BUÉK mindenkinek! :)

Tegnapi tűzijáték para itt is megvolt. Össze vissza rohangált a lakásban szegény.... meg elbújt a mindenhova is ahol nem volt fény meg semmi...

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#26681) OPiiPO válasza 3L1T3 (#26675) üzenetére


OPiiPO
addikt

Reggelre rendbe jöttek nálam teljesen.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#26682) 3L1T3 válasza OPiiPO (#26681) üzenetére


3L1T3
addikt

Nálam is szerencsére! :)

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#26683) DrBubo77


DrBubo77
addikt

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#26684) homerhamm válasza DrBubo77 (#26683) üzenetére


homerhamm
addikt

Happy 202P :D

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#26685) arcsin válasza racskobalazs (#26680) üzenetére


arcsin
senior tag

Nálunk nem volt gond.2 cica van. Az egyik kereste honnan jön a hang, aztán felemeltem az ablakhoz, megmutattam neki hogy mi durrog, aztán lefeküdt aludni. Nem érdekelte semennyire. :P A másik macsek a takaró alá bújt, aztán 2 óra felé kibújt a takaró alól és várta páromat mikor jön aludni :)

(#26686) kis.zsolt válasza OPiiPO (#26670) üzenetére


kis.zsolt
tag

Hála Istennek nálam megelégszik ilyenkor azzal, ha a közelemben van. Bejön az első pufogtatásra, és körbehízeleg. Most franciasalátát csináltam, és közben vagy 500 nyolcast leírt a lábamnál körözve, mert így hízeleg, és próbált hívni a szobámba (neki van egy üres, de az pont az utcafrontra néz és hangosan bejön a tűzijátékék zaj), de hát a majonézt nem hagyhattam félbe.
Aztán megvacsoráztunk, és beültem tévét nézni. Mellém feküdt a szőnyegre, kicsit dorombolt is, és kivételesen a szobámban aludhatott a szőnyegen (minden szilveszterkor ez van ;) ).
Reggel hagyott aludni, de mikor megmozdultam, már ment is az ajtóhoz. Nagyon kedves kis dög, örülök, hogy nem egy szívbajos fajta.
Csak mellékszál: nyáron a mennydörgésnél is a társaságomat keresi, és mindig hív a szobámba - mármár azt hiszem, engem félt. De mióta a téli bunda van rajta, már nem fér be az ágy alatt a motoros cuccaim közé (ágyneműtartóban tartom a motorosruhámat és a kisasszony azon szokott horkolni), így megelégszik a szőnyeg biztonságos szegletével.

[ Szerkesztve ]

Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!

(#26687) dethroner


dethroner
veterán

Hú, de durva volt a szilveszteri party :D

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#26688) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Magyar macska lehet Norvégia legjobbja

[link]

(#26689) gergo5991


gergo5991
őstag

[link]archie the cat channel
nem tudom a csávó honnan szerzi a macskákat, de mindegyik patika cuki meg szép is
yt-on macskás videókat nézegetve eddig csak 1et találtam a sok közül amelyik hasonlít archie-ra..az a baj hogy nem tudja az ember hogy csak a jó pillanatok vannak felvéve, vagy mindig ilyen jó a macska, de így ránézésre tuti azt mondanám hogy kivételes

[ Szerkesztve ]

(#26690) janos666 válasza baloghgabor (#26654) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nekik a napi rutin qrva fontos, szinte percre pontosan minden ugyanúgy történjen, és nyugalom legyen, kivéve, ha ők másképp akarják. 😸
Nem figyeltem meg eddig, hogy túlzottan OCD-s lenne. Inkább nagyon is változatos, hogy mikor és hol szundít/alszik (több emeletes vidéki ház, van legalább 5 kanapé/fotel/szék + a langyos házimozi erősítő, ahol feküdni szokott) és impulzív (random, hogy mikor követel ételt, vagy simogatást, nincs fix "etetési idő", vagy fix "játékidő", csak látszólag random, mikor kívánja).
(Ha igaz az, hogy az emberéhez adaptálódik, akkor ez stimmel is, mert nekem sincs szinte semmi fix rutinom. Össze-vissza alszok/eszek, néha 10, máskor 24 órát vagyok ébren...)
Ami érdekes, hogy alapvetően nem bánja, ha közel van hozzá az ember (pl. lefekszik mellé a padlóra, de az ágyamba is próbált már bemászni és mellettem aludni, csak az nekem nem tetszik), de utálja, ha ölbe próbálják venni (akár állva, ülve...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26691) baloghgabor válasza janos666 (#26690) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Pedig hidd el, hogy így van, hiszen ők mondták nekem is! 😸 De komolyan, nekik fontos, hogy rendszeresség, nyugalom legyen és semmi változás, azt majd ők csinálnak, ha éppen ahhoz van kedvük. 🐱 Sokan elviselik, ha nem is így van, de nem szeretik. Sokszor azért van mellé pisilés, és egyéb is, vagy éppen betegség, mert stresszelnek valami miatt. Nyilván vannak nyugodtabb, és toleránsabbak, vagy éppen olyanok is akik nem ennyire érzékenyek.
Nálam pl. már hajnali 5 előtt elindulnak és egyik morog, másik ki-be járkál, a nagy fekete Dömper Cicám meg rámfekszik öt percel előtte. Innen tudom, hogy öt perc szundi és mehetek enni adni Nekik. Délután meg ott sorakoznak az automata etető előtt, időben és várják, hogy jöjjön ki a kaja belőle. Honnan a francból van órájuk, azt nem tudom. 😁 Ha meg szolgálatban vagyok és időben megkapták a kaját, de nem vagyok otthon, másnap egyik haragszik, a másik fél tőlem, vagy éppen panaszkodik, hol voltam. Fél nap mire megnyugszanak végre, hogy ismét minden a szokott. 😺 Macskák.

