Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#23001) koshmar


koshmar
őstag

Az ugye normális, hoyg a két kismacska anyja (90+ naposak már) fúj rájuk, meg se közelíthetik? :D

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#23002) radi8tor válasza koshmar (#23001) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Igen, nem akarja már szoptatni őket.

4–8. hét Táplálás

A tejfogak kifejlődésével kezdetét veszi az elválasztási folyamat. Egy idő után a kölyök érdeklődést mutat az anyamacska szilárd tápláléka iránt, és elkezdhet átállni a kizárólag tejalapú táplálékról. Fejletlen emésztőrendszere miatt fontos, hogy olyan könnyen emészthető táplálékot kapjon, amely megfelel az életszakasz tápanyagszükségleteinek.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#23003) Kalandor válasza Ciccuka (#23000) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Picit dorombolt, nem hányt és használta a cica WC-t, ami mindhárom szerintem jó hír. Kis víz és tej fogyott, a kaját láttam hogy megszagolta, megnyalta a száját mint egy rajzfilmhős, de nem evett. Pihen. Hogy nem hányt, az szerintem a legfontosabb.

(#23004) ggg666


ggg666
őstag

Itt is kezdődik a nap 3-4 körül!!!

Most lesz 8 éves Október 10.-én, de neki elég játékra még most is a mögötte lévő kis labda!!!!

[ Szerkesztve ]

(#23005) Tsebacsi válasza Kalandor (#23003) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szuper, szoritunk neki! :))

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23006) _ocsisajt válasza Kalandor (#23003) üzenetére


_ocsisajt
őstag

🙏🙏🙏

tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (preferring HC) | Epic genre and Psytrance forever! :)

(#23007) koshmar válasza radi8tor (#23002) üzenetére


koshmar
őstag

Fel kell akkor nőniük :O :DDD

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#23008) Freddy76


Freddy76
addikt

Home office… Kiültem reggel az erkélyre, beugrott a párnájába, és nyávogott. Nem tudtam miért, aztán odavettem magam mellé párnástól, ott aludt egész nap. Néha felkelt, akkor kellett simi és vakargatás.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#23009) homerhamm válasza Freddy76 (#23008) üzenetére


homerhamm
addikt

Egerészés home officeba? :P

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#23010) Kalandor válasza Tsebacsi (#23005) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Még mindig nem nagyon akar enni, de iszik.
Kapott Oralade GI Supportot, ami az állatorvos szerint roborálja, mert elvinni nem merem hozzá (gyenge és bestresszelne).

(#23011) Ciccuka válasza Kalandor (#23010) üzenetére


Ciccuka
veterán

A legjobb cicakajákat próbáld ilyenkor.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#23012) baloghgabor válasza Kalandor (#23010) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Nálam a Dmguard-tól kapott erőre sokszor, ma is kapják a többiek, nagy étvágyat csinál és hasznos is Nekik. (Van többféle változat, pl.Vetri DMG)
Remélem nem adja fel Ő sem?! 😽

bégé

(#23013) Kalandor válasza Ciccuka (#23011) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A világ pénzét elvertem már ilyenekre, de nem eszi meg. Semmi vitamint, gyógyszert, kék lukács cseppet, semmit nem eszik meg :( Volt neki vesediétás kaja, 2000 ft egy doboz. Bele se nyalt. Roboráló szupermacskakaja, rá se nézett.

Ami most bevált ez az új fülre kenhető étvágynövelő, ez csodaszer. 17.000 ft egy icipici kisujjnál kisebb tubus, de eddig csak ez hatott, ettől tényleg evett (mármint, hogy kb. az elé tett étel harmadát megeszi, mert nagyon válogatós. Mindig az volt, de most fél éve alig bírom etetni. A vaj csodaszer még néha, és az segíti is).

Tegnap és ma reggel is a macska, amelyik szombat reggel nem ismert meg, fetrengett és nem bírt menni 2 métert, feljött magától az emeletre és dorombolt :)

(#23014) koshmar válasza Freddy76 (#23008) üzenetére


koshmar
őstag

Kóma :DD

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#23015) Dr. X


Dr. X
aktív tag

Van valakinek skót lógófülű macskája? Szeretnék egyet, de nem tudom honnan lehetne venni. Apróhirdetéses oldalakon látni 50-150 ezer forintos árakon, ami laikusként elég alacsony árnak tűnik, főleg az előbbi, mivel tudtommal a legdrágább macskafajták egyike. Egyáltalán ezeken az apróhirdetéses oldalakon normális hirdetések vannak vagy ezek nagyon nem háziállat vásàrlàsra valók? Van ennek a fajtának megbízható, elismert magyar tenyésztője?