bégé

(#26692) Orlin válasza baloghgabor (#26691) üzenetére


Orlin
addikt

Nálunk is megszokták a reggeli kaját 5 körül.
Amúgy az érdekes hogy nincs állandó fekhely mindig mindegyik váltogatja 3-4 hét egy helyen majd másik helyet talál.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26693) racskobalazs


racskobalazs
senior tag

Macsek update ~1,5 hónap tapasztaltaival :D

Egész jól megszokott minket, már nem nyávog (csak ha enni akar), éjszakánként is teljesen nyugodtan hagy minket, hozzászokott a ritmusunkhoz. Amint lekapcsoljuk a lámpákat, 5-10 percen belül megy a helyére aludni ő is. Végre sikerült megtalálnia a kaparófáját, így 3 hét után, szóval most már nem a szőnyeget/bútort szedi szét hanem használja a céleszközt. :)

Kajákból vagy 5 féle szárazat és 7 féle nedveset próbáltunk, ami nagyon bejött neki és már 1+ hete azt eszi, az a HappyCat bárányos száraz és a fresnapf 100% hús "meat menu" konzervek. 3-4 napig elég egy 400g-s konzerv, és nagyon szívesen táplálja magába. Ezen felül amit még megevett az a Whiskas száraz és Felix nedves volt, de azokból csak 1x kapott mert elolvastam mennyi hús van benne és így oké inkább keressünk tovább....

A vakarózását pedig nagy valószínűséggel az alom okozta, mivel visszagondolva pont akkor kezdte mikor elfogyott az előző és egy másik fajtát kezdett kapni. Így most vettünk ugyanabból amit elsőre kapott és kezd is alábbhagyni a viszketése / nő vissza a kikapart szőre.

Ezen kívül eddig csak 1 poharat tört, mert felmászott a szekrényre és lefelé jövet gondolom kapaszkodni akart csak nem sikerült. De ettől eltekintve nagyon nyugis, nem rombol, nem lökdösi le a cuccokat, bújós, dorombolós cuki. Reggelente úgy kelt, hogy felmászik rám és odafekszik a fejemhez amint észrevette, hogy felébredtem. Játszani is elkezdett, legjobban a pingpong labdát szereti, néha már "szeretetharapásokat" is osztogat, hogy ne vegyük el a kezünket tőle :D

Szóval összegezve minden okés vele, nagyon jófej cica. :K

[ Szerkesztve ]

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#26694) Mikulásbá válasza racskobalazs (#26693) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Csak így tovább! :K

(#26695) Tsebacsi válasza racskobalazs (#26693) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

:C
Sajnos a mieink egy 400-as konzervet ketten (de Malac simán egyedül) megenne egy nap :((( Ezzel kezdenem kell majd valamit.
A pingponglabda itt is nagy siker! :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#26696) Orlin válasza Tsebacsi (#26695) üzenetére


Orlin
addikt

Nálunk is nagyon fogy a konzerv.
Pont most nézegetem hogyan lehete spórolni a 4 macska plusz a kutya kajálásán.
Szárazból is a jobbak nagyon drágák. :((

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26697) Tsebacsi válasza Orlin (#26696) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ha isznak, a száraz jobb lehet, mert kicsit megdagad a gyomrukban. És következetesnek kéne lennünk, nem kap és kész :) Na ez utóbbi a legnehezebb :P

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#26698) Orlin válasza Tsebacsi (#26697) üzenetére


Orlin
addikt

Hát most úgy csináljuk reggel este egy egész zacskós 85 g Felix délben egy zacskó megfelezve a kettő kisebbnek.Napközben Iams száraz ha éhesek.
Tudom a Felix nem a legjobb,de decemberben vettem csak ezt előtte Feringa volt ect.
Most a Bozita kittent nézegettem nagyon jó az összetétele és szószos amit szeretnek.
Szerintem abból veszek meg a szokásos Iams meg a Simila szárazzal is teszünk egy próbát.
Így is a 4 macsek havi 40 körül van. :U
Elég költséges "hobbi"... :DDD

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#26699) racskobalazs válasza Tsebacsi (#26695) üzenetére


racskobalazs
senior tag

Nálunk is megenne többet állandóan méltatlankodik hogy még még... de nem :D Én tartom hogy ha azt mondta a doki/menhely ahonnan hoztuk, hogy napi 1x akkor napi 1x és annyit ami rá van írva a dobozra.... Ha mégis nagyon nyávog akkor odarakom elé a száraztápját és veszi a lapot.
De a miénk benti, így kb semmit se csinál, nem rohangál, nem vadászik csak fekszik egész nap, ahhoz nem kell annyi kalória :D

@Orlin: Nálunk a Smilla nem fogyott egyáltalán annak ellenére, hogy a menhelyen pontosan ugyanazt kapta... Valamiért itt már nem ette meg.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#26700) baloghgabor válasza racskobalazs (#26693) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Na, ez szépen alakult akkor! 😽

bégé

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.