(#23016) Freddy76 válasza Dr. X (#23015) üzenetére


Freddy76
addikt

Nem tudok ebben segíteni, és csak egy gondolat, amit akár ugorj át. A mi cicánk brit rövidszőrű, menő felmenőkkel, törzskönyvvel. Első cicánk. Nagyon szeretjük, jó fej macsek, kimondottan vicces, ragaszkodó. És lényegében tökéletesen mindegy, milyen fajtával vagy felmenővel bír. Ha lesz másik cicánk, mert bevállalunk egy másodikat, mert a lányunk elköltözik, és viszi magával, mert Tappancs elhagy minket, én biztos, hogy menhelyen, vagy valamilyen macskamentő oldalon keresgélnék. Valószínű nem lennék annyira bátor, hogy bevállaljak egy beteg, problémás cicust, de rengeteg szeretnivaló szőrcsomó vár olyan gazdira, aki szeretni is fogja.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#23017) Tsebacsi válasza Freddy76 (#23016) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Egyetértek, van pár cicus, aki rettentő ragaszkodó és hálás tud lenni, ha valaki befogadni, enni ad neki és simogatja/vakargatja. Sokkal jobb, mint egy "túltenyésztett" fajta akit a tenyésztő ki tudja hogy nevelt...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23018) PhoenixK válasza Tsebacsi (#23017) üzenetére


PhoenixK
őstag

Erre példa és ellenpélda is Kissy. Menhelyi macsek, a szeretetgombóc nem fejezi ki eléggé, amit lemüvel! Cserébe betegség ott is van, nála vese-probléma jött elö

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#23019) Tsebacsi válasza PhoenixK (#23018) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nem is arra utaltam, hogy nem lehet beteg egyik se, csak mi fürödtünk már be tenyésztős macskával :( Ez persze nem jelent sokat, de mi már fázunk a tenyésztők többségétől.
Én sokkal jobbnak tartom, ha menhelyit visz haza az ember, így is nagyon sok szabadon élő cica van és olyan, akit elaltatnak, mert nem kell senkinek :(

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23020) PhoenixK válasza Tsebacsi (#23019) üzenetére


PhoenixK
őstag

Csupán azért írtam, hogy menhelyröl is megesik, számítson rá az ember. Élölények, tehát ez vele jár!
Mindemellett az a mai napig hihetetlen, hogy mennyire bújós szörgombócok jönnek a fehérváriaktól! Akiktől eddig hallottam, mind nagyon barátságos, jól nevelt szeretetgombócot kaptak! :R

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#23021) Morris válasza Dr. X (#23015) üzenetére


Morris
veterán

Van. :DDD




[ Szerkesztve ]

(#23022) koshmar


koshmar
őstag

Neki ott is jó

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#23023) Dr. X válasza Freddy76 (#23016) üzenetére


Dr. X
aktív tag

Lehet szívtelen a gondolkodásmódom, de én biztos nem akarnék állatmenhelyes állatot. Akik ott kötnek ki, azok nem fajtiszta állatok, egészséges vérvonallal, hanem kitudja milyen keverékek vagy szaporítók eredményei, máskülönben nem dobnàk ki a gazdàik vagy hagynák hogy elkóboljanak, hanem inkább eladnák őket. Az ilyen àllatok között meg nagyon felülreprezentáltak a genetikai hibás, beteg állatok. És mivel egy embernek a háziállata gyakorlatilag a gyereke, miért akarna bàrki önként olyan àllatot, ami nagy százalékban beteg lesz és/vagy évekkel kevesebbet élhet, mint egy ellenőrzőtt helyről származó àllat? Nem lehet kellemes érzelmileg, ha beteg az ember hàziàllata és biztos anyagilag sem az. Ez sima logika, hogy az érzelmi befektetést olyan àllatba tegye az ember, akiért nem kell majd aggódni. Másrészt én nem egy valamilyen macskàt akarok, hanem egy konkrét macskát a skót lógófülűt. Egyrészről ők a legaranyosabbak szàmomra, de ami a legfontosabb, hogy az ő jellemük passzol hozzám a legjobban. Emeleti lakàsban lenne tartva, így például egy kalandozó jellemű macska nem érezné jól magát bezàrva. Szerintem nagyon fontos hàziállat vàlasztàsnàl odafigyelni, hogy a jelleme passzol-e a gazdáéhoz és az életviteléhez.

@Morris: Egy tenyésztőtől van? Megtudnád mondani a nevüket?

[ Szerkesztve ]

(#23024) Morris válasza Dr. X (#23023) üzenetére


Morris
veterán

Igen, Békéscsabán vettük. Este adok elérhetőséget.

(#23025) radi8tor válasza koshmar (#23022) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Cukker. :D

⭐ Stella

(#23026) Freddy76 válasza Dr. X (#23023) üzenetére


Freddy76
addikt

Ez akkora méretes baromság, hogy inkább nem is válaszolok rá…

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#23027) Tsebacsi válasza Dr. X (#23023) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Pont a túltenyésztés miatt tudnak a fajtatiszta állatoknál előjönni olyan betegségek amik addig nem voltak jellemzőek a fajtára. A döntés ettől még a Tied, csak ez pont nem jó szempont. Az inkább, hgy neked ez a fajta tetszik. A fajtajellemzők sem mindig általánosak, lehet egy alapvetően szobacica fajta példánya is örökmozgó. :U

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23028) Gaben92 válasza Dr. X (#23023) üzenetére


Gaben92
őstag

Sose tudhatod mi miatt került egy állat menhelyre. A legtöbb már az utcán született, van aki azért került oda mert “jön a baba és nehogy baja legyen” (legundorítóbb dolog), van amelyik szimplán elkóborol. Baja lehet mindnek amiről nem tud az ember, sok betegséget össze tud kaparni az utcán, a másik oldalon meg ugye ott vannak a fajtabetegségek. Némelyik fajta (értsd: törzskönyvezett) képes 4-5 éves korában akut szívbetegségben meghalni például minden előjel nélkül szimplán a tenyésztés okozta genetikai diverzitás hiánya miatt. Szóval az egészséggel kapcsolatos félelmeid/állításaid nagyrészt hibásak. Mondom ezt annyira elfogulatlanul, hogy nekem is 2 törzskönyvezett Bengálim van első osztályú vérvonalból, sőt még fizettem is értük 7 számjegyet.

Abban igazad van, hogy a jellemének nem árt passzolnia az életviteledhez, de igazából nem kell ezt túlmagyarázni, ha neked Scottish Fold kell (az alapján amit írtál felelősségteljes vásárlónak tűnsz) akkor az kell. Apróhirdetéses oldalaktól maradj távol, ott szaporítók vannak általában ami nem egyenlő a tenyésztővel. Tőlük lehet elég nagy eséllyel “állatorvosi lovat” venni amit aztán tényleg állatorvostól állatorvosig cipelhetsz mert minden baja van (egyik ismerősöm járt így Ragdollal). Ha rendes tenyésztőtől tudsz szerezni (van számla, törzskönyv, oltások, genetikai tesztek a fajta betegségekre) akkor hajrá. Viszont tényleg jó alaposan nézd meg honnan veszel, és ha úgy van ne sajnáld az utat akár külföldre sem.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#23029) Freddy76 válasza Freddy76 (#23026) üzenetére


Freddy76
addikt

Pontosítanék: a betegségekre vonatkozó okfejtésed baromság. Az, hogy te pont ezt a - valóban különlegesen kinéző - cicát szeretnéd érthetőbb ok.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#23030) Kalandor válasza Dr. X (#23023) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

És mivel egy embernek a háziállata gyakorlatilag a gyereke, miért akarna bàrki önként olyan àllatot, ami nagy százalékban beteg lesz és/vagy évekkel kevesebbet élhet, mint egy ellenőrzőtt helyről származó àllat?
Ííííí. Én anno kifejezetten sérült gyereket akartam örökbefogadni. Pedig az mennyivel többe kerül...!
Na mindegy, hiába írok bármit az élet értékéről, úgysem értenéd.

(#23031) ggg666 válasza Kalandor (#23030) üzenetére


ggg666
őstag

Menhelyes macsek beteg gyereke, épp most lesz 8 éves!!! Tiszta göthös és csipa, alultáplált!!!

[ Szerkesztve ]

(#23032) NoLF válasza Dr. X (#23023) üzenetére


NoLF
addikt

A magadfele gondkodasmoddal rendekezo egyenekkel altalaban egy budos szot nem vagyok hajlando valtani, igy most sem teszem.

3 mentett macskank van, mind tokeletesen bujos, egeszseges, gyonyoru. Kornyezetemben van meg legalabb 20 ugyanilyen tulajdonsagokkal rendelkezo macska, tenyesztotol erkezett “fajtiszta” is akad a masik oldalan a merlegnek - egytol egyig beteges penztemeto mind akiket allandoan orvoshoz kell hurcolni.

probald meg vegiggondolni micsoda baromsagokat irsz, en nem foglak gyozkodni ha alpbol nem fogod fel esszel :N

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#23033) Tsebacsi válasza ggg666 (#23031) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ez a rózsaszín nózi és a tappancsok :DD :B
Zabálnivaló! :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23034) Kalandor válasza Kalandor (#22994) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ebből a betegszemű, halálra készülő, nem is reagáló, csak fekvő cicából pár nappal később már egy tűrhetően kinéző cica lett.


(#23035) Tsebacsi válasza Kalandor (#23034) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

:C :)) Nagyon Örülök neki!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23036) Freddy76 válasza Kalandor (#23034) üzenetére


Freddy76
addikt

Örülök, hogy jobban lett, pláne annak, hogy nem csak "túlélt", hanem még minőségi időt kapott.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#23037) Gyarmati_ válasza Kalandor (#23034) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Ez igazán jó hír, most olvastam az előzményeket, további kitartást nektek. :C

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#23038) baloghgabor válasza Kalandor (#23034) üzenetére


baloghgabor
aktív tag

Hát ez csodálatos! Maradjon is így még sokáig! 😽

bégé

(#23039) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Mi általában ilyen mindenféle környékbeli (főként utcai) cicákat szoktunk befogadni és szeretjük őket. Többféle cicánk is volt már.

Az ilyen cicák is találhatók meg menhelyeken általában.

Több kilométeren keresztül utazott egy macska egy autóba beszorulva

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#23040) Akelaus


Akelaus
senior tag

Vettem macskafüvet ami mára kb. 10 centi magas lett.
Leraktam a macskának, hogy akkor legeljen. Vagy nem tudja hogy kell, vagy ... :F
Nem lerágja, kitépi a francba, kicsit csócsálja és otthagyja. Aztán megy a következővel ugyanezt művelni.
Hogy kell ezt megetetni vele? :D

Azért kapta mert rájárt a pálmára, amit szintén csak megcsócsált illetve elvonszolt. :U

(#23041) radi8tor válasza Akelaus (#23040) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem tudod ráerőltetni a dolgot. Ha neki ennyi kedve van a macskafűvel játszani, akkor ennyi. De lehet emiatt a pálmát már nem fogja bántani...

⭐ Stella

(#23042) Gaben92 válasza Akelaus (#23040) üzenetére


Gaben92
őstag

Welcome to the club... Nálunk az egyik pont ugyanezt csinálta. Kiráncigálja aztán gyökerestől széthordja a lakásban. :DDD Szóval mi feladtuk vele és kaptak helyette Spider Plant-et, azóta csak azt eszik ha növényre éheznek és a többihez hozzá se nyúlnak.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#23043) _ocsisajt válasza Kalandor (#23034) üzenetére


_ocsisajt
őstag

Hát ez tök szuper!!! :B

tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (preferring HC) | Epic genre and Psytrance forever! :)

(#23044) Akelaus válasza Gaben92 (#23042) üzenetére


Akelaus
senior tag

Köszönöm a válaszokat!

Remek, akkor vagy én zabálom be, vagy a lakást takarítom majd utána. :D
Ha a kezemben van bármelyik növény, akkor felemelt fejjel követ boldogan nyivákolva.
Kap szőroldót, de gondoltam ha ennyire enni akar növényt egye a macskafüvet.
nem jött be... majd nézek neki akkor azt amit nálatok legelnek.

(#23045) koshmar


koshmar
őstag

Megjött őfelsége

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#23046) Ciccuka válasza koshmar (#23045) üzenetére


Ciccuka
veterán

:P cukicicu

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#23047) homerhamm


homerhamm
addikt

Ha dönteni kéne: asszony vagy macska? :))

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#23048) Tsebacsi válasza homerhamm (#23047) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

:DDD :C

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#23049) Gigi01 válasza homerhamm (#23047) üzenetére


Gigi01
őstag

Ahogy elnézem,jól választottál! ;)

(#23050) homerhamm válasza Gigi01 (#23049) üzenetére


homerhamm
addikt

Ez nem az én képem. :DDD

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.